-
Hocam, belki biraz konu dışına çıkmış olacağım ama bu konuya yeni bir başlık açmaktansa buraya yazmak daha iyi olur dedim.
Karamsarlık ilan etmekten hep sakınmışımdır bunu lütfen öyle algılamayın,
Geçmiş yıllarda ramazan içerisinde Nizip dışına çıkma imkanım olmamıştı, geçtiğimiz günlerde üstüste bir iki defa Nİzip dışına çıktım bahsettiğim yerler batıda büyükşehir olarak bildiğimiz yerler, çarşı, pazar, restorantlar v.b yerler Allah esirgesin Hocam biz burada kolay yerde yaşıyoruz burada nefse hakim olmak ta kolay oruç tutmak ta,
Sanki o memleketlere ramazan uğramamış..! sanki oradakiler ......değil, çoğunluğa hitaben hep hüsnü zan'da bulunmak isterim hele ki konu müslümanlık sa daha da hassas olmak lazım, lakin nispet edercesine, alay edercesine insanlar Müslümanlığın tasvip etmediği şekilde bir SÖZDE modern batı toplumları gibiydiler...
Tabi bu o an görünenler yada bizim hasbelkader gözümüze takılanlar, ben inanıyorum ki nice duvarlar ardında müslümanlığı hakkıyla yaşayan nice müslüman kardeşlerimiz var oralarda, fakat meydan diğerlerine kalmış gözüküyor.
Hah..! işte burada bağlıyacam esas konuyla olan ilgisini;
Bu toplum fertleri ile nasıl tekrar toparlanıp dinimizi hakkıyla hayatımıza adapte edeceğiz bunu soracaktım..!
-
Kasım bey, sözlerin üzerinde biraz zihnimi zorladım. Ama şu an bir şey yazamayacağım
pek yakında bununla ilgili bir şeyler yazmam gerek.
Ama unutmayalım bu meseleyi. (Bu anlattığınız şartlarda nasıl olacak.)
-
Abi bu konuyu unutmuyoruz değil mi?
-
Abi çok önemli bir konu mutlaka unutmayacağız. Bahsettiğiniz ve mevcut şartlar dahilinde,
Palanın açmış olduğu "BİR ZAMANLAR BİZ" başlıklı konunun içeriğindeki,
Faziletli, dürüst itibarlı vs. durumuna nasıl geçeriz.
Bahsettiğiniz içler acısı durumuda göz önünde bulundurarak,
diğer arkadaşlarında yorumlarını bekliyoruz, tabi.
-
Hocam bekliyoruz. Buraya yazacağın yazıyı.
Nasıl olacak.
-
Beyler; eski ''Fazilet''liler'' , şimdi ''Ak''landılar