Kur'an dyor ki; 'Öyle bir musibetten sakının ki
Gelince sadec zalimleri vurmaz'
Onlar da müstehak olur o masumlar ki
Zulme karşı, ahlaksızlığa karşı durmaz
Yazdırılabilir Görünüm
Kur'an dyor ki; 'Öyle bir musibetten sakının ki
Gelince sadec zalimleri vurmaz'
Onlar da müstehak olur o masumlar ki
Zulme karşı, ahlaksızlığa karşı durmaz
![]()
Geçtiğimiz günlerde merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremde Nizip ilçesi sabaha karşı saat: 05:30 sıralarında sallanmıştı. Bu depremin ardından dün gece saat 01.55 sıralarında merkez üssü Bozova'da 4.3 şiddetinde sarsıntı meydana geldi. Kısa süren sarsıntı sonrasında bazı vatandaşlar sokağa döküldü. Adıyaman'da 5.1'lik yaşanan şiddetli depremden sonra bu defa Şanlıurfa sallandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre merkez üssü Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde 4.3 şiddetinde deprem meydana geldi.
5 saniye süren sarsıntı sonrasında bazı vatandaşlar uykuda olduğu için fark etmedi. Henüz uyumayanlar ise depremi fark ettikten sonra yine parklara akın etti. Bozova merkez üstü olan depremden Adıyaman’da olduğu gibi Bu Depremde de Nizip ilçesinde yine sallandı o saatte uyanık olan vatandaşlar panikle dışarı koştu. Bu arada yetkililerden alınan bilgiye göre depremde can ve mal kaybı konusunda henüz bir ihbar gelmediği bildirildi.
Devamı İçin Tıklayınız...
walla ben yatmıyom ama hiç de hissetmiyom inş. bi şey olmaz
Ben daha önce bu kadar şiddetli bir deprem hissetmemiştim.
Tüm nizipli hemşerilerime geçmiş olsun
allah böyle bir müsibet vermesin. Amin.
Haberde; deprem anında herkes panikle dışarı koştu yazmışsınız,yıkıcı depremlerde ilk 10 saniyeden sonra yıkım başlıyor dolayısıyla deprem anında dışarı panikle koşmanın hiç faydası yok yaşama şansı varken zorla ölüme koşmanın gereği yok.Anlaşılan o ki Nizip'te çok fazla deprem olmadığı için bu konuda halk fazla bilinçli değil yetkililer bu konuda çeşitli eğitim öğretim amaçlı semirler düzenleyip halkı bilinçlendirmesi gerekiyor.
gecmis olsun arkadaslar