Halk Eğitim'den "24 Kasım Öğretmenler Günü" Programı
NizipMehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü"programı yapıldı. Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan programa;Nizip Halk Eğitim Merkezi Müdüresi Suna Sertpolat, Müdür Yardımcıları NesimiKalkan, Bekir Kılıç ve Kenan Aykut ile çok sayıda Kursiyer öğrenci katıldı. 1Dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Suna Sertpolat tarafındangünün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı. Suna Sertpolat konuşmasında; "Öğretmenin veöğretmenlik mesleğinin toplumdaki önemini ve değerine işaret etti. Öğretmenler ve öğrenciler arasında sevgi, saygıve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenleri saygı ile anmak, mesleğeyeni giren öğretmenlere de mesleklerinin yüceliği bilincini uyandırmak amacıylaBüyük Önder Atatürk'ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabulbuyurdukları tarih olan 24 Kasım, 1981 yılından bu yana "Öğretmenler Günü"olarak kutlandığını ifade eden Sertpolat, Öğretmenler Günü'nü kutladı. 24 KasımÖğretmenler Günü'ne özel olarak hazırlanan programda; "Atatürk'ün ÖğretmenlereHitabesi", "Öğretmenler Günü" slâyt gösterimi, "Öğretmen" konulu Şiir Dinletisi,"Öğretmene Özlem" adlı tiyatro oyunu ve son olarak "Müzik Dinletisi" sunuldu.
Eğitim Bir-Sen'den "Öğretmenler Günü" Açıklaması
Eğitim Bir-Sen Nizip Şube Başkanı Mehmet Çelik, 24 KasımÖğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Van'da meydana gelen depremdeçok sayıda vatandaşımız ve 75 Öğretmenimizin hayatını kaybetmesi dolayısıyla "24Kasım Öğretmenler Günü"ne buruk giriyoruz" dedi. Nesilleri en iyi şekildeyetiştirmeye çalışan öğretmenlerin birçok sorunu bulunduğuna işaret eden MehmetÇelik, Öğretmenlerin sorunları çözülmeden, en iyi eğitim sisteminde bilegelişme sağlanamayacağının altını çizdi. "Her kademedeki öğretmenin en temelsorununun ekonomik sorun olduğunu ifade eden Eğitim Bir-Sen Nizip Şube BaşkanıMehmet Çelik, konuşmalarını şöyle sürdürdü.Ücretler, öğretmenlerin hayatstandartlarının temel göstergeleridir. Bu nedenle ücretler, öğretmenlerin hayatşartları, mesleki tatminleri, tükenmişlikleri ve öğretmenlerin genel anlamdadurumu hakkında bize bilgi vermektedir. Nitelikli eğitimin en önemli öğesi olanöğretmenlerin gelir dağılımında aldığı pay; onların, hem kendilerinin hem desundukları hizmetin niteliğini görmekte bize yardımcı olmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kurumlarına kaynak ayırmıyor,verilen bağışlarla devletin okulunu ayakta tutmaya çalışan okul yöneticilerinicezalandırıyor. Oysa okul yöneticileri, okul aile birlikleri aracılığıylavelilerden alınan bağışlarla bir taraftan hizmetli memur sıkıntısınıgidermekte, diğer taraftan okulun diğer ihtiyaçlarını karşılanmaktadır. Okulyöneticilerinin/öğretmenlerin işi tahsildarlık değil, eğitim olmalıdır. Okulyöneticileri, bir taraftan vazifesi olmayan işi yapmaya zorlanmakta, diğer taraftanyapmak zorunda bırakıldığı iş sebebiyle soruşturmaya maruz kalmaktadır.Eğitimciye karşı sergilenen bu tavırla eğitim adına çok şey kaybedildiğininartık farkında olunması gerekir. Eğitimcilere ülkemizde şamar oğlanı muamelesiyapılmak isteniyor ve her canı isteyen, öğretmeni, okul yöneticisini dövmeyekalkışıyor ki, Eğitim-Bir-Sen olarak, öğretmenlerimize dayak atılmasına aslamüsaade etmeyeceğiz. Kadın öğretmene cinsiyet ayrımcılığı yapılmaktadır. Buaynı zamanda insan hakları ihlali ve eğitimde fırsat eşitliğinin gaspedilmesidir. Başörtüsü, yasalarla, anayasa ile yasaklanamaz" Artık çalışmahayatında, Meclis'te, üniversitelerde başörtüsü yasağı diye bir ayıpla yaşamakistemiyoruz" dedi.
Alkan Kız Meslek Lisesi'nde "Öğretmenler Günü" Etkinliği
Nizip Alkan Kız Meslek Lisesi "24 Kasım Öğretmenler Günü"münasebetiyle etkinlik düzenledi.
Okul bahçesinde yapılan "24 Kasım Öğretmenler Günü"etkinliği çerçevesinde, Tiyatro, Skeç ve Dans gösterimi sunan öğrenciler yanısıra okudukları birbirinden güzel şiirlerle gösteriye renk kattı.
Programın açılış konuşmasını yapan Alkan Kız Meslek LisesiOkul Müdürü Nadide Alkandağı, "24 Kasım Öğretmenler Günü"nü kutladı.
Okul İdarecileri, Öğretmenler, veliler ve Okulöğrencilerinin hazır bulunduğu etkinlik görülmeye değerdi.
Akçakent İlköğretim'de "Plaket Töreni"
"24 Kasım ÖğretmenlerGünü" nedeni ile Akçakent İlköğretim Okulu'nda saat 11.30 da "Plaket Töreni" yapıldı.
Saat 11.30'da başlayan Plaket Töreni'ne Okul Müdürü MuratYedilİoğlu, Okul Aile Birliği Başkanı Murat Kekçe ve 2.Başkanı Mehmet Özdemir,Okul Öğretmenleri, Öğrenciler ve çok sayıda davetliler katıldı.
Okul Aile Birliği Başkanı Murat Yedilioğlu'nun açılışkonuşması ile başlayan "Plaket Töreni" sonrasında Okul İdarecileri veÖğretmenleri "24 Kasım Öğretmenler Günü" anısına topluca hatıra fotoğrafıçektirdiler.
Nizip\'te, "24 Kasım Öğretmenler Günü" Kutlandı
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'ndabulunan Atatürk Anıtı önünde çelenk sunulmasıyla başladı. Törende AtatürkAnıtı'na Nizip Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenk bırakmasının ardından 1dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okundu.
24 Kasım Öğretmenler Günü" kutlamalarına katılamayan AKParti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarı, Ali Şahin ve Halil Mazıcıoğlubirer telgraf göndererek, tüm öğretmenlerin "24 Kasım Öğretmenler Günü"nükutladı.
Daha sonra Nizip Belediyesi Nikâh ve Düğün Salonu'nda devameden program, Nizip'in En Genç Öğretmeni olan Nizip Anaokulu Öğretmeni ŞerifeEylül'ün ve ilçe Milli Eğitim Müdür vekili Metin Kılıçparlar'ın günün anlam veönemiyle ilgili konuşmalarıyla devem etti.
Kılıçparlar konuşmasında, "Bir insanı kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak kadarönemli olduğu bilinmektedir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplumve mutlu bir gelecek demektir. Bu nedenle bir milleti yetiştiren, konuşmayıyeni öğrenen çocuklara okumayı, yazmayı, düşünmeyi, iyiyi ve güzeli öğretensizlersiniz" dedi.
Program daha sonra stajyerliğini başarıyla tamamlayan genç öğretmenler içinyemin töreni ve "24 Kasım Öğretmenler Günü" nedeniyle düzenlenen; "Satranç,Şiir, Resim ve çeşitli etkinliklerde dereceye giren Okul Müdürleri, Öğretmenlerve Öğrencilere verilen ödüller ile son buldu.
"24 Kasım Öğretmenler Günü" nedeniyle düzenlenen törenlere, NizipKaymakamı Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu, BelediyeBaşkanı Hacı Fevzi Akdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz, EmniyetMüdürü Mustafa Kantar, Milli Eğitim Müdür vekili Metin Kılıçparlar, CumhuriyetBaşsavcısı Mehmet Günay, Müftüsü Dr. Mustafa Genç, Milli Eğitim Şube Müdürleri,Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.
18. Nizip Çalıştayı Yapıldı
Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz Başkanlığı'ndagerçekleştirilen Çalıştay Raporu'nun sunumu, Nizip Belediyesi İmar veŞehircilik Müdürü Bülent Binici tarafından yapıldı. Nizip ÇalıştayToplantısında "Nizip'te çarpık kentleşme ve yapılaşma" hakkında bilgi verenBaşkan Akdoğan ise Nizip'e TOKİ' nin yapılacağını vurguladı. Nizip TicaretOdası Toplantı Salonu'nda saat 14.00'te başlayan 18. Çalıştay Toplantısı'na,Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu,Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, NizipMüftüsü Dr. Mustafa Genç, Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Doktoroğlu,Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Faruk Yakar, Madeni Sanatkârlar Odası BaşkanıHüseyin Kök, Nizip Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Bülent Bilici, SGKNizip Şube Müdürü Mustafa Aydoğdu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat,Nizip Ticaret Odası Genel Sekreteri Serpil Gündoğdu katıldı.
Karadeniz, Van'dan Gelen Aileler Hakkında Bilgi Verdi
Nizip'e gelen depremzedeler ile ilgili bir açıklama yapanNizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, şu ana kadar 41 ailenin İlçemize geldiğinivurguladı. Nizip Kaymakamlığı olarak gereken desteğin verildiğini söyleyenKaymakam Karadeniz, her aileye 1000'er TL nakdi yardım verildiğini ifade etti.Bunun yanı sıra çeşitli mutfak malzemeleri, temel ve küçük ev eşyaları,alınması için Nizip Belediyesi ve Nizip Sivil Toplum Örgütleri tarafındangereken yardım ve desteğin sağlandığını vurgulayan Kaymakam Karadeniz sözlerineşöyle devam etti.
"Nizip Kaymakamlığı olarak gereken desteği sağlayacağız.Elbette, İlçemize gelen ailelerin Van'dan gelip gelmediklerini ve deprem anındaorada olup olmadıklarını araştırıyoruz. Van'da yaşanan depremin bir an öncebitmesi en büyük temennimiz ve buraya gelen vatandaşlarımızın gönülrahatlığıyla yeniden evlerine dönmeleridir. Buraya gelen vatandaşlar arasındaVan Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan ne yardım alıyor ise, burada da Sosyal YardımlaşmaVakfı'na ne görev düşüyorsa gereken aynı şekilde yapılacaktır" dedi.