7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları etkinlikleri çerçevesinde Türkçe'nin Çocukları, Gazianteplilerle buluşacak.
Devami...
Yazdırılabilir Görünüm
7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları etkinlikleri çerçevesinde Türkçe'nin Çocukları, Gazianteplilerle buluşacak.
Devami...
Ben bu çocuklardan birkaç tanesini TV'de izledim. Daha önce adını bile birkaç duyduğum bir ülkenin çucuklarının Türkçe konuşması gerçekten duygulandırdı beni. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Dünyada en çok konuşulan dil Çincedir yani otoriteler öyle söylüyor ama bence Dünyada en çok konuşulan dil Türkçedir.
evet ben de çoık duygulanıyorum bu organizasyonu düzenleyen lerden allah binkez razı olsun
türkiye ve türk dili için çok güzel bir gelişme çalışma gayret ve ilerleme emeği geçen bir çok insan var teker teker tebrik edip saygı duymak lazım olimpiyatlart anakarada yapıldı işlerden dolayı bir türlü gidemedi
Geçen sene mogolistanlı bir kız sakarya şiirini okumuştu çok duygulanmışştım çok güzel söylüyorduu
www.facebook'tan alınmıştır;
YanıtlaKaramanoğlu Mehmet Bey´i arıyorum, göreniniz, bileniniz, duyanınız var mı?
Bir ferman yayınlamıştı: "Bugünden sonra, dîvanda, dergâhta, bârgâhta, mecliste, meydanda Türkçeden başka bir dil konuşulmayacak!" diye, hatırlayanınız var mı?
Dolanın yurdun dört bir yanını, çarşıyı, pazarı, köyü, şehri, fermana uyanınız var mı?
Nutkum tutuldu, şaşırdım merak ettim, dolandığınız yerlerdeki Türkçe olmayan isimlere, gördüklerine, duyduklarına üzüleniniz var mı?
Tanıtımın demo, sunucunun spiker, gösteri adamının showmen, radyo sunucusunun diskjokey, hanım ağanın, first lady olduğuna şaşıranınız var mı? Dükkânın store, bakkalın market, torbanın poşet, mağazanın süper, hiper, gross market; ucuzluğun, damping olduğuna kananınız var mı?
İlân tahtasının billboard, sayı tablosunun skorboard, bilgi alışının brifing, bildirgenin deklarasyon; merakın, uğraşın hobby olduğuna güleniniz var mı? Bırakın eli, özün bile seyrek uğradığı, beldelerin girişinde welcome, çıkışında good-bye okuyanınız var mı?
Korumanın, muhafızın, body guard; sanat ve meslek pirlerinin duayen; itibarın, saygınlığın, prestij olduğunu bileniniz var mı? Sekinin, alanın platform; merkezin center; büyüğün mega, küçüğün mikro, sonun final, özlemin hasretin, nostalji olduğunu öğreneniniz var mı?
İş hanımızı plaza, bedestenimizi galeria, sergi yerlerimizi center room, showroom, büyük şehirlerimizi, mega kent diye gezeniniz var mı? Yol üstü lokantamızın adı fast food, yemek çeşitlerimizin menü; hesabını, adisyon diye ödeyeniniz var mı?
İki katlı evinizi dupleks, üç katlı komşu evini tripleks, köşklerimizi villa, eşiğimizi antre, bahçe çiçeklerini flora diye koklayanınız var mı? Sevimlinin sempatik, sevimsizin antipatik, vurguncunun spekülatör, eşkıyanın mafya, desteğe, bilemediniz koltuk çıkmağa, sponsorluk diyeniniz var mı?
Mesireyi, kır gezisini picnic, bilgisayarı computer, hava yastığını air bag, oluru, pekâlâyı, okey diye konuşanınız var mı?
Çarpıcı önemli haberler flash haber, Yaşa, varol sevinçleri, oley oley,
Yıldızları, star diye seyredeniniz var mı? Vırvırık dağının tepesindeki köyde, cafe show levhasının altında, acının da acısı kahve içeniniz var mı? Toprağımızı, bayrağımızı, inancımızı çaldırmayalım derken, dilimizin çalındığını, talan edildiğini, özün el diline özendiğine içi yananınız var mı?
Masallarımızı, tekerlemelerimizi, atasözlerimizi unuttuk, şarkılarımızı, türkülerimizi, ninnilerimizi kaybettik,
Türkçemiz elden gidiyor, dizini döveniniz var mı?
Karamanoğlu Mehmet Bey´i arıyorum,
Göreniniz, bileniniz, duyanınız var mı?
Bu olimpiyatlarda insanlar neden ağlıyor,duygulanıyor bir anlam veremiyorum.Afrika ülkesinden veya İngiltereden bir çocuk Türkçe konuşuyor diye ağlamakmı gerek.Biz ingilizce konuştuğumuzda veya şarkı söylediğimizde onlar duygulanıp ağlıyorlarmı? Bu aşağılık duygusundan kurtulmamız gerekiyor.
Saint joseph lisesinde okuyan bir Türk çocuğu..! Fransızların kahramanlık veya halk türkülerini okursa hem de bunu bir Fransızın okuyamayacağı kadar içten yürekten okursa üstelik bunu yaparken bir Fransız gibi davranırsa en uç noktadaki Fransız milliyetçileri bile duygulanır...
Bunun aşağılık hissine kapılma ile ilgisinin olmadığı kanaatindeyim.
Birileri de sana(Mahmut agabey) israrla 'avatar' ariyor:)))
Bunların Türkçe konuşması,şarkı söylemesi ve Türk tarihini okuması beni neden duygulandırsın ki? Dünyada herkes ingilizce konuşuyor diye ingiliz gibimi düşünüyor? İngiliz çıkarlarınamı çalışıyor.Zaten bu insanlardan ileride Türkiye lehine bişeyler yapmasının beklenmesi saflıktan başka birşey değil.
Duygulanmak içiden gelen bir his ağlamakdan dışa vurmaktı:)r.Duygularımızı bastırmayalım mehmet:D bırak sal gitsin ya salya sükük ağla:D relax ol:D
Bizden ii türkçe şarkıları okudular helal olsun kutlarım
çok güzel bir organizasyon.ama bugünlere kolay gelinmedi.allah bu güzellikleri yaşatanlardan razı olsun.inşallah bu bizim gibi konuşan 115 ülke bizim gibi de düşünür de dünyaya barıi huzur güven hakim olur.vesselam...
bazı insanlar var emege saygının ne oldugunu bilmezmiş dogruyu ne kadar anlatsanda anlamak istemedigi için dogrulara yanlış dermiş.
kendi diline öz vatanında gerekli özeni göstermeyip, konuşurken kendini bilgiç gösterme adına sözde türkçeleşmiş igilizce kullananlar, işyeri tabelalarında kendimizi Londra'da sanacak kadar yabancılaşmış insanların, ek ders olarak türkçeyi öğrenip her ülkede içinden en başarılı birini alıp burada gösteri yapmak aşırı abartı olmalı.Marifet, kendi ülkende yabancı dille eğitime son verip çocuklarımızın birer dahi olması sağlanmalıdır.Bu abartı, devşirme çocuklarla Türkçe'yi kurtarma çabası !? Ee bana göre yine de hiç yoktan iyidir.Bu gösterinin asıl amacı, tarafsız kişileri bir cemaate sempatizan kazandırma gayretleridir.
Kanaatimce bu organizasyonun en büyük meyvesi türkçe konuşmak veya konuşturmak değildir. Türkiye'yi sevdirmektir. Bana bu yeter.
Cematin savunduğu nokta; bunlar Türkçe ögrendikten sonra ülkelerinde belirli bir yere geldikten sonra Türkleri kollayacaklarmış! Kendi ülkelerinin çıkarlarını ön plana çıkarmayıp bizimi savunacaklar! Kendi vatanına ihanet edenin Türk'e ne faydası olacak.Mahmut amcanın dediği gib amaçları 'sempatizan kazandırmak'
Türkiyeye sempatizan kazandırmanın zararını anlayamadım.
Ülkesine neden ihanet etsin ! Bu kanıya ulaşmak için ne kadar uğraşmış olman lazım !
Bir süre Kazakistanda bulundum, , Türkçe-Rusça, bilen tercümanlara ihtiyacımız vardı, aynı zamanda güvenilir olmalarıda gerekiyordu, bir kaç Rus ile bu işi götürmeye çalışsakta içimiz rahat değildi Türk öğrencilerde vardı ama yeterli değillerdi, daha sonraları bu okullardan mezun olan bir kaç Kazak gençi ile çalıştık fevkalede işimiz görüldü üstelik güvenimizi sarsacak bir durum yaşanmadığı gibi tercümanlık haricinde karşıdakilerin davranış ve konuşmalarına yansıyan hissiyatlarınıda bize ayrıca aktardılar.
Türkçe-İngilizce Kazakça-Türkçe dil bilmeleride ayrı bir güzellik oldu.
Bu örneği 100 küsür farklı ülkede yaşayabilme imkanı var ayrıca bu tür sıkıntıları ancak yaşayan bilir, yabancı bir ülkede Türk dilini bilen ve konuşan insanların olması üstelik sizin onlara ihtiyaç duymanız ve çok tevazulu bir şekilde size yardımcı olmaları tarif edilemez bir güzellik, kim ne derse desin ben iftihar ediyorum.
Kısaca şöyle diyeyim; Biz ingilizce ögrendigimizde ve şarkı söylediğimizde,ingilizlere sempatimi duyuyoruz.Onların çıkaranımı çalışacagız.Uluslar arası platformlarda İngilizlerimi savunacağız.Bu olay çok büyütlüyor.Benim anlatmak istedigim bu.
memedim her ikisinide sen söylüyorsun !
İstersen tarafsız ılımlı gözle bak, bardağın dolu tarafına bak.
Tamam işte:) ben savunmazlar diyorum.
Sempatizan kelimesini Türkiye için değil.Cemeat için kullandım.
Herzaman olaylara bakarken tek taraflı konuşmamak lazım
adminin dediği gibi bardağın dolu ve boş tarafına bakmak gerektiği kanısındayım
selametle
Biz ingilizceyi mecburi şartlarda öğrenmek istiyoruz, eğer ingilizce beynelmilel bir dil olmasa bırakın öğrenmeyi öğretenlere farklı bir göz ile bakarız.
Ama o okullarda okuyanlar İngilizceyi kurtuluş olarak görmekle birlikte Türk dilini de isteyerek ve severek öğreniyorlar.
Senin ifadenle,
savunmasınlar, savunmazlar....
ama savunmaları için, Türkiye'ye sempati duymaları için çaba gösteren bir grup var. İster cemaat olsun, ister başka şey olsun. Bunlar Türkiye için yırtınan, karın tokluğuna gurbette yaşayamaya çalışan insanla değillermi ?
Bakın pırlanta gibi gençler yetiştirip getirdiler,
Türkiye aşığı !
Ortada güzül bir proje varken, müsbet sonuçları görülmüşken, hala art niyet aramak niyedir ?
Arkasında bir cemaat olduğu içinmi ?
Benim o ülkelerde yaşayan Türk gençlerine dediğim birşey yokki.Türk okularında Türk tarihini anlatan Türkçe eğitim almaları çok güzel.Benim anlatmak istediğim orada okuyan yabancıların Türkçe konuşmasıyla,Türkçe şarkı söylemesiyle bize bir faydası olmaz.Televizyonlarda ağlamaya gerek yok.
Bunu yillardir tartisiyoruz ancak keske dediginiz gibi olsa ama malesef bu kuzu postunun altinda degil kurt, canavar yatmaktadir. Mahmut agabeyim haklidir, bu kiliflar kesinlikce aldatmacadir ve dile getirdiginiz gibi saf anadolu insani bu 'misyonerlik' faaliyetine 'karin tokluguna' ulvi bir amac ugruna 'mucadele' inandirilarak 'somurulmektedir. Tarih boyu islam kulturunde olmayan ancak 'misyonerlikte' mevcut olan 'cete' asilli kurumsal yapi baska sekilde izah edilemez!
Islam ahlakinda bir insani ancak devlete 'vegiyle' yukumlu kilarsin! Zekati, sadakayi veya 'himmeti' ne cemaate ne vakfa birak verdirtmeyi 'yonlendiremezsin.
Yazik cok yazik buna aldanip ta coluk cocugun rizkini bunlara peskes cekiyorlar, emeklerini omurlerini saflikla vakfediyorlar. Hicbir irade ya da soz haklari olmadigi halde. Bu ABD ve Israil'in oyunudur Cete Basi hala Milyonluk Koskunde insanlari kukla misali kullaniyor. Lanetliyorum, Allah'tan takipcilerine uyanmalarini niyaz ediyorum.
Maalesef yine, "benim grubumdan olmayan da bir hile vardır" görüşü okuyorum.
Bundan sonra kısır bir döngüye gireriz.
Konu Türkiye'yi sevdirebilme çabaları iken, uzun yıllardır çekilmek istenilen mecraya kaymasın lütfen.
Ben hicbir gurupta degilim, dogru nerdeyse ordayim yanlis nerdeyse karsisindayim. Bir insanin delili kendiyle celisiyorsa baskasinin suclamasina gerek yokki!
Ne guzel diyorsunuz 'karin tokluguna' boyle bir uygulama ISLAM TARIHINDE YOKTUR Sadece 'cihadi ekber' ilan olur Sancaki serif cikarilir ki o da Peygamber Donemidir bi de Osmanlinin son donemi bu kosulda insanlardan sadece DEVLET birseyler talep eder. 15 asirlik ahlak terbiye usul ortadadir. Ama misyonerler bunu her zaman keyfi olarak yapar!
Sorarim size MILYON DOLARLIK KOSKTE oturan birinin sozu saf anadolu insanin sefaletiyle nasil izah olunur?
Ben dünyanın her köşesinde Gülen cemaati okullarında, eğitimin sadece Türkçe yapılmasını kasdediyorum.Halbuki O okullarda eğitim İngilizce, ama Türkçe yanabcı dil olarak öğretiliyor.Ama Türkiye gibi kompleksli ülkeler kendi diliyle değil yabancı dille eğitim yapılmasına izin veriyor.Prof.Dr.Oktay Sinanoğlu yaptığı incelemede insanların başarısı için ancak anadilde eğitim yapılması gerektiğini ispatlıyor.
Konuları niye birbirine karıştırıyoruz ki
Mahmut Abi sana yeni bir konu açma düşüyor
Eğitim Türkçe ne demek.
Bu konuda bir başlık aç istersen
Orada yazalım.
türkiyem için islamiyet için ,cemaat.ta olsa tarikatta olsa yapılan dogru ise emegi geçenlerden Allah razı olsun.görüyoruz ülkemizde çok bilmişlerin aslında hiç birşey bilmedikleri gün gibi ortada ülkemin hakkını savunmaya gelince nasılda arkalarına bakmadan kaçıverirler bu işler lafla değil yürekle olur yapılanları küçümsemeyelim dünya alkışlarken ,bizlerin acımasızca eleştirmesi haksızlık oluyor.
haritada çoğunun yerini bilemedigimiz yerlere giderek ,o egitime sevgiye muhtaç, insanlara art niyet gözetmeksizin türkkiyeyi tanıtıyorlarsa .islamiyeti ögretiyorlarsa bırakında öğretsinler. adamlar gelip ülkemizde hiristiyalıgı yayıyorlar frasız okuları var almanıvar ingilizi var, bazıları bunları görmezden geliyor taaabi normal .türk okulları varsın dünyanın her yerinde olsun .
Sadece bu konuya bile bu denli acımasızca bakabilen o güzel kardeşlerimize diyorum ki:
Helal olsun size...(!)
Bu dgerlendirmeyi yaparken 'somuru duzenini' bilmeniz gerekir. Dunya ekonomik sistemini ve en onemlisi 'misyonerligi' gerisindeki siyonizmi!
Bunlar bizim gibi 'mert' degillerdir. Isi cozmusler. Basini oksayip elinde ne var ne yok aliyorlar. 'Beyaz adam elinde kitapla yuzyil once geldi, bizim topraklarimiz vardi. Simdi bizim kitabimiz onlarin topraklari var!' Bu cumle ne anlam ifade ediyor?
Peki 'turuncu devrim' nedir?
Islamda kimler para toplar ve netur hizmette bulunur? Vakif sistemi nasildir?
Maalesef benim saf anadolu insanimi bu 'kole duzeni icin' karin tokluguna dunyanin en ucra yerlerine gonderip uzerinden para kazaniyorlar! Oyle bir carkki, emek = bedava, tesvik ve vergi indirimi ayrica hizmet karsiligi ucret! Yani 3 girdi 1 cikti! su an milyar dolarlik sermayeyle dunya guc dengelerini nerdeyse belirliyecek guce erisilmis ve zayif ulkelerde 'soz hakkina' ulasilmis!
Oyunun farkinda degil misiniz?
Elhamdulillah