Esnaf Ve Sanatkâra Yüzde 5 Faizle Kredi
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin Bölge Toplantısı Yozgat'ta yapıldı.
Genel Başkan Abdulkadir Akgül, Türkiye'de yıllık kredi faizlerinin yüzde 18'in üzerinde olduğunu, oysa esnaf kooperatiflerinin yıllık yüzde 5 ile esnaf ve sanatkâra kredi sunduğunu söyledi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Nizip Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Ataoğlu ise, TESKOMB' a bağlı 930 kooperatif bulunduğunu söyledi. 10 yıl önce Türkiye geneli 930 kooperatifin vermiş olduğu toplam kredi miktarının 150 Milyon Lira olduğunu belirten Ataoğlu; "Kooperatifimizin bugün vermiş olduğu kredi miktarı, 6 Milyar Lira" dedi.
Türkiye'deki istikrar ve esnafı kendine yakın bulan hükümetin, büyük katkıları sayesinde kredinin 6 milyar liraya geldiğini ifade eden Hüseyin Ataoğlu, Bugün ise esnaf ve sanatkâra kullandırılan 6 milyar kredinin yüzde 5 ile verildiğini kaydetti.
Markalaşma ve Nizip Konulu Konferans gerçekleşti.
Zeytinler Fabrikalarda İşlenmeye Başlandı. Nizip'te toplanan zeytinler, İlçemizde faaliyet gösteren Zeytinyağı İşleme Tesi. ...
www.yavuzelihaber.com/.../markalasma-ve-nizip-konulu-konf...
Kaynak...
Depremzede Öğrencilere Kayıt Kolaylığı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Van'dan diğer illere gidecekvatandaşların çocuklarının gittikleri illerde kayıt ve nakillerinde gerekliğikolaylığın sağlanması için makam onayı alındı. Resmi onay belgesinde, sözkonusu öğrencilerin e-okul sisteminde adres kontrolü dışında tutularak Van'dakideprem öncesinde öğrenim durumunu gösterir belgeyle müracaat etmeleri şartıylakayıt ve nakillerinin yapılmasına izin verilmesi istendi.
Van'da yaşanan deprem felaketi sonrası ilçemize yerleşendepremzede ailelere de, Nizip Kaymakamlığı ve Nizip Belediyesi'nden sonra MilliEğitim Müdürlüğü de destek verdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Nizip Milli Eğitim Müdürvekili Metin Kılıçparlar, yapılan çalışma kapsamında, depremzede öğrencilereyönelik Okul Kayıtlarının başladığını söyledi. Depremzede ailelere seslenenKılıçparlar; "İlçemiz de eğitim veren ve kendilerine en yakın Okullara kayıtyaptırmak isteyen öğrenciler için, Nizip Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizlerde destek vereceğiz" dedi
Nizip Halk Eğitim'den İki Farklı Kurs
Nizip Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Kenan Aykutyaptığı açıklamada; "Hızlı Klavye Kullanımı" ve "Doğal Gaz Kalorifer Ateşçisi" adıaltında kurs açılacak" dedi. İlçemizin Doğal Gaza kavuştuğunu ve Doğal Gaz kullanımınınyaygınlaştığını ifade eden Kenan Aykut sözlerini şöyle sürdürdü.
Doğal gazlı kalorifer yakabilecek kalifiye elamanlaraihtiyaç duyulacaktır. Bu nedenden dolayı merkez binamızda hafta sonlarıyapılmak kaydıyla; "Doğal Gaz Kalorifer Ateşçisi" kursu açılacaktır. Kursumuzakatılabilmek için daha önceden katı ve sıvı yakıtlı kalorifer ateş çisi belgesialmış olması gerekmektedir. Ayrıca merkezimizce 160 saatlik "Hızlı Klavye Kursu"eğitimi verilecektir. Bu kurs sonunda 3 dakikada 90 kelime yazı yazabilenlerlise mezunu ise ve KPSS' de en az 70 puan almışlarsa Adalet Bakanlığında kâtipolarak görev almaya başvurabileceklerdir.
Her iki kursumuzda hafta sonu başlayacaktır, kursa müracaatetmek isteyenler ise en geç 24 Kasım 2011 Perşembe günü merkezimizebaşvurmaları gerekmektedir" dedi.