-
dejenere olan aile yapýsý,aþýrý tüketim ve iþsizliðin beslediði en önemli problem güvenlik olmalý bence.Bu hem dünyayý hem de ülkemizi de tehdit eden bir olgu.Ahlaki ,dini deðerlerden uzaklaþan toplumlarda suç ve suçlu sayýsý gün geçtikçe artýyor ,ne yazýk ki.Umarým haklý çýkmam.
-
Göç ve bunun getirisi olan aitsizlik hissi ile ortaya ciddi güvenlik problemleri çýkacaktýr!!!trafik konusunda yegane sýkýntý yaþanýlacak yer cumhuriyet mahallesi, onun çözümü ise gaziler cadddesi örneði!Susuz kalacak en son yer NÝZÝP bu coðrafyada.
-
Susszluk diyen arkadaþlar acaba sadece nizip'imi yoksa Türkiyeyimi kast ediyorlar benim bildiðim nizipte su sorunu yok.Baraj yaný baþýmýzda ve 4 yýldýr nizipte daha doðru dürüst su kesintisi olmamýþtýr susuzlukla neyi kast ediyorlar acaba.
Anket için teþekkürler
-
Güzel bir detay yakalamýþsýnýz. Bende sizin gibi baraj gölünden alýnan suyun gelecekte çok önemli bir etken olacaðýný hatta Nizip'i civar illerden bile öne çýkaracaðýný düþünüyorum. Fakat buradaki susuzluktan kasýt, suyun þebeke tesisatýnda kirlenmesidir. Ayný zamanda çevre akarsularýnda kirlenip tarýmsal sulamada kullanýlamamasýda düþünülebilir.
-
Akarsularýn kirlenmesi!
Sayýn admin, yanýlýyorsam eðer düzeltin,Nizip çevresinde bildiðimiz iki akarsu var birisi meþhur Nizip çayý ki zaten kirleneceði kadar kirlenmiþtir+ kurumak üzredir bildiðim kadarýyla!Belki barajdan aktarýlacak su bir nebze özelliklede kale köyü civarýnda lokal temizlik yapacaktýr.Nizip çayý hakkýnda hükümlerimiz ortaktýr sanýrým!O zaman diðer ve esas su kaynaðýmýz olan FIRAT nehri için konuþalým,eðer ki FIRAT nehrinde meydana gelecek ciddi bir kirlenme sadece NÝZÝP'i deðil aþaðý yukarý ASYA kýtasýnýn bizim güneyimizde bulunan tüm ülkelerini DOÐRUDAN etkileyecektir!Nedeni ise o coðrafyada bulunan onlarca büyük kentin nehir kýyýsýnda kurulmuþ olmalarýnýn yaný sýra içinden geçtiði her ülkenin candamarý niteliðinde önemli bir su kaynaðý olmasý...
saygýlarýmla...
-
Tespitleriniz doðru olmakla beraber, Fýrat nehrinin etrafýna yapýlacak bir yapýlaþma ile o gölünde kirlenmesi muhtemeldir. Þimdiden bu soruna dikkat çekmek gerekiyor. Tabi anketin amacý sadece bu deðil !
Halkýmýz sorunlarýmýzý ve önümüzdeki sorunlarýmýzý biliyormu ? veya bu konulara daha fazla dikkat çekebilirmiyiz ? Aslýnda sizinde dikkatinizden kaçmamýþtýr ki þýklarýn hepsi baþlý baþýna bir sorun.
Önümüzdeki 10 yýllar için þimdiden önlemini almakta fayda var.
-
Evet susuzluk en büyük problem olacak gibi. Hatta bu yüzden savaþlar dahi çýkacaðý söyleniyor.
-
bence en büyük sorun iþsizlik bugünde öyle yarýnda öyle olacak fýratýn kenarýnda olupta susuz kalacaðýmýzý zannetmiyorum mutlaka ona çözüm bulunur ama koskoca sanayi esnafý yatýyor ve hiçbir yetkilide neden bu kadar esnaf boþta yatýyor diye sormuyor ve çoðuda kalbur üstü dediðimiz kalifiye elaman türkiyenin ve dünyanýn birçok yerlerine çalýþmaya gitmek zorunda kalýyor sanatkarlarýmýzý nüfus ortalamasýna vurduðunuz zaman emin olun türkiyenin en çok sanatkar yetiþtiren yerlerinden biri olduðunu görürsünüz ama bu potansiyelimizi maalesef baþkalrý kullanýyor.
-
Bence En Büyük Sorun [göç] çünkü Nizip Nüfusu Gittikçe öz Benligini Kayýp Ediyor. Kendine Has Degerlerini Yitiriyor
-
Arkadaþlar Nizip' in en büyük sorunlarýndan birisi gençlerin iþsizliði ( Siðortasýz iþlerde Çalýþmalarý ) ve köylerimizin susuzluðu diye düþünüyorum...
-
malum önümüz yaz. yagmur da yagmýyor.bu kýþ karda yaðmadý. su da insanlarýn yaþam kaynagý.. susuzluktan baþka biþey olmasýnýn imkaný yok:confused::confused::confused:... bana katýlýyormusunuzz??? dogru mu?yanýldýmmý acaba? ___EREN ARIKAN___
-
sevgili coþkunabimin söyledigi yanlýþ bence. çünkü egitim sorununu çözdük diyelim. su sorununu nasýl çözecez???su dan baþka önemli bir sorun nasýl olabilir anlamýyorum.dogru mu ? bildim mi ?yanýdým mý acaba?:confused::confused:
-
trafik olur gün geçtikçe ilçemiz büyüyor bunun için þimdiden sorunu þimdiden çözmek lazým kalýcý çözümler üretmek lazým park sorununu bir an önce çözmek lazým ACÝLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL
-
En büyük sorunu göç olacaktýr.zaten mantýklýca düþünürsek.göç olmassa diger sorunlar zaten yaþanmayacak.peki göç durmalýmý devammý etmeli?gönül isterki artýk dursun ama buna biþey yapamayýz.göç olcak ve bu sorunlarýn hepsi yaþanacak!
-
iþsizlil,güvenlik ve kirlik baþka hiç bir þey olmaz 2 si þimdiden kendini gösteriyoo iþszilik ve kirlilk güvenlik saðolsun emniyet teþkilatýmýz göz açtýrmýyo inþ. baþka bir sorun olmaz