Buraya hoşumuza giden,gönlümüzü ferahlatan ve manen bize fayda veren yazıları yazalım.:)
Yazdırılabilir Görünüm
Buraya hoşumuza giden,gönlümüzü ferahlatan ve manen bize fayda veren yazıları yazalım.:)
BAZEN DÜŞÜNÜYORUM DA...
İçinde kötülüğü yok etme ve iyiliği yayma gayreti ile seni harekete geçirecek bir enerji yoksa mücadeleci bir ruh yoksa "Kalbim temiz içimde hiç birşey yok" diyerek saçmalıyorsun...İçimde kötülük yok diyorsan, şunu unutma hayvanlarda kötü niyetli değil onlarında kalbi temiz, seni onlardan ayıran devrimci, savaşçı ruh sende var mı?Sende bu yoksa ya sen onlar gibisin yada onlar senin gibi.
Bir musibet geldiğinde : İnnalillahi ve inna ileyhi raciuun. (senden geldik sana döneceğiz)
Büyük çaresizlik hatta birazda korku içerisinde isen : Lailaheilla ente süphaneke inni küntü minezzalimin. (Tek olan Allah'ı tespih ederim, şüphesiz ben zalimlerden oldum)
Bazanda araba ile giderken, gök yere yakınmış gibi olur ve kainata haykırırım : Suphaneke Ya Allah Tealeyte Ya Kerim Ecirna minennar bi Afvike ya Rahman..
Özlü halk değişleri olmadı ama en çok bunları demeye çalışıyorum.
Şair Nabinin bir değişi vardı onu da çok beyenirim.
Sakın terk-i edebten,
kuy-ı mahbub-ı hudadır bu
Nazargahı ilahidir,
makamı Mustafa dır bu
''miras değil banka kredisi''
Ateizm Dininin İman Şartları…
1- Hepimiz maymunuz ve bütün maymunlar kardeştir…
2- Tüm dinlere saldırmak en faziletli ibadettir…
3- Ezeli Ve ebedi olan “Tesadüf tanrısı” vardır…
4- Kutsal kitapları Darwin “Türlerin Kökeni” ve dinlere sataşan tüm kitaplar…
5- Ahireti kabul etmezler ama hayallerini ifade ederken “Bir gün gelecek…” Diye başlarlar… (Evet … Bir gün gelecek belalarını bulacaklar…)
6- Allah’ı inkar ederler ama şeytanla araları iyi olduğundan onunla bir sorunları yoktur…
7- Kader yoktur ama evrim kaderdir…
Sonuç: Ateizm dinsizlik değil Şeytanın organize ettiği (Sonradan onun da kontrolünden çıkan, onu da canından bezdiren) küfür dinidir…
:D ya bunlar nasıl özlü sözler? :p
Sen yaz bir tanede.
Dar-ı Dünya Bir Değirmen Taşıdır, Daim Döner,
Cism-i İnsan Bir Fenerdir, Elbet Bir Gün Söner
Ateizm Din degildir,Seytanla,Melekle hiç alakasi yoktur.
neyle alakası vardır sen söylede öğrenelim o zaman.
İnsanlar günahları ile övünüp sevaplarıyla alay ediyorlarsa şeytan yüreklerinde tavaf ediyor demektir.
Fake bir s..alak maydanoz kafalı işte. Forum forum dolaşıp ortalık karıştırır böyleleri. Güzel çeneni böylelerine açma istersen. ;=)
Çok saygın Devrimciye özel mesaj çekip saygılarımı sunmak istedim ama özel mesaja kapalı.
Adminimden ricam bu tip Fake üyeliği silmesi. ;)
Belki de o sensin? ;)
Ey insan, öleceğin günü bilmiyorsun!!!
Hiç olmassa ölümlü olduğunu bil.
Mevlana
İz bırakanlarla senin aranda basit bir fark var sadece...
Onlar ömür boyu gayret ediyorlar... Sen ömür boyu hayret ediyorsun.
M.Akif ERSOY
Her insan kendine yakışanı yapar...
Çünkü kalite asla tesadüf değildir.
Günün adamı olmaya çalışma hakikatin adamı olmaya çalış...
Çünkü gün değişir hakikat değişmez.
"Öleceğiz müjdeler olsun müjdeler olsun/ Ölümü de öldüren rabb'e secdeler olsun"
Gün olur devran döner
Budizmin brahmanizmin,hinduizmin v.s tüm yerel ve kabile dinlerininde ne bir ilahi kitabı nede bir elçisi var. O dinlere inanan milyonlarca insan var,şimdi git onlara şunu söyle; Sizin ne bir peygamberiniz nede bir ilahi kitabınız var gelin bu işten vazgeçin de bakalım sana ne söyleyecekler...Bir inanışa din denmesi onun mutlaka doğru olması anlamına gelmez.İnansızlıkta bir inanç olduğuna göre ateizmde ona inanlarlar için bir inançsızlık dinidir.Bugün hrıstiyanların ve musevilerin birer tane bozulumuşta olsa kitabı ve birer peygamberi var,peki bu din inanışı doğru bir inanışmı hayır,olayı birde böyle düşün bakalım.Herkesin cehenneme gitme hürriyeti var bunu engelleyemeyiz. Ha sen ne düşünüyorsun bu konuda dersen onu kur-an cevaplasın “Allah katında din İslâm’dır.” (Âl-i İmran: 19) “Kim İslâm’dan başka bir din ararsa, onunki katiyyen kabul edilmeyecek ve o âhirette kaybedenlerden olacaktır.” (Âl-i İmran: 85)
“Şüphesiz sizin bu ümmetiniz bir tek ümmettir. Ben de sizin Rabbinizim. O halde benden korkun.
Amma ne var ki, insanlar din hususunda kendi aralarında parçalara bölündüler, çeşitli kitaplara ayrıldılar. Her bölük, her parti kendi tuttuğu yoldan memnundur, yanında bulunan (din veya kitapla) sevinmektedir.
Şimdi sen onları bir süreye kadar kendi sapıklıkları ile başbaşa bırak!
Kendilerine verdiğimiz servet ve oğullar ile, onların iyiliklerine koştuğumuzu mu zannediyorlar? Hayır, onlar işin farkında değiller.” (Mü’minun: 52-56)
Selamlar sanada. Bende Nizipli Mahmut
Ben tartışmaya değecek kadar önemli bulmuyorum bu konuyu. Çünkü Felsefeci arkadaşların genelde işi budur. Ortalığı bulandırmak, yıpratmak, görmezden gelmek, realitelerin dinamikleriyle alay etmek ve KESİN RET..MUTLAK RET..Sıfır elde var SIFIR.
Iyi aksamlar,bu saydiklarim hepsi din olarak tanimlarlar.
Ateizim,kendisini din olarak tanimlamaz.
Bu Konu Burada bitsin Bence.
Hepinize iyi aksamlar.
Ben Nizipli Ahmet.
Ateizim kendini din olarak tanımlasa ne olur tanımlamasa ne olur.Bilgin varsa delillerle konuş, yoksa otur dinle.:(
Gülerken herkes eşlik eder, ya aglarken. Basarılara herkes ortak olur, ya yenilgilere. Öyle bir dost edin ki; kotü gün kapını çalınca kapıya seninle beraber baksın
GÜNÜN SÖZÜ
Ne tuhaf değil mi? “Sensiz yaşayamam” diyen insanların hepsi yaşıyor, ama başkalarıyla!
minareyi çalan kılıfını uydurur.