biraz geç oldu ama güle güle sakallı musait oldugun zamanlarda bekleriz görüşmek dileğiyle...
Yazdırılabilir Görünüm
biraz geç oldu ama güle güle sakallı musait oldugun zamanlarda bekleriz görüşmek dileğiyle...
Bi yere gidemez o bizi takip ediyor.
vay be sakallı az gülmedik senle :))))
Bence de geleceğin mutluluğun çok önemli ama unutmama dileğiyle bizleri
çok basit bir konuda espirili bir yaklaşımla bir cevap verdim,ancak ne hikmetse admin kesmeye başladı.
bana açıklama yapılana kadar siteye girmeyeceğim.
gerektiğinde arkadaşlarla telefon yolu ile iletişim kurarım.
admin bey neden kessinki anlamadım bence siz yanlıs degerlendiriyosunuz ama gercekten kesiyosada bi bildigi vardır bunu tartısarak cözebilirdiniz bu günlerde herkes gidiyo herkeste bir alınganlık mevcut durun yahu ben cok alınganım diyodum sizler benide solladınız bu konuda:) birde o editör yazılarının oldugu kısımda cevaplar denetlendikten sonra cıkıyo ordada yazınız çıkmıyo sanıp neden böyle oluyo demişssiniz ama hepimizde öyle oluyo zaten:) neyse kalpler kırılmasın önemli olan o dimi ama:)
Vedat bey zannediyorsunuzki ben her dakika sitenin başındayım ve gelenin gidenin mesajlarını kesiyorum ! güzel bir pazar günüydü ve ailemle birlikde piknik yaptık. beni arasaydınız gelir hemen onaylardım veya bugün sizi beklerdim.
Yazdığınız konunun en altına baksaydınız, oradaki ayarların ne olduğunu bilirdiniz. Sanırım alıngan birisiniz. Fakat bugüne kadar kişiye özgü yetkilendirme yapmadık.
Yazdığınız alan editor bölümü ve oraya yazılan tüm mesajlar denetimde bir süre bekleyip, ilk fırsatta onaylanıyor. Aksi halde orası chat sayfasına dönüyor.
Sizinle tanışmak güzeldi.
Arkadaşlar herşeyi admine yüklemek iyi olmaz sonuçta bu forumu tek başına o kullanmıyor biraz haklı bulmak da lazım saygılar senin kızmayacağını umuyorum saygılar
Benimde çoğu zaman yazılarım denetime takılıyor(Şimdi de biliyorum ki bu yazım denetimde bekliyecek ve ondan sonra yayınlanacak) ama bunun sebebi Sayın Adminin açıkladığı gibi site yönetimi her zaman denetimin başında beklemiyor yazılar bazen birekibilir.
Ayrıca yazı denetimden geçemiyorsa site yönetimini suçlamak yerine kendimizi iyi denetlemeli nerde bir hatam var gibi bir yoklamamız gerekir. Bizler edebiyatçı da değiliz ki....
Yazdığımız yazılar birilerine zarar verecekse ahlaka uygun değilse.......vs. vs. site yönetimine bir zarar gelecekse insanları birbirine düşürebilecek bir durumdaysa elbette ki denetime takılabilir nizip.com un özelliği bu. Tutumlarından dolayı nizip.com yönetimini takdir ve tebrik ediyorum....
Moderatör oldugum halde benim bile editör kısmına yazdığım mesajlarım onaylandıktan sonra yayınlanıyor. :)
Arkadaşımız bu konuda hassas olabilir ama alınganlığa gerek yok. Zaten görüldüğü an yetkili şahıslarca onaylanıyor.
Vedat bizsiz yapamaz elvadaymış sen nereye elveda ediyorsun, Nizipliysen yazacaksın allah allahhhh, hep söylerim ya Nizip'in hepsi ağa diye, biri birşey söyledimi hemen parlıyoruz, Vedatta her ne kadar sonradan öğrensede Nizipli kanı taşıyor.
Vedat her zaman aramızda kalacak, o hiç bir yere gidemez.
bende yeni mesaj yazdım.nizip daha güvenli.konuyla ilgili ama,denetimde ve yeni üyesiniz oldugunu yazıyodu okudumki coşkun abim bile maderatör oldugu halde denetimdeyse bizlerin bir şikayeti olmaması lazım..
Teknik bir problem olamaz mı acaba????
abi yapmayın ya bu son günlerde bakıom herkes çok sinirli bence bazen şeytana uymayın şeytan bizim ortamın güzelliğini görünce aramıza giriyor bence arkadaşlar aramıza girmesine zaman vermeyelim
sakallı arkadasım sen gittin buraların inan hiç tadı yok sana yazacagım daha neler oldugunu...
değerli zamanınızı bu yazıya ayırdığınız için müteşekkirim....aslında bu satırların hiç kıymet-i harbiyesi olmadığını bilerek yazıyorum...sitede bulunduğum süre içerisinde gerçekten güzel insanlarla tanışmak,hasbihal etmek beni mutlu kıldı..ismini tek tek sayamayacağım kaliteli yazılar yazan güzel insanlarla güzel dakikalar geçirdim...donanımlı insanların varlığı beni mutlu etti.nizip namına sevindim.
-ilgi ve bilgi alanlarımızdaki büyük farklılıklar,
-önyargılar
-,sloganik ifadeler
-,anlamadan ziyade anlatma iştiyaki,
- hemşehrilik bağı ,tanışıklık nedeni ile özel ilişkilerin ön plana çıkması
-bilgi sahibi olmayanların fikir beyan etmesi
-çok şahsi meselelerin genele teşmili
-geyik kardeşliği
gibi daha sayamayacağım bir sürü nedenlerle sağlıklı fikri tartışmaların yapılamayacağını üzülerek belirtmek zorundayım. herkese teşekkür ediyorum..özellikle değişik yazışmalarımda takdir hislerimi beyan ettiğim bazı isimleri tek tek yazıp teşekkür etmek isterdim.bu yazıyı yazma sebebim sadece yazışma bahtiyarlığına eriştiğim sanal dostlarımı haberdar etmektir..
Haci murat kardeşim yazılarını özenle seyrediyorum ve takdir ediyorum her kardeşim sizin gibi düşünüyor eger kendi dogrularımızdan egilmeden bükülmeden sabırla ve anlayışla bir birimize faydalı olamsassak ifade edemessek ve bir birimizin dogrularını takdir edeken kendi anlayışımızı ön plana çıkarmak degilmi
yoplumsal uzlaşma bu sebeple olmuyor özgürlük kişinin kendi düşünce ve anlayışı ile sınırlı olmaması lazımki bunu adı DEMOKRASİ olsun
Malesef bir insan bir başkasının özgürlügüne dil uzatıyor bir kardeşimiz onu savunuyor bu arada kendi hakkını anlatır savunurken
karşıya dil uzatıp hak arıyor
Bence HATAYI GÖRMEK LAZIM HATALIYI DEGİL
Ayrılmanız neyae çözüm tekrar düşünün.Selamlar
Murat Coşkun kardeşim, herbirimizin hataları yanlışları olmuştur, bahsettiğiniz sıkıntılar yaşanmıştır yaşanmaktadır, ancak bu sıkıntıların özellikle de sizin gitmenize sebep teşkil etmesini pek kavrayamadım,
Fatih abinin dediği gibi hatalıyı daima göz önünde tutarsak, biz önümüzü nasıl göreceğiz hataları nasıl teşhis edeceğiz. Lütfen bu kararınızı tekrar gözden geçirin. Sizi daima aramızda görmek istiyoruz.
murat beye katılıyorum site yöneticileri ve adminin bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyorum çünkü karşı fikirden bir yazı geldiğinde gürüh halinde saldırı başlıyor kimi zaman hakaretlere varan bir tarzda bu psikolojik bir baskı oluşturduğundan ne yazık ki ilçemizin kaynaşma ve paylaşma sitesi olan nizip.com sadece bir siyasal guruba ait bir site imajı çizmektedir bunun için yaklaşık 1 yıldan uzun bir zamandır hemen her gün girmeme rağmen bir çok konuya girmemeye çalışıyorum.
uğurlar olsun Murat bey bu kararınızı saygıyla karşılıyorum
Ben böyle bir veda yazısı yapsam herhalde bayram ederler, Murat kardeşim her ne kadar fikirlerimiz ve görüşlerimiz zıtsada, iyi bir dostsun, seninle sivilde de görüşelim.
-İlgi ve bilgi alanlarınızda tabiki farklılıklar olacak, burası dünyanın heryerinden niziplilerin girdikleri bir forum. Sadece sizin ilgi alanınızdakilerin girmesinimi bekliyordunuz ?
- beyefendi sloganik başlıkları kendiniz açtınız.... şimdi ise sebep gösteiryorsunuz.
- Önyargılar, her forumda, her kahvede, her tv kanalında her heryerde var, burda olmamasını nasıl bekliyorsunuz veya nasıl ayıklanmasını düşünüyorsunuz ?
- türk milletinin özelliğidir, anlamak yerine ben daha iyi bilirim, bu konuda hemen fikrim olduğunu millete ispat edeyim çabası..
- Gruplaşma tabiki vardır, bir fenet maçına gidiyorsun, ortak payda fenerdir ama herkes arkadaşıyla gelmiştir.
- umuma açık bir alanda konuşuyorsunuz, demekki biz sizin seviyenize çıkamıyoruz, fakat herkesi kucaklamaya çalışıyoruz. yok öyle ben asilim tek asiller gelsin.
- İşte bu sizin asıl kırılma noktanız ! bir konuda bir arkadaş size ağır gelecek bir cümle kullandı ve ben size kullandığını tahmin ediyorum. İşte bu nedenle ben veda yazısı yazdınız.
Beyefendi, sizinle aynı ortamı paylaşmaktan zevk aldık, gocunmadık. Gelmeniz kadar gitmenizde çok doğal... kimseye bugüne kadar yazmadım,
Fakat sitenin genel işleyişinde sorun varmış gibi gösterirseniz, işte bilgisizlerde yazıyor ben bunların arasında olamam, burası önyargılı vs ifadeler kullanıp 10 yıllık, yüzlerce arkadaşın emeğini birkaç tanımla silemye çalışırsanız ben orada araya girerim.
Siz bir arkadaşınızın size ithamlarına darıldınız, bizden o ithamın silinmesini talep etmediniz, şimif bu yazıyı yazıp, giderken siteyide zan altında bırakıp, dışardan okuyanlar burayı böyle bilsin deyip çıkıyorsunuz.
İbrahim insanın olduğu yerde hastalık, kalabalığın olduğıu yerde problemler tabiki olacaktır. İnsanlar konuşa konuşa anlaşır. Bir partinin sempatizanının çok olması siteyi bağlamaz ki yönetim kademesinde her kesmiden arkadaş var.
Sorunları her zaman tartışmaya açığız, senin ima ettiğin siyasi konular açılınca haliyle diğerleride yazıyor. Keşke açılmasa, fakat üyeler açıyor kardeşim, hatta nizip'lilerin medeni olduğunu, çoğunun tartışmaya açık insanlar olduğunu söyleyipde siyaset zamanı siyasi konularında rahatlıkla konuşulması gerektiğini savunanlar var.
Aslında her birinin kategorisi ayrı ayrı ve isteyen ilgilendiği kategorideki mesajlara bakabilir, diğerlerini göremzden gelebilir, olması gerekende budur.
Fakat hepsine bakacağız dersek, ilgi alanlarımızda olmayan, bilgi seviyemize uymayan konu ve mesajlarada rastlıyoruz ve insanların ilgi/bilgi seviyeleri farklı olduğu müdddetce bunlarda olacaktır.
Sakin bir zamanda fikrilerini dinlemek beni mutlu edecektir.
kim eder Müslüm abi hayırdır ? Benmi, yola çıktığımız diğer arkadaşlarmı ? yoksa dün üye olmuş, farklı bir nickle girip birkaç cümle size saymış gitmiş ve buda şimdi olduğu gibi nizip.com 'a mal olmuş birkaç arkadaşmı ? Evet arkadaşlarımız içerisinde de bunu yapanlarımız maalesef var. Ben kendileri anlarda vazgeçerler ümidi ile bekliyorum. Fakat onlar kendilerine laf gelmesin, nizip.coma gelirse gelsin anlayışındalar, buda bizleri son derece üzüyor.
Yoksa latife olsun diye söyledinde benmi alınganlaştım ?
Yahu Mehmet Akif beni hala tanımadınmı, ben hiç yılarmıyım, sitede benden yada fikirlerimden hoşlanmayanlar var ama siteden asla gitmem, sadece Murat'a da ima etmeye çalıştım, inanıyorum ki Murat yazmaya devam edecek gerçekten çok donanımlı bilgili bir kardeşimiz, onun konuşmalarını dinlesen mest olursun, ama Benim Kasım beyle bir türlü aram düzelemedi.
Müslüm abi, her insanı herkes sevecek diye birşey yok. Eminim zaman içerisinde birbirimizi daha iyi anlayacağız .
vallahi çok müteesirim admin bey...hayret ki hayret!bunu bana nasıl söylersiniz?ben sadece fikri tartışmaların sağlıklı olamama gerekçelerini saydım..ve sizde buna katıldığınızı söylüyorsunuz..yani itiraz etmenize gerek yok ki..!aynen katılıyorum itiraz cümlelerinize!müthiş bir yanlış anlaşılma var!rahatsız olan arkadaşlarımızın yorumları yazımın altına gelince konu farklı alanlara gitmiş.ama lütfen yazımı dikkatle okuyun.benim yazım sadece yeterli sağlıklı ,nitelikli,bol katılımcı bir fikir tartışma yapma imkanının olmayışı ile ilgilidir.bundan dolayıda şahsınız ve sitenize en ufak bir gönderme yoktur..olsa da bundan kaçınmam.herhalde sağcılık ve cennet konulu coşkun beyin yazısınamı atıfta bulunup mızıkçılık yapan,ver misketlerimi gidiyorum diyen küskün çocuk davranışı sergilediğimi ima ediyorsunuz..katiyyen öyle değil...coşkun beyde öyle algılamış..demekki orda benim anlatımım hatalı..nitekim coşkun beye özelden ve genelden bunu görüştük.,,sitenin genel işleyişinde sorun varmış gibi gösterirseniz, işte bilgisizlerde yazıyor ben bunların arasında olamam, burası önyargılı vs ifadeler kullanıp 10 yıllık, yüzlerce arkadaşın emeğini birkaç tanımla silemye çalışırsanız ben orada araya girerim...diyorsunuz
aşkolsun bu ucuzluğa düşecek bir çizgimi gözlemlediniz bende admin bey.?ya beni kaale alıp,önceki duruşumu tahlil etmediniz yada ......?bu yanlış tavırlara sık maruz kalıp hesabı üstteki satırlarla bana mı çıkarıyorsunuz?özellikel saygı duyduğum ,gıyaben sevdiğim yusuf serçenin -bakın mesajlarımda zımmen geçer-?size karşı tavrından ben rahatsız oldum...bakın 15/05/2009 da mahmut ve osman bey abimiz tartışmasında yazdığımı aynen alıntılıyorum.
QUOTE=admin;189660]Şimdiki aklım olsaydı buraya emek çekmezdim.
sevgili admin ve kasım böler beyler.....şükran kavramının barındırdığı bütün samimiyetle sizleri selamlıyorum..bu haklı sitemkar sözünüz bizi üzer.....emeklerinizi teşekkürle taltif etmek yetersiz....hele kasım beyin sitede oturaklı örnek duruşu beni mest ediyor..şahsen minnetarım bu siteye katkılarınızdan dolayı..işiniz zor olduğu,her zaman memnuniyetsiz insanlarla uğraşmak zorunda olduğunuzu ,hatta kişiliğinize saldırıların olduğunuda ben gözlemliyorum...admin beye misal bir vatandaşımız resmen takıntılı...nerden vururum diye fırsat kolluyor...insaf sahibleri bunları görüyor değerli dostlar...yalnız sevgili kasım bey,,bu menes bey olayında,menes beyin haklı ama çok çok aşırıya kaçan tepkisiyle haksız duruma düşmesi olayında ....yani nasıl diyeyim bilmiyorum ama tanışıklığınızdan dolayı biraz tarafgir oldunuz gibi...ama yinede herzamanki ölçülü tavrınız yine ortada.....100 kişi güneşi görmek için toplansa ,99 u görmese sadece biri görse ,99 u yanılıyordur..o bir kişi ise hakkı söylüyordur..emeklerinizi 99 kişi takdir etmese bile -ki çok kimse takdir ediyordur-ben o bir kişiyim...tekrar teşekkürler sevgili admin ve kasım bey
ayrılış anı teşekkür listemin başında da admin bey vardı...yine var..ama gider ayak üzüldüm...basit bir konuda bile bu kadar doğru ifadeler kullanılıp,,-yanlış yazsam kabul ederim- yanlış anlaşılıyorsam....özellikle fikir konularında nasıl anlatabilirim ki?sorunda tam olarak buydu benim için...aldığım tepkiye şaştım kaldım
Sayın Murat Coşkun kardeşim.. Biliyorum beni tanımıyosunuz ama ben sizin yazılarınızı yakından takip ediyorum.
Evveliyatla benim kopillerle işim olmaz.. yeri gelir PKK sempetizanıyla dahi fikri tartışmalara girerim.. Kaldı ki, İlimi tartışmalar seviyeli konuşmalarla daha da renklenir ve güzelleşir.. Kaybınız birçoklarını sevindirse de beni ziyadesiyle üzecektir..:(
Lütfen kararınızı tekrar gözden geçirin.. Pes etmek bize yakışıkalmaz!..:(
allaha emenet ol murat abi ben gitmeni hiç istemem ama sende haklısın senin sınırların dışında böyle giderse yakında bende ayrılıcam siteden şuanki düşüncem o
Müslüm abi, bugün bu malum konu yüzünden geri planda bir çok insan işi gücü bıraktı bir sürü emekle insanların kırgınlıklarını küskünlüklerini gidermeye çalıştı, durduk yerde sinirleri gerildi, boşaldı
insanlar birbirlerine normal şartlarda akıllarına bile getirmeyecekleri kelimeler sarf ettiler...
ne için..???
sizinle benim aramda hiç bir şey yok "aram düzelmedi" ifadeniz havada asılı duran bir ifadedir,
bunu geçelim,
Sizler bize akli selim hareket etmemiz konusunda öncülük etmelisiniz, yangın çıkmadan, büyümeden söndürmelisiniz, faydasız bir tartışma gergin bir ortamın hiç kimseye katkısı olmaz eğer bir konu o yöne gidiyorsa az yada çok ateşin sönmesi için mücadele etmelisiniz, yangının çıkabilme ihtimalini önceden sezmeli önlem almalısınız...
Bu son malum konuda benim size anlatmak istediğim buydu, oradaki mesajı sakin bir kafayla okuduğunuzda zaten görürsünüz,
Sakınan göze her zaman çöp batarmış
Birbirimize ön yargılardan kurtulmuş sadece bir insan ve hemşeri gözüyle bakarak uyuşamadığımız yönlerimizi ön plana çıkarmadan, nasırlarımıza basmadan olgunlukla bu siteyi ileri taşımalıyız.
İfadelerin bir çoğu benim yorumumla bir kaç arkadaşımızın ortak görüşüdür.
Son konuda yaşanan tatsızlıkları bir yenilgi yada zafer gözüyle değil tecrübe olarak algılanması nasıl hareket edeceğimiz konusunda bize yön vermesi temennisiyle.
En son yusuf nickli abimiz gittiğinde çok üzülmüştüm.
Site de farklı fikirler, tavırlar, düşünceler bir yanlışlık değil zenginliktir.
Tıpkı güzel ülkemiz Türkiye gibi !!!
Ben en azından yusuf arkadaşımızın ne söylemek istediğini anlıyordum zıt bir şey de söylese.
Unutmayın nizip.com 3+1 bir daire değil herkese yer var. Her köşeye isteyen bir villa yapabilir. Çevresindeki varoşlara da örnek olabilir.
Teşekkür ve veda... bi de dostları haberdar etmek...
hepsini üzerime alıyorum...teşekkür ettigin için teşekkür...haberdar ettigin için teşekkür ediyorum..Ama veda için aynı kelimeleri kullanamayacağım..Sanaldan gerçeğe dönüşen dostluğumuz bir masa etrafındaki muhabbetimizle sınırlı kalmasın...pireye kızıp yorganı yakan bir kardeşim olarak anacağım seni...yazmasan da an be an siteyi takip ettiginden emin bir şekilde güle güle diyorum...yine bekleriz efendim...bu kapı ümitsizlik kapısı degil...ne olursan ol yine gel kapısıdır...selametle...
Murat bey aslında biraz da olsa gerçekten haklı. sitemiz içerisinde önyargı olayı vardır.Site üyeleri bağımsız olarak bi mesaj yazamamaktadır.Site içerisinde bi konu varsa sitede belirgin kişilerden biri o konuya mesaj yazınca o konu kalkınıyor.Kötü ise iyi oluyor iyi ise daha da iyi oluyor fakat benim ve ya sitede biraz farklı yönden bakan insanlar yazdığı mesaj açtığı konu bi savaş nedeni olarak kabul ediliyor.
İnsanları anlamamakta ısrarlı.Kırıcılıkta ön saflarda yer alan üyelerimiz var.Şimdi diyecekseniz kimseyi düzelteemeyiz fakat insanlar la iletişim içerisinde olunca her şey düzelir.Bir zamanlar cadde27 vardı noldu cadde deyince birilerine malzeme olunuyordu.Bi çok arkadaş farkında değil ama cadde sitede aynı tempoyla yorumluyor fakat isim farklı olunduğundan biraz sevicen biraz afacan v.s. sitede yerini tutturmuş durumda.Burada demek istedeiğim şu insanları açtığı konuya yazdığı yoruma bağlamayınn.Yazılan mesajı anlamak isteyin dinleyin yorumlayın başlığa veya mesajın başına bakıp ha bu buada saçmalamış v.s. gibi yorumlara başlamayın.
Ben inanıyorumki bi çok üye konuyu okumadan konu başlığına göre yorumlama yapıyor.Konuyla alakası olmayan mesajlar yazılınca konu içerisindeki tatszlık diğer kişinin mesaj yazan kişeye cevap verene kadar da devam ediyor.Bir birimizin açığını kapatmaya çalışacağımıza her konuda her mesajda gözüne gözüne sokuyoruz.
Umuyorum ki bu mesajda bi kaç kişinin isteği üzerine bir yerlere çekilmez.Ayrıca Murat beyy sizleri buralarda görmek bizi bizi inanın memnun edicektir.İnanın sizin benim gibi düşünen onlarca arkadaş var fakat inanın sırf birilerinin gözüne girebilmek için yapmadığını koymuyor.Bizler sizin gibi büyüklerimizin öncülüğünde bu kişilere taviz vermeyelim...Sevgiler.
Gitmek için konu açmaya ne gerek var anlamadım :( Bir sorun varsa ADMİN'e özel mesajla bildirirsiniz. Hiç kimse sitenin varlığı ile nimet elde etmediği gibi,Mehmet Akpek abimize ciddi bir külfet olmaktadır. Adamcağızın hevesini kırmayalım. Vedalaşabilirsiniz,bu konuda topic bile açabilirsiniz,ancak siteyi ve üyeleri karalayarak zan altında bırakarak değil... Geçmişte siteye eğer bir katkınız olmuş ise bir yönetici olarak şükranlarımı sunuyor,ve Allah yolunuzu açık etsin diyorum..Selametle...
Begeni ve sevgine bilmukabele tesekkur ederim Murat bey kardesim.
...................
Once kendimi savunayim. Basta Akif bey olmak uzere hic ama hic kimseye en ufak 'firsat kollama' dusuncem OLMADI, OLAMAZ. Bunlar sig dusunce ve evhamlardan, onyargilardan mutevellittir. Bir olayda basari ya da basarisizlik dogrudan oncelikle takim kaptanina kesilecegi uzre 'Akif bey'i' zikrettim o kadar. Bu kadar aciklama yeter sanirim.
Surda yazilanlarin tumu ne kadar olgun insanlarin biraraya gelip yazistiklarinin birebir gostergesidir ve de ortulup vehimlere garg etmenin yerine alenen konusarak aydinlatmanin ne kadar dogru oldugunun. Kendi inanclarimizi hesaba katmadan 'dogruya dogru yanlisa yanlis' deme erdemiyle yaklasmamiz gerekir. Akif bey oyle o kadar her konuya yorum yapmiyor. Surda yaptigi yorumlar inan 'gozlerimi dolduracak' denli ictenlik dolu ve bence tamamen olayi tum ciplaklik ve gercekligiyle ortaya koyuyor.
Hayri Murat Bakirci hemsehrimin dedigi gibi maalesef okumadan sadece basliga dayali yorumlar yapiliyor ancak bizim de buna gore alinganligi bir kenara birakip mumtaz fikirlerimiz beyandan kacinmamaliyiz.
Burda inanin yazilanlarin hepsine cani gonulden katiliyorum sadece bir iki serh dusmek isterim. 'yazgan' bey'e Akif bey guzel cevap vermis, yani kimseler yaziyorsa onun karsisinda baskalari da gurup olarak yazabilir bunu herhangi bir husumete gerekce gostermek dogru degildir. Ben oteden beri, zaten medeni dunyada da olan budur 'isi kan davasina donusturup siddete basvurmaksizin' her turlu tartismaya tarafim! Bundan kesinlikle guzel sonuclar cikar. Aksi halde hep yapilagelen ortbas edilip vehimlere hapsetmek ve icinicin dusmanliktir.
Orhan bey'in de dedigi gibi buna ozel konu acmak cok anlamsiz ve kesinlikle Murat bey kardesimin sozleri dogru bile olsa ayrilmasina gerekce yoktur. Ortam yeteri kadar 'seviyeli' degilse sen kendi seviyeni goster! Zaten 'tartisma ortamindan' ne bekleniyor ki?
Herne kadar Murat bey hemsehrimin yaptigi dogru olmasa da en azindan su guzel fikirlerin ortaya cikmasina vesile olmustur. Bir baskasina 'misket alip gitme olmaz' diyen birinin yaptigi...
Her iste bir hayir vardir vesselam.
hacı murat bey ben sahsen gidişinize üzüldüm sizinde siteye olan katkılarınız yadsınamaz çünki..
Değerli abicim bana düşmez belki ama affına sığınarak eğer bu gidiş tahammülsüzlükten ise gitmek yenilgiyi kabul etmektir.Başka tür sebepler varsa da sonsuz saygılar...Ancak biz bir dokuyu oluşturan hücreler gibiyiz.Birimiz ölür yenisi gelir,çok sorun olmaz ancak gayemiz o dokunun sağlıklı uzun yaşaması için çalışmak olmalıdır. Pes etme Murat abicim :)
Sevgi ve saygılarımla...
CAHİL (-LİK)-CEHALET
- Abidin cahili, şeytanın oyuncağıdır. Fareyi cebinde taşıyanlar gibi. Hz.Ebubekir
· Cahil olanların, merhameti ve lütfu azdır. Mevlâna
Mevlâna
- Cahil insan, gül ise de koklama. Aşık Veysel
- Cahil kimsenin yanında, kitap gibi sessiz ol.
İmam Evzai
- Cahile söz anlatmak, köre renk tarifi gibidir.
Kim ben bilginim derse, odur cahilin ta kendisi.
- Cahilin cahilliğini kanıtlamak kolaydır fakat ona itiraf ettirmek güçtür. Hz.Ali
- Cahilin sonunda göreceği şeyi, akıllılar önce görür. Mevlâna
- Cahiller, cesur olurlar. Hz.Muhammed
- Cahillerin kalbi dudaklarında, âlimlerin ağzı kalplerindedir. Hz.Ali
Cahillerle yaptığım bütün tartışmaları kaybettim. İmam-ı Azam- Cehalet öyle bir binektir ki, üzerine binen zelil olur, arkadaşlık yapan yolunu kaybeder. Hz.Osman
- Cehaletten büyük dert olmaz. Hz.Ali
- Çok yaşamak cahile, cehaletten başka bir şey kazandırmaz. İmam Gazali
Hz.Muhammed