-
Foto Safari-1-
Fotoğrafı seviyorduk ve bu işe emek koymuştuk artık üç beş kişi olunca planlı plansız kendimizi vuruyorduk yollara dağlara kırlara... işte bir yanda F.izler bir yanda B.güneş bir yanda fehmi üstadlarla yine zeugmayı gören azda olsa zeugmaya göz kırpan alanlara fıstık deryası dediğimiz güzelim coğrafyada makinalarımız ellerimizde bir avcı (AVCI DEDİKTE VURMAK İÇİN DEĞİL YAŞATMAK VE DE O ANI DONDURMAK İÇİN.)misalı süzülmeye başladık.
Yol aldıkça kelebekler böcekler çiçekler çekirgeler bizlere eşlik etmeye hatta bazı anlarda poz vermeye bile başlamışlardı. Üstadlarım doğayı özlemiş olsa gerek öylesine kendilerini kelebeklere fotoğraflara verdilerki inanamazsınız bir ara herkes birbirinden ayrı öyle dalmış halde gördüm ki gerçekten mükemmel bir andı.Yani insan bu kadar doğada ve fotoğrafta kendini bulur misali bir andı.
Ara sıra muhabbetlerle,ışıkdı flastı kadrajdı derken, kelebek börtü böcek derken öylesine zaman geçmiştiki anlayamadık ama bu serüven bizleri yormuştu özelliklede İzler üstadımızı.
Şunu da belirteyim yorgunluk fizikiydi ama hepimiz öylesine mutluyduk ki gözlerimiz fotoğraflarda acaba bir kare bir enstantene bir diyafram aralığı yakalamışmıydık heyacanıyla başbaşaydık.İnsanın içinde bu heyacan bu coşku olduğu sürece düşünce ruh yorgunluğu olacağını zannetmiyorum gerçekten...
Evet safari üstadlarım şimdi bu alanda çektiğimiz yakaladığımız anları yada enstanteneleri önce gönderme, sonrasında yapıcı eleştirilerle eksikliklerimizi ortaya çıkarma zamanı geldi. Mutlaka bir yanlarımız eksik yada yanlışlıklarımız olabilir önemlisi birbirimizi tamamlayarak ileriki safarilerde ve sonrası çekimlerde bunları görerek tamamlayarak iyiyi yakalamaya çalışmaktır.
Haydi bire üstadlar gönderin kareleride Nizip.com arkadaşlarımızla paylaşalım.bilirsiniz ki güzellikler paylaşıldıkça daha da bir güzelleşir...
RASTGELE SAFARİCİLER...
-
-
oldukça keyifli zaman geçirdim katılan arkadaşlara teşekür ederim
-
neden fotoğraflar bmp olarak yükleniyor anlamadım jpeg olsa workshop ile düzeltmeler yapardım
:(
selamlar
-
izler üstadım bugün gerçekten yorulmuşuz galiba her neyse dediğiniz gibi ışık olmazsa flash kullanacağız.fotoğraflarınız güzel ellerinize sağlık maknanıza göz değmesin üstadım...
-
tabi kritik de yazacağım; türler konusunda benim galerime bakabilirsiniz
yeni türleri de fotoğrafların altına yazdım
-
Bu keyifli zamandan bizleri faydalandırmadınız,hocam ne kadar istekli olduğumu siz biliyordunuz neden beni bundan mahrum ettiniz,içime bir buruk üzüntü bıraktınız:((
-
senin şu küçük sarı kelebek değil tam adı muhtemelen: Thymelicus lineola=Essex Skipper
-
fotoğraf adına gezme adına paylaşım adına güzel anlar geçirdik bütün arkadaşlar mennun kaldık darısı sonraki safarilere...
-
sevgili acun sensiz tadı yok kesinlikle beraberiz alacam seni de
-
acun 27 kardeş sen telefonunu yaz yada bizimle bağlantıya geç bu anlık safarilerden haberder edelim...
-
her hafta yaparız artık mesela bu hafta sonu veya perşembe öğleden sonra
-
ben acunu alırım o benim en değerli sevdiğim dostum unuturmuyum hiç
-
bir oluşum içine girildi nasılsa: bir başlangıç lazımdı...
-
üstadım yavaş yavaş olsun istersen
önce şunları bir tartışalım
ama haftada bir olabilir arkadaşlarla görüşüp ayarlayabiliriz...
-
Ama unuttun hocam neden bu güzel günden beni mahrum bıraktın.....Hocam bu tabii işin espirisiydi ama inanın bende yanınızda olmayı çok isterdim..Bir daha ki sefere beni unutmayın :))
-
Bende ibrahim şimşek ve diğer ilgili arkadaşlar ile tanışmak isterdim...
-
arkadaşlar bu bir başlangıç yavaş yavaş genişleteceğiz şu an da nabız yokluyoruz ve gidişata bakacağız böyle güzelliklerle devam ederse tabiiki bu fotoğraf gezileri çoğalacaktır zamanlada paylaşımlada bildiklerimizi bilmediklerimizi göreceğiz ve bundan mutluluk duyacağız...
-
Davetinizi bekliyorum,fotoğraf makinam yok ama bu güzel birliktelik için mutlaka alacağım bir makina....
-
ben bir iş çıkmazsa herhafta salı-perşembe öğleden sonra 15.30 dan 18.15 ve cumartesi günleri sabahdan 18.15 kadar müsaitim
-
ACUN27 her zaman gelebilirsiniz davetlimsiniz.
satler görüşülüp konuşulup uygun zamanlarda olur neden olmasın...
paylaşımlarla artar güzellikler tabiiki de fotoğraflarlada çoğalıp geleceğe aktarılır anlar...
-
:) Sizleri tebessümle izliyorum ve acaba diyorum İbrahim hocammı kendi kategorisine çekecek, yoksa Fatih beymi ?
kelebek-3 Kategoriİbrahim Şimşek Galerisihit6Son Mesajhenüz yok
böcek-1 Kategoriİbrahim Şimşek Galerisihit15Son Mesajhenüz yok
-
kelebek-2 Kategoriİbrahim Şimşek Galerisihit11Son Mesajhenüz yok kelebek-1 Kategoriİbrahim Şimşek Galerisihit20Son Mesajhenüz yok 4730-P5297008 KategoriDr.Fatih İzler Galerisihit4Son Mesajhenüz yok
-
4730-P5296991 KategoriDr.Fatih İzler Galerisihit6Son Mesajhenüz yok SAFARİ-1 Kategoriİbrahim Şimşek Galerisihit11Son Mesajhenüz yok 5199-_MG_3677 KategoriDr.Fatih İzler Galerisihit15Son Mesajhenüz yok
-
Hepsini kendi katagorilerinde tebrik ederim ama kimse benim fatih hocamı bu hususta geçemez......
-
5199-_MG_3668 KategoriDr.Fatih İzler Galerisihit6Son Mesajhenüz yok
5199-_MG_3577 KategoriDr.Fatih İzler Galerisihit8Son Mesajhenüz yok
-
Hepsi birbirinden güzel fotoğraflar tbrik ederim. Kategori derken kasdettiğim şuydu, İbrahim hocam genelde insan ile kültürel değerler üzerinde çalışır. Fatih bey ise macro dünyasına yolculuk eder. Bu geziye bakılırsa Fatih bey 1-0 önde :)
-
BU IŞILTILAR NİZİP TEN. TŞKLER EMEĞİ GEÇENLERE BİZDE KATKIDA BULUNMAK İSTERDİK
-
fatih hocamı kutlarım gerçekten çok güzel çalışmalar yapmış..
-
Aynen katılıyorum sana admin :))
-
bizide davet ederseniz geliriz. abilerim.
-
İşte güzel bir uğraş en azından doğa ortamı değil mi pirate382 kardeşim....
-
arkadaşlar burda yarışma yok puan yok siz her önünüze geelen fotoğrafa not veriyorsunuz bu safarilerin yarışmayla hiç alakası yok yarışmayla alakası yoktur isterseniz yukarıdaki notları bir daha okuyun.bazı arkadaşlar geziye gelmeden katılma hakkını da kaybediyorlar desem yerinde olur.
lütfen ricam olur konuları saptırmayalım...
bazı arkadaslaryukarıdaki mesajları okuımadan öylesine mesaj atıyorlar...
lütfen ilk yazılan mesajı okurmusunuz ricamolur...
-
Sevmek , çalışmak, başarmak ve ortaya birşeyler koymak amatörce çok güzel ......
-
iyi bir gün geçirmişsiniz anlaşılan. Bir dahaki sefere haberimiz olursa sevinirim.
-
Çalışmalarınızı tebrik ediyorum....
-
Sizinle beraber olmak için neler vermezdim.
-
gercektende çok guzel resımler çok ılgınıc
-
Gerçekten çok harika resimler... Bende gurbetteki vatandaşlarımızı her ne kadar börtü böcek resimleri ile taçlandırmasam da Nizip'te ki etkinliklerden ve yeniliklerden haberdar olması için resimler ekliyorum... Bende bu gezide olsaydım en azından Nizip Tarım'ını yansıtacak kareler çekerdim. Bu başlıkta İbrahim Şimşek abimizin kareleri olmaması üzücü....
-
Gerçekten çok güzel bir uğraş kutlarım