-
Kendisine ait 2 tane türkü bende mevcut birine klip tarzı bişey yaptım. izlemek isteyen link ten ulaşabilir.
[ame="http://www.metacafe.com/watch/5104352/n_z_pl_del_memet_yazan_kat_p_yanli_yazmi_yazimi/"]NаZаPLа DELа MEMET- YAZAN KATаP YANLIÅž YAZMIÅž YAZIMI - Video[/ame]
-
-
Alıntı:
yazgan Nickli Üyeden Alıntı
Teşekürler.herksin bu şarkıyı dinlemesini tavziye ederim..muhteşem bir sesi varmış...
-
gercekten cok yanik ve guzel sesi varmis niziplinin...
teyy ulaa teyyyyyy:)
-
ben bir kere ibo show da ibrahim tatlıses in kendi ağzından duydum,nizipli deli memet benim hocam diye bahsetmişti.bu rahmetli eğer şimdi yaşamış olsaydı bu sesle ibo falan dinlemezdi heralde.istanbulda çok aradım eski plakçılarda,belki plağını bulurum diye ama bulamadım.
-
link tıklıyorum ama ERROR veriyor ? başka nasıl dinlerim ?
-
Merhaba
Arkadaşlar ben nizipli deli mehmet 'in torunu olurum.Benim adım da Mehmet,yaşım 37.Tarsus'ta oturuyorum.Dedem hakkında çok fazla birşey bilmiyorum,küçükken annem anlatırdı,Hamiyet yüceses ve adını sayamadığı çok ünlü sanatçılarla birlikte çalışmış.ADANA,MERSİN ve TARSUS'UN ünlü gazinolarında çalışmış,bir fotoğrafı var yakında buraya yüklerim.Ölümü ise KONYA'da turnede iken rahatsızlanmış ve yine KONYA'da bir hastanede ölmüş.Mezarını yerini ise bilen yok.
-
Arkadaşlar,ben deli mehmetin torunu Mehmet PINAR.Dedem hakkında çok fazla birşey bilmiyorum.Bir fotoğrafı var,yakında yüklerim buraya.Annem Hamiyet Yüceses ile beraber çalıştığından bahsederdi.ADANA,MERSİN ve TARSUS'TA ünlü gazinolarda çalışmış,İBOyla münesebetinden hayal meyal hatırlıyorum,Benim yaşım 37.Dedem KONYA'da bir turne sırasında rahatsızlanmış ve yine KONYA'da bir hastanede ölmüş,yine KONYA'da gömülmüş ama mezarının yerini ise bilen yok ama ben bir gün gidip araştırmayı düşünüyorum.Mesajlaşmak isteyen arkadaşlarla mesajlaşabilirim.Bu arada annemden daha fazla bilgi alıp merak edenlerle burada paylaşabilirim...
-
rahmetle anıyoruz.
Kasetlerini bulmak için geçen yıl bir turist aile gelmişti. Bir arkadaşdan 1 taş plağına 500 tl vererek aldılar, oynaya oynaya gittiler.
-
yav elimize geçse keşke kaseti falan.iki türküsü var bildiğimiz,onları dinleyip duruyoruz.
-
Biz cocukken cumhurıyet okulunun karsı kosesınde turk tıcaret bankasın sagında ılk ben turızım yerı bunlarındı şimdi halen onların olması gerek 2 bacısı vardı turk tıcaret bankasının yerı kose bası ıdı ali taşkesenın kırtasıye dukkanı ıdı orda bır yaşlı adam vardı kapı onune sandalye atar oturur du bacısından ...zaman zaman başına 3 /5 kışı toplanır kalabalık olurdu eger 1965 ten once rahmetlı olmamamışsa o adamdı bacılarını evı ıyı hatırlıyorum yanın celal doganerlerın lastık bayılıgı dukkanı vardı
-
http://www.youtube.com/watch?v=nFAP3XZdq44 Deli Mehmet Efendi - Anam Olasбn Ömer (TaÅŸ Plak Kaydб) - YouTube bu kayıt başka yerde yoktur buradan dinleyebilirsiniz daha kayıtları da var zamanla koyacağım inşallah
-
NİZİPLİ DELİ MEHMET -TAÞ PLAK ESERLERİ - BİR ÇİÇEK AÇMIÞ. YAVRİ YAVRİ GARİP BÜLBÜL . BÜLBÜL NE YATARSIN.DUMAN DUMAN OLMUÞ KARÞIKİ DAÐLAR.MALATYA NIN ÜZÜM BAÐI .ANAM OLASIN ÖMER.YAZAN KATİP YANLIÞ YAZMIÞ YAZIMI.KARÞI DAÐDA KARA CADIR ORDU VAR. BUGÜN AYIN ÜÇÜDÜR.CEKELİ MECİDT VE BİLAL BEY . GİTTİ KIÞ GELDİ BAHAR ADLI TAÞ PLAK KAYITLARI ARÞİVİMDE MEVCUTTUR AYRICA MİLLİ KÜTÜPHANEDE BU ESERLER VARDIR İSTEYEN BANA ULAÞSIN ARADIÐIM ESERLER VAR.tel 05392514797.
-
Cvp: Nizipli Deli Mehmet
Öncelikle iyi aksamlar dilerim nizipli deli mehmet efendi 1885 yılında doğmus tur. Önceleri kemani haydar tatlıyay eslik ederken 1930 lu yıllardan sonra genç tamburi malatyalı fahri kayahan eslik etmistir bu sanatçı milli eser okuyan feryadi hafız hakkı.sivaslı halit efendi..zileli halil. bu sanatçıların çağdasıdır