alparslan27;
bizler senin yukarıda saydıklarını referandum paketinde göremedik bu hangi pakette???
Yazdırılabilir Görünüm
alparslan27;
bizler senin yukarıda saydıklarını referandum paketinde göremedik bu hangi pakette???
burda yok şu yok bilmem ne yasa cmuk bakın burda ne yaparsanız yapın şunu unutmayın bu hukumet gücünü halktan alıyor halkın genel oyuda evet. yani sizin bu yazdıklarınızı gidin sayın benim halkıma anlamaz çünkü saydıklarınızla anayasanın alakası yok yok mayın temızlenecek ısraıl petrole vur edecek fındık taban fıyatları yok devenın nalı anayasa paketı oylaması yapılacak evet hayır tartışmak güzeldir ama ne bılıyormusunuz evet olacak neden bu millet sizin burda yazdıklarınızı belkı anlamaz neden anlamaz alakası olmayan konuyu yazıyorsunuz anlamaz ama bu yenı anayasanın ne oldugunu halk daha ıyı bılıyor ve evet lerle haykıracak. bugun bakın maaşını bız verıyoruz ama hakimler ulke ıcınde kendı devletını kurmuş. hukuka kımsenın guvenı kalmamıs bır garıban yakalatıyor 6 ay hapıs yatıyor en az sanatçı aydın kesım alemde bulunuyor yakalatıyor ıcerı bıle gırmeden turk polısıne hakaretler edıyor ama nedense o mahkeme serbest bırakıyor. nerde bu hukuk zengıne var yoksula yok cunku devlet ıcınde devlet olmuslar ve gucumuz elımızden alınır dıyorlar. oyumuz evet açık ve net bu ülkenin gercek sahıpları halk tır ne bır kesım nede başka bır kesım bu vatanın sahibi gene bu devlatın vatandasıdır kımse bu devlete sahıplık yapıyoruz demesin. çanakkalede savaşan kınalı kuzuların hiç biri partici degildi sadece vatanseverdi.
Hiçbirşey için degilse şunlar için hayır: Habur'un hesabını sormak için hayır,taş atan çocuklar yasası için hayır,arap dünyasını savunmaya gelince kahraman olan türk dünyasına sırtını dönen r.t.e. Için hayır, kendini muhafazakar tanıtıp sümelayı ve akdamar'ı ayine açanlar için hayır, ne mutlu türküm yazısını dağlardan sildirmemek için hayır, ananı da al git dediği çiftçi için hayır, elebaşına sayın şehitlerimize kelle dediği için hayır, yan gelip yatan asker için hayır, ermenileri destekleyip karabağa sırtını dönenler için hayır, bop için hayır...
Ülkemizin yüksek çıkarları için Evet diyeceğim.
EVET EVET EVET Üstünlerin degil hukugun üstünlügü ve gelismis bati standartlarinda DEMOKRASI icin
Heralde bizde bir problem var.
Tartışmaya en son mudahil olan alparslan kardeşim, değişik nedenli hayır demişsin de referandumla ne alakası var bunların.
Gelin maddeleri tartışalım-konuşalım şu maddeye şundan dolayı evet yada hayır'ı konuşalım.
Gerisi slogandan öteye gitmez. Fayda da etmez ha bunlara kimse inanmıyor artık.
Bence bu Evet-Hayır konusunun amacı şaştı.
Aalakalı alakasız bahanelerle Evet yada Hayır kararı verenler var.
Benim siyasetle hiçbir alakam düşüncem, kararım yok. Sadece bu konu altına yazılanlarla alakalı düşüncemi yazmak istedim.
NE DEMEK NE ALAKASI VAR BUNLARIN HESABINI İKTİDDARDAN SORABİLECEGİM BAŞKA BİR FIRSAT VARMI? HA YALNIZ SAYDIKLARIM NEDENLER DIŞINDA BİS SÜRÜ NEDEN VAR. NEDEN BU KADAR HAYIR DİYENLERİN ÜZERİNE GELİYORSUNUZ. MADEM BİR ANKET AÇTINIZ BIRAKIN MİLLET NEDEN HAYIR YA DA EVET DEDİĞİNİ AÇIKLASIN. (Daha düne kadar ülkücüleri ‘mafya kopukları’, ‘kaba milliyetçiler’, ‘ırkçılar’, ‘kafatasçılar’ olarak tarif eden Tayyip Erdoğan’ın başına kocaman bir taş mı düştü?
Nereden depreşti birdenbire, şu ‘sarkık bıyıklı’ ülkücü şehit sevdası?)
Anlaşıldı yine makul ve mantıklı tartışmlar yerini sloganlara bırakacak gibi gözüküyor.
Hastaneler iyileştirildi, yeşil kartlı ssk lı bağkurlu istediği yerden muayene olabiliyor.
faizler düştü, tokiler kapış kapış, kitaplar bedava, 50 ülkeyle vize kalktı, dış ticaret hacmi şu kadar, imf borcunu şu kadara düşürdük, yollar köprüler, okullar, duble yollar, hanlar hamamlar yapıldı vesaire vesaire.. Bu yünden EVET diyorum denir mi yahu?
Böyle saçmalık olur mu?
Çağrımı bir daha ve son kere tekrarlıyorum.
Maddeleri konuşalım.
ÇOŞKUN BEY ÇOK ISRAR ETTİNİZ BUYRUN BU MADDE ÜZERİNDE TARTIŞALIM: AKP anayasa taslağının 9. Maddesiyle, 1982 Anayasasınınhazırlamaktadır.
84. Maddesinin son fıkrasında bulunan, “eylem
ve söylemleri nedeniyle partisinin kapatılmasına sebep
olan milletvekilinin milletvekilliğinin düşmesine
yönelik” düzenleme ortadan kaldırılmaktadır. AKP bu
değişiklikle mecliste her tür bölücülüğü serbest hâle
getirmekte ve bölücü faaliyetleri özendirmektedir. AKP,
anayasa taslağındaki bu hükümleri ile, başlattığı ülkeyi
bölme veya parçalama emellerine, anayasal zemin
http://www.memurlar.net/haber/174600/
http://www.memurlar.net/haber/174637/
http://www.memurlar.net/haber/174659/
alparlan27;
Yaşın başın kaç bilmiyorum ama ülkücülük davasının çilesini çekmiş çilekeş insanlardan Ökkeş Şendiller bak ne diyor bir oku istersen .
Bu ülkede MHP den başka yerde bulunan ülkücüler de var onlar ne diyor bir etrafına bak.
Bu gün yine medyadan okuyoruz çoğu yerde MHP veya CHP veya diğer bilmem ne partilerinden olan kişiler referandum a destek veriyor ve sonuçta görecek herkes oy kullananların %60 ı evet diyecek gelin bu tarihi "12 Eylül ün " tekerrürü 12 EYLÜLDE darbecilere karşı Sivil Anayasa ya "EVET" diyelim bu çorba da sizin de tuzunuz bulunsun oran % 65 lere tırmansın. Başka ne denir?
Alparslan 27 kardeşim bazı konularda endişe etmek başka şey memleket gerçeklerine uygun çagın geregine uygun anayasa çıkarmak ayrı şey bu gün herkesin en kötü gördügü insan dahi memleketine yurduna sevdalıdır bırakın insanı Köpek bile bir ayagını kaldırıp bir hat çizer bu hatta kaba bir tabirle işer yani arz üzrindeki yerini işegi ile tayin eder
Tarihi iyi okuyun size bize yalan söyleyen tarih utansız siz gerçek tarihi okusanız sanırım böyle iftira vari bir tartışma uslubunu terk edersiniz hepimiz kardeşiz ve bu vatanın evladıyız
Bakınız Cumhuriyeti kuranlar İttihatcılar degil ittihaçıların namuslu ve dürüst insanları savaşlarda şehit düştü MASON diger bir ifade ile LONCA teşkilatı mensupları kurdular
Bizde ikitane ittihatçılar vardı biri selanik ittihatçıları yani Masonlar sabatay sevi,tehedor herzil in uşakları ve emanuella karasu bunlar prens sebahattine kadar nufus ettiler
ikincisi Alman Manastır ittihatçıları bunlarda enver paşalara nufus ettiler ve osmanlıyı yok ettiler. ANCAK bu iki grup sözde bizim insanımıza perde gerisinden Cumhuriyeti kurdurdular Atatürk bu durumu fark ettiginde iş işten geçmişti.
Yine Misakı milli çizilirken öyle çizgiler çekildiki tekrar iç isyanlarla ilgili Türkiye Cumhuriyyetini yıkmaya yönelik her türlü oyunlar hazır halde bize bagımsızlıgımız iade edildi yani anlayacagınız bizim devletimiz daha kurulmadan yıkılma aşaması başladı
Hangi iktidar olursa olsun ve hangi muhalefet olursa olsun bir birini yiyor bir birbirine iftira atarak karayalarak karşıyı sindirip kendini iktidar yapma peşinde ben şahsım olarak bu oyuna gelmem eger biz bu ülkenin sevdalısı milliyetçisi isek mevcut iktidara yalımızla gencimizle yarımcı olup her türlü ilim teknik buluşlara imza atacak yardımlarda ve yönlendirmede bulunacagız ki ülke ileri gitsin amma bak bu partilerin hepsi benim partim yapsın ben yapayım sevdası ile ENANİYETİNİ ortaya koyuyor ENANİYETİN adıda Vatanperverlik olmuş
Ülkeyi bölmeye ugraşıyorlar eger siz etnik veya Üniter yapınızı anayasnızla kanunlarınızla korumaya çalışırsanız asıl yıkılmasına engel olmuş olursunuz
Şunu unutmayın Ülkeler 100 yılık plan yapar 5 günlük veya 5 yıllık degil
Sevgili kardeşim osmalı savaşla yıkılmadı Tarihi iyi bir inceleyin Bütün misyoner teşkilatı el ele verdi KABA MİLLİYETÇ;İLİGİ çanlandırdılar osmanlıyı Milliyetçilk akımı yıktı tabi bizmkilerde dolu dizgin buna alet olunca temelli hızlandı
Aynı oyunlar şimdi yine oynanıyor amma gördügüm kadarıyla anayasanın bu ve buna benzer maddeleri yıkımdan kurtarmaya yönelik çabalar olarak görüyorum
Siz hiç fişlendinizmi ?
selamlar
![]()
Medya - 18 Ağustos 2010 10:59
"Delikanlıysanız Gerçeği Yazın"
Biri, “Evetçiler arasında gıcık olduklarımın sayısı fazla olduğu için referandumda hayır oyu kullanacağım” diye yazmış. Delikanlıysan gerçeği yaz. İşte ben yazıyorum
Ahmet Kekeç / Star
Delikanlı hayırcıları görelim
Biri, “Evetçiler arasında gıcık olduklarımın sayısı fazla olduğu için referandumda hayır oyu kullanacağım” diye yazmış.
Biri de, “oluşturulmakta olan korku imparatorluğuna hayır demek için” hayır diyeceğini açıklamış.
Demek ki “hayır”larını gerekçelendirecek iki cümle kurmaktan acizler ve buraya kadar düştüler.
Ben de göğsümü gere gere “evet” diyorum.
Gerekçelerim de şunlar (Aksiyon dergisinden araklanmıştır):
BİR- 29 Mayıs 1977’de İzmir’de Başbakan Ecevit’e polis memuru Mehmet Çetin tarafından ateş edildi. Silahın Özel Kuvvetler Komutanlığı’na ait olduğu belirlendi. Menemen’deki özel yetkili savcı Semih Kaynakçıoğlu olaya el koydu ama suikast silahı soruşturma makamlarına teslim edilmedi. Derken, dönemin HSYK’sı devreye girdi ve savcıyı sürgüne yolladı. Soruşturma, “tedbirsizlik sonucu adam yaralamak” suçundan dava açılmasıyla son buldu. Şüpheli polis serbest bırakıldı.
İKİ- Susurluk kazasından sonra ortaya çıkan kirli ilişkiler yargıya taşındı. Davaya bakan İstanbul 6 No’lu DGM Başkanı Sedat Karagül’ün devlet birimlerinden istediği belgeler gönderilmedi. Yine HSYK girdi devreye ve Karagül’ü daha alt bir göreve atadı. Yerine gelen Metin Çetinbaş, yüzlerce klasörlük davayı üç ay içinde karara bağladı. Sadece özel timci Ayhan Çarkın ceza aldı. Çetinbaş, emekli olduktan sonra Ergenekon davası sanıklarından Kemal Alemdaroğlu’nun avukatı oldu.
ÜÇ- Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, 2005’te Şemdinli’deki bombalama hadisesiyle ilgili soruşturma açtı. Hazırladığı iddianame mahkemece kabul edildi ve dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın “iyi çocuklar” dediği bombacı astsubaylar 39.5’er yıl ceza aldı. Ardından HSYK, mesleki yeterlilikten uzak olduğu gerekçesiyle Sarıkaya’yı meslekten ihraç etti, avukatlık yapmasını bile yasakladı. Astsubayların cezası ise kaldırıldı. Sarıkaya’nın ihracı Büyükanıt’ın adının iddianamede yer almasına bağlandı. Oysa Sarıkaya Büyükanıt ismini iddianameye koymamış, onunla ilgili belgeleri askeri savcılığa göndermişti.
DÖRT- Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanması üzerine HSYK “olağanüstü gündemle” toplandı ve yargı tarihine geçecek bir karara imza attı: Erzurum özel yetkili savcıları Osman Şanal, Rasim Karakullukçu, Mehmet Yazıcı ve Başsavcı Vekili Tarık Gür’ün yetkilerini aldı.
BEŞ- Yargıyı eleştiren çıkışlarıyla tanınan Necati Özdemir Bayrampaşa Cezaevi Savcılığı’ndan 1998’de istifa ederek İstanbul Barosu’na kayıt yaptırarak avukatlığa başladı. Ancak HSYK’nın 2001’de aldığı meslekten çıkarma kararı sonucu avukatlık ruhsatı iptal edildi.
ALTI- Adana Cumhuriyet Savcısı Sacit Kayasu, 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren hakkında iddianame hazırladı. HSYK, “gazetecilere açıklama yaptığı ve iddianame sureti dağıttığı” gerekçesiyle Kayasu’nun yargılanmasını istedi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Kayasu’yu “görevi kötüye kullanmak ve askeri kuvvetleri tahkir ve tezyif” iddialarıyla para cezasına mahkûm etti. Kayasu, daha sonra HSYK kararıyla meslekten ihraç edildi.
Benim gerekçelerim bunlar.
Bu HSYK’nın değişmesini istediğim için “evet” diyorum...
Şimdi delikanlı “hayır”cıları görelim.
Bizi “hayır”larına inandıracak bir cümle kursunlar, Türk yargı sistemine biat edelim...
Bir tek cümle