-
ASDEF\'ten Yılın İdarecisi Seçilen Kaymakam Karadeniz'e Plaket
Türk İdareciler Derneği (TİD) tarafından sosyal hizmetdalınca Türkiye'deyılın idarecisi seçilen Samsunlu Gaziantep NizipKaymakamı YaşarKaradeniz'e Ankara SamsunDernekler Federasyonu yönetim kurulu olarak plaket verildi. AnkaraHoşdere'deki Kuzey Yıldızı Samsun Pide Salonu'nda düzenlenentoplantıya ASDEF Genel Başkanı Mimar-Ekonomist Remzi Kozal, yönetim kuruluüyeleri onuruna program düzenlenen Nizip Kaymakamı YaşarKaradeniz katıldı. Başkan Kozal, yılın idarecisi seçilen NizipKaymakamı Karadeniz'i tebrik ederek plaket takdim etti. Aynı zaman da İstanbul'daKaradeniz Vakfı Başkan Yardımcılığı görevine yeni seçilen Remzi Kozal,"Gerek Ankara'dagerek ise, İstanbul'da Samsunlular doludizgingidiyor. Her zaman hemşehrilerimizin başarıları ile gurur duyduk ve acıgünlerine ortak olduk. Kaymakamımız Yaşar Karadeniz'i örnek kişiliğiyle veçalışmalarından dolayı kutluyoruz" dedi. Kaymakam Karadeniz ise RemziKozal ve derneğin yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.
-
Öğrencilerin YGS ve KDS Heyecanı
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Nizip Milli Eğitim ŞubeMüdürü Abdullah Dağlı, sınavla birlikte öğrencilerin akademik başarılarınınarttırılmasının hedeflendiğini söyledi. Gaziantep İl genelinde gerçekleştirilenve saat 13.00'te yapılan sınavlara Nizip İlçe genelinden yaklaşık 5 Binöğrencinin katıldığını ve sınav salonlarında yapılan sınavlarda başkan vegözetmen olmak üzere iki öğretmen görevlendirildiğini vurgulayan Şube MüdürüDağlı; "Sınav sonuçları en geç on beş (15) gün içerisinde gaziantep.meb.gov.tradresinde yayınlanacak. Öğrenciler okul numarası, okullar kurum kodları ilesonuçları öğrenebileceklerdir. Tüm Öğrencilerimize şimdiden hayırlı olmasınıdiliyorum" dedi.
-
Hırsızlık Zanlısı 2 Kadın Yakalandı
Edinilen bilgiye göre, Nizip İlçeEmniyet Müdürlüğü Asayiş BüroAmirliği ekipleri, durumundan şüphelendikleri 2 kadını takibe aldı. Takibealınan kadınlar Şıhlar Mahallesi Avkan Sokak üzerinde bulunan binaya girdi.Kadınların bina içerisinden yaklaşık 15 dakika sonra çıkmaları üzerine polis,bina sakinlerine bilgi verdi. Binada yapılan araştırmada, bazı dairelerinkapılarının açık olduğu ve eşyaların karıştırıldığı fark edilince ev sahiplerişikayetçi oldu. Polis, yapılan şikayet üzerine takipte olduğu Aysel U.(19) ve D.Y. (18) isimli kadınları gözaltına aldı. Şüphelilerin yapılansorgulamalarında Aysel U.'nun hırsızlıktan 5 sabıka kaydı olduğu ve 2 ayrıhırsızlık suçundan arandığı, D.Y.'nin de hırsızlık 2 sabıka kaydı olduğubelirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 kadın,görüntü alan basın mensuplarına hakaretler yağdırarak saldırmak istedi.
-
Akdoğan, "Basın Çalışanları Günü"nde Basınla Buluştu
Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ve Başkan YardımcılarıAvukat Salih Uygur ile Latif Karadağ, Nizip'te görev yapan Basın Mensuplarınıkabul etti."10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla Başkan Akdoğan'ıziyaret kapsamında; "Nizip Radyo Televizyon Yönetim Kurulu Başkanı Osman Alpaslan,NRT Genel Yayın Yönetmeni Metin İliksoy, Doğan Haber Ajansı Kameramanı AbekirTuran, Kanal 5 Nizip Temsilcisi Halil Sarıkaya, Yeşil Nizip Gazetesi GenelYayın Yönetmeni Levent Çetinel, Bizim Nizip Gazetesi sahibi Ali Kılıç ve GenelYayın Yönetmeni İsmet Kılıç, Oluşum Gazetesi sahibi Ahmet Aksoy, Anadolu AjansıNizip Temsilcisi İrfan Aydoğdu, Yay-Sat Nizip Bayii Ahmet Toydemir ve GüneşMatbaası sahibi Ahmet Güneş" hazır bulundu. Burada bir konuşma yapan BaşkanAkdoğan, Gazetecilik mesleğinin fedakârlık isteyen, zor şartlarda yapılanönemli bir meslek olduğuna dikkatleri çekti. Türk basınının önemli ilerlemelergösterip, bugün geldiği seviyeye ulaşmasında basın çalışanlarının büyük katkısıolduğunu vurgulayan Başkan Akdoğan, Nizip'te görev yapan değerli basın mensuplarımızın, "10 Ocak ÇalışanGazeteciler Günü"nü en içten dileklerimle kutluyorum" şeklinde konuştu.Yılınİdarecileri Ödülünde Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz'in "Yılın Kaymakamı" ödülünelayık görülmesi, Nizip için gurur verici olarak nitelendiren Başkan Akdoğan,konuşmalarının ardından Basın Mensuplarına bir yemek verdi.
-
Halk, Devleti Bağrına Bastı
Türk İdareciler Derneği Kurulu tarafından yapılan incelemeneticesinde Yılın İdarecisi Ödlüne layık görülen ve Başkent Ankara'ya gidenNizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, ilçeye geldi. Başarılı çalışmalarından dolayıNizip İlçe Halkının da beğenisini kazanan Kaymakam Karadeniz, Nizip'e yakışır şekildekarşılandı. Ankara'da düzenlenen "İdareciler Günü" Ödül Töreni'nin sonaermesiyle birlikte Nizip'e gelen Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz'i karşılamatöreninde adeta izdiham yaşandı. İlk olarak Otoban girişi gişelerde ProtokolÜyeleri, Oda ve Dernek Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çoksayıda vatandaş tarafından karşılanan Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz'i,Fevkani Mahallesi Muhtarı İbrahim Halil Polat, kucaklamak istedi. AncakKaymakam Karadeniz buna izin vermeyince ortaya ilginç görüntüler çıktı. Dahasonra Kaymakamlık bahçesinde Nizip Bedensel Engeller Derneği üyelerince yapılankarşılama töreninde ise Nizip Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi folklor gösterisiyaptı. Karşılama töreninde oldukça duygulanan Kaymakam Karadeniz ise herkeseteşekkür ederek makamına geçti.
-
Akdoğan, "Nizip Hak Ettiği Yere Geliyor"
Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Nizip'te şu anakadar yapılan hizmetler konusunda Basın Mensuplarını bilgilendirdi.BelediyeBaşkan Yardımcıları Latif Karadağ, ve Avukat Salih Uygur'un da hazır bulunduğutoplantıda hedeflerini anlatan Başkan Akdoğan, İlçenin sorunlarını ve beklentilerinisıraladı. "Göreve gelmeden önce ne söz verdiysek yerine getirdik" diye konuşanBaşkan Akdoğan, şu ana kadar yapılan çalışmalar neticesinde, Nizip'i hak ettiğinoktaya ulaştırmak için gayret gösterdiklerini vurguladı. Gazetecilerin desorularını cevaplayan Başkan Akdoğan, toplantıda, 2014 Yılı sonuna dekyapılması amaçlanan daha bir çok projelerin olduğunu kaydetti.
-
14 Yaşındaki Sürücü Takla Atan Otomobilden Sağ Çıktı
Nizip İlçesi'nde 14 yaşındaki Egemen A., babasından gizliceanahtarını alarak gece gezmeye çıktığı otomobille takla attı. Şans eseriotomobilden burnu bile kanamadan çıkmayı başaran çocuğun öğretmen olan babasıHasan A., "Yüzlerce çocuğa söz geçiriyoruz, ama gün oluyor kendiçocuğumuza söz geçiremiyoruz" diyerek polise dert yandı.
Dün gece saat 20.00 sıralarında Mimar Sinan Mahallesi'ndekievlerinde gizlice babasına ait otomobilin anahtarını alan Egemen A. gezintiyeçıktı. Küçük çocuk 27 NL 208 plakalı otomobilin hakimiyetini kaybedince BelkısCaddesi Gül Sokak'ta hızını alamayarak bir apartman inşaatına girdi. Taklaatarak ters dönen otomobilde mahsur kalan Egemen A. büyük bir şans eseri,kazadan yara almadan kurtuldu. Kendi imkanlarıyla otomobilden çıkmayı başaranEgemen A. daha sonra durumu önce babasına, sonra polise bildirdi. Kısa süredekaza yerine gelen 112 Acil servis ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılanEgemen A.'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kaza yerinde incelemeyapan polis, kaza anında iskelenin çökmemesini büyük bir şans olaraknitelendirirken, oğlunun kazadan sağ kurtulduğuna sevinen ve öğretmen olduğuöğrenilen baba Hasan A. "Yüzlerce çocuğa söz geçiriyoruz, ama gün oluyor, kendiçocuğumuza söz geçiremiyoruz" diyerek polise dert yandı. Kazayla ilgilisoruşturma devam ediyor.
-
Osman Alpaslan'a "Nizip Spor Forması"
Nizip Spor Başkanı Mehmet Karaçalı Nizip Radyo TelevizyonYönetim Kurulu Başkanı Osman Alpaslan'ı ziyaret ederek, Nizip Sporun geleceğinikonuştu. Nizip Sporu ileriye taşımak için herkesin el ele vermesi gerektiğinihatırlatan Karaçalı, İlçemiz sporunun çok güzel yerlere ulaştığını, budurumunda sevindirici olduğunu vurguladı. Nizip Spor takım hocasının değiştiğiniifade eden Nizip Spor Başkanı Mehmet Karaçalı, Nizip Sporun yeni hocası bundan böyle Cindi Hocadır.Nizip Sporu hak ettiği yere taşımak için elimizden geleni her şeyi yapacağız.Ben buradan Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve Nizip Belediye Başkanı HacıFevzi Akdoğan'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. NRT Yönetim KuruluBaşkanı Osman Alpaslan'da, Nizip Sporun şu anda iyi bir konumda olduğunusöyleyerek, bundan sonraki karşılaşmalar neticesinde daha iyi yere geleceğineinandığını kaydetti.Karşılıklı sürdürülen konuşmalarının ardından, Nizip SporKulüp Başkanı Mehmet Karaçalı tarafından Osman Alpaslan'a Nizip Spor Formasıhediye edildi.
-
Genel Sağlık Sigortalısı Olmak Zorunlu Oldu
Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşlara sağlık yönünden sosyalgüvence sunduğu için Reform Kanunu olarak nitelendirdiğimiz 5510 sayılı SosyalSigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun Zorunlu Genel SağlıkSigortalısı olunmasına ilişkin hükmü 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe girdi. Bukonuda bir açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu Nizip Şube Müdürü MustafaAydoğdu, 4/a, 4/b ve 4/c kapsamında sigortalı olanlarla isteğe bağlı sigortayaprim ödeyenler sigortalı olarak tescil edildikleri tarihten, emekli olanlaremekli maaşı bağlandığı tarihten itibaren genel sağlık sigortalısısayılacağından ayrıca bir bildirim yapılmasına gerek kalmayacağını söyledi. Budurumdaki sigortalıların/ emeklilerin yapacağı tek işlem sağlıkaktivasyonlarını yaptırmaktan ibaret olduğunu vurgulayan Mustafa Aydoğdu, ancaksağlık ayrımı alınabilmesi adına isteğe bağlı sigortalıların prim borcununolmaması, 4/b kapsamındaki sigortalıların ise 60 günden fazla prim borcununbulunmasının da temel şartlardan biri olduğunu ifade etti.
-
Seda Sayan' dan, Nizipli Çocuk Anneye Yardım Sözü
Nizipli çocuk anne Bağdat Y. kadın kuşağının vazgeçilmezprogramı "Beyaz Sultan"a dün konuk olmuş, sesini milyonlara duyurmuştu. Kadınlarlailgili sorunları, topluma mal olmuş, gündemdeki kişilerin yaşadıklarını ekranataşıyan ünlü sanatçı Seda Sayan, Nizipli çocuk anne Bağdat Y. ve eşi YunusYılmaz'ı bugün de programına aldı. Nizipli Bağdat'ın Saçlarını siyaha boyatanSeda Sayan, eşi Yunus Yılmaza' ise vatani görevini yaptıktan sonra düğün sözüverdi.Bunların haricinde ev eşyalarının tamamını da kendisinin alacağını ifadeeden Seda Sayan, program seyircilerinden alkış aldı.
-
Vestel Yetkili Servisi Hizmete Girdi
Vestel Yetkili Servisi Mehmet Gümüş, Nizip İlçe halkınabundan böyle servis olarak garantili ve garantisiz hizmet sunduklarınıbelirtti.Buzdolabı, Çamaşır Makinesi, Bulaşık Makinesi, Klima, Televizyon ve hertürlü elektrikli ev aletleri servisi olarak Nizip'te hizmete girdiklerinisöyleyen Gümüş, konuşmasında şunları söyledi. Vestel Yetkili servisi olarakKlima periyodik bakım 20 ve klimalarda montaj ve yer değişim ücretini 40 TLolarak belirledik. Orjinal yedek parça, garantili hızlı tamir ve bakım ile yenive deneyimli kadromuzla telefonlarınızı bekliyoruz" diye konuştu.
-
12 Yaşındaki Öğrenciye, Motosiklet Çarptı
Mimar Sinan Mahallesi Mustafa Kökmen Bulvarı üzerinde meydanagelen kaza şöyle gelişti. Edinilen bilgiye göre, ehliyetsiz olduğu öğrenilen 17yaşındaki Cumali Yağmur idaresindeki 27 N 8466 Motosiklet, bulvar üzerindekarşıdan karşıya geçmek isteyen ve Hatice Seyit Çeker İlköğretim Okulu 7. SınıfÖğrencisi olduğu öğrenilen 12 yaşındaki Merve Karakuş'a çarptı. Çarpmanınetkisiyle yola savrulan sürücü Cumali Yağmur ve çarptığı öğrenci Merve Karakuş çeşitliyerlerinden yaralandı.
Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansı ile NizipDevlet Hastanesi Mehmet Cankesen Acil Ünitesi'ne kaldırıldı. Sağlıkgörevlilerinden annesini isteyen küçük kız; "Ben ameliyat olmak istemiyorum,annemi istiyorum" dedi.
Kaza nedeniyle soruşturma başlatılırken, Polis kazayakarışan motosiklet sürücüsünü yaşanan kaza ve ehliyetsiz motosikletkullanmaktan dolayı gözaltına aldı.
-
NTB Yönetimi'nden, Karadeniz'e Ziyaret
Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akınve beraberinde Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Sarı, Genel SekreteriAbdulkadir Gözegir, Meclis Üyesi Mustafa Altınbaş, Yönetim Kurulu ÜyeleriMustafa Polat ve Hacı Osman Kurtoğlu tarafından Nizip Kaymakamı YaşarKaradeniz'e nezaket ziyaretinde bulunuldu.
Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akınve beraberindekiler, başarılı çalışmalar neticesinde "Yılın Kaymakamı" olarakseçilen Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz'i kutlayarak, başarılarının devamınıdilediler. tebrik ettiler.
Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ise, yapılan ziyaretnedeniyle, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akın ve YönetimKurulu Üyelerine teşekküre etti.
-
1. Dönem Değerlendirme Toplantısı
İlçemiz müstakil Köy İlköğretim Okulları ve birleştirilmiş sınıflı İlköğretim OkuluMüdürleri ile 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı "1. Dönem Genel Değerlendirme Toplantısı"yapıldı.
Nizip Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan"Değerlendirme Toplantısı"nda, Nizip Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Dağlıtarafından; "Öğrencilerin başarısı, Devamsızlığı, Dönem sonu, Yapılacak iş veişlemler" ile ilgili geniş bilgiler verildi.
-
Nizip Halk Eğitim'den Çeşitli Meslek Kursları
Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi İle İş Kurtarafından çeşitli alanlarda ortaklaşa Kurs açılması planlanıyor. Konuyailişkin bir açıklama yapan Nizip Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat bu çerçevede; "3-6 yaş çocuk etkinlikleri veEvde Çocuk Bakım Kursu, Web Tasarımcı ve Bilgisayar Bakım ve Arıza Giderme Kursu, Çağrı Merkezi Elemanı, DanışmaGörevlisi, Kasiyer ve Reyon Görevlisi,Aşçı Yardımcılığı, Ahşap Hediyelik Eşya Yardımcısı, Ön Büro Elemanı,Servis Elemanı, Giyim Üretim ve Ahşap Montajcılığı gibi çeşitli kurslardüzenleneceğini belirtti. Açılması planlanan kurslarda İş Kur tarafındankurslara devam eden kursiyerlere günlük 15 TL ücret ödeneceğini vurgulayanSuna Sertpolat, Kurslara başvurmak isteyenlerin kimlik fotokopileri ilebaşvuru formlarını doldurarak teslim etmeleri gerektiğini kaydetti.
-
Türkan Ömer Okan Lisesi'nin Spor Başarısı
Türkan Ömer Okan Anadolu Lisesi, Nizip Milli Eğitim Müdürlüğü'nündüzenlemiş olduğu Liseler Arası Futbol Voleybol ve Basketbol Turnuvası'nda her3 kategoride Nizip İlçe birincisi, Voleybol Turnuvası'nda ise Gaziantep İlüçüncüsü oldu.
Bu çerçevede Güreşte Müsabakasında ferdi olarak 75 kilodaMusap Aktekin, İl birincisi tekvandoda Oğuz Nihat Kaya ise Gaziantep İlüçüncülüğü elde etti.
Başarılar dolayısıyla sporculara Türkan Ömer Okan AnadoluLisesi Konferans Salonu'nda bir tören düzenlendi.
Törende; Okul Müdürü Hasan Demir, Müdür Yardımcısı MehmetKarahan ve Beden Eğitimi Öğretmeni Serdar Dinç ve futbol takımında katkısağlayan Necip Çilkız ile başarılı sporcular bir araya geldi.
-
"Bir kent kültürüyle buluşuyor"
"Bir Kent Kültürüyle Buluşuyor" çerçevesinde "GaziantepKültüründe Halk Oyunlarının İşlevi" irdelendi.
Gaziantep Üniversitesi; "Gaziantep Kültür ve EdebiyatGünleri ve Yazarlık Okulu" Projesi kapsamında Nizip'te bir konferansdüzenlendi.
13 Ocak Cuma günü saat 19.00'da başlayan ve OsmanlıParkı'nda tertiplenen "Gaziantep Kültüründe Halk Oyunlarının İşlevi" konulukonferansa; Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yılmaz Kılınç, konuşmacıolarak katıldı.
SODES destekli hazırlanan program katılımcılar tarafındanyoğun ilgi gördü.
-
Buzlanma ve 3 Trafik Kazası
Gaziantep Şanlıurfa Otoyolu 13. kilometresinde 06.30sıralarında peş peşe yaşanan kazalara; "Yolda buzlanma, Dikkatsizlik ve Anifren" neden oldu.Nail Bey Viyadük'ü üzerinde seyir halindeki İhsan Gültaş yönetimindeki 34 ZB 779 PlakalıMinibüs hızını alamayarak bariyerlere çarptı. 47 yaşındaki sürücü kazadan yaraalmadan kurtuldu.Aynı noktada yaşanan bir diğer kazada ucuz atlatıldı. Aşırıbuzlanma nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek kontrolden çıkan 63 DR668 Plakalı özel otomobilde önce bariyerlere, sonra da zemine çarparakdurabildi. 38 yaşındaki sürücü Sertaç Yaşar, kazanın şokunu uzun süre üzerindenatamadı.Sabahın erken saatlerinde yaşanan son kazada, yine aynı yerde meydanageldi. Mehmet Sarıbaş'ın kullandığı 32 YS 531 Palalı otomobilde buzlanma vedikkatsizliğinin kurbanı oldu. Bariyerve kayalık zemine çarparak duran her 3 araçta da maddi hasar oluştu.
Kısa sürede olay yerine gelerek inceleme yapan Nizip Bölge Trafikekipleri, buzlanan yolun 1 kilometre berisine uyarı levhası bırakarak önlem aldı.Ard arda yaşanan kazalarla ilgili soruşturma başlatıldı.
-
Dünyaca Ünlü "Kara Şahin" den Akdoğan'a Ziyaret
2003 yılından 2007 yılına kadar Avrupa Şampiyonası kemerinikoruyan, 2008 Yılı'nda ise Dünya Şampiyonluğu unvanını kazanan Dünyaca ünlüKickbokscu Şahin Bayer, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'ı ziyaretetti. Şöhret basamaklarını tırmandığı Almanya'da birçok ünlünün olduğu gibiAlmanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler'inde korumalığını yapan "Kara Şahin"lakabıyla bilinen Şahin Bayer, 1971 Yılında Nizip'te Kıbrıs Mahallesi'nde doğduğunubelirtti.1997 yılından bu yana Almanya'da yaşadığını söyleyen Şahin Bayer; "Bugünlere gelmemde bana maddi manevi destek olan Hacı Fevzi Akdoğan"dır dedi. NRTmikronlarına konuşan Şahin Bayer; "O yıllarda Nizip'te Hacı Baba Tesisleri'ndegarson olarak çalışıyordum. Gaziantep'e gitmeye dahi ne imkânım nede yol param vardı.Sporcu olmam için beni teşvik eden, bana yol gösteren, maddi manevi destek sağlayanNizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'dır. Nizip'e her gelişimde BaşkanAkdoğan'ı mutlaka ziyaret ediyorum. Emeklerini asla unutmuyorum, sizlerindehuzurunda Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'a sporumda destek olanNizip Yatılı İlköğretim Okulu Öğretmeni Hasan Ateş'e bir kez daha teşekkürediyorum" dedi.
-
"Okul Sporları"nda Heyecanlı Bekleyiş
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Nizip Gençlik Hizmetleri VeSpor İlçe Müdürü Ömer Faruk Yakar,
Nizip Kapalı Spor Salonunda oynanan "Yıldız Erkekler VoleybolFinal Müsabakası" sonucu Ali Alkan İlköğretim Okulu'nun 1. olduğunu belirterek,Gaziantep'te yapılacak müsabakalarda ilçemizi temsil etmeye hak kazandıklarınıvurguladı.
Voleybol Yıldız Kızlarda ise Tekel İlköğretim Okulu'nun 1. geldiğiniifade eden Ömer Faruk Yakar; "Karşılaşmalarda derece elde eden takımlarımızıkutluyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.
"Okul Sporları"ndaderece alan takımlara yönelik Kupa ve Ödül Töreni ise 2. Öğretim Yılı başındayapılacak.
-
Tarihi Kilise Ziyareti
Türkiye Vakıflar Bölge Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ile birlikte Tarihi Kiliseyi ziyaret etti.
Nizip Engelliler Derneği Başkanı Abdulrezzak Pamuk ve Fevkani Mahallesi Muhtarı İbrahim Halil Polat'ında bulunduğu Tarihi Kilise ziyaretinde, Kilise de Nizip Engelliler Derneği tarafından kültürel anlamda mozaik ve sedef atölyesine yönelik yapılması düşünülen çalışmalar konuşuldu.
Burada engelli vatandaşların el sanatlarını kendileri yapabilecek ve satışa sunulabilecek bir yer yapılması için bir dizi çalışma başlatıldığını söyleyen Nizip Kaymakamı Karadeniz, en kısa zamanda faaliyete geçeceklerini kaydetti.
-
Eyselliler Derneği'nden "Dayanışma Yemeği"
Eyselliler Derneği tarafından tertiplenen ve her yıl geleneksel hale getirilen "Dayanışma Yemeği"nin 5. si Pazar günü verildi.
İkinci Bahar Lokantasında saat 12.00'de verilen "Dayanışma Yemeği"ne çok sayıda davetli katılırken, yemeğin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Mustafa Aslan yaptı.Yemeğe katılan herkese teşekkür eden Dernek Başkanı Mustafa Aslan konuşmasında şunları söyledi. "Her geçen gün daha da ilgi görüyoruz. Değerli akrabalarım; Peygamber Efendimizin (S.A.V) bir hadisiyle sözlerime başlamak istiyorum. Peygamber Efendimiz bir hadisinde şöyle buyurmaktadır. "Sizlere birlik ve beraberlik içinde bulunmanızı tavsiye eder, ayrılıp dağılmaktan şiddetle kaçınmanızı isterim. Zira şeytan yalnız başına yaşayan insana akın olur beraber bulunan iki kişiden uzaklaşır kim cennetin tam ortasında yaşamak isterse topluluk alinde yaşamaya baksın" buyurmuştur. Böyle bir yemeğin yapılması akrabalar arasında kaynaşma ortamını daha da güçlendirecektir. Bu vesileyle aramıza yeni katılan tüm akrabalarımızın derneğimizi tanımasını istiyoruz. Sizlerin vermiş olduğu bu güzel destekle derneğimiz gün geçtikçe büyümektedir" dedi. Dayanışma Yemeğinde canlı müzik sonrası Plaket Töreni yapıldı.
-
Milletvekili Sarı, 2012 Yatırımlarını Sıraladı
Milletvekili Sarı, yaptığı açıklamada, ekonomisi hızla gelişen ve kalkınma yolunda önemli adımlar atan Nizip ve Gaziantep'in ilgi odağı olmaya devam ettiğini bildirdi. Gaziantep ekonomisinin geliştirilmesi amacıyla devlet eliyle sürdürülebilir büyük yatırımların yapılmasına önem verdiklerini belirten Sarı, 2012 yılı yatırımlarını şu şekilde sıraladı: Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Yatırımları, 82 milyon 800 bin TL, Ulaştırma Bakanlığı Yatırımları Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü Yatırımları 147 milyon 4 bin TL, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Yatırımları 800 bin TL, Karayolları Genel Müdürlüğü Yatırımları 1 milyar 505 milyon TL, Karayolları Genel Müdürlüğü Yatırımları (Otoyollar) 142 milyon TL, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yatırımları 26 milyon 550 bin TL, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yatırımları 34 milyon 776 bin TL ve Gaziantep Üniversitesi Yatırımları ise 387 milyon 558 bin TL. '' Gaziantep ve Nizip'e yapılacak her yatırım kentin gelişimine ve ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirten Milletvekili Mehmet Sarı, ''İlimizin gelişimi için her türlü yatırımı yakından takip ettiğimizi belirtir, bu yatırımların ilimize hayırlı olmasını dilerim'' dedi.
-
Afitab'ın "Geleneksel Kahvaltı" Programı
Nizip Özel Afitab İlköğretim Okulu tarafından sürdürülen vegeleneksel hale getirilen "Kahvaltı Programı" bu sabah saat 09.00 dadüzenlendi.
Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz'in de davetli olduğu "GelenekselKahvaltı" programına yanı sıra Özel Afitap Okulu Müdürü Kemal Şener, Okul Öğretmenlerive öğrenciler katıldı.
"Geleneksel Kahvaltı" programının açılış konuşmasını yapanOkul Müdürü Kemal Şener, yapılan çalışmalar hakkında Kaymakam Karadeniz'ebrifing verdi.
Eğitimin ne denli önemli olduğunu çeşitli örneklerlesıralayan Nizip Kaymakamı Karadeniz ise Okul öğrencilerine başarılarınındevamını diledi.
-
NTO Yönetimi Kaymakam Karadeniz'i Tebrik Etti
Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurlu Başkanı Mehmet Özyurt,Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz'i ziyaret etti.
Yapılan nezaket ziyaretinde Nizip Ticaret Odası MeclisBaşkanı Mustafa Doktoroğlu ve Yönetim Kurulu 2. Başkanı Bülent Öğüt ile YönetimKurulu üyeleri de hazır bulundu.
Konuya ilişkin bir açıklama Nizip Ticaret Odası BaşkanıMehmet Özyurt; "Sayın Kaymakamımız Yaşar Karadeniz'in, Yılın Kaymakamı olarakseçilmesi, bizleri onure etmiştir" dedi. Kaymakam Karadeniz'i başarılarındanötürü kutlayan Mehmet Özyurt, başarılarının devamını diledi.
-
Halk Eğitimden "Kuaförlük Kursu"
Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi KuaförlükKursundan Güzellik Önerileri.
Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürü SunaSerpolat, Halk Eğitim Merkezi binasında bulunan Kuaförlük Atölyesi'nde kursadevam eden bayanlara hizmet sunulduğunu belirtti.
Kuaförlük Kursu'ndaki bayan kursiyerlere bu kapsamda; "Saçbakımı, Saç kesimi ve Cilt bakımı" gibi birçok konuda eğitim verildiğininaltını çizen Suna Sertpolat, buradan başarı ile mezun olan bayanların ilçemizdebulunan bayan kuaförlerinde kalifiye eleman olarak çalışma fırsatıbulduklarını, ayrıca Ustalık Belgesi alarak kendilerine ait işyeri açabildiklerinisöyledi.
Saç ve cilt bakımına daha özen gösteren bayanların da bu işidaha profesyonel bir şekilde öğrenmek amacıyla Kuaförlük Kursuna gelerek eğitim aldıklarınaişaret eden Sertpolat; "Bayanlarımızı bu kurslarımıza bekliyoruz" şeklinde konuştu.
-
Nizip\'te İlköğretim Okulları bilgi yarışması kura çekimi yapıldı
Nizip'te, 2011-2012 Öğretim yılı ilköğretimokulları arası bilgi yarışması kura çekimleri yapıldı.
Nizip ilçesinde yapılacak olan ilköğretim okullarıarasında yapılacak olan bilgi yarışması kura çekimi Nizip Ticaret Odasıtoplantı salonunda gerçekleşti.
Sponsorluğunu Nizip Ticaret Odası'nın yaptığı ve 7Şubat 2012 günü Nizip Ticaret Odası toplantı salonunda başlayacak olan 2.kademe 6.7. ve 8. sınıflar arası bilgi yarışmasına katılacak okulların isimleribelirlendi.
Yapılacak bilgi yarışmasının ödüllerini açıklayanNizip Ticaret Odası Genel Sekreteri Serpil Gündoğdu, 1. olan öğrencilerecumhuriyet altını, 2. olan öğrencilere yarım altın, 3. ve 4. olan öğrencilereçeyrek altın verileceğini ifade etti.
Nizip İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Dağlıbaşkanlığında gerçekleşen kura çekimine, Nizip Ticaret Odası Yönetim Kuruluüyesi Bekir Karabacak, ve Okul müdürleri katıldı.
-
Nto yönetimi kaymakam karadeniz'i tebrik etti
Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurlu Başkanı Mehmet Özyurt,Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz'i ziyaret etti.
Yapılan nezaket ziyaretinde Nizip Ticaret Odası MeclisBaşkanı Mustafa Doktoroğlu ve Yönetim Kurulu 2. Başkanı Bülent Öğüt ile YönetimKurulu üyeleri de hazır bulundu.
Konuya ilişkin bir açıklama Nizip Ticaret Odası BaşkanıMehmet Özyurt; "Sayın Kaymakamımız Yaşar Karadeniz'in, Yılın Kaymakamı olarakseçilmesi, bizleri onure etmiştir" dedi. Kaymakam Karadeniz'i başarılarındanötürü kutlayan Mehmet Özyurt, başarılarının devamını diledi.
-
Bıçak vb aletlerin açık alanlarda satışı yasaklandı
Nizip Emniyet Müdürlüğü tarafından yayınlanan yazılıaçıklamada; "İlimiz genelinde şahsa karşı işlenen suçlarla genellikle her türlükesici ve delici aletlerin kullanıldığı görüldüğü,
bıçakla işlenen öldürme yaralama ve yağma suçlarınınişlenmesinde, 6136 kanun kapsamında sayılmayan bıçak vb. suç aletlerinin de yoğunolarak kullanıldığı dikkat çekildi.
Özellikle gençler arasında bıçak kesici ve delici aletlerintaşınmasının bir özenti haline dönüşerek yaygınlaştığı belirtilen açıklamada;"Bunların teşhir edilerek toplumda korku ve paniğe neden olunduğugözlenmektedir . 6136 sayılı ateşle silahlar ve bıçaklar ile diğer aletlerhakkında kanun ve yönetmenlikte belirtilen niteliklere haiz bıçak ve aletlerinkişiler üzerinde taşınması halinde ilgili kanun hükümleri doğrultusunda işlemyapılacaktır .
2521 sayılı kanun kapsamında ruhsatlandırılan işyeri dışındatek ve çift ağızlı bıçaklar ile salgın ve savunmada kullanılan her türlü kesicialetlerin her nevi bıçak imal ve satışını mutat melse ve sanat icra etmiş olanve gerekli güvenlik tedbirini alınması şartı ile usulüne uygun olarak satışıyapan yerlerin dışında nerde olursa olsun açık alanlarda seyyar olarak veyatabla üzerinde sergilenmesi ve satışı yasaklanmıştır . belirtilen yerlerdışında satışı yapılan ve kişilerin üzerlerinde bulunan saldırı ve savunmaamaçlı her türlü kesici ve delici taşıyanlarla ilgili olarak 5326 sayılıkabahatler kanununun 'Emre Aykırı Davranış' başlıklı 32.maddesinin uygulanacağı"belirtildi.
-
Nizip'te Rap Konseri
2012 Yılının ilk HİP-HOP türü "Rap Konseri" Belediye Nikâhve Düğün Salonu'nda bugün gerçekleştirildi.
Son günlerde gençler tarafından ilgi gören ve beğeni alançok önem gösterdiği Rap Müzik tarzında düzenlenen konser yoğun ilgi gördü.Nizip'te kendini ispatlayan sanatçıların yanı sıra, Gaziantep, Şanlıurfa gelenRap sanatçıları unutulmaz anlar yaşatırken, yaşanan yer bulma izdihamı dikkatlerdenkaçmadı.
Nizip Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı konser, katılımın yoğun olmasınedeniyle yarıda kesilirken, izdiham konser çıkışında da devam etti.
-
Muhtar Polat, Uyardı
Fevkani Mahallesi Muhtarı İbrahim Halil Polat, 18 yaşınagiren çocukların ailesinin bilgisi dışında ikametgah değişikliği yaptıklarını,sonuç olarak bazı istenmeyen durumları da beraberinde getirdiğini söyleyerekMerkez ve Köy Muhtarları başta olmak üzere anne ve babaları uyardı.
Muhtar Polat, Nizip'in Türkiye'nin en huzurlu İlçelerinden birisiolması için her türlü çabayı harcadıklarını, ancak bu konuda da muhtarların da kendilerineyardımcı olmaları gerektiğinin altını çizdi.
Nizip'te özellikle gençlerin her türlü kötü alışkanlıklardankorunması için anne ve babaların duyarlı olmalarını isteyen Muhtar Polat, şöylekonuştu. "Anne ve baba olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın hertürlü kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için çaba harcamaktayız. Ancakçocuğun 18 yaşına girmesiyle birlikte başta ikametgah değişikliğine gittiğinigörüyoruz. Bunun neticesinde gerek üzerine telefon hattı alarak, gerekbankalardan kredi çekerek kendisinin de farkında olmadan sinsi bir tehlikeninzeminini hazırlıyor. Oysa farkında bile olmadığımız bu tehlikeli yaklaşım,gerek çocukları gerekse anne ve babaları bazı istenmeyen durumlarla karşıkarşıya bırakabilir" dedi.
Merkez ve Köy Muhtarları olarak bizler başta olmak üzereanne ve babaların bu konuda çok dikkatli olmaları gerekiyor" diye konuşanFevkani Mahallesi Muhtarı İbrahim Halil Polat, anne ve babaların da çocuklarınıboş bırakmamalarını, onların ne yaptıklarını, nerelere gittiklerini ve kimlerlearkadaşlık yaptıklarını sürekli takip etmeleri gerektiğini vurguladı.
Muhtar Polat; "Çocuklarınız 18 yaşına girmiş olabilir, ancakonların bu yaşlarda edineceği kötü alışkanlıklar ileride onlar için geri dönülemeyecekyanlışlıklar olabilir" dedi.
-
Çocuk Gelinin Dramı Bebeği Hastalanınca Ortaya Çıktı
Nizipİlçesi'nde son bir ay içinde 3'üncü 'çocuk gelin' olayı ortaya çıktı. Bir yılönce 13 yaşındayken resmi nikahsız evlendirilen ve kocası tarafından kovuluncababa evine dönen A.Y.'nin dramı 1,5 aylık bebeği hastalanınca anlaşıldı.
İddiaya göre, Nizip'inYunusEmre Mahallesi Deribaşı Sokağı'nda oturan A.Y., görücü usulüyle Kilis'teyaşayan 17 yaşındaki M.M. ile evlendirildi. Çiftin 1.5 ay önce Orhan adınıverdikleri çocukları dünyaya geldi. Ancak, geçen hafta çift kavga etti ve işsizolan kocası M.M., iddiaya göre eşi A.Y.'yi evden kovdu. Bunun üzerine A.Y. de Nizip'tehurdacılık yapan babası Orhan Y.'nin evine döndü. Çocuk gelinin yaşadığı dramise, 45 günlük Orhan bebeğin rahatsızlanarak NizipDevlet Hastanesi'ne götürülmesiyle ortaya çıktı. Nüfus kaydı olmayan Orhan Bebek,'BebekYılmaz' olarak kayıtlara geçirilip, tedavi edilirken, hastane yönetimi deCumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.
2 ÇOCUK GELİN DAHA ORTAYA ÇIKMIŞTI
Çocuk gelin A.Y.'nin aynı kaderi yaşayan bir başka çocuk gelin 13 yaşındaki B.Y.ile aynı sokakta yaşaması ve soyadlarının aynı oluşu dikkat çekti. 18 yaşındakiYunus Y. ile evlendirilip, 3 aylık Sedef adını verdikleri bebekleri olduğu 9Ocak'ta ortaya çıkan B.Y.'nin A.Y. ile akrabalıklarının olmadığı öğrenildi.
Nizip'tegeçen pazar günü de polis durdurduğu düğün konvoyunun gelini H.K.'nın 13yaşında olduğunu belirleyince yuvaya teslim etmişti. Son olayla birlikte Nizip'tebir ay içinde ortaya çıkan çocuk gelin sayısı 3'e yükseldi.
GaziantepMüftüsü Prof. Dr. Ali Bakkal, İslam dininin buluğ çağına gelmemiş, hatta rüştolmamış insanların evlenmesine izin vermediğini belirterek, "Küçükyaştakileri evlendirmek kabile devrinde vardı" dedi.
Gaziantep'teküçük yaşta evlenme olaylarının gündeme gelmesi ve bu konuda İslamiyet'te birhükmün bulunup bulunmadığıyla ilgili soruyu yanıtlayan Bakkal, şunları söyledi:
"Dini geleneğimizde böyle bir müsaade var. İslamiyet'in ilk yıllarında butür evlilikler yapılmış. Ancak, günümüzün sosyolojik şartlarında bu türevlilikler tasvip edilemez. Dinimizde asıl olan buluğ çağına gelmiş, hatta rüştolmuş insanların evlenmeleridir. Rüşt dediğimiz zaman; hem bedenen; hem aklenyetkinliği olan kişiler ancak evlenebilirler. Ruhsat kabilinden velilerininizniyle küçüklerin de evlendirilmesiyle izin verilmiş. Yerleşmiş olan ehlisünnet mezheplerinin görüşünde rüşt olan kişilerin evlenmesi doğrudur. Bukonudaki içtihat akıl-baliğ olma yaşı ise kızlar için 17, erkekler için ise18'dir. Küçüklerin evlendirilmesine cevaz verenler de ruhsat çerçevesinde bunukabul etmişler. Bazı mezheplerde küçüklerin evlendirilmesine yönelik bazıcevazlar olsa bile bunun her zaman uygulanabilir olduğunu düşünemeyiz. Çünkü,asli hüküm hem bedenen, hem aklen yetişmiş kişilerin evlenmiş olmasıdır."
-
Yazık değil mi bu yaşta bu gencecik insanları sorumluluk altında bırakmak.Nizipimizde böyle bir düşünce var kız hafiften boy gösterdi mi aman hemen kızı verelim yoksa evde kalır düşünce içerisindedirler..allah yardımcısı olsun..
-
Okyanus'tan "Dev Kampanya"
Geçtiğimiz günlerde "2011 Yılının son Kampanyası" adıaltında büyük bir indirime giren Okyanus Alışveriş Merkezi, yoğun istek üzerinekampanyanın tekrarı için karar aldı.
"Dev Kampanya" hakkında bilgi veren Mağaza sahibi HüseyinYaprak, 1 ürün alan herkese 2. ürününyüzde 80 indirimli satılacağını ifade etti. Kampanya çerçevesinde diğer 2.ürünün neredeyse bedavaya geleceğinin altını çizen Hüseyin Yaprak, 19 Ocak 2012Perşembe günü başlayacak olan "Dev Kampanya"nın 22 Ocak Pazar günü akşamsaatlerine dek devam edeceğini hatırlattı.
"Süvari, Polaris, Neyir, Lescon, Sabri Özel ve Pıerre Cardıngibi dünyaca ünlü markaların birbirinden güzel ürünlerini bulundurduğumuzreyonlarımız, şimdi sizleri bekliyor" diye konuşan Hüseyin Yaprak, herkesin bufırsattan faydalanmalarını istedi.
-
Fıkra Gibi Hırsızlık
Nizip İlçesi'nde girdikleri evden hırsızlıkyaparken yakalanan 3 kadın hırsız, polis gelinceye kadar kapatıldıkları odadabuldukları cep telefonu da çaldılar. Atatürk Mahallesi Uzay Sokak'ta oturanMustafa Altınbaş'ın evi zilini çalarak kontrol eden 40 yaşındaki Meryem D., 29yaşındaki Dilek Y. ve 27 yaşındaki Emine D., evde kimsenin olmadığını anlayıncatornavida ile kapıyı açıp içeri girdi. Hırsızlık zanlıları, yatak odasındakiçekmecede bulunan 310 lira para, 1 altın zincir ile 150 lira Suriyeparasını alarak evden ayrılmak istedi. Ancak o sırada bir alt kattaki babasınınevinde bulunan Mustafa Altınbaş, gelen sesler üzerine tekrar eve döndü veyakaladığı 3 kadın hırsızlık zanlısını alt kattaki babasının evine götürerekkilitledi ve durumu polise bildirdi. Bu sırada polisin gelmesini bekleyenzanlılardan Dilek D., bu defa sehpanın üstünde duran Mustafa Altınbaş'ınbabasının cep telefonu çalarak cebine koydu. Bu hırsızlık eve gelen polisinyaptığı üst aramasında ortaya çıktı. İfadeleri alınmak üzere Nizipİlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülenzanlılardan Meryem D.'nin 20, Dilek Y.'nin 6, Emine D.'nin ise 4 hırsızlıktankaydı olduğu öğrenildi. Emniyette sorgusu tamamlanan 3 zanlı, adliyeyegötürülürken kendilerini görüntülemeye çalışan muhabirlere ayakkabılarınıfırlatarak küfürler yağdırdı.
-
Çocuk Gelin, "Ben Yandım Siz Yanmayın"
Nizip'in YunusEmre Mahallesi Deribaşı Sokağı'nda oturan A.Y., iddiaya göre bir yılönce Kilis'teyaşayan 17 yaşındaki M.M.'ye kaçarak, resmi nikahsız evlendirildi. Çiftin 1.5ay önce Orhan adını verdikleri çocukları dünyaya geldi. Ancak, geçen hafta çiftkavga etti ve işsiz olan kocası M.M., iddiaya göre eşi A.Y.'yi dövüp, evdenkovdu. Bunun üzerine A.Y. de Nizip'te hurdacılık yapan babası Orhan Y.'nin evinedöndü. A.Y. bebeği rahatsızlanınca Nizip Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Nüfuskaydı olmayan ve solunum rahatsızlığı yaşayan Orhan Bebek, 'Bebek Yılmaz'olarak kayıtlara geçirilip, tedavi edilirken, hastane yönetimi de CumhuriyetSavcılığına suç duyurusunda bulundu. Orhan Bebek,muayenesinin ardından annesi A.Y. ile kaldıkları eve gönderildi. Dün geceyeniden fenalaşan Orhan Bebek, getirildiği Nizip DevletHastanesi'nde tedavi altına alındı. Bu arada yapılan suç duyurusu üzerinepolis, A.Y.'nin ifadesini hastanede aldı. A.Y., polisteki ifadesinde eşiyleailesinin istememesine rağmen kaçarak evlendiğini, geçim sıkıntısı çektikleriiçin ise Kilis'tebulunan eşi M. M.'nin kendisini dövüp evden kovunca, babasının evine dönmekzorunda kaldığını söyledi.
12 YAŞINDA KAYSERİ'YE GELİN GİTTİ
Oğlunun başından ayrılmayan A.Y., polislere 12 yaşındayken görücü usulü ileevlendirildiğini Kayseri'ye gelin gittiğini anlattı. A.Y. nisan2010'da ailesi tarafından Kayseri'de yaşayan 21 yaşındaki Emre Ç. ileevlendirildiğini, bir hafta sonra olayın duyulması üzerine baba evine döndüğünüsöyledi. Nizip polisininaraştırmasında A.Y.'nin bu evliliğiyle ilgili Kayseri polisininişlem yaptığı, sağlık kontrolünde çocuk gelinin kemik yaşının 15-16 olduğuyolunda doktor raporu verildiği ve eşinden ayrıldığı için soruşturma dosyasınınkapanmış olabileceği belirtildi.
Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü son evlilik ileilgili soruşturma evrakını, suçun işlendiği Kilis'egönderdi.
AĞLATAN TAVSİYELER
Nizip DevletHastanesi Çocuk Servisi'nde tedavisi süren çocuğuna refakat eden A.Y., kızlaraküçük yaşta kesinlikle evlenmemeleri çağrısında bulanarak şunlarısöyledi: "Ailem kaçmama kızdı. Çünkü, daha önce istemişlerdi ve ailemvermemişti. Biz ise o nedenle ailemizin rızasını almadan kaçarak evlendik. Eşimçalışmadığı için geçim sıkıntısı çekiyorduk. Bu nedenle kavga etmeye başladık.Eşim beni her gün dövüyordu. Evden kovuyordu. Ben de dayanamadım aileme döndüm.Genç kızlar akılları varsa küçük yaşta kesinlikle evlenmesinler. Ben evlendimpişman oldum, onlar olmasınlar. Gerçekten çok güç durumdayım. Devletbüyüklerinden yardım bekliyorum."
NİZİP'DE BİR AYDA 3 ÇOCUK GELİN
Çocuk gelin A.Y.'nin aynı kaderi yaşayan bir başka çocuk gelin 13 yaşındakiB.Y. ile aynı sokakta yaşaması ve soyadlarının aynı oluşu dikkat çekti. 18yaşındaki Yunus Y. ile evlendirilip, 3 aylık Sedef adını verdikleri bebekleriolduğu 9 Ocak'ta ortaya çıkan B.Y.'nin A.Y. ile akrabalıklarının olmadığıöğrenildi.Nizip'tegeçen pazar günü de polis durdurduğu düğün konvoyunun gelini H.K.'nın 13yaşında olduğunu belirleyince yuvaya teslim etmişti. Son olayla birlikte Nizip'te biray içinde ortaya çıkan çocuk gelin sayısı 3'e yükseldi.
-
Polisten Öğrencilere Seminer
SODES kapsamında Nizip Emniyet Müdürlüğü ve Milli EğitimMüdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen "Okuyorum Öğreniyorum, Polisimi Seviyorum"adlı proje kapsamında öğrencilere seminer verildi.
Nizip Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Komiser Şamil Tekel vePolis Memuru İlhan Kumhak'ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde; "Emniyetnedir, Polis memurunun tanımı, Olay karşısında yapılması gerekenler ve********** ve ********** madde" konularında geniş bilgiler verildi.
Komiser Şamil Tekel ve öğrenciler arasında karşılıklı sorualışverişi yapılan"Okuyorum Öğreniyorum, Polisimi Seviyorum" adlı seminer,Nizip Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapıldı.
-
Sıddık Durmaz, "Yağışlar Güldürdü"
Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmazyaptığı yazılı açıklamada; Son bir haftadır yağan yağmur, çiftçilerimizinyüzünü güldürmüştür" dedi.
Şu ana kadar yağan yağış miktarınıngeçen yıla göre oldukça iyi olduğunu vurgulayan Oda Başkanı Sıddık Durmaz, ilçemizdemetrekareye düşen yağış miktarının 200 kilogramın üzerinde olduğunu, baharyağışlarının da iyi olması ile birlikte bu yıl çiftçilerimiz açısındanbereketli bir yıl olması temennisinde bulundu.
Toprak tahlili müracaatlarının 3 şubat 2012 tarihine kadaruzatıldığı bildiren Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz konuşmasını şöylesürdürdü. "2011 yılı destekleme müracaatlarını yaptırmayançiftçilerimiz 3 Şubat 2012 tarihine kadar Nizip İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim etmelerigerekiyor. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için bu süre içerisinde işlemlerinitamamlamış olmaları kendilerinin yararına olacaktır. 2012 Yılı tüm çiftçilere hayırlı bereketli bir yılolsun" dedi
-
Kalbi Delik Çocuk, Yardım Bekliyor
Nizip'te Saha Mahallesi Duyar Sokak'ta kiralık bir evde yaşayan Aslan Ailesi, 3 yaşındaki kızları Lütfiye Aslan'ın yapılan sağlık kontrolünde, doğuştan kalbinde delik ve kalp damarlarında daralma belirlenince perişan oldu.
Eşi işsiz olduğu için babasının sosyal güvencesinden yararlanarak kızını tedavi ettirmeye çalışan Nazmiye Aslan, daha önceleri Gaziantep'te tedavi ettirdiği çocuğuna para yetiştirmekte zorlandığını söyleyerek, tedavisinin yarım kaldığını belirtti. Para harcayacak durumlarının olmadığını belirten 2 çocuk annesi; "Kızımın kurtulmasını istiyorum. Daha önce 7 aylık bir bebeğimi kaybettim, bunu da kaybetmek istemiyorum" dedi.
Eşinin işsiz olduğunu, ameliyat masraflarını karşılayacak imkanlarının olmadığını dile getiren 31 yaşındaki Nazmiye Aslan, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz başta olmak üzere, hayırseverlerden yardım beklediğini ifade etti.
-
Nizip\'te ********** Operasyonu
Edinilen bilgiye göre, Nizip Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri 4 aylık çalışma neticesinde, 5 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenledi.
M.C., M.G., A.E., M.B. ve M..A' nın gözaltına alındığı operasyonda, şüphelilerin ev ve işyerinde arama yapıldı.
Yapılan aramada toplam 3 kilo ***** maddesi, 3 adet uçaksavar mermisi ve 6 adet M16 fişeği ele geçirildi. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.