Her işin hayırla sonuçlanmasını istiyorsan besmeleyle başla...
Yazdırılabilir Görünüm
Her işin hayırla sonuçlanmasını istiyorsan besmeleyle başla...
Başarılı bir kurtuluşun göstergesi problemlerin olup olmadığı değil, problemlerin geçen senekilerin aynısı olup olmadığıdır.
Insana Baki Kalan üç şey Vardır;
1-yidiğin
2-giydigin
3-ahiret Için Ne Biriktirdiğin
Geriye Kalan Ya Elinden Gider Ya Mirasçılarına Kalır.
Samimi arkadaşlarınızla konuşurken bile belli bir sınır koyun. Böylece aranızdaki sevgi ve saygıyı korumuş olursunuz.
nasrettin hoca çocuğu suya gönderir göndermesinede önce ğüzel bir döver.ahali hoca sen ne yapıyorsun çocuğu nenden dövdün.hoca cevap verir testiyi kırmasın diye ahali der hoca çocuk testiyi kırmadı ki hoca cevap verir testi kırıldıktan sonra dayağın testiye faydası olmaz.arkadaşlar kusura bakmayın öncelikle bu konuyu anlatmam bir örnekleme olsun diye.ÖYLE İNSAN LAR YETİŞTİRMEK LAZIMKİ BİZ ÖLDÜKTEN SONRA BİZLERE DUACI OLAN EVLATLAR YETİŞTİRELİM Kİ MÜKAFATINI AHİRETTE ALALIM.EĞER ÇOCUK KÖTÜ YETİŞİRSE BIRAKIN AHİRETİ DÜNYADA ANASINA BABASINA SÖVDÜRÜR.DAYAK BİŞEY İFADE ETMEZ ÇOCUĞU DAYAK DEĞİL AKILLI İNSANLARIN FİKİR VE BECERİLERİ EĞİTİR.ÇOCUK SUÇ İŞLER HIRSIZLIK YAPMADAN GASPÇI OMADAN ÇOCUĞU SABIRLA İŞLEYE İŞLEYE YETİŞTİR Kİ EMEĞİN BOŞ ÇIKMASIN.ABES KELİMELER VARSA AFFINIZA SIĞINIRIM.
ders verici güzel bir fıkra. kartal yuvası ellerine sağlık tşk ler
Yanlış bilgi felaket kaynağıdır. Her işin evvela hakikatini ara ve öğren! Sonra münakaşasını istediğin gibi yap!
başak elimden gelen neyse yapmaya çalışacağım keşke daha önce nizip.com a kaydolsaydım hem bilğilenir hemde bilğilendirir dim.gerçi bizim öğreneceğimiz çok şeyler var fatih abi gökan abi miksan fevzi kardeş efsane ğibi arkadaşların sayesinde sırtımız yere gelmez .öğreniriz inşallah.yorumlarıda kattıkmı bişeyler olur.
Eğer başarının herhangi bir sırrı varsa, bu diğer insanın görüş noktasını anlama ve olayları kendi açınızdan görebildiğiniz kadar onun açısından da görme yeteneğinizde yatmaktadır.
YOKUŞTA AKMAYAN TER,ÇUKURDA GÖZ YAŞINA DÖNÜŞÜR..
Kendinizi yönetmek için kafanızı, başkalarını yönetmek için kalbinizi kullanın.
aynı dili konuşan değil,aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir. hz mevlana
Deneyimden daha güçlü bir öğretmen yoktur ama öğrenme isteği bulunmadıkça deneyimden birşey öğrenilemez.
Göz kendine, kulak başkalarına inanır...
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. Bugün yarına dünle beslenerek yol alır. Bertolt Brecht
aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz.
bu konu üzerine bir kaç satır daha doğrusu bir hikaye yazma gereğini duydum.
ADAMIN BİRİ SÜREKLİ BİR KUYUNUN YANINA ĞİDER BİR YILAN TARAFINDAN ALTINLA MÜKAFATLANDIRILIRMIŞ ARADAN YILLAR ĞEÇMİŞ ADAM HALA GİDER KUYUDAKİ YILANDAN BİR ALTIN ALIRMIŞ.ADAM RAHATSIZLANI YATAĞA DÜŞER MALUM GEÇİMİ SAĞLAMAK İÇİN ALTIN VEYA DEĞERLİ MADEN GERKTİĞİ İÇİN ADAM OĞLUNA DER OĞUL FALAN YERDE Kİ KUYUNUN YANINA ĞİT BİR YILAN SANA ALTIN BIRAKACAK ALIP BANA GETİR DEMİŞ.BİR ĞÜN İKİ ĞÜN ÜÇ BEŞĞÜN KUYUNUN YANINA GELEN ERKEK ÇOCUK UYANIKLIK YAPACAKYA BU KUYUDA BELLİKİ ÇOK ALTIN VAR YILANI ÖLDÜRMEYE ÇALIŞMIŞ YILANA TAŞ ATMIŞ YILANIN KUYRUĞU KOPMUŞ YILAN CAN HAVLİYLE ÇOCUĞU ORACIKTA SOK MUŞ ÇOCUK ÖLMÜŞ.ADAM İYİLEŞTİKTEN SONRA YILANIN YANINA GELİR .SESLENİR KUYUYA YILAN ÇIKAR ORTAYA ADAM DER BİZİM OĞLAN BİR CAHİLLİK ETTİ CAHİLLİĞİN HESABINI CANIYLA ÖDEDİ.GEL BİZ ESKİSİ ĞİBİ DOST OLALIM DEMİŞ.YILAN CEVAP VERMİŞ SENDE BU EVLAT ACISI VARKEN BENDEDE KUYRUK ACISI VARKEN BİZ DOST OLAMAYIZ DEMİŞ.yani çocuk aza kanaat etseydi herğün bir altın alacaktı.canındanda olmayacaktı.
Böcek olmayı kabullenenler ezilince şikayet etmemelidirler.
İnsanları iyi tanıyın, her insanı fena bilip kötülemeyin, her insanı iyi bilip övmeyin
Sadelik, iyilik ve doğruluk olmayan yerede büyüklük yoktur.
ŞampiyoN
G A L A T A S A R A Y
Gerçeklerİ TariH YazaR TarihidE
G A L A T A S A R A Y
Dünyada anne sevgisinin yerini dolduracak hiçbir sevgi yoktur
Samimi arkadaşlarınızla konuşurken bile belli bir sınır koyun. Böylece aranızdaki sevgi ve saygıyı korumuş olursunuz.
Olgun insan güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabildiğini söyleyen adamdır.
Hiçbirşey için "BENİMDİR" deme, sadece de ki;
"YANIMDADIR" Çünkü ne altın, ne toprak, ne sevgili, ne hayat, ne ölüm, ne huzur, ne de keder... DAİMA SENİNLE KALMAZ
Hz.Yunus emreden.(K.S.A)
Beni bende deme ben bende degilem bir ben vardır bende benden içeru
Ey Dost! Mahlukatın sebeplere yapıştığını görürsün, arif olan ise sebeplerin sahibine yapışır. Arif kulun bütün sözleri ALLAH’ın (c.c.) yüceliği, kudreti, keremi ve rahmeti meyanındadır, zamanını böyle geçirir, kabrine de böyle girer.
Yahya b. Muaz (r.h.)
Ulaşamadığına tevekkül, ulaştığına razı, kaybettiğine sabır gösteren kişi takva ehlindendir.
İmam Gazali (r.h.)
öyle yaşamalısın ki,öldüğün zaman tabutçu bile matem tutsun
takvası yüksek olan küçük kusurunu dağlar kadar büyütüp haya eden.yaptığı iyiliği hiçe sayıp ğizli tutandır.
Ne Mutlu Türküm Diyene
fudayl b.iyaz der ki
'' şayet bütün dünya bana arzedilse ve ondan hiç hesaba çekilmeyeceğim söylense,ben yine de ondan tiksinir kaçarım;
aynen sizden birinin yolda rastladığı bir hayvan leşinden elbiseme bulaşmasın diye tiksinip kaçtığı gibi.''
Dün yaptığınız şey hala size çok iyi görünüyorsa, bugün yeterli değilsinizdir.
birine bir lütufta bulunurken,yanına bir de tebessüm ilave ediniz..:)
Birisi güzel bir söz söylüyorsa bu,
dinleyenin dinlemesinden, anlamasından ileri gelir.
mevlana
Herkes tarafından doğru kabul edilen şeyler büyük olasılıkla yanlıştır.
Ölümden niye korkacağım ki?
Ben varken
o yoktur,o gelince de ben olmayacağım.
doğruyu söylemek değil,anlatmak güçtür
Gelecekte yapacaklarınız üzerinden şöhret edinemezsiniz.
olgun insan hayaı acısı ile tatlısı ile yaşayan insandır
Arkeolojide bilinmeyeni açığa çıkarırsın. Diplomaside ise bilineni gizlersin.