![]()
Nizip lilerin sık yediği yemeklerden biri de lahmacundur güneydoğuanadolu bölgesi dışında lahmacunun içine söhürme(patlıcan közleme)konulup yenildiği pek bilinmiyor.
Yazdırılabilir Görünüm
başakkk canımın çekiyo valla
karnı yarık,kahke,lahmacun karnım aç valla dahaaaaa
ellerine sağlıkkk misss gibi görünüyooo
başak çok süper görünüyor olsada yesek şimdi yapanın ellerine sağlık tabi senin de
fevzi_cilkiz abi çok tşkler :)anneminde ellerine sağlık:):)
valla başak ben gidiyorum karnımda açtı gidimde lahmacun yiyim bariiii :)
canımızı çektirdin valla
gösteriyosun mis gibi yemekleri anneme de söleyince kızıyo yapamam die :(
tşkler başak yaaa
yöremiz yemekleri süper valla
bi günde çiğ köfte salata ayran falan onu da tanıtsanıza :D
canımız çekmeye çekti :)
çok teşekkürler başak
mis gibi duruyo valla
acıyı yicen üstüne çay ohhhh
ellerinize sağlık :)
ya yapmayın nolur işkence gibi bişey ya
şimdi olsa ne guzel yerdım ya daha akşam yemegide yemedım nasıl olsa süper olurdu ama neyse sağlık olsun...
Haftada bir mutlaka lahmacun yemeğimiz olmalı bizim.
helal olsun başakcım sen görevini yapıyosun ama işte gurbette olunca olur böyle şeyler bizim yemekler gibisi varmı şu dünyada yaaaa:)
başak seni tebrik ediyorum sitedeki bu kadar insanın ağzını sulandırmayı başarıyosun çok güzel wallaaaaa:D
merhaba başak öğlen dağıttığımı yemek sevkiyatını yaptırdıktan sonra akşama evde ne yesek diye düşünüyordum ki,çiğ köftelerle karşılaştım ve akşam yemeği belli oldu.yanında bolca yeşillik,isteyene ayran isteyenearakı.lahmacuna gelince,arasına koduğumuz söhürme ile sıçırtmalı lahmacun diye anılır.bilgiçlik taslamak için söylemediğimi debelirtmek isterim. çooook teşekkürler.
yafssss choq güsell gorunuyoLar tşkr ederimm patlaşımm iicn... eLLerine sagLık anneninn tabi ki seninde....
Hatalı Mesaj.......
Canım Lahmacun Çekti Yapan yokmu Bana 10 Tane Getirsin
yaf olacak işteee 10 tane lahmacun
nanesi teresi bol ekişili salatası yanında koyu ayran
lahmacunu yatıracan arasına nene limon teresine koyacan acık pul biber katlatacan onu bi lokma alacan üstüne bi kaşşık ekşili salatadan alaacaksın
haaaaaaaaaa balcanı unuttukkkkkkk ;)
allahım allahım yeme de yanında YAT :D:D:D:D
ghost iyi okuuuuuuu haaaaaaaaaaaaaaaa
ooooo cok cok kötüsün haa fevzi:D:D:D
afiyet olsun diyelim
Lahmacun da,ayran da,balcan gözleme de güzelll.
çok da harika görünüyorlar.
yiyenlere sonsuz sıhhat ve afiyet
hazırlayanların da elleri görmesin dert.
Başak da olmazsa yemek ikram eden çıkmayacak sanırım.iyi ki varsın başak.
Sahi diğer hanımlar nerede.yoksa onlar hep hazır yemek mi sipariş ediyorlar.
Laf aramızda hazıra da para yetiştirmek o kadar kolay olmasa gerek.Şöyle bir silkinin mutfağa girin bakim...
fevzi inadına yapıyorsun heralde artık yap getir lahmacun ben karısmam HADİ CANIM BEKLİYORUM :)
Başakcım,Nizip'ten gelen lahmacunların üstüne başka lahmacun tanımam.:)Türkiyede en güzel lahmacun Nizipte yapılıyor.Aylardır ilk defa dün akşam nizipten gelen lahmacunu yiyince karnımın doyduğunu hissettim.:DBaşak dedenin ninenin kesesine Allah bereket versinki bizlerde aç kalmayalım.sizin sayenizde bizlerde nasibimizi alıyoruz.saolun:):)
birde o lahmacunu yapilirken firinin basinda yiyceksin ki incilay kardes.
ben firina lahmacun verdigimde firinda doyar öyle eve gelirdim ayaküstü fast food :)
lahmacun güzel görünüyor ama..balcan bu ara baya zor yemesi..cok pahalı..:)
ben acıktım yaaa:)
en sevdiğim yemek lahmacun dur, ama nizipte yediğim. çünkü o tadı başka hiç bir yerde alamıyorum.
balcan ve lahmacun sezonu açılmıştır..hadi balcan delileriii hücumm....:)
ben pek patlıcanla aram olmadıgı için farketmiyo sadece kızartmasını yerim oda arada bi ama boro lahmacun hep vardıki nasıl onundamı sezonu oluyo yani:)
canım cekti valla :D
oy oy oy! ağlarım ama haaa :(
Nizip e ilk geldiğim de çok tuhafıma gidiyordu palcan la lahmacun yemek ama şimdi adanadan misafirlerim geldiğinde onlarda ikram ediyorum.çok güzel bir lezzetmiş geç fark ettik ama ne yapalım şimdi sofralarımızın vazgeçilmezi oldu.NOT:Nizip e gele kadar lahmacunu diye bizi kandırmışlar bura lahmacun ve palcanın tadını aldım:)
Abi geç olmuş bu nimetlerle tanışman ama sonunda ulaşmışsın:) Darısı ulaşamayanların başına... :)
Bu arada mehmet abim de haklı hocam bizden uyarması :)
yok yok onuda öğrendim.:) bunun fazlası da iyi değilmiş.:)