Benim Gibi Gurbetteyseniz Nizip’in en çok nesini özlüyorsunuz?
Ben mi ?
Ben Nohut Dürümünü Ve Sokaklarını...
Yazdırılabilir Görünüm
Benim Gibi Gurbetteyseniz Nizip’in en çok nesini özlüyorsunuz?
Ben mi ?
Ben Nohut Dürümünü Ve Sokaklarını...
nohut dürümü,Nizip patlicanı ve açık ekmeğini çok özlüyorum.
walla nızıpte gece gezmelerını ozluyom
Nizip in ençok lahmacununu özlüyorum
buradada satılıyor ama Nizip inki farklı
ben Nizip in eski halini özlüyorum her izine geldigimde degisiyor büyüyor gelisiyor ve eski hatiralar yavas yavas gidiyor nizibin herseyi özlenir.
gardaslarım ben en çok nizibin kavurma ve nohutunu özlüyorum
o tepsiye bandıra bandıra yediğimiz ve suyunun kolumuzdan aktığı patlıcan kebabını:) nohut dürümünü,Nizip patlıcanlı kızartmasını,akşamları olan komşu muhabbetlerini,hafta sonraları pikniklerini,belki bir çok kişi karşı çıkacak ama asfaltın yüzüme vuran sıcaklığı(afyonda okuyorum burda hava -30 ları görüyor)kahvedeki o arkadaş muhabbetlerini,ince belli bardakta kaçak çay içmeyi,acı biber salçasını,açma ekmeği,kavurma dürümünü(iç yağı bulunmasına rağmen:) )annemin sokkatan hadi akşam oldu artık eve gelin diye kardeşimle beni çağırmasını,koruk yemeyi(hırsızlamakta buna dahil:) ) ara sokaklarda maç yapmayı, acı kahve(mırra) içmeyi,akşamları sokağa kısa şortla çıkmayı,arkadaşımla sahur u arabada oturup radyo dinleyerek karşılamayı... daha çok ama ne fayda! artık Nizip sadece yazları 10 günün üzerinde kalabildiğim benim çocukluğumu güzel anılarımla kaybettiğim gönlümün başkenti olarak kalacak:(
nohut DÜRÜMÜÜÜÜÜÜ....:)
NOHUT DÜRÜMÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜ........:)
Ben, Nizip'i özlemeyi bile özlüyorum...
Bir gece sessizliğinde hep seni sezip,
İliğimde hissediyorum ey aziz Nizip!
annemi
ve tüm Nizip i cocuklugumu
Nizip adı bile özlenecek memleket
nesini özlemezki adam arkadas sabah kalkıp fırıncı taze ekmek alıp içine nohutu yatırma mı dersin kebapçıda kavurma ciyermi işe giderken 50 kişiye selaam aleyküm aley kümselammı 20 kişi gel çay iç mekanına gidince gelene hoşgeldin dayı oğlu beş gettin hala oğlu bir büyügünü görünce iştigin sigarayı saklama
öylen olunca evi arayıp ana hanım kaç ekmek demeyi mobilete binip eve getmeyi aksam yemekten sonra bir arkadasına büyügüne evine gidip çay içmeyi kahveye gidip oyun oynayıp 52 de basra çekmeyi geçi apo nun üzerine oynayıp huylatmayı elektirikçi şadan amminin oglu yahya ya at yarısından yanlış tiyo verip ertesi gün küsmesini
YOK ARKADAŞ BEN GİRİ GİDECEM KAFAYA KOYDUM
eyer bu anlattıklarımdan burnunun diregi sızlamayan Nizipli deldir
davul zurna sesini özlüyorum...sokakta küfreden cocuklari kapi önünda aksam oturan kadinlarin muhabbetini...motorsiklet sesini
Rahatını arıyorum :)
küçüklüğümü arıyorum..
Ailemi özlüyorum...
Gerçek dostlarımı özlüyorum..
işte öyle :)
NİZİP İN O ESKİ YEŞİL İNİ İSTİYORUM NERDE O ESKİ YEŞİL NİZİP
nohut DÜRÜMÜÜÜÜÜÜ....
NİZİBİMİZİN BÜYTÜN YEMEKLERİ ÇOK GÜZEL................................
nizibin en çok nohut dürümünü özledim birde nizibin en çok rahatlığını özledım arkadaşlarla bahçede oturup çay içerdik sohbet muhabbet ne kadar güzeldi ama artık Nizip benim için hayal Nizipte olanlar nizibin kıymetini bilsin
babam diyorki terzi hasan demirbilek komşu müslüm gümüş kasım akkuş bahçede okey oynardık çay içerdik sohbet ederdik diyor yani ailece hepimiz nizibin rahatlığını arıyoruz bütün dostlara selam
Nizipten foto kadir
NOHUT DURUMU AKRABALARIMI SOHBETLERI :( OF OF COK OZLEDIM BEN COK HERSEYINI
çayın temiz suyunu başka bir şey istemiyorum valla...
evet nizibin nesi özlenmezki ama en çok özlediğim bir nohut dürümü iki gerçek dostluklar arkadaşlarımı çok özledim hiç bir art niyet yoktu çünkü aramızda karşılıksız bir sevgi vardı burda o yok en çok onu özledim hıııııı birde şu var rahatlığı nizibin rahatlığı hiç bir yerde yok sohbet muhabbet ah ah ah ah
insanı en çok zorlayan özlemlerden biridir. şehirdir bu adı üstünde, sevdiğiniz tek bir binası, tek bir parkı, tek bir özelliği yoktur. onca rengin, sesin, hareketin birbirine karıştığı ortamı bulamadığı an iyice saçmalar insan. bulunduğu şehirde teker teker özlediği şehre ait olanları bulmaya çalışır, bulamaz, iyice zorlar. gel gör ki gereksiz ve insanı daha çok üzen bir zorlamadır bu; çünkü siz o özlediğiniz şehrin her yerine suretinizi tanıtmışsınızdır, çünkü o şehrin kaldırımlarına çöküp saatlerce ağlamışsınızdır, çünkü o şehrin sokaklarını gece gündüz, adım adım hissetmişsinizdir. bu yüzdendir ki dünyanın en güzel şehirlerinden birinde, istanbul' da bile o büyülü vapur yolculuğu manasız gelir size, bir de bunun için kendinizle kavga edersiniz. tek çözümü, o şehre adımınızı tekrar mümkünse atabilmek ve aynı kalp çarpıntısını hissedebilmektir.Nizipi içinizde his edin ve sakın UNUTMAYIN
HERŞEY GÜZEL NİZİP İÇİN
Nizip i diyer memleketlerden farkı kılan her seyi
vallahi ne yalan sölim varsa kiralık bir ev(öğrenciyim) arıyorum 1 aydır arıyorum bulamıyorum da :)
lütfen yardımcı olursanız sevinirim şaka diil gercek .vallahi bu gidişle Nizipin ancak batmana geri dönüşüşünü arıyacam :)
Bakın Nohut Dürümü birinci seçildi.
Bende bende bende...
Meyan şerbeti de hatırlamak istediğimiz bir lezzet...
Barak Karpuzu ve kavunu ....
Üzüm...
Of offf.
Gel 18 Ağustos gel
Nizip dışından 18 ağustosta gelenlere bir sabah kahvaltısını
Dr. İdris ve Büyük kargocu Ahmet karadağ planlarsa verya milletvekilliğine CHP den aday olsalar bile oy veririz.
osman abi bi nohut dürümümü istediğin
gel sana 18 ağustos sabahı nohutcuyu kiralayalım abi...:)
valla hepiniz boğazınızı özlemişsiniz nizibi değil :) gerçi hak vermek lazım sizlere nohut dürümüde özlenmezmi yani:)
ben hiç özlemiyorum :D
çünkü hergün gözümün içinde :D
HERŞEYİN YERİNİ BİR ŞEY DOLDURUR AMA NİZİP'in YERİNİ HİÇ BİR ŞEY DOLDURAMAZ.
........................................ BEN NİZİP'İ ÖZLÜYORUM.............................................
yıllar önce Nizip'de bulundum. ve hala oraları unutmadım. her günümüz çok iyi geçti diyemem. ama dostlar inanın iyi günlerimiz sıkıntılı geçen günlerimizden daha fazlaydı. şimdi artık oralara gelmek çok zor benim için ama keşke bir iki günlükte olsa oralarda bulunsam. parktaki lahmacuncuda yine tıka basa sayısını bilmeden lahmacun yesek yanına ayran ya da aşağı çarşıda berberin karşısındaki lokantada sabah çorbası içsem ya da hükümet konağının karşısındaki pastanede arkadaşlarla dostlarımızla laflasak ya da mızara gitsek sekiliye gitsek oralardaki arkadaşlarımızla tekrar biraraya gelsek. ne günlerdi ah ahh. hiç unutmadım yeşil Nizip'i hiç . resimlere baktımda oldukça değişmiş Nizip. biz o zaman ki halini bile unutamadık şimdi daha bir güzel olmuş. yeni gelin gibi süslenmiş her yer. bir ibrahim sercan vardı oralarda bilmem tanırmısınız. çok iyi bir çocuktu. çok zaman geçti aradan şimdi öğretmen olmuş duyduğuma göre. bilen ya da duyan varsa mesaj bıraksın. herkese iyi vakitler.
arkadaşlar Nizipli olupda Nizip i özlemeyen varmı Nizip in her şeyinin kendine has özel likleri vardır
hiçbiryerde fırın önünde nohutcu sahları cigerci yoktur hele ekmegimiz bizehastır nerde bulursun dürümiçin açıkekmegi ancak özelyaptıracan oda yapa bilirlerse onun için Nizip in herşeyini
Nizipte gittiğim bir ciğerci vardı en çok onun yağptığı ciğerlerı ve lahmacunu arıyorm
eskiden damatlara yapılan kına gecelerini
ÖNCELİKLE NOHUT DÜRÜMÜNÜ ESKİDEN DAMADIN KINASI YAKILDIKTAN SORNAGECELERİ ÇALGILARVE KALABALIK Bİ TOPLULUKLAR GEZMELERİ Bİ DEGER ADIYLADA(SAHURCU GEZMESİ DENİR) DAMDA YATMAYI KISACASI HERŞEYİNİ ÖZLEDİM
arkadaşlar ne yazsamki herşeyini özlüyoruz memleketimizin sabahları nohut dürümünümü,meyan şerbetinimi,akşamları damda yatmayımı,annemimi,arkadaşlarımımı,yazmakla bitmez bu iş kardeş
Mehmet abi Bizde sizleri ÖzLedik, HatırLıyorsanız kazanda aş Pişer bir seHane DöküLür sonrada Herkes Lokma edip yanında ayran İle içerdi...
öncelikle nizip ağzı konuşmalar özleniyor.-taman yorum bu böle olmasli ağm.nidin yaw-
nohut dürümü,
kahvenin önünde tavuk gibi oturup gelene geşene bakaraktan çay içmesi:)))))))))
dedikodular özleniyor.gurbetten gelipte evde ilk oturmada, ailemiz zaten diplomatik sunum yapıyor:))))))))şu şöle etti bu böle oldu