-
Pala abi ilmihal bilgileri kısmına tepkine yüzde yüz katılıyorum fakat günde 5 vakit namaz kılıp 40 sefer fatihayı okuyup anlamayan ve kaç ayet olduğunu bilmiyen bu topluma ne anlatılır ki.
Cuma namazına ilk gittiğimde öğrendiğim şey hutbe esnasında yanındakine "sus" bile dememek ve hutbeyi dikkatle dinlemek olmuştur.Hele bir cuma namazında yanındakilere göz gezdir uyuyanı mı dersin, şakır şakır tespih çekeni mi dersin yanındaki adamla sohbet edenimi dersin ne ararsan var.
Millet çok bilinçsiz abi bakın namazı bitirdikten sonra stat kapısından çıkar gibi kapıya hucüm edip arkada namaz kılanların nerdeyse üstünden geçecek bu topluma ne anlatmalı ki?
Keşke ilmihal bilgilerini öğrensek de hocalarımız daha derin konularda özellikle imani meselelerde vaaz etseler ama nafile. Çok afedersiniz adam 3-5 çocuk sahibi guslün farzını ve nasıl alındığını bilmiyor bu adama ne anlatacaksın abi.
Çoğunluk anasından babasından nasıl görmüşse öyle ibadet ediyor taklidi bir iman sözkonusu iman-ı taklidiyi, imanı tahkikiye çevirmek günümüz müslümanlarının en büyük vazifesidir. Herkes der "allah var" ama tahkiki bir şekilde Hz.Ali'nin dediği gibi "perdeyi gayb açılsa yakinim ziyadeleşmeyecek." Yani ben öyle bir iman etmişim ki gözümle görmüş gibi, allahı ahireti o kadar kabul etmişim ki şu an bunlar benim gözüme gözükse benin yakinim (bilmek, anlamak) artmayacak. Bu ne büyük bir iman sübhanallah.
İşte bu zamanda en büyük bir vazife imanı kurtarmak ve başkalarının imanının kurtulmasına yardımcı olmaktır.
Bu esasla önce ilmihal bilgilerini iyice öğrenip tatbikini de tadili erkan ile yapmak gerekir.
Benimİ.Halil hocamdan ricam namazda tadili erkâna dikkat edilmesi hususunu cemaate anlatmasıdır.
Gerçi sevgiliPala abi haftada bir saat vaaz dinlemekle bişey öğrenilmez millet olarak İlk emir "OKU" dan ne kadar uzaklaşımısız değil mi? Yani namazın farzlarını öğrenmek için bir hocaya değilde kitapçıya gitsek ve bir saat okuma alışkanlığı kazansak daha neler öğrenilecek ama millet olarak o millet değiliz.
Öyle bir zamandayız ki !! tarihimizdeki şanlı ecdadın kahramanlıkları ile övünürken, ve yine gelecekteki altın nesilin dünyaya hükmedeceğini söyleyip avunurken;
O yüksek ecdad bize "Tuhh sizlere sizlermisiniz bizim nesli atimiz yazıklar olsun bizleri akim yani neticesiz bıraktınızdiyecekler,
O parlak nesil ise "Yazıklar olsun sizlere, sizlermisiniz bizleri o şanlı ecdadla bağlayan çürük rabıtalarımız, tuhh sizin gibi gayretsiz insanlara!!! dedirmemek için çoook anlatmak gerek abi çok.
Abilerime hürmetlerimle.
-
çoşkunkardeşim allah razı olsun bize söyleyecek söz kalmamış bir kişi ancak bu kadar konuyu anlata bilir hüzeyfede bunu okusun ne olduğunu veyahut ne anlatmak istemişler bir okusun içeriyini allah hepinizden razı olsun kimsede alınmasın
-
ha buarada pala abime sevgiler saygılar hiç görünmüyosun abi nerdesin hocam hatırlatmasa geleceyin yoktu hocamdanda allah razı olsun
-
Allah sizlerden de Razı olsun.
Ama yukarıdaki ilk sayfada ve ilk yorumdaki alıntının ve dil çıkartmanın manası hala anlaşılmamıştır. Onu lüftedip yorumlayınız..
-
Valla benimle alakalı değilmiş.Hüzeyfenin işidir.Ama pek iyi ve seviyeli değil.
SELAM VE DUA İLE
.
-
abilerim siz huzeyfenin hareketlerini anlamaya çalışırsanız heralde ömrünüzü harcamanız gerekecek,
huzeyfe bir dilini çıkarır, bir kedisini çıkarır, yok efendim canı sıkılır sağa sola uçar
onu daha patronu bile çözememiştir eminim :-))
.
-
-
Hmmmmmmmmm Fecrisadık. Mesele anlaşıldı. Sıkı dur artık. http://www.Nizipbilisim.com/gif/31[/IMG]
-
"Kalb kıranın, kalbini itina ile kırarız."
demiycem. Biraz daha beklemek gerek.
-
Coşkun kardeşim, yüreğin de adın gibi coşkun. Yorumunda baştan sona kadar haklısın, Allah C.C. ın ilk emri olan ''IKRA'' lafzını bir kenara bırakıp duyduklarımızla amel edersek, Din-i İslamın ciddiyetinide tabiiki kavrayamayız.
Dediğine katılıyorum daha okuduğumuz namaz surelerinin manasını bilmezken (ama nereye kadar) tebliğ ve cihad gibi emirleri ne zaman yerine getireceğiz ( Cihad; yalnız silahla olmaz İlimle,Teknolojiyle Cihad etmeliyiz)
İslam düşmanı ülkeler Cihan hakimiyetine soyunmuş, biz hala senin dediğini yapıyoruz.
.
-
Abi ben seninle karşılaştığımız günden bu yana bu konu beni gerçekten de rahatsız etti.
ilmihal. Hal ilmi yani.
Yahu Namaz hocaları bile bu işi görecek niteliktedir.
Alsın okusunlar. Bir islam ülkesindeyiz. Ana baba müslüman.
Adamlar teknolojisi ile, bilimi ile dinime savaş açmışlar, biz daha çok afedersini ama k...ç nasıl yıkanır peşindeyiz.
Daha muamelattan bir kelime bildiğimiz yok.
Halbuki Asıl din muamelattır. (Alış-veriş, nikah, evlilik, boşanma, yalan,iftira vesaire bunların hiç birine el atmamışız.
Asıl önemli olanda budur.
Muhammed bin hasan hazretlerine (İmamu azamın talebesi ve imameynden biri) zühd hakkında bir kitap yazsanız demişler
Muamelat ilgili yazdım alın okuyun demiş. Yani muamelatı bilen zahittir zaten.
Saygı ile
-
ALLAH-U EKBER
işte en can alıcı söz ; ''Bir islam ülkesindeyiz. Ana baba müslüman. ''
ve biz hala en basit meseleleri bileProfesörlere danışıyoruz
-
Abi kaybettiğimiz yanı da bu dikkat edersek.
Hani coşkun biraz önce demiş ya.
Taklidi bir iman ve amel.
Müslümanlık dedikleri heralde budur diyor vatandaş.
Belli bir yaştan sonra cami ve namaz, para varsa bir hac ve arasıra umre.
Eeee sonra
Dükkanda islam yok. ticarette yok, fabrikadayok, dairede yok, ailede yok, kız bir çeşit, oğlan başka bir çeşit, hanım daha başka bir çeşit.
Aldığını zamanında ödemez, borcuna sadık değil, haram helal ayrımı yok. Yalanın bini bir para, bir kuruş için kırk yemin eder. Verdiği sözde durmaz, yalan nedir doğru nedir bunu bile bilmiyor. Memleket yansa umurunda değil.
Yav Allah aşkına böyle din mi olur, böyle müslümanlık mı olur.
Bu şekilde bir müslümanlığı kimse kabul etmez kardeşim yahu.
Benim dinim komşunun aç yatmasından bile seni sorumlu tutar kardeşim.
O evinde aç uyurken sen tok yatamazsın.
Müslümanlar tarağın dişleri gibidir.
Aynı bedenin uzuvları gibidir.
bir uzvunuz ağrısa sabahlara kadar kıyameti koparırsınız. Uyku uyamazsınız. Bedenin hepsi acı çeker.
Aynı şekilde tüm müslüman bireylerinin sıkıntısını paylaşabilmek lazım. uykuları yitirmek lazım. gülmeyi unutmak lazım. Hatta tüm dünya için üzülüp bunu dert edinmek gerek. Adamın hiç bir tasası yok. Beyefendi emeklisini bekliyor, ondan sonra camiye abone olacak (lüfen yanlış anlamayın) cenneti garanti altına alacak camiyle. İnşaallah bakalım.
.
-
Hala uğramamış. Ama beklerim..
-
SEVGİLİ DOSTLAR YARALAR AYNI KARDEŞLERİM HANGİ YARAYA PARMAK BASACAĞINI ŞAŞIRMIŞ BENDE SİZLER GİBİYİM
PEYĞAMBERİMİZE SORARLAR YA RESULİ İBADET KAÇ KISIMDIR, CİAHAN PATİŞAHI BUYURUR;
-İBADET 10 KISIMDIR DOKUZU HELAL YEMEK 1 DE SABIRDIR BUYURMUŞ
SEVGİLİ DOSTLAR MANEVİYATSIZ DÜNYA KAPİTALİS TOPLUM YETİŞTİRİR AMERİKANIN IRAKTA YAPTIĞI MEZALİM GİBİ
YANIŞ İNAÇTA İSRAİL GİBİ İNSAN KESER VEDE DOYMAZ
HER GÜZELİKTE OTRAK NOKTADA BİRLEŞMEWYEN MÜSLÜMANDA MEZALİM ALTINDADA OLSSA FİLİSTİNLİLER GİBİ BİR BİRİNİ DOĞRAR
SEVGİLİ PALA KARDEŞİ,MİN DEDİĞİ GİBİ BAZI KONULAR İLMİHALDEN ÖĞRENİLE BİLİR VE ANLAŞILMAYANLARDA BİR İMAMDAN VEYA ALİMDEN SORULA BİLİR
SEVGİLİ HOCAM BENCE VAZLARDA HEP GÜZEL AHLAK SEVGİ SAYGI MERHAMET HOŞ GÖRÜ İLE İSLAM ANLATILSA ZİRA İSLAM 100 KISIM 80 Nİ GÜZEL AHLAK DİĞER YÜZDE 20 DE BÜTÜN İBADETLER
BENİM ASIL ÜZÜLDÜĞÜM TÜRKİYEDE DİN DİYANET SAHİBİ İNSANLAR ÇOCUKLARINI OKUTMAK İÇİN BİR İMAM HATİP TUTTURMUŞLAR DEYME GİTSİN BU GÜN ALLAH SEVDALISI VATAN SEVDALISI İNSANLAR NİYE DÜZ LİSE VEYA DEĞİŞİK LİSELERE GİDİĞTE DEVLETE FAYDALI İMSAN LAR OLMAZLAR AİLELE BU MECRAYA YÖNELMEZ BİR TÜRLÜ ANLAMIYORUM
PALA KARDEŞİMİN DEDİĞİ GİBİ HERKES ÇOCUĞUNU İSTEDİĞİ GİBİ EVİNDE EĞİTEBİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM
BENİ EN ÇOK ÜZENDE CEMATLARIN TIPKI BİR PARTİ GİBİ CEMATLARI ÖN PLANA ÇIKARTIP ASIL GAYEYİ UNUTUP İNSANLARI GÜZEL AHLAK SAHİBİ YAPMAKTAN ÇOK CEMAT EHLİ YAPMAK YİNE CEMAT EHLİ OLSUN ANCAK PARMAKLARIN AVUÇLA BİRLİKTE BİR ARAYA GELİP PENÇE GİBİ OLMASI LAZIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM SELAMLAR