Nohut dürümünün üstadı Nizipli Mehmet amca hakkın rahmetine kavuşmuştur.
![]()
Yazdırılabilir Görünüm
allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
ölümle ilgili hadisler
Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmaktadır:
"Lezzetleri kesip yıkan ölümden çokça bahsedin!"
Hadisin mânâsı: "Onu anmakla lezzetleri bulandırın ki lezzetlere olan meyliniz kesilsin. Dolayısıyla ALLAH'a yönelmiş olasınız!"
Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur:
"Eğer hayvanlar, ölüm hakkında ademoğlunun bildiğini bilseydiler insanlar onlardan semiz bir et yiyemezlerdi." (Beyhâkî)
Hz. Âişe (r.a.) şöyle sordu: "Ey ALLAH'ın Rasûlü! Şehidlerle beraber haşrolunacak bir kimse var mı?" Hz. Peygamber cevap olarak şöyle dedi.
"Evet! yirmi dört saatte yirmi defa ölümü anan bir kimse!"
Bütün bu faziletlerin sebebi ölümün anılmasındandır. Ölümün anılması da aldanış evinden uzaklaşmayı ve ahiret için hazırlıklı bulunmayı gerektirir. Ölümden gaflet ise; insanı, dünyâ şehvetlerine dalmaya davet eder.
Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur:
"Mü'minin hediyesi ölümdür" Bunu şu hikmete binaen söylemiştir. "Dünya mü'minin hapishanesidir. Çünkü mü'min, dünyada nefsinin şiddetinden, şehvetlerinin riyazetinden, şeytanın müdafaasından ötürü sıkıntıdadır. Bu bakımdan ölüm onun için bu azaptan kurtulmaktır. Kurtuluş ise, onun hakkında hediyedir; zira Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur:
"Ölüm her müslüman için kefarettir." Enes'in rivayetine göre Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur.
"Ölümün zikrini çokça yapın! Çünkü ölümü anmak günahtan siler. Dünyayı gözünüzde küçülterek kıymetsiz kılar. Ayırt edici olarak ölüm kafidir. Vaiz olarak ölüm yeter
Duyunca çok üzüldüm, nohutun nerdeyse mucidi sayılan bu değerli insanın elinden Nizipli olupta noıhut dürümü yemeyen olmamıştır, kendisine allahtan rahmet diliyorum, inanıyorum ki allahın sevgili kulları arasındadır.
İnna Lillahi Ve İnna İleyhi Raciun.......
Allah rahmet eylesin Oğlu Kadir TAŞCI, tüm ailesi ve sevenlerinin başı sağolsun.
Üzüldüm... Allah gani gani rahmet etsin.
allah rahmet eylesin
Allah rahmet eylesin.
Sayın Nezir hocanın tanıtıcı yazısı ile damağımıza kattığı doyumsuz lezzet için teşekkürlerimi yazmıştım. Rabbim O'na gani gani rahmet etsin, cennet mekan olsun. O günkü yazı çok daha değerlendi.
allah rahmet etsin zaten ılk nohutu ondan almıstım ıyı hatırlıyom mamt amcayı allah mekanını cennet etsin
Allah rahmet eylesin
cok üzüldüm allah gani gani rahmet eylesin. hepimizin bası sagolsun
Acaba cenazesi ne zaman kalkacak, çerkezin fırını önüne getirip orada da bir tören yapılabilirmi.
Allah rahmet eylesin,akraba ve yakınlarına sabırlar diliyorum.
Allah rahmet eylesin.
allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
ALLAH(cc) rahmet eylesin.
Allah rahmet eylesin, ruhuna Fatiha...
mekanı cennet olsun yakınlarının başısag olsun.
allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Cenaze kaldırıldımı?
nohutcu dayı nettin sen yav izne gelecektim 5gün sonra gelip nohut dürümü yiyecektim yaptığın oldumu şimdi bizi bıraktın öbür nohut dürümcülerinin eline
allah sana yüreğin kadar rahmet eylesin inşşallah
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun...bizim Attar Ali Meydanında da Nohutçu Bayram vardı,Fettah'ın Fırınının önünde,sabahları demir sahanları alıp nohut alırdık,Fettah'ın fırınından da ekmek,ne güzeldi...
Oğlu sanırım devam ettiriyor.
allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun...
Allah rahmet eylesin.
Allah Rahmet eylesin......!
Allah rahmet etsin işallah
topragı bol olsun...
allahin rahmeti nohutcu mehmet ede salman mehmetin de üzerinden eksik olmasin
Allah rahmet eylesin...
allah rahmet etsin
Mehmet amcaya Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum
Allah(cc) rahmet eylesin amcamıza...
Eski komşumuzdu. Sabahları ilk nohutu biz alırdık. Mekanı cennet olsun.