-
2011 Yılı'nın Son Cuma Hutbesi "Yılbaşı" Oldu
Cuma Hutbesi'nde, bir Müslüman'ın Kurân'ın emir veyasaklarına ters düşmeden yeni yıla adımını atacağı belirtilerek, "Başkalarınadeğil, kendinize benzemeye çalışın. İçki, kumar, zina gibi büyük günahlarabulaşmadan, hiçbir aşırılığa ve çılgınlığa kapılmadan; sade, mütevazı ve kullukbilinci ile yeni yıla girelim" denildi.Hazırlanan hutbede, bir kimsenin, birtoplumun ya da bir milletin yaptıklarının aynısını veya benzerini, üzerindedüşünüp taşınmadan uygulamaya taklit denildiği, İslâm dininin, körü körüne,bilgisizce yapılan ve dinî değerlerle çatışan her taklidi reddettiği dilegetirildi. Hutbede, Peygamber Efendimizin (sav), "Bizden başkasına benzeyenler,bizden değildir. Yahudilere ve Hıristiyanlara benzemeyiniz" dediği hatırlatılarak,şöyle denildi: "Mümin, başkalarına değil, kendine benzemeye çalışır.Kendisinin, ailesinin, toplumunun, devlet ve milletinin hatta bütün insanlığınhayrına dua ederek yeni yılı karşılamalı. Cuma Hutbesi'nde yılbaşı gecesinin mümkünolduğu kadar ibadetle geçirilmesi istendi.
-
Nizip çukobirlik'te başkanlık değişimi
Nizip Çukobirlik'te Başkanlıkdeğişimi yapıldı. 1995 Yılından bu yana Nizip Çukobirlik Başkanlığı göreviniyürüten İsmet Yılmaz, Adana Çukobirlik Yönetimine seçildi.
Konuyla ilgili açıklama yapanİsmet Yılmaz, 1995 yılından bu yana yürütmekte olduğum görevimi şu an itibariylebırakıyorum. Nizip Çukobirlik Başkanı olarak seçilen Cuma Bozkurt' a gönülrahatlığıyla görevimi teslim ediyorum" dedi. İsmet Yılmaz, daha sonra kameralarkarşısında Cuma Bozkurt ile tokalaşarak devir teslim yaptı.
Cuma Bozkurt ise konuşmasındaşunları söyledi. "Seçilmiş olduğum yeni görevimde bundan böyle bende, İsmet Yılmazgibi görevimi en iyi bir şekilde devam ettireceğim" diyerek görevi teslim aldı.
Nizip Çukobirlik Başkanlığı'ndantüzük gereği istifa eden İsmet Yılmaz'ın yerine oy birliği ile Cuma Bozkurtseçilirken, Yönetim Kurulu Başkan vekilliğine Ali Özmen, Derviş Ateş, MüslümÖzaslan, Şıh Mehmet Yazgan üye olarak seçildi.
-
Yüz Felci'ne Dikkat
Nizip Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uzman Doktor DenizYücel, son zamanlarda birçok vatandaşın yüz felci rahatsızlığıyla hastanelerebaşvurduğunu söyledi. Yüz Felcinin özellikle bu mevsimlerde daha sıklıklagörülen bir rahatsızlık olduğuna işaret eden Uzman Dr. Deniz Yücel,konuşmalarına şöyle devam etti. "Bu hastalığın nedeni % 100 olarakbilinmemektedir, yüze giden sinirlerin virüsler tarafından tutulması şeklinde adlandırabiliriz.Yüz Felci, vatandaşlarımızın aşırı soğuğa ve rüzgara maruz kalmaları sonucuoluşabilen bir hastalık olup, ilaçla tedavisi mümkündür. Kulak arkasında oluşanağrı ve felç olan taraftaki gözün kapanmaması şeklinde kendini belli eden birrahatsızlıktır. İlaç tedavisinin dışında fizik tedavi ile de müdahaleedilebilir" dedi.
-
Ekmekçiler Yeni Yılda Çocukları Sevindirdi
Ekmekçiler mağazası yeni yıla girerken Nizip Hacı Mehmet-Fatima Özberk çocuk yuvasında bulunan çocukları unutmayarak bir takım hediyeleralıp çocukları yılbaşında sevindirdi. Ekmekçiler mağazası sahibi Onur Ekmekçi Aldığıhediyeleri çocuk yuvası müdür yardımcısı İlknur kılıçparlar eşliğinde yuvayıgezerek ve sohbet ederek çocuklaradağıttı. Onur ekmekçi yatığı ziyaret sırasında yaptığı açıklamada: Yeni yılagirdiğimiz şu günlerde bu çocukların bizim çocuklarımız diyerek, onları dasevindirmek için böyle bir ziyarette bulunduğunu belirterek bütün çocuklarınyeni yılını kutlarım dedi
-
Nizip'te "köpek balığı"
Akdeniz açıklarında İskenderunlu balıkçılar tarafındanavlanan Köpek balığı, satılmak üzere Nizipli balıkçılar tarafından ilçeyegetirilerek, görücüye çıkarıldı.
Köpek balığının 120 kilogramağırlığında olduğunu söyleyen balıkçı, etinin kanser dahil bir çok hastalığaiyi geldiğini belirtti.
Kilosunu 15 Liradan satışa sunduğunu söyleyen balıkçı, eskiBakan Kürşat Tüzmen'in de köpekbalığı eti ile kanseri yendiğini ifade ederek, Niziphalkının köpek balığına gösterdiği ilgiden dolayı, ayrıca memnun olduğunu vurguladı.
-
Böyle Baba Olmaz Olsun !
Utanmaz baba, yakalanmasaydı eğer, kumar borcunu ödemek içinkızını satacaktı. Çirkin olay bir ihbar üzerine ortaya çıktı. Bir ihbarıdeğerlendiren Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, çalıntı olduğu belirlenen 63 PT 637 Plakalı arabaylaçocuk kaçırıldığı iddiasıyla şüpheli aracın peşine düştü. Kaçan otomobil, polisekiplerinin üstün başarısı sayesinde Nizip Belediyesi Et Kombinası yakınlarındakısa sürede durdurulurken, araç sürücüsü Faik T. gözaltına alındı. Polis tarafındanifadesi alınan sürücü Faik T., araçta bulunan çocukların babası, yanındabulunan kadının da nikahsız yaşadığı eşi olduğu, ancak ayrı yaşadıkları ortayaçıktı.Mikrofonlara haykıran anne 32 yaşındaki Sevim T; "Bu zalim adam bizlerikaçırıyor. 12 yaşındaki oğlum Faruk'u dilendirecek, 16 yaşındaki kızım Birgül'üde kumar borcu karşılığında 65 yaşındaki bir adama verecek. Bizi bu zalim adamdankurtarın, başka hiç bir şey istemiyorum" diye yalvardı.Polis tarafından gözaltına alınan 37 yaşındaki Faik T. ifadesi alınmak üzere Nizip EmniyetMüdürlüğü'ne götürülürken, kaçırıldıkları iddia edilen çocuklar ve gözü yaşlıanne ise Polise sığındı.
-
İlçemiz Sporcuları'nın Türkiye Başarısı
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Gençler ve Yıldızlar Geleneksel Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda derece alan öğrencilere madalya verildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Nizip Gençlik Hizmetleri Ve Spor Müdürü Ömer Faruk Yakar şunları söyledi; "Sporcularımız 31 Aralık 2011 tarihinde Gaziantep Kamil Ocak Spor Salonu'nda yapılan Gençler ve Yıldızlar Geleneksel Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda 2 Türkiye birinciliği, 1 Türkiye ikinciliği, 3 Türkiye üçüncülüğü elde ettik. Sporcularımız bu müsabakalarda toplam 6 madalya kazanmışlardır, müsabakalarda derece alan öğrencilerimizi ve onları çalıştıran değerli hocamız ihsan Aslan'ı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.
-
Sanayi Sitesi'nde "Kebap ve Lahmacun Salonu" Açıldı
Nizip Sanayi Sitesi'nde müşterilerinin damak tatlarına hitapedecek yeni bir iş yeri daha hizmete girdi. Çok sayıda davetlinin katıldığıaçılış töreninde davetlilere Lahmacun ve Kebap ikram edildi. Açılışın ardındanbir konuşma yapan işyeri sahibi Muhittin Cançelik, Nizip Sanayi Sitesi'ndesanayi esnafının ve tüm halkımızın hizmetine sunduğumuz "Çıtır Tat Lahmacun veKebap Salonu"nda aynı zamanda çorba çeşitleri de bulunduracağız. Her gün sabah 06.00akşam 18.00 arası tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi.
-
Halk Eğitim'de Değerlendirme Toplantısı
Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi KonferansSalonu'nda 2011-2012 Öğretim Yılı 1. Dönem Değerlendirilmesi ile ilgili birtoplantı yapıldı.
Nizip Merkez ve Müstakilİlköğretim, Ortaöğretim, Yaygın Eğitim Kurumları Müdürleri'nin katılımı ilegerçekleştirilen "Değerlendirme Toplantı"sına Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, MilliEğitim Müdürü Metin Kılıçparlar, Şube Müdürleri Abdullah Dağlı, Celal Eğilmezve Mehmet Ertekinoğlu ile çok sayıda idareci katıldı.
Toplantıda akademik başarının arttırılması için yapılmasıgerekenler, devamsızlık probleminin çözülmesi için gerekli tedbirler, MilliEğitim Bakanı'nın Gaziantep'i ziyaretlerinde yapılması istenilen çalışmalar vetalimatlar ele alındı.
-
"Kara Tahtalar SODES ile Akıllanıyor" Projesi
Nizip Kaymakamlığı ve Nizip Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde2011 Yılı içerisinde üretilen, Gaziantep Valiliği ve Kalkınma Bakanlığıtarafından onaylanan SODES projelerinden biri de "Kara Tahtalar SODES ileAkıllanıyor" projesi. Hatice Seyit Çeker İlköğretim Okulu Müdürü Halil Kendircikoordinatörlüğünde yürütülen proje, akademik başarının arttırılması için 20ilköğretim okuluna proje kapsamında teknoloji sınıfları kurulacak, eğitim veöğretimin görsel olarak verilmesi sağlanacak. Bu kapsamda 20 okula 1'er Diz üstüBilgisayar, Projeksiyon cihazı ve perdesi, Lazer Yazıcı alınarak okullarateslim edildi. Projenin bütçesi 47.200,00 TL olup 46.786,00 TL sine söz konusutaşınırlar alınırken, geriye kalan kısım ise projenin tanıtımı içinkullanılacak. Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve Nizip Milli Eğitim MüdürüMetin Kılıçparlar, Enver Mebrure Okan ve Yılmaz Çetin Sözmen İlköğretimOkullarını ziyaret etti. Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrencilerle sohbeteden Kaymakam Karadeniz, Eğitim ve öğretimin iyileştirilmesi konusunda istek vetemennilerini dinledi. Okullara gerekli desteğin verileceğinin altını çizenKaymakam Karadeniz, söz konusu diz üstü bilgisayar, projeksiyon cihazı veperdesi, lazer yazıcıları Okul Müdürlerine teslim etti.
-
Muhasebelerde Yeni Yıl Tarifesi
Bu konuda bir açıklama yapan Gaziantep Serbest MuhasebeciMali Müşavirler Odası Nizip TemsilcisiSerbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Süleyman Çiçek, 2012 Yılı'nın Türk ve İslam alemine, meslek mensubu arkadaşlarımave mükelleflerimize huzur, barış, sağlık, ekonomik krizsiz ve bol kazançlı yılolarak geçirmelerini temenni ediyorum" dedi. 2012 Yılı Serbest Muhasebeci MaliMüşavirler Asgari Ücret tarifesinin belirlendiğini vurgulayan Oda Temsilcisi SüleymanÇiçek, 2012 Yılı yeni ücret tarifesi hakkında bilgi verdi. İşletme Defteriişçiliksiz 72.00, İşletme defteri işçilikli 94.00, Serbest Meslek Defteri 120.00, Dernek defterleri 120.00.Bilanço esasına göre iş yüküne göre 200.00 ile 500.00 Lira arası değişmektedir.Kooperatifler ise 200.00 ile 350.00 arası değişmektedir. Bu ücretler aylık olup,KDV hariç tutarlardır. Merkez işyerleri dışındaki her şube için %20 fazlası ileuygulanır. Meslek mensubu olarak ücretlerimize herhangi bir zam gelmemiştir.Örnek verecek olursak, 2010 yılında olan bir işletme defteri ücreti 65.00 Liraiken bugün 72.00 Lira olmuştur. Bu fark 2 yıllık enflasyon oranının bilealtında kalmıştır" dedi. Süleyman Çiçek; "Son olarak mükellefler ile şunupaylaşmak istiyorum. Mükelleflerimiz muhasebecileri ile devamlı irtibat halindeolsunlar. Defterinizi belgeli meslek mensubuna tutturunuz. Her yıl olduğu gibiyine muhasebeci -mükellef arasındaki sözleşmelerinizi yenileyiniz.Mükelleflerimiz vergilerini kendileri ödesin. Çünkü meslek mensubu arkadaşım bukonuda zor durumlarda kalıyor. Herhangi bir yanlışlığın olmaması için endoğrusu mükellefin ödemesidir. Muhasebeci vergi tahsildarı değildir. Meslekmensupları çok zor durumdadır. Özellikle muhasebe ücretleri tahsilatı konusundazorluklar çekmektedir. Biz meslek mensuplarının gelir kaynağı alacağı ücrettir.Bu konuda duyarlı mükelleflere saygımız var, duyarlı olmayan mükelleflerimizi ise daha duyarlıolmaya davet ediyorum. Meslek mensubu ücretini almadığı durumda bu mükellefinişine gerekli titizliği gösteremeyecektir.Mükellef zor durumda kalacaktır.Mükelleflerimizin işlerinin daha sağlıklı yürümesi için ücretlerini günündeödemeleri gerekmektedir. Tekrar yeni yılınızın ülkemize sağlıklı, huzurlu bir yıl olmasını temenni ediyorum.
-
"Yeni Hal Yasası" Yürürlüğe Girdi
Yeni Hal Yasası hakkında bir açıklama yapan Nizip Sebze HaliDernek Başkanı Müslüm Uysal, Yeni Hal Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte kayıtdışı diye bir şey kalmayacağını belirtti.
Yasaya göre sebze ve meyvelerin kendi künyesi olacağını venerden geldiği, kimler tarafından yetiştirildiğini tüketicinin bileceğinikaydeden Müslüm Uysal, konuşmalarını şöyle sürdürdü.
Alınan malların halkayıt sistemiyle birlikte yüklendiği andan itibaren takip altında olacak.
Aynı zamanda sebze halinde et ve süt ürünleri su ürünleribal ürünleri satılabilecek. Kayıt dışı iş yapana % 25 ceza uygulanacak, aynı suçu tekrarladığıdurumunda cezalar katlanarak tahsil edilecek ayrıca işten men etme durumu dasöz konusu. Ayrıca üreticiler ürettiği malı ve miktarını beyan edecek alıcılarbu malı üreticini TC Kimlik Numarasını alıp bildirerek alacaklar. Ayrıca artıkseyyar satıcılar çığırtkanlık yaparak satış yapmayacaklar gibi bir çok maddeyer alıyor.
-
Muhasebelerde Yeni Yıl Tarifesi
Bu konuda bir açıklama yapan Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Nizip Temsilcisi Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Süleyman Çiçek, 2012 Yılı'nın Türk ve İslam alemine, meslek mensubu arkadaşlarıma ve mükelleflerimize huzur, barış, sağlık, ekonomik krizsiz ve bol kazançlı yıl olarak geçirmelerini temenni ediyorum" dedi. 2012 Yılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Asgari Ücret tarifesinin belirlendiğini vurgulayan Oda Temsilcisi Süleyman Çiçek, 2012 Yılı yeni ücret tarifesi hakkında bilgi verdi. İşletme Defteri işçiliksiz 72.00, İşletme defteri işçilikli 94.00, Serbest Meslek Defteri 120.00, Dernek defterleri 120.00. Bilanço esasına göre iş yüküne göre 200.00 ile 500.00 Lira arası değişmektedir. Kooperatifler ise 200.00 ile 350.00 arası değişmektedir. Bu ücretler aylık olup, KDV hariç tutarlardır. Merkez işyerleri dışındaki her şube için %20 fazlası ile uygulanır. Meslek mensubu olarak ücretlerimize herhangi bir zam gelmemiştir. Örnek verecek olursak, 2010 yılında olan bir işletme defteri ücreti 65.00 Lira iken bugün 72.00 Lira olmuştur. Bu fark 2 yıllık enflasyon oranının bile altında kalmıştır" dedi. Süleyman Çiçek; "Son olarak mükellefler ile şunu paylaşmak istiyorum. Mükelleflerimiz muhasebecileri ile devamlı irtibat halinde olsunlar. Defterinizi belgeli meslek mensubuna tutturunuz. Her yıl olduğu gibi yine muhasebeci -mükellef arasındaki sözleşmelerinizi yenileyiniz. Mükelleflerimiz vergilerini kendileri ödesin. Çünkü meslek mensubu arkadaşım bu konuda zor durumlarda kalıyor. Herhangi bir yanlışlığın olmaması için en doğrusu mükellefin ödemesidir. Muhasebeci vergi tahsildarı değildir. Meslek mensupları çok zor durumdadır. Özellikle muhasebe ücretleri tahsilatı konusunda zorluklar çekmektedir. Biz meslek mensuplarının gelir kaynağı alacağı ücrettir. Bu konuda duyarlı mükelleflere saygımız var, duyarlı olmayan mükelleflerimizi ise daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Meslek mensubu ücretini almadığı durumda bu mükellefin işine gerekli titizliği gösteremeyecektir.Mükellef zor durumda kalacaktır. Mükelleflerimizin işlerinin daha sağlıklı yürümesi için ücretlerini gününde ödemeleri gerekmektedir. Tekrar yeni yılınızın ülkemize sağlıklı, huzurlu bir yıl olmasını temenni ediyorum.
-
"Yeni Hal Yasası" Yürürlüğe Girdi
Yeni Hal Yasası hakkında bir açıklama yapan Nizip Sebze Hali Dernek Başkanı Müslüm Uysal, Yeni Hal Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte kayıt dışı diye bir şey kalmayacağını belirtti.
Yasaya göre sebze ve meyvelerin kendi künyesi olacağını ve nerden geldiği, kimler tarafından yetiştirildiğini tüketicinin bileceğini kaydeden Müslüm Uysal, konuşmalarını şöyle sürdürdü.
Alınan malların hal kayıt sistemiyle birlikte yüklendiği andan itibaren takip altında olacak.
Aynı zamanda sebze halinde et ve süt ürünleri su ürünleri bal ürünleri satılabilecek. Kayıt dışı iş yapana % 25 ceza uygulanacak, aynı suçu tekrarladığı durumunda cezalar katlanarak tahsil edilecek ayrıca işten men etme durumu da söz konusu. Ayrıca üreticiler ürettiği malı ve miktarını beyan edecek alıcılar bu malı üreticini TC Kimlik Numarasını alıp bildirerek alacaklar. Ayrıca artık seyyar satıcılar çığırtkanlık yaparak satış yapmayacaklar gibi bir çok madde yer alıyor.
-
Gaziantep Valisi Ata, Nizip'in Tarihi Yerlerini Gezdi haberi / 03 Ocak ...
Gaziantep Valisi Erdal Ata, Nizip ilçesine bağlı köyler ve merkezde bulunan tarihi yerleri gezdi.
www.haberajans.com/gaziantep-valisi-ata-nizip-in-tarihi-yerler...
Kaynak...
-
Nizip Kaymakamı Ziyaret Edildi Haberi
Nizip Kaymakamı Ziyaret Edildi haberini okuyabilirsiniz. Nizip Kaymakamı Ziyaret Edildi haberi burada.
www.ilgintv.com/nizip-kaymakami-ziyaret-edildi.html
Kaynak...
-
Telgraf.net - Erdal Ata, Nizip'te tarihi yerleri gezdi
Nizip ilçesine gelen Gaziantep Valisi Erdal Ata ve beraberindekilerin ilk durağı, ilçeye bağlı Kamışlı köyü sınırları içerisinde bulunan ve İlçe Kaymakamlığı ...
www.telgraf.net/erdal-ata-nizipte-tarihi-yerleri-gezdi-haberi-5...
Kaynak...
-
Vali Ata, Nizip'e Geldi
Bir dizi ziyaret ve gezi kapsamında Nizip'e gelen Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın ilk durağı ilçeye bağlı Kamışlı köyü sınırları içerisinde bulunan ve İlçe Kaymakamlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında yolu yapılan Rum Kale oldu. Daha sonra eski Kamışlı köyünde bulunan ve geçmişi 600 yıla dayanan tarihi kamışlı mağaralarını ve 2002 yılında terk edilen 15 haneli tarihi evleri ziyaret eden Vali Ata ve beraberindekiler, konu ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Kamışlı Köyü ziyaretinin ardından Erenköy'e geçen Vali Ata, burada sular altında kalan cami minaresi hakkında bilgi aldı.
-
Vali Ata, Tarihi Mekânları Gezdi
Gaziantep Valisi Erdal Ata ve beraberindekiler, Zeugma kazı alanına geçerek, gün yüzüne çıkan mozaikleri inceledi.
Daha sonra Ak Evler Mozaik alanı'nı ziyaret eden Vali Ata, tarihi Fevkani Kilisesi, Nizip Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Şıhlar Mahallesi Taziye Evi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen Çarşı Cami ve son olarak Mimar Sinan Mahallesi'ne yapılacak olan Kültür Merkezi'ndeki çalışmaları inceledi. Gezi ile ilgili bir açıklama yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata; "İlçede bulunmamızın amacı Nizip ilçesinde bulunan ve gün yüzüne çıkan tarihi mekânları yerinde görmek. Bu kapsamda gerek ilçeye bağlı köylerde gerek ilçe merkezinde tarihi değeri yüksek olan birçok yerimizi yerinde görmektir" dedi. Vali Ata konuşmalarına şöyle devam etti. "Nizip ilçesi Tarihi yerleri ile çok önemli ve güzel bir ilçemiz, bu tarihi yerlerin büyük bölümünde yapılan bir takım çalışmalarımız var. Çalışma olmayan yerlerde ise en kısa zamanda belirtilen bölgeleri turizmine kazandırmak için gerekli çalışmalara başlayacağız. Bu bölge tarihi ve geçmişi ile çok ilginç bir bölge ve burada gün yüzüne çıkmayı hak eden yerler var. Bu nedenle bu bölgedeki çalışmalarımızı bitirdiğimiz takdirde inanıyorum ki, bölgeye turizm potansiyeli artacaktır. Ben yapılan çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Ata'nın gezisine, İl Jandarma Komutanı Birol Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Gaziantep İl Kültür ve turizm Müdürü Salih Efiloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz, Nizip Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, İl Genel Meclis Üyeleri, Galip İnal, Ahmet Kılıç, Sıdık Durmaz, Ahmet Kılıç ve Daire Amirleri katıldı.
-
Halk Eğitimde Sertifika Töreni
Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi, İpek Yolu Kalkınma Ajansı Nizip Öğretmen Evi ile iş birliği halinde hazırlanan "Meydancılık Kursu" ve Gaziantep İş Kurumu işbirliği ile açılan "Aşçı Yardımcılığı Kursu"nun sona ermesiyle birlikte Sertifika Töreni yapıldı. Nizip Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan törene Nizip Milli Eğitim Müdürü Metin Kılıçparlar, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Suna Sertpolat ile Daire Amirleri katıldı.Müzik Dinletisi de sunulan törende, kursiyerlere öğretmenleri ve müdürleri tarafından birer sertifika verildi.
-
"Spor Engel Tanımaz" Projesi
Nizip Kaymakamlığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, SODES Projesi kapsamında Nizip Engelliler Derneği ile el ele vererek "Spor Engel Tanımaz" adı altında kurs açacak.Gençlik Hizmetleri Ve Spor İlçe Müdürü Ömer Faruk Yakar; Engelli vatandaşlarımıza acıyarak bakılması bilincinin ortadan kaldırılması ve bu tür yanlış düşünceleri kırmak için işe bir an önce başlamak gerektiğini ifade etti. Bu kapsamda açılacak kurslarımızda; "Ampute Futbol, Okçuluk, Satranç, ve Fitnes gibi spor faaliyetlerine yer verileceğini belirten Ömer Faruk Yakar; "Kurslarımıza gelirken, sosyal aktivitelerle dolu eğitim bilinciyle gelmek gerekiyor" dedi.
-
Nizip'te "okul sporları" heyecanı
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen "Okul Sporları" Basketbol Genç Erkekler Nizip grup müsabakaları şeklinde devam ediyor.
Nizip Kapalı Spor Salonu'nda yapılan müsabakaların rekabet içinde geçtiği dikkatlerden kaçmazken, 5 Ocak 2012 Perşembe günü yapılacak son karşılaşmalardan sonra Gaziantep'e gidecek takımlar belli olacak.
-
Hastanenin ikinci katından atlayan genç kız ağır yaralandı
Nizip Devlet Hastanesi'nin ikinci katından kendiniboşluğa bırakan 21 yaşındaki genç kız ağır yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Nizip Devlet Hastanesi Dahiliyeservisinde tedavi gördüğü öğrenilen Lebibe K. (21) henüz bilinmeyen birnedenden dolayı hastanenin ikinci katından atladı.
Genç kızın ikinci kattan atladığını son anda fark edenhastane çalışanları yaralı kıza müdahale etti. Başından ağır yaralanan ve yerdehareketsiz halde yatan genç kız, tedavi edilmek üzere hastanenin acil bölümünekaldırıldı.
Burada yapılan ilk müdahalenin ardından hayatitehlikesi olduğu belirtilen Lebibe K. sağlık ekipleri tarafından ambulanslaGaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesine sevk edildi.
Polis olayla soruşturma başlattı.
-
Okullarda "Akademik Başarıyı Arttırma" Çalışmaları
Nizip Milli Eğitim Müdürü Metin Kılıçparlar Başkanlığı'nda kurulanbir komisyonla ; Ali Alkan İlköğretim Okulu Rehber Öğretmeni Sevinç Deler,İstiklal İlköğretim Okulu RehberÖğretmeni Tuğrul Gün ve Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Rehber Öğretmeni OsmanKocaispir tarafından "Akademik Başarıyı Arttırmak" amacıyla Okullarda seminerdüzenleniyor. Konu hakkında bir açıklama yapan Nizip Milli Eğitim Müdürü MetinKılıçparlar, İlköğretim 8. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen seminerlersayesinde ilçemiz öğrencilerinin katıldığı Deneme Sınavları'nda test çözmetekniği öğrendiklerini ve sınav kaygısının önlendiğini ifade etti. Bu amaçlaRehber Öğretmenler eşliğinde seminerler düzenlediklerini vurgulayan MetinKılıçparlar, bu çalışmanın tüm okulları kapsadığını belirtti.
-
Çalınan Motosikletini Almak İçin Para Ödedi
Motosiklet hırsızlığı olayı 02 Ocak 2012 Pazartesi günüFevkani Mahallesi Arafat Sokak üzerinde meydana geldi.Edinilen bilgiye göre,devriye görevi yapan Nizip Emniyet Müdürlüğü ekipleri söz konusu ikametinönünde park halinde bir motosiklet buldu. Ancak oturma bölümü,yakıt deposu,kaportası, ön farı, ışık donanımı ve plakası bulunmayan motosiklet üzerindeinceleme yapan Polis, şase numarasının ise spiral ile silindiğini tespit etti.Motosiklet üzerinde yapılan sorgulamada Plakasının 27 N 9746 olduğu ve 21 Ekim2011 tarihinde Şanlıurfa'nın Birecik İlçesinde Birecik Belediyesi önündençalındığı ortaya çıktı. Çalınan Motosikletin sahibi Adil Ö. ise o tarihteBirecik İlçesine gittiğini ve Motosikletinin çalındığını belirtti. Birecik'teçalınan motosikletini ararken hiç tanımadığı bir şahısın dün motosikletinikendisine getireceğini ancak karşılığında 300 Lira istediğini ve bunu da kabulettiğini ifade eden Adil Ö. ertesi gün Kırmey lakaplı 23 yaşındaki Mehmet Y.adlı şahısa 300 Lira vererek motosikletini bu vaziyette teslim alarak Nizip'edöndüğünü söyledi. Polis, Motosikleti bu vaziyette görünce inceleme yapmak veMotosiklet sahibinin de ifadesini almak üzere için Nizip Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.Sorgulaması tamamlanan ve tarihte çalındığı belirlenen Motosiklet sahibineteslim edildi.
-
Aktif Sanayiciler Seminerde Buluştu
Nizip Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin düzenlediği "Türkiyeİş Kurumu İş-Kur Faaliyetleri" konulu seminer, Nizip Ticaret Odası KonferansSalonu'nda verildi.Bakanlık İş Müfettişi ve Gaziantep İş -Kur Müdürü İlyasBulduk, NASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Murat Kızılaslan ve Genel SekreterMehmet Bayol'un yanı sıra Nizipli Sanayici ve iş adamları, Mali Müşavirler veçok sayıda davetli katıldı.Seminere konuşmacı olarak katılan Bakanlık İşMüfettişi ve Gaziantep İş -Kur Müdürü İlyas Bulduk, katılımcıları İş-Kur ve Teşviklerihakkında aydınlattı. İşsizlere iş bulmak, işverenlere ise niteliklerine uygunişçi bulmak, işsizlik sigortası işlerini yürütmek, niteliksiz işgücününitelikli hale getirmek" gibi konuların ele alındığı seminerde Tuzkon'a ait sinevizyon gösterimi yapıldı.
-
"Bölgemizdeki Hibe Programları" Semineri
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Nizip Şubesitarafından "Bölgemizdeki Hibe Programları konusunda bir seminer verildi.
ZEUGMA FTM Kültür Merkezi Cafe Restoran'da düzenlenenseminerde; Bölgemizde yararlanılabilecek hibelerin nasıl kullanılacağıkonusunda geniş bilgiler verildi.TÜMSİAD Üyelerine ve davetlilere verilen yemeğinardından bir konuşan Proje Uzmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Yazgan,bölgemizde 20'den fazla ayrı kaynaktan hibeler verildiğini, bunları almanınyolunun ise iş fikirlerini güzel bir şekilde yazıya dökerek proje halinegetirmek olduğunu dile getirdi. Bölgemizde bulunan hibelerden nasılyararlanılacağı konusunda TÜMSİAD Nizip Şubesi üyelerine geniş bilgiler veren AhmetYazgan; "Bu hibelerden faydalanmanızı ve bu kaynakları kullanmanızı tavsiyeediyorum" şeklinde konuştu.TÜMSİAD Nizip Şube Başkanı Kasım Böler isekonuşmasında,"ilçe olarak bu tür hibelerden yararlanmak istiyorsak, bol bolproje üretmemiz gerekiyor dedi. Kasım Böler; "Projelerimizi kabul ettiripyararlanmamız lazım. Ayrıca sivil toplum kuruluşları olarak yeni projelerüreterek, bize verilen desteklerden yararlanmalı ve bu fırsatlarıdeğerlendirmeli ve ilçemize artı değer katmalıyız" dedi.
-
Kuruyemişçi Kadir Usta'yı Kaybettik
Uzun yıllardır Okan Parkı içinde Kuruyemiş satarak geçiminisağlayan ve Kuruyemişçi Kadir Usta olarak tanınan Kadir Çelik hayatınıkaybetti. 82 yaşında hayata gözlerini yuman Kadir Çelik, Nizip AsriMezarlığı'nda toprağa verilirken, ölümü hakkında duygularını belirten oğluMehmet Çelik, dün akşam yediği birkaç kaşık pilav ve bir bardak su isteyenbabasının 5 dakika sonra tepki vermediğini söyledi. "Nabzını kontrol ettiğimdebabamın öldüğünü anladım" diye konuşan oğlu Mehmet Çelik, babasının ölümündenbüyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.82 yaşındaki Kadir Çelik, Hazreti AliCamii'nde kılınan İkindi Namazı sonrası, Nizip Asri Mezarlığı'nda toprağaverildi.
-
Vatandaşların "Kan Bağışı" Sevgisi
Kan Bağışı Kampanyası dolayısıyla Nizip'e gelen KızılayGaziantep Şubesi, İlçemiz vatandaşlarından kan topladı.Kızılay Kan Toplama DoktoruMehmet Akıncı, 4 Ocak 2012 Çarşamba günü Nizip'te 45 ünite kan toplandığınısöyledi.Dün ise Okan Parkı'nda sürdürülen Kan Bağışı Kampanyası'nın 6 Ocak 2012Cuma günü saat 10:00 da başlamak üzere Belediye Düğün Salonu'nda devamedeceğini ifade eden Dr. Mehmet Akıncı ,hedefimiz 150 Ünite Kan. Nizip İlçevatandaşlarının ilgisinden memnunuz" dedi.
-
Karadeniz, Alkan Kız Meslek Lisesi'ni Ziyaret Etti
Alkan Kız Meslek Lisesi'nde SODES kapsamındaki "Baba BeniOkula Gönder" Projesiyle ve Müslüm Erdoğan İlköğretim Okulu Müdürü Durdu Aydıntarafından organize edilen proje gereği, köylerde yaşayan 113 kız öğrenciyeöğle yemekleri, eğitim materyalleri ve üniversite hazırlık setleri desteğisağlanıyor. Proje çalışmalarını yerinde görmek üzere Alkan Kız Meslek Lisesi'negelen Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, öğrencilerle bir süre sohbet edip onlarakitap seti verdi. Yapılan ziyaret kapsamında Okul Öğretmenleri ve öğrencilerle yemek yiyen KaymakamKaradeniz; "İlçemizde son zamanlarda eğitimde kalitenin arttırması adına çokönemli adımlar atılıyor. Bu proje de kaynağını SODES' ten alan bir proje.Öğrencilerin eğitimi için katkı sağlayan ve bu proje de emeği geçen herkese ayrıayrı teşekkür ediyorum" dedi.
-
Adalet Sarayı Hizmete Girdi
Uzun yıllar hizmet veren Adliye, yeni hizmet binasınataşındı. Nizip Şehir Merkezi'ne biraz uzak olan Adalet Sarayı, şehir içi dolmuşgüzergahında olduğu için vatandaşlara bu konuda kolaylık sağlandı. Adalet Sarayı'nda;"6 Duruşma Salonu, 9 Kalem'in yanı sıra kantin ve kafeterya" hizmetleri debulunmakta. Konuyla hakkında bir açıklama yapan Nizip Cumhuriyet BaşsavcısıMehmet Günay;"Bugün itibarıyla yeni hizmet binamıza taşınmış bulunmaktayız.Bugüne kadar Nizip Hükümet Konağı içinde hizmet vermekteydik. Ancak mekansıkıntısı nedeniyle yeni hizmet binamıza taşındık. Vatandaşlarımız 9 Ocak 1012Pazartesi gününden itibaren yeni binamıza gelebilirler. Bundan böyle Adliyeişlemlerine Adalet Sarayı'nda hizmet vereceğiz. Biraz şehir merkezine uzak, amabelki bu şekilde yargının hızlanmasına damekanların biraz katkısı olacaktır. Yeni Adliyemiz bütün vatandaşlarımızahayırlı olsun" şeklinde konuştu.
-
Çocuklar "Hacivat Karagöz" ile Eğlendi
Nizip Kaymakamlığı tarafından ilçemiz İlköğretim Okullarıbirinci kademe öğrencilerine yönelik ücretsiz "Hacivat Karagöz" gölge oyunugösterimi başlatıldı. Belediye Nikâh ve Düğün Salonu'nda düzenlenen MahmutSalcan ve oğlu Mehmet Melih Salcan'ın sahneye koyduğu Hacivat Karagözgösterimi, öğrencileri kahkahaya boğdu. Duygu ve düşüncülerini aldığımız Okulöğrencileri, Gölge Oyunu'ndan memnun kaldıklarını ve çok eğlendiklerinisöyleyerek, bu tür etkinliklerin devamını beklediklerini ifade ettiler.Konuylailgili bir açıklama yapan Nizip Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Dağlı, NizipKaymakamlığı'nca organize edilen ve İlçemiz İlköğretim Okulları birinci kademeöğrencilerine yönelik ücretsiz olarak sahnelenen "Karagöz Hacivat Gölge Oyunu"nunNizip'te gösterime girdiğini vurguladı. "Nizip Kaymakamımız sayın YaşarKaradeniz, Milli değerlerimizden biri olan Hacivat Karagöz Gölge Oyunu'nun yeninesiller tarafından bilinmesi ve tanıtılması ve hafızlarda yer edinmesiamacıyla böyle bir etkinliğe ön ayak olmuşlardır" diye konuşan Şube MüdürüDağlı, Gölge Oyunu'nun 4 seans halinde oynatıldığını ve öğrencilerin memnunkaldığını söyledi.
-
Nizip Halk Eğitim'den Yeni Kurslar
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Halk Eğitim Merkezi MüdürüSuna Sertpolat, Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarakGaziantep İş -Kur'umu ile ortak olarak çeşitli kurslar açılmasınınplanlandığını belirtti. Açılması planlanan kurslar hakkında bilgi veren SunaSertpolat şunları söyledi. "3-6 yaş Çocuk Etkinlikleri ve Evde Çocuk Bakımı,Web Tasarımcı ve Bilgisayar Bakım, ArızaGiderme, Çağrı Merkezi Elemanı, Danışma Görevlisi, Kasiyer ve Reyon Görevlisi,Aşçı Yardımcılığı, Ahşap Hediyelik Eşya Yardımcılığı ve Ön Büro ElemanYetiştiriciliği yönünde açmayı planladığımız bu kurslara başvurmak isteyenkursiyerlerimizi, kimlik fotokopileri ile kurumumuza bekliyoruz. Açmayı planladığımız bu kurslar için başvurular27 Ocak 2012 Cuma günü mesai saatibitimine kadar devam edecektir" dedi
-
Hızını Alamayan Araç, İşyerine Girdi
Nizip'te Mustafa Kökmen Bulvarı Shell Petrol İstasyonukarşısında meydana gelen trafik kazası şöyle gelişti. Edinilen bilgiye göreNizip'te bir Banka Şubesi'nin Müdürü olduğu öğrenilen Samet Varavuridaresindeki 27 ND 052 Plakalı otomobil, 22 yaşındaki Emine Özçınar adlı gençkıza çarpmamak için yön değiştirdi. Bir anda direksiyon hakimiyetini kaybedenotomobil hızını alamayarak önce kaldırıma çıktı, ardından köşe başındaki işyerine daldı. Görgü tanıklarının ifadesine göre ölümden dönen genç kız, kazayıhafif sıyrıklarla atlatırken, hava yastığı açılan araç sürücüsü ise kazadanyara almadan kurtuldu. Kısa sürede olay yerine gelerek inceleme yapan Trafik ekipleriolayla ilgili soruşturma başlatırken, Nizip Belediyesi İtfaiye ekipleri dehazır bekledi. Kazaya karışan otomobil itfaiye ekipleri tarafından çekiciyardımıyla kaldırıldı. Kaza sonrası ifadesi alınmak üzere Nizip İlçe EmniyetMüdürlüğü'ne götürülen araç sürücüsü Samet Varavur, daha sonra serbestbırakıldı.
-
Ekol Aksesuar'dan, Ücretsiz "Cilt Bakım Testi
Schwarzkopf ve Henkel Firma yetkilileri, CumhuriyetMahallesi'nde hizmet veren Ekol Aksesuar Çanta ve Kozmetik Mağazasımüşterilerine cilt bakım ürünleri tanıtımı, yanı sıra cildinde sorun yaşayan müşterilereyönelik test yapmak amacıyla Nizip'e geldi. Tamamen bitkisel güzellik ve sağlıkformüllerini Ekol Aksesuar müşterileriyle paylaşan güzellik uzmanı Ebru Gazioğlu,Schwarzkopf ve Henkel Firmasının geçmişi hakkında kısa bilgilerle aydınlattığıvatandaşlara, bilimdeki son yenilikleri, doğal kaynaklarla birleştirerek ciltbakımı için doğal çareler arayanlara yardımcı olduklarını belirtti.Doğaliçerikli formüllerin önemine dikkat çeken Ebru Gazioğlu, ciltleri deforme olmuşvatandaşlara ücretsiz olarak test yapmak amacıyla Nizip'te bulunduklarını ifadeetti. Ekol Aksesuar Çanta ve Kozmetik Mağazası'nın ücretsiz olarak düzenlediğietkinlik, özellikle bayanlar başta olmak üzere müşterilerinden ilgi gördü.
-
2011 Yılında 396 Vatandaş Vefat Etti
Nizip Asri Mezarlığı Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre;2011 Yılında çeşitli nedenlerden dolayı hayatını kaybedenleri toplam sayısının 396olduğu öğrenildi. Alınan bilgiye göre; "Nizip'te geçen yıl aramızdan ayrılan396 kişiden 212'sini erkek, 139'unu bayan, 45'ini ise bebek" oluşturdu.
-
Allah c.c hepsine rahmet etsin..
Nizipte adettir erkekler erkenden ölür kadınlar gelinin başını yer sonra gider.
-
Toplum destekli polis "dikkat" dedi
Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polisler,İlçemizde faaliyet gösteren Kahvehane, Market, Kuaför ve İnternet cafeler baştaolmak üzere yolda geçen vatandaşları "Kontör Dolandırıcılığı" konusunda uyardı.
"Sizleri telefon ile arayarak kendisini polis veya askerolarak tanıtan ve çeşitli sebepler gösterilerek sizden cep telefonunu ilekontör para veya nakit para göndermenizi isteyen kişilere kanmayın" mesajıveren Toplum Destekli Polisler bu gibi kişilere itibar edilmemesini istedi.
Bu tür durumlar karşısında vatandaşların 155 Polis İmdat'ıaramalarını isteyen Polis, konuyla ilgili ayrıca kahvehaneler de, cadde vesokaklarda afiş dağıtarak halkı bilinçlendirdi.
-
Akdoğan, Hizmetlerini ve Hedeflerini Anlattı
Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Belediye BaşkanYardımcıları Latif Karadağ, ve Avukat Salih Uygur ile birlikte Oda ve Dernek Başkanlarıylabir araya geldi.Belediye Nikah ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirilentoplantı öncesi katılımcılara yemek verildi. İlçenin sorunları, dilek ve temennilerininkonuşulduğu toplantıda bir açıklama yapan Başkan Akdoğan, Nizip'te şu ana kadaryapılan ve 2014 Yılı sonuna dek yapılması amaçlanan hedeflerini sıraladı.Karşılıklıfikir alışverişlerinin bulunulduğu toplantıda; "Nizip Ziraat Odası, ÇiftçiMalları Koruma Başkanlığı, Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanlığı, Madeni SanatkarlarOdası, Kasaplar Odası, Şoförler Odası,Kızılay Başkanlığı, Tümsiad, Nasiad, Engelliler Derneği, Bakkallar Odası,Lokantacılar ve Kahveciler Odası, Fırıncılar Odası, Marangozlar ve MobilyacılarOdası, Fıstıkçılar Kooperatif Başkanlığı, Elektrik ve Elektronikçiler Odası,İnşaatçılar Derneği, Birikeçtiler Derneği, Tatlıcılar ve Meşrubatçılar Odası,Esnaf Sanatkarlar Odası, Emlâkçiler Odası, Berberler ve Kuaförler Odası gibibirçok Oda ve Dernek Başkanları hazır bulundu.
-
16 Yaşındaki Genç, Yaşamla Ölüm Arasında Gitti Geldi
Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Uluyatır Beldesinde 2 gençarasında yaşanan tartışma yerini bıçaklı kavgaya bırakmış, kavgada kalbinden bıçaklanan17 yaşındaki Hurşit Tuncer, ağır yaralanmıştı. 112 Acil Servis ekiplerinceNizip Devlet Hastanesi Mehmet Cankesen Acil Ünitesi'ne getirilen ve burada ilkmüdahalesi yapılan Hurşit Tuncer, kısa sürede ameliyata alındı. Aldığı bıçakdarbesi nedeniyle yaşama ihtimali zayıf olan genç, doktorların yoğun çabalarısonucu yeniden hayata tutunmayı başardı. Ameliyat sonrası NRT Mikrofonlarınakonuşan Hurşit Tuncer, olayla ilgili hiçbir şey hatırlamadığını, ancak sağlıkdurumunun şu an iyi olduğunu belirterek Nizip Devlet Hastanesi çalışanlarına vedoktorlarına teşekkür etti. Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi UzmanıBaşhekim Yardımcısı Dr. Müfit Şansal; "Kalbinden bıçaklanan bir kişinin yaşamaihtimali çok zayıf. Hastamızın durumu oldukça vahimdi. Bıçak darbesi ile derinbir yara oluşmuştu, biz bu yarayı tampon ile kapatıp kanamayı önledik" dedi. Anındamüdahalenin önemli olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Şansal; "Zorubaşardık, oldukça mutluyum" diye konuştu. Hastanın birkaç içinde taburcuedileceğini belirten Nizip Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Musa Çakıcıise, eşine ender rastlanılan bir operasyon olduğuna dikkatleri çekti. Zorubaşarmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Kardiyoloji Uzmanı Çakıcı,bizim için önemli olan "Hayat Kurtarmak" dedi.