-
DTP'nin tanınmış bir yöneticisinden şok sözler
DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna'nın 'taban dağa çıkmamızı istiyor' sözü DTP içindeki görüş ayrılığını iyice ortaya çıkardı.
Tanınmış bir DTP yöneticisi CNN Türk'ün 'Perde Arkası' programına şu açıklamayı yaptı: 'Artık dayanamıyorum. Parti kapatılsa da kurtulsak.'
CNN Türk'te her pazartesi günü saat 13.00'de Fatih Çekirge ve Yavuz Oğhan'ın yaptığı programa dün katılan CNN Türk Ankara Haber Müdürü Hande Fırat DTP'nin tanınmış yöneticisi ile yaptığı konuşmayı şöyle aktardı:
'Kendisiyle telefonla konuştuğum DTP'li yönetici aynen şöyle söylüyor. (Emine Ayna'nın sözünü kastederek) Böyle söz olur mu? Dünya dağa çıksa ne olacak? Bu artık olacak iş değil. Partiyi kapatsalar da kurtulsam.'
Hande Fırat'ın aktardığı bu önemli gelişmeyi Fatih Çekirge ise şöyle yorumladı: Bu sözler DTP'de demokratik bir yapı olmadığını açıkça ortaya koyuyor. Belli ki parti legal yöneticilerinin dışında İmralı ve birileri tarafından yönetiliyor. Bu durumda şunu söylememiz gerekir. Demokratik açılım isteyen partinin kendisi demokratik değil. irleşmeyi isteyen partinin kendisi sivil değil. Partiyi Kandil'deki silahlı güçler kontrol ediyor.
-
Kontrolsüz güç, güç değildir.
-
sayındavut özgülün ben ağayım ben paşayım... yazsının yasaklanamsından,yazılarının ana sayfadan kaldırılmasından sonra(d.özgülün bu yapılanaları hazmetmersini yadırgasamda) nizip.com a yazmama kararı aldım.bu yazdıklarımda sondur.çünkü daha önce dedigim gibi nizp.com türkiye ortalamasını yansıtan ırkçı bir sitedir.demokratlığıda türkiye demokratlığı gibi yalancı dolma demeokratlığıdır..
-
Şimdi Kafamızı çalıştırırsak
neyin yalan neyin sahte ve neyin gerçek olduğunu
neyin lüzumlu neyin lüzümsuz olduğunu
neyin mantıklı neyin mantıksız olduğunu görürüz.
Hayali bir lüzumsuz düş peşinde koşan
eskiden kominist hareketler vardı.
fabrikaları işçiler yönetecekti.
Bu bir saçma hayaldi.
Sosyalizm oldu uygulandı ama
hiçbir fabrikayı işçiler yönetemedi.
Sonra ben sosyalizmin başıyım diyen
Soveyetler birliği
dükkan kapatır gibi.
Dağıttı sosyalizmi.
Bu bir örnek.
Uçuk kaçık bir hayal peşinde koşan bazıları için.
Ama ben bu ülkenin vatandaşıyım
haklarımı
demokrasi içinde ararım diyen herkes baştacı.
Şiddet istemiyor bu ülke
Şiddet istemiyor Türk Milleti.
Kimseye Kürt olmasından dolayı da zulumde etmek istemiyor.
Böyle bir şeyide kimse görmüyor.
Ben şahsıma kimsenin
Kürtçe konuşmasına
öğrenmesine
okumasına
karşı değilim.
Bu haklarının en birinci hak olduğunu
söylerim.
Bu onları ne Türklerle kardeşlikten geri kor
nede Türkiye Cumhuriyetine bir zarar verir.
Demokrat nedir ben bilmiyorum.
Nasıl demokrat olunur bize bir anlatsana.
-
Hemşehrilerim,önce şunu belirtmek isterim,PKK bir terör örgütüdür.Kürtlerde Türk degildir,Turaniymiş falanmış filanmış kendimizi kandırmayalım.asırlardır birlikte yaşıyoruz,bir sorunumuzda yoktu,bu zamana kadarda hiçde devlet olamamışlar.Anayasa Mahkemesi kararı ile kapatılan DTP ise PKK nin meclisteki temsilcisi idi.Apo denilen şarlatan,öğrencilik döneminde uzun süre ajan olarak kullanılmış,bu avantajını kullanarak Pkk terör örgütünü kurmuştur.Güneydoğu ise gerek coğrafik,ulaşım,iklim vb.nedenlerden yatırım yapılmadığından, cahalet,çok eşlilik ve nüfusun aşırı çoğalması ile işsizlik ordusu hızla çoğalınca çareyi sorunlarıyla beraber batı illerine göçte buldular.Bu süreçte gerekli önlem alınmadığından,biz bunlarla silah zoru ile PKK yi bitirecegimizi zannettik,olamazdı olmadı.Halbuki oralara aş,iş ekmek gitse idi PKK bu kadar güçlenmezdi,kurtuluş olarakta görülmezdi.Son zamanlarda hiç kimsenin,hatta iktidarın kendisininde bilmediği,sadece sözde KÜRT AÇILIMI olarak bildigimiz bir söylemi ortaya attı.toplumu ateşledi,umut gibi göründü SAÇILIM çıktı.Olayları görüyoruz.PKK militanları kahraman gibi karşılandı,çadır mahkeme kuruldu salıverildiler,neler neler,bunlar PKK yi DTP yi cesaretlendirdi.iş sokak çatışmasına dönerse,inşallah dönmez.iktidar ABD nin AB nin böl parçala tezgahına geldi,vazgeçecegede benzemiyor.ABD başkanı ile tokalaşmayı,TV lere poz varmeyi icraat olarak görüyoruz,çünkü gündem oraya odaklanıyor.
Bir belirsizlik sürüp gidiyor.Olan güzelim ülkemize oluyor.Yazılacak çok şeyler var sıkmak istemiyorum,kısaca düşüncemi ifade etmeye çalıştım.Güzel Nizip e selamlar.
-
Sevgili Rıfat!
Ben ağayım ben paşayım diyenler...yazım üzerine ortaya çıkan tablonun gerginliğe sebep olmasından dolayı,bilgim dahilinde kaldırılmasını uygun buldum.Hatta kaldırılmasını arzuladım.Elbette tepkilerin bir çoğu abartılıyıdı.Sürecin hassasiyetinden dolayı,abartılı da olsa bunları kaale almak gerekiyor.
Diğer yandan yazılarımın ana sayfaya çıkarılmamasını veya neden çıkarılmadığını da çok merak etmiyorum.Ara ara ben sevgili Ramazan Tarhan'a söylüyordum O da ana sayfaya taşıyordu.Şayet yukarıda bahsi geçen yazımdan sonra,yazılarımın ana sayfaya taşınmamasına kanaat getirilmişse elbette bu hoş değil.Ama böyle bir niyet olmasa gerek diye düşünüyorum.Çünkü sonuçta 'Editör'ler üzerinden de yazıma ulaşılabiliyor.Bu arada sizin yorumlardan çekilmenize üzüldüm.Bizim akl-ı selim dairesinde her yoruma ihtiyacımız var.
Nizip.com ailesine katkıda bulunmaktan,yorum sahiplerinin bir çoğu ile tanışmaktan,dahası 'Anadolu' tabir ettiğimiz bölgelerden bu tür seslerin çıkmasından büyük keyif aldığımı da belirmeliyim.Herşeye rağmen yazmak gerekiyor.
Selamlar
-
Davut hocamın yazılarından sonra Kürtlerin hepsini bir kefeye koymaktan vaz geçtim, PKK ve DTP nin aslında bütün kürtleri temsil ettiği düşüncesinin ne kadar yanlış olduğunu anladım, zaten artık DTP de yok, herkes şunu anlamalı ki, aslında mücadele geri kalmışlığın yada geri bırakılmışlığın mücadelesi ,yüzyıllardır doğu her zaman itilip kakılmıştır, memuruna seni doğuya sürerim demek, yada memuru şark hizmeti diye doğuya göndermek, inanın bütün her şeyi özetliyor, doğunun geri kalmışlığıda ayrı bir konu işin içine aşiretler ağalar falan giriyor bu feodal yapı aslında bunun sebebi, artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak, 50 senedir doğuya devletin yaptığı yatırımlar artık semeresini vermeye başladı, Atatürk barajı bunlardan en önemlisi, bölgeye teknoloji ve eğitim geldikçe aşiret başları ve ağalar rahatsız oldu anladılar ki artık halkı parmaklarında oynatamayacaklar, saltanatları bitti, işte bütün karışıklıkların sebebi budur, ama allahın izniyle bunlar da aşılacak ve bölgeye huzur gelecektir.