-
kadim dostum seni k?rd?m m? yoksa yani zurna çalmakta bir meslek. niye k?z?yorsun ki...
sevgili ahmet seni verdi?in telefondan arad?m ama telefonun kapal?yd?.
bak?n siteye salim bile yazd?. yanl?z bizim bölümde de?ilde ba?ka bölümde yazm?? olsun
sesini ve sa? oldu?unu duyal?m o da bize yeter. he?eyin daha olaca?? bir hayat? özleyen tüm karde?lerim için pek ayd?l?k ve güzel bir ?ey söyleyemeyece?im. zor durumdaki ülkem elbetteki tüm müstemlekeci ve eyyamc? insanlar? bir elinin tersiyle atacakt?r. adam kendini meclisin üstüne koymu? mecliste kim diyor. bu adam benim aç?mdan müstemlekecidir. çünkü söyledikleri sadece dü?manlar?m?z? sevindirmektedir. bu konuda geni? bir yaz?yla kafan?z? ?i?irece?im hakk?n?z? helal edin.
o adam iyi müstemleke valisi olurdu. hain ve despot anlay??la görevini pek ala çok güzel yapard?. hatta eline k?rbaç bile al?r etraf?ndakileri k?rbaçlard?.
ben açıkça ?unu söylemek isterim e?er halktan yana tav?r almay?p haks?z bir yönetimle yürürseniz sonunuz ba?ka bir zalimin sizi veya çocukalrın?zdan birin esir olmas? ile biter.
selamlar ve sayg?lar
-
a benim can?m karde?im,beni eversen yine k?zmam!sana k?zmak mümün mü??imdilik sadece ak?amlar? dinlenme f?rsat?m ol?yor.hepinizden özür dilerim.vallahi tak?lacam.hem ke?ke zurna çalabilseydim.zira bir gecede maa??m?n yar?s?n? kazan?rd?m.
selamlar,sevgiler.
-
dostlar,
tren ilk i?lemeye ba?lad??? s?ralarda her hareket eden trenin llk kompart?man? milletvekillerine ayr?l?rm??.
köylü bir vatanda? birgün trene binmi? ve ilk gördü?ü bo? kompart?mana oturmu?.kondüktör bilet kontrolü yaparken köylü vatanda?? görmü? ve ve sormu?;
-karde?im burada ne yap?yorsun demi?.köylü cevaben bo? gördüm oturdum diye cevap vermi?.
kondüktör bu bölüm milletvekillerine ayr?lm??t?r,sen oturamazs?n deyince bu kez köylü vatanda? ;
karde?im ben milletin kendisiyim,benim vekilime buraya ay?rd?ysan?z pekala ben de oturabilirim demi?...
selamlar sayg?lar
-
ne bileyim i?te yazd?m size. s?caklarda ba?lad?. yusuf bozkurt'la erol vas?tas?yla konu?tuk sesini duyunca ne kadar sevindim bilemezsiniz. belki 20 y?l oldu görü?meyeli.... ya?land?k vesselam art?k ... fark?ndam?s?n?z.
fakat en ya?l?n?z benim. ke?ke felsefe yerine beden e?itimi okuyabilseydim.
dü?ünmek kadar kötü bir ?ey yok.
selamlar ve sayg?lar
-
dostum aman bedenci olma,zira o dostlar biraz uçuk oluyor (tabii herkesi tenzih ederim)
dü?ünmek güzel be dostum.?nsan oldu?unun fark?na var?yorsun.üstad?n dedi?i gibi :
ne yalanlarda var,ne hakikatte
minicik gövdeme yüklü kafda??,
bir zerreci?im ki,ar?'a gebeyim,
dev sancilarimin budur kayna?i!
zaten insan? di?er yarat?lm??lardan ay?ran en büyük fark da bu de?il mi?bence sen dü?ünme-
ye devam et.asla vazgeçme!
ben de yusuf vas?tas? ile erol'la görü?tüm.?nan?n insan hakkaten mutlu oluyor.
bilmem ahmet onlar? hat?rlar m??zira liseyi ba?ka yerlerde ve okullarda okudular.gerçi orta
okuldayken s?n?flar?m?z ayr? idi ahmet ile.yine de eski dostlarla konu?maktan mutluyum.ke?-
ke bütün dostlar?m?za öyle bir sistem getirsek birbirini aramayana ceza (hem de para cezas?) verilse ve daha çok dostumuzun sesini duysak!bir dü?ünün ne güzel olurdu.zira y?llar sonra selim ile de konu?ma f?rsat?m?z oldu.
aman ne yapal?m,hani bir laf vard?r ya "viran olas? hanede evlad-? ?yal var!" yani ?unu demek istiyorum herkesin bir dünyas? ve u?ra?? aln? var.
dostum sen ya?land?m demi?sin,ben buna kar?lm?yorum.zira fiziki görünü?ün minyon oldu?u için seninle yan yana gelsek emin arkada??m diye beni göstersen sana inanmazlar.as?l ya?l?l?k ben de var.zira ya??m?n oldukça üstünde gösteriyorum.hatta ya??m? söyledi?im zaman bana inanm?yorlar.
bence sen haline ?ükür et.sen benim halimi gör de ya?l?l?k nas?l olurmu? anla! ??te bu konudaki fikirlerim....
yillar
y?llar geçti dostlar?m.ömür denen nesneyi zaman de?irmeninde hergün biraz daha ö?ütüyoruz.bir zamanlar “amca,day?,teyze” dedi?imiz insanların fiziki ?ekillerine sahip olmaya ba?lad? o bebeksi yüzlerimiz.kabullenmek güç ama san?r?m ya?landik!
bedenim yorgunluk belirtileri gösteriyor bir zamanlar ko?a ko?a çıkt???m merdivenleri ad?mlarken.sokakta “amca,day?...”diyenlere ister istemez çevriliyor ba??m acaba bana m? sesleniyorlar diye.
bir zamanlar ko?a ko?a oynad???m sokaklarda art?k ba??m hafifçe e?ik ve yorgun bir insan edas? ile yürüyorum.acaba birileri ard?mdan ?u ya?l? adam?n yak??mayan hareketlerine bak diye söylerler mi diye geçiriyorum içimden ve hafifçe e?iyorum ba??m? ac?mas?z y?lların azameti kar??s?nda.
sohbetlerimde “biz sizin gibiyken ...”le ba?layan cümleler art?k en ba??nda yer al?yor sözlerimin.çevremde tan?d???m ya?l? insanların yerleri birer birer bo?al?yor.a?ina oldu?um yüzlerin hergün biraz daha azald???n? görüyorum.neredeler sorusu ile ba?layan sözlerime “rahmetli..” kelimesi ile ba?layan cümlelerle kar??l?k al?yorum.acaba s?ra bende mi sorusu tak?l?yor zihnimin en ücra kö?elerine sinen ya?land?k kelimesinin sonuna.
...in?aallah be?enirsiniz...
ahmet karde?im,biliyorsun araçların önemli bir k?sm?nda bütün yükü arka tekerler çeker.ama bütün yük s?rt?nda olmas?na ra?men küçük tekerlekler ne yöne çekerse oraya giderler...bilmem daha ne söyleyeyim.
?imdilik yazacaklar?m bunlardan ibaret.sürç-i lisan ettiysek affola.
hepinizi sayg? ile selaml?yorum.
adm?n karde?im,?stanbulda ya?ayan ö?rencilere barınak imkan? diye bir ba?l?k var.oradaki barınak kelimesini barinma diye de?i?tirirsek san?r?m daha ho? olacak.o kelime ba?ka anlamlar ça?r??t?r?yor.
selamlar,sevgiler....
-
nerde bu millet,nerede bu devlet,bana pijamalar?m? getirin!
kimse yok mu karde?????!!!!!!
-
abi sen o nerde milleti birde bana sor, bunca emek çek, oldu?un yerde say. millet bir slm yazmaktan aciz, iki resim yollamaya ü?eniyor
-
kadim dost ben buradan yaz? yazmakta çok zorlan?yorum dün bir yaz? vard? (san?r?m zaman gazetesinde)47.000 kktc vatanda?? rum pasaportu alm??. ?imdi burada iki konuya dikkat çekmek isterim.
birincisi bu insanlara bu noktaya getiren sebep ne. bundan 50 y?l önce niye canların? kasdeden insanlara ?imdi temsil oluyorlar
?kincisi iseecevit k?br?s? dindar insanlara yasak koymu?tu.
sevgili ahmet karada? yaz?ların?ve muharrem yazs?n biraz da.
selamlar ve sayg?lar
.
-
merhaba can dostlar,güzel insanlar,nas?ls?n?z?
sen de yaz? yazmak da zorlan?rsan biz ne yapal?m karde?im??çimizde bu i?i bilen sensin ve bundan gurur duyuyorum.
k?br?s.....vatan haini ilan edilmeyece?imi bilsem,o toprakların rumlara verilmesi için kampanya ba?lat?rd?m.oralar? gezip görme ?ans?m olmad?.fakat gezip görenlerden çok dinledim,memleket bir acaip memleketmi?...
?imdi o aziz ?ehitlerin mübarek hat?ralar? olmasa inan?n sözlüklerden k?br?s kelimesini atard?m.
47.000 ki?i s?rf dünya menfaati için tan?mad??? ve kendisini parçalay?p yutmak isteyen bir milletin hükümranl???n? kabul ediyor.?imdi ben bunlara nas?l sahip çıkar?m?ne halleri varsa görsünler demek de yine içimi s?zlat?yor.sadece allah onlara ak?l,beyin versin demekten ba?ka bir ?ey gelmiyor elimden.
ne biçim insanlars?n?z ki kendi devletinizin hükümranl???n? ba?ka bir devletin hükümranl???na tercih ediyorsunuz?bu ne biçim vatanseverliktir?merak ediyorum,acaba dünyada böyle ba?ka bir örnek var m?d?r?
adamlar bu seneyi eoka y?l? ilan ettiler.kimdi onlar?benim binlerce insan?m? ?ehit eden caniler.?imdi böyle dü?ünen bir ülkenin nas?l vatanda?? olursunuz??airimin dedi?i gibi:
yatma çakal yata??nda,
b?rak sel götürsün seni!
?ahs?m ad?na söyleyeyim vallah? can?m pahas?na da olsa böyle bir?eyi kabul etmezdim.
?u üç günlük dünyada ?ereflice ya?amak varken ?erefsizli?i tecih etmezdim.
belki ?imdi onlar o ülkenin vatanda?? olmakla o ülkenin fikirlerini kabulleniyorlar anlam?na gelmez ?eklinde fikirlerle kar??la?abiliriz.ama bir defa kabul etmiyorsan ne i?in var?
valla dostlar,mutlaka farkl? dü?ünen ve ya?ayan insanlar vard?r ama ne milletimin özelliklerini gösteriyorlar ne de dinimin, görenlerden dinledim bunlar?.bir türk vatanda??n?n bir ?ngiliz kadar de?eri yok diyorlar.?ngilizlere gösterilen hürmet kadar bizim insan?m?za de?er verilmiyormu?.hatta su ile ilgili bir sözleri var ki yazsam terbiyem el vermez.ço?unun bir rumdan fark? yok kiiiiiiii.....
50 y?l önce orada can verenleri kald?r?p bakt?rsan san?r?m"b?z bunlar ?ç?n m? ?eh?t dü?tük?" derler.evet,yine gideriz sava?a ve ?ehitli?e hem de seve seve...çünkü bizim mayam?zda vard?r.ama zaman zaman insan acaba diye geçiriyor içinden...
dostalar?m,in?aallah yarın bu saatlerde aziz ?ehitlerimizin yatt???,dedem rahmetlinin sava?t??? çanakkale'de olaca??m.?nan?n içim
p?r p?r. görüp geldikten sonra izlenimlerimi sizlerle payla?mak istiyorum.ayr?ca k?smet olursa sadece çanakkale ile ilgili olacak ?ekilde de bir yaz? yazmak istiyorum.
?imdilik yazacaklar?m bunlardan ibaret.hepinizi sayg? ile selaml?yor ve allah'a emanet olun diyorum...
selamlar,sevgiler...
-
can?m?n içi bu duruma nas?l geldik deme hakk? devletin ve denkta??n var m?. sadece kuru kuru ba??ms?zl?k demek yetmiyor. ?nsanlar? maddeci olarak yeti?tirirsen senden çok para verene elbette gidecekler. manevi duygu olmadan hiçbir ?ey görüldü?ü olmuyor.
ya?ad???m?z günlerde çok ?ey gördük görmeye devam edece?iz.
k?br?s suçu sadece k?br?sl?l?n?n de?ildir onu demek istiyorum.
selamlar ve sayg?lar
-
dostlar,
buraya art?k kimse u?ramaz m? oldu yoksa banam? öyle geliyor.daha s?k görü?mek üzere
selamlar sayg?lar
-
dostar,
k?br?s hakk?nda www.kibris.gen.tr sitesisinde yaz?lan bir yaz?y? sizlerler yorumsuz bir biçimde payla?mak istedim.
"?ki taraf?n görü?leri aras?ndaki temel farklar nelerdir?
türk ve rum görü?lerini ayrınt?l? olarak özetledikten sonra, iki taraf aras?ndaki temel farkl?l?klar ?öyle özetlenebilir:
devlet?n adi
türk taraf?: türk taraf?, devletin bir "rum devleti" olmad???n?n, daha ad?nda vurgulanmas?n? istiyor.
rum taraf?: rum taraf? "k?br?s cumhuriyeti" ad?n?n devam etmesinden yana.
s?yas? e??tl?k, egemenl?k
?ki taraf?n "siyasi e?itlik, egemenlik" anlay???ndaki farkl?l?k, çözüm yolundaki en derin uçurum görülüyor.
türk taraf?: türk taraf?, kurulacak ortak olu?umda her iki "halk?n" e?it siyasi haklara sahip olmas?n? istiyor. bu ba?lamda ayr? egemenli?inin ve kktc'nin tan?nmas?n? savunuyor. bu iki devlet görü?erek sorunların? (ba?ta güvenlik, toprak, s?n?r) çözebilir.
rum taraf?: rum taraf?, siyasi e?itli?i bir türlü içine sindiremiyor.
konuyu, "bütün vatanda?lar e?it haklara sahiptir" gibi yuvarlak sözlerle geçi?tirmeye çalışıyor ve görü?ünü açıkça ortaya koymaktan da kaç?n?yor. egemenli?in tan?nmas?na ise kesinlikle kar?? çık?yor.
ortakli?in kurulu? b?ç?m?
türk taraf?: türk taraf?, eski çekoslovakya örne?ini vererek, ortakl???n, "kuzeydeki türk devleti" ile "güneydeki rum cumhuriyeti" aras?nda kurulmas?n?, yani iki devletten olu?mas?n? savunuyor. bunun için önce kar??l?kl? tan?ma gerekiyor. bu ortakl?kta i?birli?ini iki devletin e?it say?daki temsilcisinden olu?acak bir konsey sa?layabilir. ?ki devlet i?birliklerinin nas?l bir ?ekil alaca??n? zaman içinde kendileri saptayabilir.
rum taraf?: rum taraf?, "?ki devlet" fikrine kar?? çıkarak, federasyona "k?br?s cumhuriyeti" anayasas?nda yap?lacak de?i?iklikle gidebilece?ine inan?yor.
yetk?ler
türk taraf?: türk taraf?, yetkilerin (residual powers) a??rl?kl? olarak devletlerde kalmas?n?, ortak olu?uma çok s?n?rl? yetkiler tan?nmas?n? istiyor.
rum taraf?: rum taraf?, federal hükümet'in mümkün oldu?unca güçlü k?l?nmas?ndan yana.
?k? toplumluluk ve ?k? kes?ml?l?k
türk taraf?: türk taraf?, her iki toplumun kendi devletlerinde ya?amaların?, iki kesimlili?in suland?r?lmamas? gerekti?ini savunuyor.
rum taraf?: rum taraf?, bunu özgürlüklerin s?n?rlanmas? olarak niteliyor ve isteyen "vatanda?ların" istedi?i bölgede ya?amas? gerekti?ini öne sürüyor.
cumhurba?kanli?i
türk taraf?: türk taraf?, ba?kanl???n iki devlete dönü?ümlü olarak verilmesini istiyor.
rum taraf?: rum taraf?, dönü?ümlü ba?kanl??a ?iddetle kar?? çık?yor ve hep rum olmas?n? istiyor.
garant?ler
türk taraf?: türk taraf?, türkiye'nin etkin ve fiili garantisini sa?layan 1960 garanti anla?malar?'n?n aynen uygulanmas?n? istiyor. bu konuda taviz verilmeyece?i açıklanm?? bulunuyor.
rum taraf?: rum taraf?, "uluslararas?" garantilerden yana, garantilerin ag?k, nato, at veya bm güvenlik konseyi ?emsiyesine al?nmas? için çaba harc?yor. adada türk askeri kalmas?n? istemiyor.
toprak
türk taraf?: türk taraf?, toprak konusunun "görü?me masas?nda" ve mülkiyet, güvenlik, yeterlilik, verimlilik gibi esaslar göz önünde tutularak "s?n?r ayarlamas?" ?eklinde düzenlenmesini istiyor. ayr?ca, su kaynakların?n dikkate al?nmas? isteniyor.
rum taraf?: rum taraf?, türkler'in "masaya oturmadan önce" yüzde kaç oran?nda toprak tavizi verece?ini açıklamas?n? istiyor. bunu neredeyse "ön ?an" halinde öne sürüyor. rumlar, türklere yüzde 25 dolay?nda bir toprak verilmesinden yana. özellikle verimli ve sulu güzelyurt ve mara? bölgesini istiyorlar.
kuzeye gelecek rumlar
türk taraf?: rum taraf?n?n temel amac?, "yerlerinden edilen bütün rumların kuzeye dönmesini" sa?lamak. 100 bin rum'u taviz olarak alacaklar? topraklara, 30-40 bin rum'u da türk bölgesine yerle?tirmeyi planl?yorlar. türk taraf?n?n, kuzeye kaç rum kabul edece?ini, görü?me masas?na oturmadan açıklanmas?n? istiyorlar.
üç özgürlük: dola?im, yerle??m, mülk ed?nme
türk taraf?: türk taraf?, ?ki devlet aras?nda serbest dola??m?n, anla?man?n imzalanmas?yla ba?lamas?n? kabul ediyor. ancak, sak?ncal? görülen ve hazırlanacak bir "kara listede" yer alan ki?iler, türk taraf?na hiç geçemeyecekler. yerle?im ve mülk edinme konusunda ise memorandum öneriyor. 10-12 y?l olarak dü?ünülen bu süreden sonra, cumhuriyetler, yap?lacak ba?vurular? inceleyip uygun gördükleri ki?ilere kendi bölgelerinde yerle?me, ya da mülk edinme izni verecekler. ancak bu da belirlenecek bir tavan? a?amayacak.
rum taraf?: rum taraf?, dola??mla birlikte di?er iki özgürlü?ün de hemen uygulanmas?n? istiyor. mülkiyet ve yerle?me konusunda bir üst tavan belirlenmesine kar?? çık?yor.
avrupa b?rl???
türk taraf?: türk taraf?, türkiye'nin tam üye olmad??? bir ab'ne girilmesine ve rum ba?vurusu çerçevesi içinde görü?melere kat?lmaya kar?? çık?yor.
rum taraf?: rum taraf? ise türklerin rum heyeti içinde tam üyelik görü?melerine kat?larak bir çözümden önce ve türkiye tam üye olmadan ab'ne tam üye olunmas?n? istiyor."
selamlar sayg?lar
-
can?m?n?n içi k?saca rum k?br?s? rumla?t?rmak istiyor. türkleri oradan atmak istiyor. bat? trakya türklerine nas?l davran?yorsa orada ayn? ?ekilde davranmak istiyor. bizi köle yapmak istiyor. param?z? mülkümüzü elimizden istiyor. tüm de?erlerimizden kopmam?z? k?zlar?m?n ba?örtüsü örtmemesini kuran ö?retimi yap?lmamas?n? istiyor. 1071 malazgirt zaferini kutlamam?z? çanakkale sava??n? kutlamam?z? istiyor. kurtulu? sava??n? yunan ve emperyalistlere kar?? yap?lm?? bir sava? olmad???n? osmanl?y? yok eden ?slam? anadoludan süren bir sava? olarak kutlanmas?n? istiyor. dü?man?z?n yunanl?lar de?il gericilik (?slam) olmas?n? gerekti?nin tüm halk?m?za iman olarak kabul ettirilmesini istiyor vs. vs. vs........
selamlar ve sayg?lar .
-
bu yaz?c? çok ho?uma gitti
selamlar ve sayg?lar
engin ard?ç
adeta siyasi parti gibi...
bunun alt?n? ilk çizen san?r?m zülfü livaneli olmu?tur: osmanl?'da tarikatlar bir çe?it siyasi parti gibi çal???rlard?...
'tarikat' yani 'yollar', 'tarik' yani 'yol' kelimesinin ço?ulu oldu?una göre, 'tarikatlar' yani 'yollarlar' laf?na bay?l?r?m! 'beyefendi geldilerler' gibi bir ?ey... evraklar... tüccarlar... hep ayn? yanl??? yap?yoruz: 'galat-? me?hur' denir buna... yerle?ik oldu?u için art?k do?ru say?lan yanl??... hasan pulur'a ya da hakk? devrim'e sorun, size 'galat-? me?hur bilmemne-i bilmemneden evlad?r' diyeceklerdir.
gizemli konularda diziler yazd?rmaktan h?z?n? alamayan bir refikimiz ?imdi de bu konuya girmi? de, oradan tak?ld?m.
bunların temelde tasavvuf felsefesini ya?att?klar?, devleti kurmada büyük hizmetleri oldu?u (ahi örgütü), giderek 'yozla?t?klar?', sonunda da atatürk taraf?ndan yasakland?klar? ama yokolmad?klar?, bugün yeniden canland?klar?, hep bilinen ?eyler.
eh, çok yak?n tarihimizde de, nak?ibendi kitlesinin turgut özal'a, nurcular'?n da süleyman demirel'e 'yak?n' oldukların? çocuklar bile bilmiyorlar m??
(tekke ve zaviyeler... herkes 'tekke' bilir ama 'zaviye' nedir kimse bilmez... hiçbir okulda hiçbir ö?renci bunun ne oldu?unu sormaz ve hiçbir ö?retmen de ö?retmez... ben ilkokulda sordu?umda hocam 'i?te o da onun gibi bir ?ey' deyip geçmi?ti.)
toplumun belli kesimlerinin belli tarikatlara daha bir iltifat ettikleri de biliniyor. örne?in, yeniçerilik ve bekta?ilik bir paran?n iki yüzü gibi ayr?lmaz bir bütün... üst ve orta tabakalarda mevlevilik... ?lmiye s?n?f?nda, yani medreseli 'entellektüeller' aras?nda nak?ibendilik... halk kitlelerinde kadirilik... bir çe?it ilkel komünizm öneren ?eyh bedreddin hareketi... arap dünyas?nda en tutucu vehabi mezhebi...
fakat bunların yozla??p iktidar kavgalarında taraf olmalar?, acaba birer siyasi parti 'gibi' olduklarına i?aret eder mi?
yeniçerili?in, halk?n da büyük deste?iyle ?kinci mahmut taraf?ndan ortadan kald?r?lm?? olmas? elbette bekta?i tarikat?na indirilmi? büyük bir darbe ama... ne yani, onlar gitmi? de iktidara ba?ka bir tarikat m? gelmi??
konunun büyük uzman? abdülbaki gölp?narl? bir sürü hurda ayrınt? verir ama i?in bu taraf?n? ayd?nlatmaz.
sonuçta bunlar dini örgütlerdi.
?ster 'parlak' devirlerinde olsun, ister yozla?ma dönemlerinde, 'yurt ve dünya meseleleri' hakk?nda falan görü?leri yoktu.
örne?in, tar?m gelirlerinden al?nacak verginin 'mültezime' verilmesi, yani paray? devlete pe?in ödeyip sonra da halk? inim inim inleterek fazlas?yla toplayacak yeni bir zengin s?n?f? yarat?lmas?nda, osmanl? üretim sisteminin son derece radikal biçimde de?i?tirilmesinde hangi tarikat hangi görü?ü savunmu?tur? yoktur böyle bir ?ey! hangi ?eyh padi?aha gidip de 'bunu yapmay?n' demi?tir, diyebilirdi?
yani nak?iler 'girit'i alal?m' diye sarayda kulis yapm??lar da, bunun üzerine mevleviler 'hay?r, malta'y? alal?m' diye alternatif politika m? geli?tirmi?ler? yok böyle bir ?ey.
tarikat kavgas?, koltuk kavgas?d?r. ba?ka bir halt de?ildir.
bunlar, osmanl? yönetimine yön veremezlerdi. politika olu?turamazlard?. en fazla, bedreddin gibi ayaklanma çıkar?r ve ezilirler, ya da tutuculuk için direnirlerdi. hangi tarikat, osmanl? sisteminin bozulma sürecinde 'asl?m?za dönelim' fikrinden öte bir görü? ortaya koyabilmi?tir, koyabilirdi?
acaba bu gelenek, siyasi parti gibi olup da olamayan din örgütleri gelene?i, akp iktidarın?n son aylarda sergiledi?i 'bocalama, karars?zl?k, anlamad??? konularda gerekli ad?mlar? atamama, ka? yapay?m derken göz çıkarma' falan gibi özelliklerine de ???k tutar m? dersiniz?
hadi bu yaz? da 'küfürbazlar 1 haziran'dan sonra ne bulup da yazacaklar' diye merak eden meslekda?lara küçük bir ipucu olsun.
-
osmanc???m,
kusura bakma.özür dilerim ama yaz?da o kadara yanl??l?k varki anlatmak mümkün de?il.nas?l ho?una gitti bu yaz?.yada nesini be?endin anlamad?m.(anlada??m kadar? için söylüyorum.)
yada ben yaz?y? yanl?? yorumlad?m.konuyu braz daha açabilirmisin.
selamlar,sayg?lar