olmaz kardeşim olmaz nizipli hemşerilerim hayatından memnun kimse istemez taksi falan. üç beş gariban korsan çalışıp ekmek yiyor bari onların ekmegiyle oynamayalım
Yazdırılabilir Görünüm
olmaz kardeşim olmaz nizipli hemşerilerim hayatından memnun kimse istemez taksi falan. üç beş gariban korsan çalışıp ekmek yiyor bari onların ekmegiyle oynamayalım
Dolmuşlarada ilk başladığı zamanlarda olmaz diyorlardı,çalışmaz diyorlardı,bakın şimdi nasıl çalışıyor,ilerisi için iyi bir düşünce neden olmasın,nizip insanı yeniliğe açıktır,taksilerinde çalışacağına inanıyorum.
Nizip'te Taksiler için birşeyler yapılmak isteniyorsa, şehirler arası çalışan dolmuşları şehir merkezinden kaldırırsınız. Otogar bunların hizmet yeridir. Ondan sonra taksi de dolmuşlarda çalışmaya başlar. SİZCE ADLİYE CİVARINDA ÇALIŞAN DOLMUŞLARIN OTOGARA GİTMESİ HER AÇIDAN DAHA İYİ OLMAZ MI?
bence de adliye önündeki dolmuş yoğunluğunu otogara kaydırmak lazım.Bir taşla iki kuş:hem otogara hareket gelir,hem de taksi çalıştırmak imkanı doğar.
Güzel bir tespit yapmışsınız,ilçeden çevre ilçelere veya şehire çalışan minibüslerin bir otogar havasında çalışması gerekir bunların şehir içinde her önlerine gelen yerde bekleyip yolcu alması çok saçma ve şehir ilçe trafiğinizde karıştırıyor,bunların yerini şehiriçi dolmuş veya taksilerin yapması gerekiyor, bence Nizip'in acilen resmi taksilere kavuşması lazım korsan taksiler çalıştığına göre demekki iş yapıyorlar, ben çarşamba günü hava alanına gitmek için önce gaziantep'e oradan da alana gitmek zorunda kaldım taksi olsaydı taksiyle gidecektim, ayrıca Gaziantep'e çalışan minibüslerin durumuda tam bir kargaşa isteyen istediği yerde durup bağıra çağıra yolcu kapmaya çalışıyor bunların acilen bir çatı altında toplanması ve belli bir garajları olması lazım, ben ve yeğenim minibüse bindikten sonra tam 45 dk bekledik hareket ettikten sonra bu minibüs ipek yoluna çıktı tam gidiyoruz sanmıştıkki yeniden Nizipin içine döndü ne oluyor deyince boşmu gidiceek aağamm dedi şofor şaşırdık kimse sesini çıkarmıyor bu nasıl bir başı bozukluktur anlamadık. ACİLEN NİZİPİ YÖNETECEK İDARECİ LAZIM bunların hiçbiri Nizipi yönetmiyor halkla dalga geçiyorlar.
Hocam, otogar şu anda çürümeye yüz tutmuş durumda, çünkü kullanacak firmalar Adliye çevresini otogara çevirmiş durumda.
Dünyanın hiç bir yerinde kavşak içerisinde dolmuş durağı ve araçların durması için cep olmaz. Okan parkı bitişiginde kavşak içerisine dolmuş durağı yapılmış.
Adliye civarına yetişince her bir taraftan bir ses geliyor. Antep, Antep, Antep hangi kaldırıma çıkarsanız. Neredeyse ağzınızın içine girecek biri aniden Antep mi ? diye önünüze çıkıyor.
Üstelik burada bulunan firma araçlarının yarattığı gürültü,çevre kirliliği, otopark sorunu, Burada yaptıkları Trafik ihlalleri de cabası
Kaldırın dolmuşları otogara o zaman taksi çalışır....Bu konuda sayın Admin'imizde bir anket açarsa bu anket sonucu yetkililere ulaştırılırsa gerçekten seviniriz. saygılarımla...
Yani Nizip Gaziantep arasında çalışan minibüsler bir şirket adınamı çalışıyor (Ben-Seç) gibi, eğer öyleyse iş dahada vahim boyutlarda, bunun çözümü özel halk otobüslerinde, belediyelerin bu işe el atıp Nizip-Gaziantep arasında özel halk otobüsleri çalıştırmaları lazım yoksa bu işler özel şirketler aracılığıyla yapılırsa suistimaller çoğalır hatta ileriki günlerde çatışmalar kavgalar çıkabilir.
Gürültü ve Fiziki görünüm açısından Nizip-Gaziantep ve Nizip-Birecek/Şanlıufla Dolmuşları otogara taşınmalı Arkadaşların verdiği örnekler yerinde ve haklı istekleri olmasına rağmen olayın birde maddi yönü var arkadaşlar. Mesela Gaziantep'e gidecek bir kişi vergisini ödeyen kayıtlı bir taksiye binip otogara gitse en az taksiye ödeyeceği para 5-10 Ytl Otogardan dolmuşa binip Gaziantep e gitse vereceği para 2-3 Ytl. O zaman Nizip halkı 5 Dk lık yere 5 Ytl veriyoruz 30 Dk lık Gaziantepe 2-3 Ytl veriyoruz haklı olarak bizi kazıklıyorlar derler.
2004 yılında korsan taksiye binmiştim Hastaneden Ali Alkan İlköğretim Okulunun oraya geldik şoför 17 Ytl dedi 12 Ytl ye anlaşmıştık :) Yetkililer en azından, İstikametine göre bir ücret koyarsa daha iyi olur.
herkesin arabası var da ondan...hiç olmadı motorları var milletin..bence bundan dolayı....
Öyle yada böyle medeni yerlerde taksi olması gerekiyor, Nizip bölgenin en medeni yerlerinden biri ama taksisi yok, korsan taksi iş yapabiliyorsa normal taksilerde yapar, birileri el atmalı bu olaya.