Bu haber Nizip için Milat değerinde
Yazdırılabilir Görünüm
Bu haber Nizip için Milat değerinde
Hayırlı ,uğurlu olsun inşaallah...
Bu Haberleri çok Duyduk 2 Sene Evvel De Fakülte Açılacağı Söyleniyordu Ama Gaziantep üniversitesi Daha Yeni Karar Almış Ben Bir üniversite öğrencisi Olarak Açılmasını çok Istiyorum Inşallah Bu Sefer Doğru Söylüyorlardır Yetkililerimiz Hele Bu Fakülte Eğitim Fakültesi Olursa Daha Güzel Olur Ama öğrencileri Mağdur Etmemek Için Kız Ve Erkek öğrenci Yurtlarının Da Yapılması çok Iyi Olur Ama Fakültenin şuan Baraj Yolunda Yapılmış Olan Binaya Taşınması Iyi Olmaz Yetkililerimiz Inşallah Buna Da çare Bulurlar Bu Işte Emeği Geçen Baştan Vekilimiz Mehmet Sarı Ya Ve Tüm Yetkili Kişilere Teşekkürler Ediyorum
cok hayırlı olur işallah herşey nizip için
arkadaslar ben almanyada yasiyorum ve burada okuyorum siz simdi keske bizde almanyada olsak diyorsunuzdur ama hic söylemeyin burasi berbatki ne berbat hele okullari dahada berbat insallah bir sene sonra turkiyeye güzel nizibimize gelip üniversiteme kavusacagim bu haber bomba gibi haber insallah hosuma gider bende güzel nizibimizde okurum nizipe selamlar
arkadasla gercekten duydugum zaman cok sevindim artik güzel nizibimizden ayrilmadan okuyacagiz demek allahtan baska seyler isteseydim oda olacakmis bende kalbimde bunu geciriyordum
nizibimize hayırlı olsun ve daha nice yeniliklere nizibe yakışır
hayırlı olsun
Nizip’te bu yıl faaliyete geçecek olan Nizip Meslek Yüksekokulu (MYO) eksiklerini giderileceğini söyleyen Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ)Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Niziplilere müjde verdi. Coşkun, “Nizip MYO’nun bulunduğu arsa üzerine bir iki yıl içerisinde birkaç tane fakülte ve MYO bölümleri açacağız.. Ayrıca bu alana gelecek yıl faaliyete geçecek bir yurt yaptıracağız. Nizip’te üniversitede eğitim gören öğrenci sayısı yüz değil bin olacak” dedi. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Nizip belediye Başkanı Fevzi Akdoğan, Nizip Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Yaşar Büyükoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi Galip İnal ve Nizipli hayırsever Maruf Marufoğlu Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun'u makamında ziyaret etti. Ziyarette, Nizip MYO'nun eksiklerinin giderilmesi ve ilerde fakülteye dönüştürülmesi görüşüldü. Nizip kampüsü’nün Gaziantep Üniversitesi’nin yan bir kampüsü olarak hizmet vereceğini belirten GAZÜ Rektörü Coşkun, Nizip'in ihtiyacı olan fakültelerin kurulması için bir çalışma başlatacağını söyleyerek Niziplilere müjde verdi. Coşkun, “Nizip MYO’nun bulunduğu arsa üzerine bir iki yıl içerisinde birkaç tane fakülte ve MYO bölümleri açacağız. Bu arsa buna müsait. Ayrıca bu alana gelecek yıl faaliyet geçecek bir yurt yaptıracağız. Yurt için 10 milyon YTL ayrıldı. Nizip’te üniversitede eğitim gören öğrenci sayısı yüz değil bin olacak” dedi. AK Parti Milletvekili Mehmet Sarı, üniversite ile ilgili ihtiyaçların giderilmesi konusunda hükümet olarak gerekli desteği vereceklerini belirtti.
Devamı İçin Tıklayınız...
iyi bir gelişme vede verilen bir söz var hadi bakalım hayırlısı..
Eğitim Fakültesi onaylandı önümüzdeki dönem faaliyete geçecek Nizip'e hayırlı olsun.
Geçen hafta Nizipteydim esnafı dolaşıyordum, çarşıda bir züccaciyede 4-5 kişi oturmuş konuşuyorlardı, fakülte açılıyormuş gelen öğrenciler bizim çocukların ahlakını bozacak ne yapsak falan diyorlardı, inanın kulaklarıma inanamadım hemen yanlarına oturdum bana da bir zahter söylediler, dedimki ne kadar cahil düşünüyorsunuz, Nizipten diğer illere giden çocuklarınız oraların ahlakınımı bozuyorki böyle düşünüyorsunuz , ama bize öyle söylediler mini etekli kızlar geleceklermiş.
Beni aldı bir gülme aslında ağlamak lazım, onlara dedimki buraya en az 5 bin öğrenci gelecek, hemen önümüzdeki dönem gelmeye başlayacak bu öğrenciler, 5 bin talebe günde bir çay içse, günde bir ekmek yese esnaf kalkınır, bu öğrencilerin en az yarısı ev tutacak bir sezonda 2.5 çarşaf satılması bir bu kadar ev eşyası bir bu kadar yiyecek içecek Nizip esnafı nefes alır akşamları evinize parayla dönersiniz fenamı bu yani dedim, hepsi şaşırdı hemen hesap makinalarına sarıldılar.
Nizip halkını her gördüğünüzde bu konuda aydınlatın ben bu kadar geri düşüncede olacaklarına inanmıyordum ama doğru bazı şeyler bu insanlara anlatılmalı.
EĞİTİM FAKÜLTEMİZ HAYIRLI OLSUN.
Ben bu insanları asla küçümsemiyorum, cami imamı, okul öğretmeni, idareciler ne derse inanıyorlar ama depremde ölenlere günahkar bunlar allah cezalarını verdi mantığını savunan bir lise öğretmeni kalkıp bu lafları ederse cahil kesim ne yapsın inanıyor tabi.
Doğruları anlatmak lazım.
aslında doğru abi. bu da okumamaktan kaynaklanıyor. insanımızın biraz aydınlanması gerek. kulaktan duyma bilgilerle bir yerlere varılmaz.
Uzun bir süredir görüşmeleri devam eden Nizip Eğitim Fakültesi YÖK Eğitim komisyonunda kabul görerek onaydan geçti.Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı’nın ve Nizipli hemşehrimiz Prof.Dr. Muhittin Şimşek'in katkılarıyla YÖK'ün yapılan toplantısında gündeme alınarak kabul edildi.Eğitim Fakültesinin Nizip için büyük bir önem taşıdığını söyleyen Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı ise Eğitim fakültesinin onaylanmasında büyük emeği olan bu konuyu gündeme alarak senatoda kabul eden Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun ve senato üyelerine,fakültenin YÖK Eğitim komisyonunda kabulü için büyük çabalar veren Prof.Dr. Muhittin Şimşek,Nizip Kaymakamı Hakan Yusuf Güner,Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ve Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yaşar Büyükoğlu’na teşekkür ederiz dedi. Sarı Nizip ilçesinin gün geçtikçe eğitimde hak ettiği noktaya geleceğini belirterek Niziplilere Fakültenin hayırlı olmasını diledi.
Devamı İçin Tıklayınız...