Hulk : sinir
Hulklanmak : Sinirlenmek
Hulk derken, hulk filmi aklıma geldi. Oradaki karakterde hulklanınca Hulk oluyordu.
Yazdırılabilir Görünüm
Hulk : sinir
Hulklanmak : Sinirlenmek
Hulk derken, hulk filmi aklıma geldi. Oradaki karakterde hulklanınca Hulk oluyordu.
bıLLıklama: karıştırma
BıLLıkLamak: Karıştırmak
kennaama : ?
Örnek /Kennaama bugün köye gidecektik)
Bu bölüme hanek bulucu gibi bişeyler yapsaız.Aradıgımız coru hemen bulmak için.Dalaleri tek tek gezmiyek.Hem yazılanlar tekrar yazılmaz Nasıl olur mamet ammi:)(Admin)
ŞU ağzımızdakini kırakda
devam edecegim.sizde yazin lütfen iNSANLAR iKiYE AYRILIR NiZiPLiLER VE DiGERLERi[/quote]
insanlar ikiye ayrılır nizipliler ve diğerleri derken ne demek istediniz ben anlamadımda???
"insanlar ikiye ayrılır nizipliler ve diğerleri derken ne demek istediniz ben anlamadımda"[/quote]
Sizin Nizipli olmadığınızı biliyoruz, tabiki Türk halkını ayırmak gibi bir çabamız yok, alınmayın, bu ayrım sadece lehçeyle ilgilidir. Ama Nizip'in Likyalılardan beri bazı değişiklikleri vardır bu konuşma dili, gelenek görenek,yemek gibi alışkanlılarla ortaya çıkmaktadır, lütfen alınmayın.
Sizin Nizipli olmadığınızı biliyoruz, tabiki Türk halkını ayırmak gibi bir çabamız yok, alınmayın, bu ayrım sadece lehçeyle ilgilidir. Ama Nizip'in Likyalılardan beri bazı değişiklikleri vardır bu konuşma dili, gelenek görenek,yemek gibi alışkanlılarla ortaya çıkmaktadır, lütfen alınmayın.[/quote]
açıklamanız için tesekkürler müslüm abi:)
nedek: ne yapalım en çok duydugum ve söylediğim laflardan birisi
Bellemek...
hasta bellemeye gideceğiz...(Ziyaret)
siz beni kim bellediniz...(Sanmak)
ağaçları bellemeye gideceğiz...(Ağaç altındaki otları temizlemek)
belemi ? Böylemi ?
Savuş get (Çek git olabilir)
şimama kelimesini bilen var mı?
nizipte bir kaç kullanımına rast geldim ama bir türlü bir anlam yükleyemedim:)
şimama gibi güzel kız
şimama gibi gelin
NİZİP : İNSANLIK TARİHİ İLE ÖZDEŞLEŞEN BİR KENT
adlı makalede aynen şu geçiyor;
özel ürün çeşitleri (çekirdeksiz nar, hıtta, tüylü acur , şimama…)
yani bir sebze ama nasıl bir sebze :)
Şımama, sanırım küçük, ham kavun olsa gerek
tıfar :
tıfar etmedi, fayda etmedi anlamında kullanılıyor. Kökenini ve tam yazılışını bilemiyorum. Daha özel bir manasıda olabilir.