Kanka aşkolsun ya kıytırık lafı sana hiç yakışıyor mu sen benim gözümde bu devletin en has memurusun, ciddi söylüyorum Fatih kardeşimle birlikte sizler örnek alınacak insanlarsınız, sizin gibi memurlar çoğalırsa bir yerlere gelebiliriz.
Yazdırılabilir Görünüm
Rüşvet yemeyen idealist insanlar bizim Nizipli memurlarımız.
Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'ı ziyaret edenNizip Spor Kulüp Başkanı Mehmet Karaçalı, Nizip Spor'un son durumu hakkında BaşkanAkdoğan'a bilgi verdi.
Nizip Spor Kulüp Başkanı Karaçalı'nın yanı sıra 2. BaşkanıOnur Ekmekçi, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yılmaz ve Teknik Direktör Şaban Yalçın'ında hazır bulunduğu nezaket ziyaretinde bir açıklama yapan Başkan Akdoğan, Nizipsporun kendi arasında kategorilere ayrılıp bu şekilde daha fazla başarı eldeetmesi benim uzun zamandır hayalimdi" dedi.
"İnanıyorum ki eğer 5 tane takım hazırlarsanız, Nizip Spor,5 yıl sonra dışarıya sporcu satacak seviyeye yükselir" diye konuşan BaşkanAkdoğan, Nizip Spor'un başarısı arttıkça, Milletvekilleri, Kaymakamlık,Belediye ve Emniyet Müdürlüğü olarak bizlerde elimizden gelen her şeyi yapmayahazırız. Yeter ki siz başarı getirin" dedi.
Teknik Direktör Şaban Yalçın ise Nizip'teki okulları gezdim,Nizip Spor'a uzun yıllar fayda sağlayacak arkadaşlarımız, gençlerimiz olduğunugözlemledim, eğer bir kişiyi sporla hayata kazandırırsak bu bizim için büyükbir mutluluk kaynağıdır" dedi.
Nizip Spor'un başarısı arttıkça kamuoyunun dikkatini dahaçok çekeceğine inandığını belirten 2. Başkan Onur Ekmekçi ise; "Önemli olanNiziplilerin Nizip Spor gibi bir takımları olduğunu bilmeleri ve bunuunutmamaları" dedi.
Spor Okulu projesinin gerçekleştirildiği zaman Nizip Sporiçin bir alt yapı oluşturulacağını kaydeden Nizip Spor Kulüp Başkanı MehmetKaraçalı ise, başarıdan başarıya koşan Nizip Spor'un hayli iddialı olduğunuifade etti.
Yapılan konuşmalar sonrası Başkan Akdoğan, Lescon markasısahibi Nizipli işadamı Aydın Erbay'a, Nizip spor'a katkılarından dolayı teşekküretti.
![]()
Kıbrıs Mahallesi'ne kurulan ve yapımı tamamlanan ToplumMerkezi, Nizip İlçe Halkına hizmet vermeye başladı.
Toplum Merkezi Kurum Müdürü Ahmet Çiçek yaptığı açıklamada, Halkadönük olarak yapımı tasarlanan Toplum Merkezi'nin hizmet vermeye başladığınıkaydetti. Nizip'e kazandırılan Toplum Merkezi'nde sadece öğrencilere vekursiyerlere hizmet verilmeyeceğini vurgulayan Kurum Müdürü Ahmet Çiçek, buradan faydalanmakisteyen her vatandaşa, çok farklı alanlarda kurslar verileceğinibelirtti. Çalışmalar kapsamında sadece kurslarla sınırlı kalmayacaklarınınaltını çizen Toplum Merkezi Kurum Müdürü Ahmet Çiçek konuşmalarını şöylesürdürdü. Sosyal ve kültürel faaliyetler de sunacağız. ToplumMerkezi'nde; "Ana Sınıfı, Dikiş Nakış Kursu Karate Kursu, Masa Tenisi, OkumaYazma Kursu, İngilizce, Arapça, Bilgisayar, Tiyatro Kursları da olacak. NizipEmniyet Müdürlüğü ile birlikte eş çalışma içinde olduğumuz; "Suça itilmişçocuklar için, Mobilya Dekorasyon Eğitimi de bulunmaktadır.Nizip Toplum Merkeziyapımında desteklerinden dolayı AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarıve Ali Şahin, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve Belediye Başkanı Hacı FevziAkdoğan başta olmak üzere Kıbrıs Mahallesi Muhtarı Nihat Aykut'a teşekkürederim" diye konuştu.
![]()
Kırsal Terminal Kooperatif Başkanı Mehmet Kaya ve terminalşoförleri, konuyla yakından ilgilenen Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğanve Emniyet Müdürü Mustafa Kantar'a teşekkür ettiler.
Nizip-Gaziantep eski yol üzerinde yolcu taşımacılığıyaptıklarını belirten Kooperatif Başkanı Mehmet Kaya, Nizip Sebze Hali arkasıtarihi Kilise taşınmaları ile birlikte yer değiştirme uygulamasından memnunolduklarını söyledi.
Yeni yapılan Kırsal Terminalde; Şoförler için oturma yerleri,Yolcular için bekleme salonu olduğunu belirten Kooperatif Başkanı Kaya, bundanböyle taşımacılık işi bir düzene girmiştir. Sırası gelen şoför arkadaşlarımız,Sebze Hali Meydanı'na giderek, 15 dakikada bir Gaziantep'e hareket ediyor. 56şoför arkadaşımızla birlikte vatandaşlarımız hizmetindeyiz" dedi.
Nizip-Gaziantep eski yol arası taşımacılık fiyatının 4.50 TLolduğunu belirten Araç şoförleri, fiyatlarda herhangi bir değişiklik olmadığınıbelirterek, son model araçlarla sabah 06.30 ve akşam 17.30 saatleri arasında hizmetverdiklerini ifade ettiler.
![]()
"İlkokul mezunlarının ehliyet alıp alamayacakları konusundabir açıklama yapan Nazar Sürücü Kursu sahibi Cabir Aslan; "3. kez durdurulup tekraruzatılan "Sürücü Belgesi Alma Şartı Kanunu" son olarak 30 Haziran 2010tarihinde; "İlkokul Mezunları Ehliyet Almazlar" şeklinde son bulmuştur" dedi.
Bazı vatandaşların para karşılığında ehliyet alınıyormuşşeklinde iddialarda bulunduğunu ifade eden Cabir Aslan, yasal yollarla ilkokulmezunu olan bir kişinin ehliyet sahibi olmasının şu an itibariyle olanaksızolduğunun altını çizdi.
Bir vatandaşın ehliyet alması için en az 8 Yıllık İlköğretimMezunu olması gerektiğini vurgulayan Cabir Aslan, ayrıca hak ettiği halde sürücübelgesini almayan adaylara seslendi. Bu adaylarımız en kısa zamandakurslarımıza gelerek, sürücü belgelerini alsınlar. Aksi takdirde yeni yılagirmemizle birlikte gelecek olan zam ve yaşanacak zorluklarla karşılaşabilirler" diyerek kazandıkları halde SürücüBelgeleri'ni almayan adaylara uyarı yaptı.
![]()
Gerçek bunlar kanka gerçek.
Cok sacma bir duzenleme ne demek ilkokul mezunlari ehliyet alamaz?
Bu resmen ayrimciliktir.....
Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın başkanlığında, okulmüdürlerinin katıldığı çalışma toplantısı ve ödül töreni düzenlendi.
Özel Sanko Okulları Toplantı Salonunda yapılan ÖdülTörenine; Gaziantep Valisi Erdal Ata, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, NizipMilli Eğitim Müdür Vekili Metin Kılıçparlar, Nizip Halk Eğitim Merkezi MüdürüSuna Sertpolat ve Okul Müdürleri katıldı.
Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasınınardından programın açılış konuşmasını yapan Gaziantep İl Milli Eğitim MüdürüEkrem Serin, Vali Erdal Ata'nın kentte göreve başlamasıyla birlikte, eğitimöğretimle alakalı hususların ön plana çıkmaya başladığını söyledi. Eğitimcamiası olarak bu fırsatı ve bu süreci çok iyi değerlendirmeleri gerektiğinidile getiren Serin; "Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalarda daha gayretlidaha bilinçli bir şekilde çalışma göstereceğimizi düşünüyorum" dedi.
Halk Eğitim Merkezleri arasında yapılan değerlendirmede; "Sosyal,kültürel, sportif ve proje alanında yapılan çalışmalar dolayısıyla Nizip HalkEğitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serintarafından ödüllendirildi.
![]()
Nizip Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı MehmetKılıçparlar yaptığı açıklamada Cumhuriyet Caddesi üzerinde Çağdaş Ekmek Fabrikasıkarşısındaki Oda'ya ait 3 katlı binanın satışa çıkarıldığını belirtti.
Nizip Şoförler ve Otomobilciler Odası'na ait binayla ilgilibütün resmi yazışmaların tamamlandığını ifade eden Mehmet Kılıçparlar, 3 katlıbinanın 21 Kasım 2011 Pazartesi günü sabah 09.00 ila 10.00 saatleri arasında; "AçıkArttırma Usulü" ile satışa sunulacağını vurguladı.
Kılıçparlar, Nizip Şoförler ve Otomobilciler Odası'na ait 3katlı binayı satın almak isteyen vatandaşların belirtilen tarih ve saatteodanın yeni binasında hazır bulunmalarını istedi.
![]()
Her yıl olduğu gibi zeytin sezonunun açılmasıyla birlikte satışyapan zeytinciler, 10 metrearalıklarla tezgâh açtı. Bu bölgeden geçen vatandaşlarda yolda mola veripzeytin ihtiyaçlarını yol kenarındaki tezgâhlardan karşılamaya çalışıyor.
Zeytin sezonun başlamasıyla birlikte hareketli günler yaşadıklarını belirtenzeytin satıcıları, geçen yıl verimin çok az olduğunu ve bu nedenle her yılyaklaşık 3 ay kaldıkları satış bölgelerinde sadece 1 ay kaldıklarınıhatırlattılar.
Ancak bu yıl geçen yıllara nazaran zeytin mahsulünde bir bolluk olduğunu dilegetiren zeytin satıcıları, mahsulün bol olması doğal olarak satışlara olumluyansıdığını, Nizip Halkalı zeytininin 2 TL, Nizip Cins zeytininin 3 TL MersinMut cinsi zeytinin 2 TL ve Domat zeytin çeşidinin ise 3,5 TL' ye sattıklarınısöylediler.
![]()
Türkiye Muhtarlar Derneği Nizip Şube Başkanı Dede Kılıç, NizipKaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibivatandaşlara dağıtılacak olan kömürlerin şu ana kadar gelmediğini söyledi.
Gecikmenin kömür dağıtım yeri olan Manisa'nın Somailçesindeki kömür dağıtım yerinde yaşanan sorundan kaynaklandığını ifade edenDede Kılıç, şunları söyledi.
Soma İlçe yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, Nizip içinkömürün tren vagonlarına yüklenmeye başlandığını belirtildi. Ancak Manisa'daNizip'e doğru gelen Demiryollarında da bakım ve onarım çalışmaları olmasıdolayısıyla tahminen daha 10 gün kadar gecikme yaşanacaktır. Bu gecikmelerdenNizip'teki yetkililerimizin her hangi bir ihmali yoktur. Mevsimin kış olması vehavaların soğuması ile beraber vatandaşlarımız haklı olarak kömür gecikmesikonusundaki mağduriyetlerini biz muhtarlara bildirmişlerdir. Hatta ve hatta, "Kömürbu sene dağıtılmayacak" şeklinde duyumlar aldık. Bu tamamen asılsız olup, vatandaşlarımızınbu konuda müsterih olmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın 10 gün kadarbeklemelerini rica ediyoruz. Eğer isterlerse imkân buldukları bir yerden 10günlük ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Tekrar ediyorum bu kömür dağıtımınıngecikmesinden tamamen Türkiye'ye kömür dağıtım yeri olan Soma İlçesindeki aksaklıklardankaynaklanmaktadır" dedi.
![]()