Bu elektrik sayaçları mecburen dışarı çıksın diyenler,bunun masrafını ödemeleri gerekir.Nizip'te birçok mahalle halkı fakirlikten perişan haldeler.Birde sayaçların dışarı çıkarılması ayrıca bir ekonomik yük getirmiştir.
Yazdırılabilir Görünüm
Bu elektrik sayaçları mecburen dışarı çıksın diyenler,bunun masrafını ödemeleri gerekir.Nizip'te birçok mahalle halkı fakirlikten perişan haldeler.Birde sayaçların dışarı çıkarılması ayrıca bir ekonomik yük getirmiştir.
ayrıca ben bir konuya değinmejk istiyorum neden nizipte sık sık elektrik kesiliyor son iki yıla kadar böyle birşey yoktu ne olduysa son iki yıldır oldu bir yağmur yağıyor elektrik kesiliyor allahtan nizip e kar yağmıyor kar yağsa 1 ay ekektrik vermezler
sayaçların dışarı alınması çok saçma organize sanayiideki gibi gsm üzerinden okunsun sanayii de bunu tedaş yaptı masrafı sanayiciye yüklemedi evlerdede yapsınlar sayaçları istedikleri anda okuyup görebilirler
Buda bir çözüm olmakla birlikde, madem bir masraf kapısı açıldı, kartlı sayaçlara geçilebilirmiydi acaba ? En azından yeni abonelikler kartlı olmakla birlikde, eskilerede bir süre tanınırdı.
tedaş tirilyonlarca lira yatırım yapıyor şebekeyı iyileştirmek ve kesıntısı enerjı saglamk için.yeraltı kablosu cekıyor trafo dıkıyor dırek dıkıyor...siz 60 70 ytl masraf yapıp sayacı dısarı alın dediği zaman .onuda tedaş tan beklıyorsunuz..netice de tedaş bi şirket ..siz 10 liralık elektırk parası verıp 7 lıra toplarsanız zarar edersiniz...ben idda edıyorum nizipte kaçak oranı gecen yıla göre 100 de 85 düşmüştür...şu an kış ayındayız ve elektırk kesınıtısı fazla yok..havalar soguk oldugu halde..size geeçn yılın arıza istatiski ile bu yılın arıza istatısklerını verebılırım günlük..o zaman farkı görursunüz..
özellikle özelleştikten sonra tedaş herkesi hırsız sanıyor. karakol ve mahkemenin yollarını bilmeyen vatandaşlara elektrik hırsızı muamelesi yaparak onurlarıyla oynamışlardı bir zamanlar,. yine cezalarla aynı senaryolarmı tekrarlanacak.kuzu milletiz kuzu.
Konuyu açan arkadaş bu konu için teşekkürler ama tam açıklama yapmamış;4 kat ve üstü sayaç dışarıya alınmak zorunda değil bunuda barim ben bildirim tek katlı müstakil olan iş yerleri ve evler dışarıya almak zorunda ayrıca bunu dışarıya almadaki amaç kaçak elektrikği önlemek bildiğiniz gibi kaçak elektriklerinde faturasını bizler ödüyoruz biraz duyarlı olup zorluk çıkarmıyalım...:D:D:D
tedaş elektirik kaçaklarını önlemek için en ucuz maliyetli olarak bu sistemi bulmuş galiba :)
tedaş tirilyonlarca lira yatırım yapıyor şebekeyı iyileştirmek ve kesıntısı enerjı saglamk için.yeraltı kablosu cekıyor trafo dıkıyor dırek dıkıyor...siz 60 70 ytl masraf yapıp sayacı dısarı alın dediği zaman .onuda tedaş tan beklıyorsunuz..netice de tedaş bi şirket ..siz 10 liralık elektırk parası verıp 7 lıra toplarsanız zarar edersiniz...ben idda edıyorum nizipte kaçak oranı gecen yıla göre 100 de 85 düşmüştür...şu an kış ayındayız ve elektırk kesınıtısı fazla yok..havalar soguk oldugu halde..size geeçn yılın arıza istatiski ile bu yılın arıza istatısklerını verebılırım günlük..o zaman farkı görursunüz..
-ewet bunları yapabilirsiniz ama hiç işi tam tekbir yapamıyorsunuz işin üzerinde durmuyorsunuz ki yaklaşık 3 4 ay önce fıstık hali esnafından para topandı yeni trafo için !
çalışmalara başlandı fıstık halinin altını üstüne getirdiniz
cumartesi günü geldi tedaş yetkilileri iş yerinin önünü eştiler buraya toprak hattı atacağız dediler pazar günü yapılacak dediler pazartesi geldim birşey yok
salı geldi birşey yok
çarşamba geldi yine birrşey yok 1 hafta geçti fıstık halinin kapısında araçlarınızı gördüm ve olanı biteni söyledim adamın bana söyledine bakın orayı belediye yapacak !!
babam müdürlüğü aradı konuştu ekip geldi unutmuşlar!!!
araya fıstık sezonu girdi rezilliği görmelisiniz..
aydınlatma yok aydınlatma direkleri atıl bir vaziyette .... yapılıldı ama habere çıktıktan sonra yaptılar
hatta daha çok eksikleriniz birkaç yerde aydınlatma yok proje de varmış dikilecek dediler ama ..... daha bekliyoruz seneyemi kalır orasını allah bilir artık
bir haftada tam üç sefer belediyeyi aradım kanalizasyon hattını kırmışlar tam 3 defa .............
http://www.haber27.com/news_detail.php?id=10728
işte nizpli halkın hepsinin ortak bir yanı bir düşünçesi de tedaşın nizip halkını magdur etigi ortaya çıkıyor . ne güzel yazmısın arkadaşım fıstık halında trafo dikileçek para toplanıyor demişin . trafo degiştirmek tedaşın görevi olsa gerek para toplamayı da anlayamadım .. borabora arkadaş bu konuları da aydınlatsa idi iyi olurdu malüm .
. eminim bilgisayar kulanmayı bilmeyen . vatandaşlar da bu konuya düşünçelerini yazsa ilerdi konunun ne kadar haklı bir nedenlerden dolayı açıldıgını tedaş daha iyi anlardı bençe. ama o yazamayan nizipli halkın . halini bizde görüyoruz bizde onlar gibi magdur oluyoruz . tedaşın nizipp halkını magdur etmekten vaz geçip bir an önçe çözüm üretmesi lazımdır bençe. süre bile çok kısa . bu ekonomik kırizde .eger yaptırılaçaksa da süre en az 2 yıl olması lazımdı
tedaş elektrik fiyatlarını düşürürse kaçak ortadan kalkar şu anki sistemde kaçak elektriğide sokak aydınlatmalarınıda fatura ödeyenlerden alıyor organizede elektrik parası ödemeyen birçak sanayiici var değil tahsilat elektriğini bile kesemiyorlar tedaş hep dar gelirliden alıyor sanayiiciye ****** çekiyor bu adaletmi
tedaş yetkilileri acaba doğu illerindeki kaçakların ücretlerini başka bir yerdenmi çıkarmaya çalışıyor
Ayrıça bu konuya nizip ve bölge gazete lerininde ve tv lerinde anasayfalarında konuyu ele alması lazım bençe . Nizip halkının magdur oldugunu nizip ve bölge gazetelerinin görmesi lazım bençe .bu formu okusunlar gazeteçi arkadaşlar . Birtane memnun olan varmı tedaşın şayaç dışarı çıkarmasından