Henüz siyah beyaz reklamların yayınlandığı günlerde, TRT tarafından hazırlan ülfet fabrikası belgeselini bilginize sunuyoruz. İyi seyirler.
Ülfet videosu tıkla
http://www.ulfet.com/tv2.swf
Yazdırılabilir Görünüm
Henüz siyah beyaz reklamların yayınlandığı günlerde, TRT tarafından hazırlan ülfet fabrikası belgeselini bilginize sunuyoruz. İyi seyirler.
Ülfet videosu tıkla
http://www.ulfet.com/tv2.swf
Mehmet nerden buldun bu filmi, çok hoşuma gitti 1965 yılındaki ÜLFET'in ne kadar modern bir fabrika olduğunu cümle alem öğrensin, bu filmi izledikten sonra aklıma takıldı görüntüdeki çalışanlar Niziplimi Nizipliyse kim oldukları bellimi.
mehmet abi çok güzel bi film tebrikler nasıl buldunuz işte şunu da anlıoz işçiliğin ne kadar alın teri bir iş olduğunu
gerçekten çok güzel mehmet abi bunlar tarih eser niteliğindedir helal olsun
vay be ne tesismiş...
teşekkürler abi paylaşım için..
Çok güzel görüntüler sayın Admin,Teşekkürler.
Çalışanları tanıyan varmı.
tşkler adminim. :)
Çok teşekkürler sevgili kardeşim.selamlar
akif abi paylaşım için çok teşekkür...
Fotoğraflara tıklayarak büyük boyutlarını görebilirsiniz.
![]()
![]()
![]()
![]()
Bu 4 fotoğraftada nizipin genel bir manzarası kayda alınmış. Fotoğraflara tıklayarak büyük boyutları görünebilir. Müsait bir zamanınmda bunların videolarını ve birleştirilmiş daha büyük hallerini sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Yıl tahmini olarak 1965 - 70 yılları sanıyorum.
abi ellerine saglık çok güzel bi video helal olsun o zamanda yapanlara helal olsun sana bunu bizimle paylaştıgın için
Abiiiiiiiii eline sağlık yaaa :) Videoyu izledim gerçekten insan duygulanıyor,ayrıca videoda izlediğimiz makinalar kaldırılmadan önce görmek bana nasip oldu,canlı canlı gidip yerinde görmek eski labaratuvarı eski koca koca taşları makinaları yerinde görmek gerçekten büyüleyiciydi. Vay bee !
Ellerin dert görmesin. Bu güzel videoyu bizlerle paylaştığın için. Eğer imkan olursa Ülfet müdürü ile görüşülüp, bir hafta sonu Ülfet fabrikasını tüm nizip.com üyelerinin ve Ülfetten emekli olan çalışanlarının gezme imkanı verseler ne iyi olurdu. Bu fabrikada mutlaka bir yakınımız çalışmış ve emekli olmuştur. Bu güzel nostaljiyi hep beraber Ülfeti ziyaret ederek yaşamayı sanırım ben dahil tüm üyelerimiz isteyeceklerdir. Sevgili Hacı gardaşım resimleri inceleyemedim, çünkü çok küçük ileride onları büyük resim olarak atarsan bizlere inceleme fırsatı vermiş olursun...Ellerine vede emeğine bir kez daha teşekkürler....
Mehmet resimleri göremiyorum aradığınız sayfa bulunamıyor diyor.
düzelttim;
fotoğraflara tıklayarak büyük boyutlarını görebilirsiniz.
Ülfet fabrikasında Abdullah bey mutlaka gelin dedi, her zaman gidip bir çaylarını içebiliriz.
Ellerine Sağlık Mehmet Bey Video Çok Güzel Olmuş, İnşallah Ülfetin Sireninide Faaliyete Geçiricez Herşey Zamanla Daha Güzel Olacak Görüşümce ...
Nizip sanki eskiden daha güzelmiş.
Mehmet ,yanilmıyorsam 1977/78 gibi okulla Ülfeti ziyarete gitmiştik o gün geldi aklıma ilk defa orada öğrenmiştim aslında Ülfetin kurulduğunda sadece yağ ve sabun değil tesiste bulgur,irmik.bisküvi ,şarap üretimi olduğu ve bunların üretiminin durduğu,
daha o günlerde sonun başlangıcı olduğunu şimdi anlıyorum bu ilçeye bu hizmeti getirenleri rahmetle anarken aynı şekilde yağmalayan ve içerden çökertenlerede yazıklar olsun bir bölgenin kaderiyle oynadılar.
fotoğrafları aldığın videoyuda bizlerle paylaşırsan sevinirim.
eline sağlık
Mehmet abi gercekten harıka bir sey ya ellerine saglık paylasımın ıcın teskler
İbrahim videoları ayıklayıp, internete atacağım. Ozaman linkinide yine sizlerle paylaşırım.
Hacının dediği gibi siren sesine en çok ben sevineceğim. Çünkü o basit siren sesi beni çocukluğuma anılarıma götürecektir. İnşaallah Ülfete ziyaretide yapacağım, eğer mümkün olursada siren sesi için yetkililer kimse onlarla konuşacağım...
ben daha önce seyretmiştim bunu . www.ulfet.com sitesinde var aynı film
baya eski bir belge her şeye değinilmiş hemen hemen herşey var ellerinize sağlık bildiğim kadarısıyla ülfet büyüklüğündeki fabrika dünyada 2 tanae biri nizipte diğeri ispanyada diye biliyorum umarım yanlış bilmiyorum
devamını beklioz mehmet abi ama çok gusel ne kadar güzel portre
M. Altay Evet Yanlış Biliyosunuz 2 Tanedir Bi Tanesi İtalyada Diğeri Nizipde Ülfettir, Ülfet İtalyan Teknoloji İle Yapılmış Bir fabrikadır. Fabrikanın % de 80'ine Yakın Malzemesi İtalyadan İthal Edilmiştir.
iyide sunucu bulunamıyor yazıyor...
evet sizede bu sözleriniz için teşekkür ederim bu belgeseli sunaN admin kardeşimizede seyrederken çok hüzünlendim çünkü benim çocukluğum ülfet kenarlarında geçmişidi ayrıca 1978 yılında da kısa dönem olsada 3 ay Ticaret Memuru olarak çalıştım Müdürümüz ise ASLAN bey di inan çok duygulandım herkese selamlar ESAT TUTAR GÜMRÜK MÜŞAVİRİ MERSİN
çok güze bir film adminim tebrkler sabuncuuğun ne kadar zor koşullardan geçtiğini gördüm anı zaman bende sabuncuyum
nizibin eski görüntüleri daha güzel bence nizip o dönemlerde güzel seviyelere ulaşmış durumda tebrik adminim
Abicim eline,yüreğine sağlık çok güzel bir paylaşım galiba o zaman ülfet Dünya'nın en büyük 2.Fabrikasıymış
teşekkürler abi ellerine sağlık
Kıymetli kardeşim.Allah razı olsun,eline yüreğine sağlık.Çok güzel bir vefa örneği sergilemişsiniz.
Babam,amcam,dayım,yıllarca bu fabrikada ter döküp emek verdiler.Nice insanlar bu fabrikanın bereketiyle geçimlerini sağlayıp,çocuklarını okuttular.ÜLFET şehrimize bereket,şöhret,kültür getirmiştir.Hele gurbet ellerde,askerlik yaparken,ÜLFETmamüllerini görenler hem hasret giderir,hem de Nizip'li olmanın haklı gururunu yaşarlardı.Emeği geçenlere"ışk olsun yoorum".
O zamanın şartlarında bu teknolojiyi memleketimize kazandıranlara çok teşekkürler.Eline sağlık kardeşim birazda duygulandım.
teşekkürler,ellerine sağlık.
ancak dünyanın en büyük 2. fabrikası olan ülfet şimdi ne durumda,öğrenmek isterim.
çocukluğumda hem sabununu hemda yağını kullandığımız ülfet in daha ileriye gitmesi ile daha mutlu ve gururlu olacağımı bildiririm.selamlar.
işte nizibimin güzel kokusu güzel tarih izlerinin yaşandığı bir portre tebrikler adminim
ellerinize sağlık çok duygulandım çok harika