il olunca hayatımızda ne gibi değişiklikler olacak ALLAH rızası için biri bana bilgi versin.
Yazdırılabilir Görünüm
il olunca hayatımızda ne gibi değişiklikler olacak ALLAH rızası için biri bana bilgi versin.
Bu tabloya göre, Nizipte erkekler 50 yaşından sonra azalmaya başlıyor, 49 yaşına kadar ortalama olarak eşit bulunan kadın erkek oranı, 50 den sonra erkek sayısında azalma var.(pala)
Pala Kardeşim Nizipte bu adettendir erkekler ölür gider kadınlar erkekten sonra bir 30 yıl daha yaşarlar, kaynanalık yaparlar gelinlerin ömrünü çürütür sonra ölürler. (Yalansa söyleyin)
Yapılan nüfus sayımı ile, Meclis'teki 550 sandelyenin illere göre dağılımı da değişti.
Adrese dayalı sistem, Türkiye'nin toplam nüfusunun 2000 sayımına göre 2 milyon 700 bin arttığını gösteriyor.
Son sayımda pek çok ilin nüfusundaki artış kadar, diğerlerindeki düşüş göçün yoğunlaştığı yerlerle ilgili önemli veriler içeriyor. 'Dağı taşı altın' olan İstanbul'un nüfusu 2 milyon 555 bin artarken,
başkent Ankara'da bu rakam 459 binde kalmış. İzmir de talep gören iller arasında, şehre 369 bin yeni kişi eklenmiş. Bursa da rağbet gören iller arasında. Yeşil şehirde ikamet edenlerin sayısı 314 bin artmış.
Gaziantep de 275 binlik yükselişle nüfusu artan iller arasında ön sıralarda bulunuyor.
Şehirlerde yaşayanların sayısının değişmesi, özellikle altyapı yatırımları açısından büyük önem taşıyor. Çünkü illere yapılan yardımlardaki para tutarı nüfusuna göre ayarlanıyor.
![]()
Bence nizip ilçe olmaya devam etsin 91000 nüfus da doğrudur il olunca daha da kötüye gider her şey nizip daha fazlasını kaldıramaz 91000 nüfüs peki nizip in neresinde sokaklar bom boş bir şehir...
il olunca ne olacak anlamıyorum.nufusu çok diye il olmak zorunda mı.
sayın ümit kardesim sadece nusufusa göre değil nizip hem sanayi olarak hem kültürel olarak çok gelişmiş bir ilçe her yönüyle gelişmiş ve gelişmekte de baya bir ilerleme kat eden ilçemiz bence İL olmali ve adini tüm TURKIYE YE duyurmali diye düsünüyorum...
20-34 yaş grubuna baktığımızda kadın nüfus, erkek nüfustan fazla gözküyor. Bu da şunu gösteriyor; Nizip ilçesinden diğer illere çok fazla işçi olmaktadır.İleri yaşlarda ise kadın nüfus daha fazl yani erkekler erkenden öbür tarafa gidiyorlar(Bu konuya öğrencilerim şöyle yorum getirmişlerdi:''1-Kadınların dırdırından erkekler çabuk ölüyor. 2-Kadnlar en ufak sıkıntı da bile hemencik ağlayıp sıkıbtılarını üzerlerinden atarlar, ancak erkekler kederlerini dışa vurmayıp hep içlerine attıkalrından erkenden ölüyorlar''diye yorum getirmişlerdi).
nizip nufus olarak büyüdü sanayi olarakta büyüdü de ne oldu ilçede dahiliye uzmanı varmı kardiyaloji uroloji genel cerrah ortobedi vb dallarda uzman hekim varmı varsa sayısı kac hala en ufak yaralanmada bile gaziantep e gidiliyor yoksa ben yanılıyormuyum nizip egitim ve saglıkta gelişmeli cevre bilincide gelişmeli o zaman gel
işme tam olacagı kanısındayım
Söz konusu nizip mi Eğer nizip il olmasına ben karşıyım ilçe olarak kalsın daha güzel duruyo çünkü il olursa daha çok bozulcak ahlaki değerli insandan insana gittikçe bozullur en iyiisi ilçe olarak kalsın
sevgi ve Saygılarımla
walla abi bişi kalmamış zaten
sayım sonuçlarına göre 20-34 arası yaklaşık 15000 erkek gözüküyor
bu 15000 erkek bir anda %75 başarı ile nüfusu 100000 yapar sen yeterki iste :)
yalnız ilk 4 yıl 0-4 nüfusunda patlama olur o kadar.
bir köyde ağaç dikme kampanyası varmış köylülere ağaçlar dağıtılmış,
ertesi sene bakan gitmiş kontrole,
sormuş köylüye kaç ağaç diktin ; 15000 demiş köylü, kaçı tuttu demiş bakan 5000'i tuttu,
başka köylüye gitmiş sormuş "kaç ağaç diktin ; 20000 demiş köylü, kaçı tuttu demiş bakan 3000'i tuttu demiş köylü,
bu böyle gitmiş , en sonunda bakan kızmış, ehhh be demiş geçen seneden beri köyde 100 hanelik köyde 80 doğum oldu demiş bakan, köylü cevap vermiş , bakanım zaten bizim diktiklerimiz değilde .................... tutar demiş
allah kolaylık versin ,
önemli olan 100000 olmak değil,
100000 kişiye hizmet vermek, ve iyi yaşamak, hizmetler ve iyi yaşantı tutmadıktan sonra sefillik içinde olacaksan 100000 olmanın bir anlamı yok ,
selamlar,
ilker
arkadaşlarnizip ilolasada olmasada sahipsiz nizipte yatırım mıvar otoban girişi ilçe nin çıkışına verildi tarihi nizip lise sininismi deyiştirildi zeugma dançıkan eserler antep müzesine gidiyor kısacası yakında nizip ismide deyişirse hiç şaşmayacagımönceden niziptarihi diye birkitapvardı okulagiden ögrencilere okutılurdu şimdiise neoldugunu bile miyorum kısaca nizip li oldugunu
söylemeyen birçok nizipliile karşılaştım ilçemize ve ilçemizdeki kültüre sahhip çıkalım sonkalanları koruyalım bariderim bem saygı ve selamlar
Nizip il olunca kaymakam gidecek yerine vali,emniyet amiri gidecek yerine emniyet müdürü gelecek, memur sayısı biraz artacak, ev kiraları artacak sonra başka şehirlerde akrabalarımız olacak çünkü dışarıdan gelenler nizipten evlenecek sonra tayinlerini alıp kendi memleketlerine gidecek böylece il kalıp gideceğiz.
Hakkımıza ve halkımıza hayırlısı ne ise o olsun
bayan nufusu erkeklerden cok cıkmış.....:) erkek arkadaşlar degerimiz artıyo....:)