"Antep Türküleri" Müzik Dinletisi
Sosyal Sorumluluk kapsamında ve Üniversite Sanayi iş birliğiningüçlenmesi amacıyla; Nizip Ticaret Odası ile Gaziantep Üniversitesi NizipYerleşkesi işbirliğinde "Antep Türküleri Dinletisi" düzenlendi.Nizip TicaretOdası Toplantı Salonu'nda yapılan ve saat 19.00 da başlayan programa; Nizip KaymakamıYaşar Karadeniz, Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt,Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Mehmet Özaslan, Nizip GazetecilerCemiyeti Başkanı Veysel Karayılan, NTO Yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı."AntepTürküleri Dinletisi" gecesinde okunan birbirinden güzel türküler, davetlilerimest ederken, geceye katılamayan AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarıve Ali Şahin birer telgraf gönderdi.
NİZİP Otobanında'ki Cesedin Sırrı Çözüldü
Cesedin yapılan araştırma sonucunda 48 yaşındaki Gürsel Öztürk'eait olduğu anlaşıldı. Gaziantepte ikamet eden akli dengesi bozuk olduğubelirlenen Öztürk'ün kalp krızı geçirerek Otoyol ortasındaki Refuj içinde öldüğü anlaşıldı.
Nizip Otobanı'nda ******* Şüphesi
Gaziantep -Şanlıurfa Otoyolu 25. kilometresinde bir erkekcesedi bulundu. Edinilen bilgiye göre Dedecanlar Akınsan Tesisleri civarındabulunan cesedin, 48 yaşındaki Gürsel Öztürk isimli olduğu tahmin ediliyor.
Otoyol ortasındaki Refuj içinden geçen su kanalı içinde sırtüstü yatık vaziyette bulunan cesedin, Nizip İlçe Jandarma Komutanlığıtarafından yapılan ilk incelemesinde üzerinde bir miktar bozuk para ve Hastanede yapılan bir işlemde Gürsel Öztürk adına düzenlenmiş bir de belge bulundu.
Darp izi bulunmayan cesedin, dün geceden bu yana oradabulunduğu ve birileri tarafından bırakıldığı tahmin ediliyor. Nizip İlçe JandarmaEkipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor
Imam hatip lisesi mezunları buluştu
Her yıl olduğu gibi Kurban Bayramı'nın 3. günü gerçekleştirilen"İmam Hatip Lisesi Mezunları Buluşması" 15. si saat 10.00' da Nizip İmam Hatip LisesiKonferans Salonu'nda yapıldı.
"İmam Hatip Lisesi Mezunları Buluşması"na AK Parti GaziantepMilletvekilleri Mehmet Sarı ve Ali Şahin'in yanı sıra AK Parti ŞanlıurfaMilletvekili Yahya Akman, Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, İlçeMüftüsü Dr Mustafa Genç, İmam HatipLiselileri Derneği Başkanı Cemil Gül, Okul müdürü Refik yılmaz Okul Öğretmenlerive mezunları katıldı.
"Geleneksel Bayramlaşma" programı 1 dakikalık saygı duruşuve İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.
Burada bir konuşma yapan AK Parti Gaziantep MilletvekiliMehmet Sarı, Nizip İmam Hatibine bu zamana kadar gereken desteği verdik, bundansonrada aynı ilgi ve desteği vermeye devam edeceğiz" dedi. İnşaat çalışmalarıdevam eden Nizip İmam Hatip Lisesi Pansiyonu'na gereken yardımın yapılacağınıkaydeden Milletvekili Sarı, şunları söyledi. 2012 Yılı'nda Nizip e Kız İmamHatip Lisesi ve 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi için çalışma başlatacağız.AK Parti döneminde birçok hizmetler yaptık ve bu hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.
İmam Hatip Liselileri Derneği Başkanı Cemil Gül ise eskigünleri hatırlayarak davetliler arasında yoklama yapması kahkahalara nedenoldu. Nizip İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan öğrencileri kontrol eden CemilGül, unutamadığı anılarını paylaştı.
Bayramlaşma programı onuruna, davetlilere yemek ikramındabulunuldu.
Nizip belediyesi\'nden mezbaha hizmeti
Nizip Belediyesi, Kurban Bayramında halkındaha iyi ve sağlıklı ortamda kesim yapması için mezbahayı bayramın ilk günühalkın hizmetine sundu.
Bayramın ilk günü olması nedeniyle büyük bir yoğunluk yaşayan NizipBelediyesi mezbahasına vatandaşlar tarafından getirilen büyükbaş ve küçükbaşhayvanlar veteriner hekim tarafından kesim öncesi sağlık muayeneleri ve belgekontrolleri yapılarak kesime sevk edilirken ayrıca kesim işlemi sırasında isemüftülükten iki din görevlisi de hazır bulundu.
Büyükbaş havyaları getirmekte zorluk yaşayan vatandaşlar farklı yöntemlerebaşvurduğu bu nedenle bazı büyükbaş hayvanlar mezbahaya gözü kapalıgetirilirken bazıları da iple bağlanarak zorla getirildiği gözlendi.
Konu ile ilgili açıklama yapan vatandaşlar, "Belediye'nin böyle bir imkanıbizlere sunduğundan dolayı çok memnunuz burası hem temiz hem daha sağlıklı,böylelikle kurbanlarımızı getirip gönül rahatlığıyla kesiyoruz. Verilenhizmetten dolayı Nizip belediye başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ve ekibineteşekkür ederiz" dediler.
Nizip'te Kasaplarda Kurban Bereketi
Bayramın son gününde açık olan ancak et satamayan kasaplar,vatandaşların getirdikleri etleri 1 TL den kıyma yapmaya başladı.
Nizip'te hizmet veren Kasaplar, işlerimiz bayram nedeniyledurdu, bizde boş kalmamak ve vatandaşa hizmet vermek için işyerlerimizi açıkbulundurmak zorunda kaldık. Günlük 300 ile 1 ton arasında eti kıyma yapıyoruz'dediler.
Etlerini buzdolabında saklamayıp kıyma yapmak isteyen vatandaşlar, kasapönlerinde sıraya girdiler. Kimi vatandaşlar 15 kilo, kimi ise 20 kilo eti kıymayapmak için sıra beklediler.
Zeytinler Fabrikalarda İşlenmeye Başladı
Nizip'te toplanan zeytinler, İlçemizde faaliyet gösterenZeytinyağı İşleme Tesisleri'nde işlenmeye başladı.
Üreticiler tarafından toplanan zeytinler, sektörlere aitfabrikalara getirilerek, büyük bir titizlikle işlenip sahiplerine teslimediliyor.
Bu yıl iklim şartları sebebiyle ilçedeki rekoltenin geçenyıllara göre iyi olduğunu söyleyen çiftçiler, ''geçen yıllara nazaran bu yılzeytin hasadından iyi bir verim aldıklarını, toplanan zeytinlerden bir kısmınıkendi evlerinde tüketmeye ayırdıklarını söylediler. Üreticiler, topladıklarızeytinlerin diğer bir bölümünü de işleme tesislerinde çektirip yağ olaraksatmayı düşündüklerini ifade ettiler.
Zeytin işlemi ile ilgili bilgi veren işletme sahipleri ise,ağaçlardan toplanarak tesislere getirilen zeytinler, dallarından veyapraklarından ayıklanarak dışarıya atılır. Yapraklar, tarlada gübre olarakdeğerlendirilir. Zeytinler daha sonra sıcak suda yıkanır ve makinede kırılır.Hamur halinde makinelerde işlendikten sonra, Ayrıştırıcı makinesine hortumlaaktarılarak yağı, posası ve suyu ayrılır. Bu işlemden sonra yağ ayrıştırıcısınagelen yağ, dinlenme kaplarına alınır. Posa ise ayrı bir boru hattıyla dışarıyaalınır. Ayrıştırtan sonra suya karışan yağ da tekrar makineden geçerek beklemekabına eklenir. Buradaki yağı isteyen üreticimiz kendi alır, isteyen de işletmesahiplerine satar" diyerek düşüncelerini dile getirdiler.
Kılıçparlar, Gevence İ.Ö.Okulu İnşaatını Gezdi
Gevence İlköğretim Okulu inşaat çalışmaları tüm hızıyladevam ediyor. 12 Derslikten oluşacak Gevence İlköğretim Okulu inşaatçalışmalarını yerinde inceleyen Nizip Milli Eğitim Müdür vekili Metin Kılıçparlar,yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Gevence Halkına yakışacak bir şekilde okul inşaettirildiğini kaydeden Milli Eğitim Müdür vekili Kılıçparlar, Gevenceİlköğretim Okulu inşaat çalışmalarının sona ermesiyle birlikte Fen Laboratuarı,Çok Amaçlı Salon, Bilgi Teknoloji Sınıfı ve modern Kütüphane'ye sahip olacağınıbelirtti.
Milli Eğitim Müdür vekili Metin Kılıçparlar, 2012 - 2013Eğitim Öğretim Yılı'nda eğitime açılacak Gevence İlköğretim Okulu'nun şimdidenhayırlı olmasını temenni etti.
Başkan Akdoğan, Hastane Ek Binasını Gezdi
Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Nizip DevletHastanesi'ne Prof. Dr. Cahit Tanyol'un da destekleriyle yaptırılan ek binadakiçalışmaları yerinde inceledi, çalışmalar hakkında Başhekim Mehmet CengizÖztop'tan bilgi aldı.
Sona gelen çalışmalar hakkında açıklama yapan BaşkanAkdoğan, Nizip Devlet Hastanesi'ne yapılan ek binanın Nizip'e yakışır ve modernbir şekilde tasarlandığını belirtti. Önümüzdeki aylar içersinde hizmete girecekolan ek binanın, Hayırsever Vatandaşımız Prof. Dr Cahit Tanyol'un ve Devletimizindestekleriyle son aşamaya geldiğini vurgulayan Başkan Akdoğan şunları söyledi."Bilindiği üzere daha önce Nizip Devlet Hastanesi'nde odalarda 8, 9 hastakaldığı gibi ciddi manada sıkıntılar yaşanıyordu. Ancak bizlerin çalışmaları vehayırseverlerimizin de desteği ile Nizip'te sağlık noktasında devrim niteliğindehizmetler yapıldı. İşte son olarak yapılan bu ek bina da yapılan hizmetlerin nedenli büyük ölçüde olduğunu göstermektedir. Ben yapılan bu güzel işte emeğigeçenlere teşekkür ederim" dedi.
Belediye Başkanı Akdoğan ile birlikte ek binayı gezen veuzun zamandır İstanbul da kalan Nizipli Ahmet Topal ise; "Nizip her alanda hergeçen kendisini yenileyen ve büyük hizmetlerin yapıldığı ilçe konumunagelmiştir. Ben yapılan hizmetlerden dolayı Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğanve emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.
Baskısız Tenekede Zeytinyağı Satışı Yasak
2. Dönem Nizip Çalıştayı'nda Zeytinyağı sektörü için kabuledilen eylem planı ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda veYem Kanunu gereği Zeytinyağı Satışı Baskısız tenekede yapılmayacak.
Bu konuda yazılı bir açıklama yapan Nizip İlçe KaymakamıYaşar Karadeniz, bu konuda İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, NizipBelediyesi, Sağlık Grup Başkanlığı ve Emniyet biriminden personellerindenoluşan komisyon tarafından denetim yapılacağına dikkatleri çekti.
Baskısız tenekede Zeytinyağı satışının tespiti durumunda; ürünlereel konularak imha edileceğini ve işyerine 5996 sayılı kanunun 41. maddesinin(c) bendi gereği 5.000 TL İdari para cezası uygulanacağına işaret eden KaymakamKaradeniz, ilgililer hakkında yasal işlem yapılacağını kaydetti.
"Atatürk'ü Anma" Programı
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73.yılında Nizip'te yapılanetkinliklerle anıldı.
Atatürk Meydanı'nda yapılan törenin ardından Ali Alkan İlköğretim Okulutarafından hazırlanan "Atatürk'ü Anma" programı ile devam etti.
Nizip Ticaret Odası Osman Sayın Toplantı Salonu'nda 1 dakikalık saygıduruşu ve İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan okunmasının ardından, Okul MüdürüMehmet Gören, Atatürk'ün hayatından kesitleri anlattı.
Okul Müdürü Gören, Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetseviyesine her alanda ulaşmak için çalıştıklarını söyledi. Atatürk'ü 73. ölümyıl dönümünde doğru anlamak gerektiğine işaret eden Mehmet Gören, "TürkiyeCumhuriyeti'nin kurucusu ve önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 73.yılında saygıyla anıyoruz. Kurduğu cumhuriyeti, gençlere emanet eden Atatürk,hedef olarak da muasır medeniyet seviyesini göstermişti" dedi. Atatürk'ün; "Öğretmenler,yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" ve "Devletini en çok seven, ona en çokhizmet edendir" sözlerinde de dikkat çeken Okul Müdürü Gören; "Atatürk ve silaharkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz" açıklamasında bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından okunanŞiirler ve "Atatürk'ün Son Anları" konulu sine vizyon gösterimi ile programsona erdi.
"Atatürk'ü Anma" programına Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz,Garnizon Komutanı ve Nizip Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu,Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Milli Eğitim Müdür vekili Metin Kılıçparlar,Nizip Müftüsü Dr. Mustafa Genç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz,Sosyal Güvenlik Kurumu Nizip Şube Müdürü Mustafa Aydoğdu, Nizip İlçe Gençlik veSpor Müdürü Ömer Faruk Yakar ile Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler veOkul öğrencileri katıldı.
Mustafa Kemal Atatürk Ölümünün 73. Yılında Anıldı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. yılında tümyurtta olduğu gibi Nizip'te de törenlerle anıldı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ünebediyete intikalinin 73. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki AtatürkAnıtı'nda tören düzenlendi.
Törene Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı veNizip Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu, Belediye Başkanı HacıFevzi Akdoğan, Milli Eğitim Müdür vekili Metin Kılıçparlar, Nizip Müftüsü Dr.Mustafa Genç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz, Sosyal GüvenlikKurumu Nizip Şube Müdürü Mustafa Aydoğdu, Nizip İlçe Gençlik ve Spor MüdürüÖmer Faruk Yakar ile Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve çok sayıdaöğrenciler katıldı.
Kaymakam Karadeniz, Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu, Başkan Akdoğanve protokol Atatürk Anıtı'na çelenk sunup, saygı duruşunda bulundu. Atatürk'ünson nefesini verdiği 09.05'te sirenler çaldı, bayrak ve flamalar yarıya kadarindirildi.
2 dakikalık saygı duruşu sırasında saat 09.05' te tören alanındangeçen Atatürk Bulvarı'nda trafik akışı da durdu. Araçlarından inen sürücülersaygı duruşu bitip sirenler susana kadar trafikte yollarına devam etmedi. AtatürkAnıtı önündeki yapılan törenin ardından Nizip Ticaret Odası'nda; "Atatürk'üAnma Programı" düzenlendi.