oooo burası diyanet işlerine döndü.
Yazdırılabilir Görünüm
oooo burası diyanet işlerine döndü.
sevgili nizipin yegane anarşisti bazarov serçe ( yahut raskalnikov ) kardeşim...bir edeb-iyatçı olarak "BU da" hitab kelimeni sana yakıştıramadım..(başkası yazsa bir şey demem ,sen olduğun için ,sana değer atfettiğim için sana yakışmamış)üstelik her zamanki yaptığıın gibi farklı ve dar bir forum olan nizip lisesi pansiyonunda bana taş atmak için yazmanda şık durmamış.yani bu biraz yersiz bir yazı gibi olmuş..ilgili ilgisiz yazarak konu dağıtımının güzel örneklerinide bu şekliyle isbat etmiş oldun. başka forumlarda bari yapma bunu.yoo rahatsız olmadım ha...hakikaten seni önemsiyor ve seviyorum...tamamen bana özel bir taş attığın için özel bir yazışma olduğu için cevab yazma ihtiyacı hissetim.özel mesaj okumaya tenezzül etmediğini bildiğimden özel mesaj yazmadım.
eğer site yönetimindeki dostlar senin üstteki mesajını ve bu mesajı muhtelif tartışmalar kısmına alırlarsa nizip lisesi pansiyonu topicinde şahsa özel mesajlarıda ayıklamış olurlar.
Siz daha oylarınızı AKP ye vermeye devam edin.
Müslüm bey konuları siyasi alana çekmeyiniz. Taman siz eyi adamsınız
Solcular iktidarda olsaydı ne elektrik kesilirdi ne de su, onu demek istemiştim.
yav ne alakası var. Hiç sol hükümet görmedik sanki. İş olsun diye yazmışsın :)
diye devam eder gider...
Yazilanlari ustunkoru gecip oylesine degerlendirme yaptiginiz anlasiliyor. Tacizin kabuledilemez oldugu muttefikinaleyhdir. Bunu baska turlu gostermek insafa sigmaz. Tekrar ediyorum yazidiginiz ayetin tercumesi yanlistir ve dediginiz manalar zorlamayla bile cikmaz ve de hadisle izahi daha evvel belirttigim gibi 'ilk bakis serbest ikincisi yanlistir'.
Aksini isbatliyacaginizi dusunuyorsaniz buyrun tefisirini de rica ederim. Bakma meselesinde sonunadek arkasindayim. Guzel gorunce bakarim, istmeyen bakmasin. Asri saadette bu iliskiler gayet dogaldi ancak Emevi saltanatiyla hersey ya tahrif edildi ya kisitlandi ya da.... Samimi duygularda beis olmadigi kesindir. Kadinlarla bakisilir, konusulur el de sikisilir bunun aksini delillendiren 'nas' olmadigi gibi 15 asirlik Islam fukuhati da aksini soyleyememistir ancak 'teamul' baska!
Oncelikle tesekkurlerimin kabulunu rica ederim. Vallahi dudakisirtan bir entelektuellik, sasirmaya devam ediyorum. Bu bakislara diger konularin ozellikle konuklarin ihtiyaci oldugu siddetli kanaatimdir. Su tesbihe bakin hele, bir yanda "Bazarov' yani 'nihilist' bir karakter! e bu bana uymadi ama 'sorgulayici' olmasi da bisey tabii! ote yanda 'Raskalnikov' disdunyanin acimasizligini sucu payanda yaparak yenileme gayretinde, aslinda herkesin hakli isyanina yaslamaya calistigi 'suc meylidir' bu ki, bu karakter de bana uymaz! Ben 'sucun hickimseye suc isleme hakkini vermedigini' savunurum cunku. "Bu da' sozumde seni incitmek istemedim, kusura bakma, ozur dilerim sadece latifeyi kuvvetlendirmek icin kalip zamiri kullandim. Ama yine de yaptigin 'hos bir celiski' bana gore. Ben seni herhangi bi karaktere benzetemem ya kaliba sokamam cunku yine bana gore herkesin sahsiyeti mustesnadir.
sen almanyada değilmiydin ya...