alıntı:
admin:
Attan düşene sor demişler :)
sen düştünmü ki,
sevgili admin...
Yazdırılabilir Görünüm
alıntı:
admin:
Attan düşene sor demişler :)
sen düştünmü ki,
sevgili admin...
alıntı:
dervisdörtbudak:
Konuyu açan MUSAEKEN hocama ve çok önemli bir kurs eksikliğini tesbit eden ADMİN ve AHMETAKSOY beylere katılmamamak mümkün değil.
Bencede özellikle AHÇILIK KURSUNUN acilen açılması ve bu kursun sürekli bir şekilde yinelenmesi lazımdır. Ben buradan hem HALK EĞİTİM yetkililerine hemde bu işe hevesli olan Nizipli kardeşlerimize bu kursa iştirak etmelerini ve kayıtlarını yaptırmalarını uygun görmekteyim.
Şu anda Ülke genelinde büyük oranda SERTİFİKALI AHÇI sıkıntısı yaşanmaktadır. Bunun başlıca nedeni geçen yıl YİBO'lar Bu senede PİO'lar milli eğitim bakanlığınınaldığı bir kararla yemek ve hizmet alımlarını özelleştirmesidir. Hal böyle olunca ülke genelindeki bu okullarda istihdam edilecek sertifikalı eleman sayısı en azından 5000-6000 civarındadır. Burdan alınacak sertifika ile boşda kalacak hiç bir kursiyer düşünemiyorum. Hatta şuan sertifikası olan 3 kişi varsa yarın gelip 500 ytl+sigortaya işe başlatabiliriz.
Netice olarak HALK EĞİTİM müdürümüzün bu konuya özellikle duyarlı olmasını bekliyoruz. Buradan alınacak sertifikayla kursiyerlerin ülke genelinde iş bulabileceklerini temenni ediyorum. Buradan ne kadar çok mezun verebilirsek ülke genelindede çalışacak ahçılarımızla Nizip yemeklerini ve yemek kültürünü tüm Türkiyeyede tanıtma imkanımız olacaktır.Ben tahmin ediyorumki olaya bu açıdan bakan olmamıştır. Bildiğiniz üzere Bolu ilimiz zamanında böyle yaparakahçılarını dünyaya tanıtmıştır.Nedeni ise Bolu ilinin bu kurslara olan ilgisi ve eğitimle verilen ustalık belgeleri ve sertifikalardır.
Saygılar... sevgili ,derviş baba,
gayet güzel olacak bu kursların açılması ile sizler gibi güvenilir firma kurucularımızın.gayet sağlıklı mçalışmaları oluşacak,yüremizde daha çok istihdam imkanı olacak,dolayı sı ile,daha sağlıklı hizmet verilmiş olacak,bizler sevgili hemşerilerimizin yapacağı hizmetlerin hep yanındayız.ayrıca yapmış olduğun bu yararlı ve acıklayıcı bilgiler,için sizi ayrıca kutluyorum.en azından bu gibi kurslara gelecek olan halkımıza güven vermiş oldunuz.bu konu çok önemli,umiyorum ki HEM yetkillileri,bu konuya daha ağırlık vereceklerdir.sevgiler
en azından bu gibi kurslara gelecek olan halkımıza güven vermiş oldunuz.bu konu çok önemli,umiyorum ki HEM yetkillileri,bu konuya daha ağırlık vereceklerdir.sevgiler
Ahmet AKSOY
ahmet abi tam anlaşılmadı ,neye ağırlık verecekler?yemek olayına mı,Dervişin fikrine mi?Doğrusu bu gibi kurslara gelecek olana güveni kim veriyor,bağışla ama açıklayıcı değil.Biraz daha zaman ayır da tam açıkla abi.selamlar
Ahçılık fikri mükemmel düşünülmüş,sayın Aksoy'u tebrik ederim.Ayrıca sertifikam olmasa da onlarca yemeği yapma konusunda ders verebilirim.tabii ücretsiz ve isteyene .Mustafa müdürümün takdiri.eyvallah!
Hepinizin bu kadar yemeğe çok düşkün olduğunuzu bilmiyordum doğrusu.Ama aahçılık kursu gerçekten çok önemli.Kursa katılmak isteyen arkadaşlarımız veya bu işlerle zaten ilgilenen esnaflarımız elemanlarını bu açacağımız kursa yönlendirebilirler.Bu kursun adı Açık Büfe Ziyafet Hazırlama Kursudur toplam ders saati: 200- 400 saat arasıdır.Ama lütfen buruda kalmasın hemen başvuru için bize müracaat edin.Bizde programımızı hazırlayalım.Bu kurs tamam.
Musa Eken kardeşemizin talebi çok yerinde servislerde rehber öğretmen olarak çalıştırılan elemanların ciddi eğitime ihtiyaçları var.Hepimizin çocukları servislerle taşınıyor.Bu iş ise okul idarelerine düşüyor.Bu kursun adı ise Seyahat Servis Elemanı Yetiştiriciliği Kursu :80 - 160 saattir.
İlginize çok teşekkür ederim.Mustafa TÜRKEL
sevgili,mustafa bey,
gerçekten önemli konulara değinmişin ,bunların ikiside önemli..
sevgili musa bey,
benim açıklamam,HEM ve DERVİŞ BEY ,ile ilgili olup,faydalı olacağına değinmiştim.sevgiler
sağol aksoy,benimki latifeydi.Ama Mustafa müdürün somutlaştırdığı iki kursa da ilgi olacağına inanıyorum.Aslında müracaatlar hemen alınabilir.Sınıf sayısı kadar talep olunca da hemen kurs açılır.Ne dersin Müdürüm?selamlar
Bu gün ahçılık konusunu görüşmek üzere sayın Aksoy'un çayını içmeğe gideceğiz.Yerinde bulursak detaylı görüş alış-verişi yapacağız dedi Mustafa bey.Sanırım Derviş bey de bu alanda zaten çalışmaları,işleri var.O da gelirse ortaya güzel bir ürün çıkar.Nerdesin Ahmet bey,yerinde olur musun ?Selamlar..
tabi ki,beklerim.selamlar
BU GÜN AHMET BEYLE MUSTAFA BEYİ BİR ARAYA GETİRECEKTİK.AMA ŞANSIZLIK OLDU.AHMET BEY VE MUSTFA BEYİN İKİSİ DE BİR YAKINLARININ RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE MÜSAİT OLAMADILAR.İKİSİNE DE GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM.VE EN YAKIN ZAMANDA BU KONUDA BİR ARAYA GELELİM DERİM.BELKİ MUSTAFA MÜDÜRÜMÜN BİR ÇAYINI İÇEBİLİRİZ PAZARTESİ HA!OLUR MU AHMET BAŞKANIM?SELAMLAR
teşekkürler,musa eken bey,
olabilir,derviş bey de gelecek,bu konuda bir çalışma hızlansın.sevgiler
mümkünse hat kursu açılırsa iştirak edebilirim.
Bende bir görüş bildireyim! Kesinlikle Arapça kursu açılmalıdır. Kuran-ı anlama dilide diyebileceğimiz bu kurs geçtiğimiz günlerde 3 ay kadar devam etti. Muhteşemdi. En azından oraya katılan bir takım arkadaşlar artık okunan kur'anın içerisinden bazı kelimeleri anlıyoruz diyorlardı. Bakın sizi uyarıyorum. Vallahi Nizip'te Bi salih müftü var arapça bilen, bir kaç tane de başka hocalarımız. Bunlarda gitti mi Arapça bilen kalmayacak. Aslında medrese usulu olması lazım bu işin ama, şu an için hiç olmazsa böyle bir kurs başlatılırsa faydalı olur diyorum. Selam ve dua ile.
alıntı:
"quote" İ.H.Er. demişki:
Bende bir görüş bildireyim! Kesinlikle Arapça kursu açılmalıdır. Kuran-ı anlama dilide diyebileceğimiz bu kurs geçtiğimiz günlerde 3 ay kadar devam etti. Muhteşemdi. En azından oraya katılan bir takım arkadaşlar artık okunan kur'anın içerisinden bazı kelimeleri anlıyoruz diyorlardı. Bakın sizi uyarıyorum. Vallahi Nizip'te Bi salih müftü var arapça bilen, bir kaç tane de başka hocalarımız. Bunlarda gitti mi Arapça bilen kalmayacak. Aslında medrese usulu olması lazım bu işin ama, şu an için hiç olmazsa böyle bir kurs başlatılırsa faydalı olur diyorum. Selam ve dua ile.
Size katılmamak elde değil ama C. bşk'ı ne der acaba, son açıklamaları malum..!