1111 biri 11 re bölersen sonuç nedir
Yazdırılabilir Görünüm
1111 biri 11 re bölersen sonuç nedir
arman üyemiz yanımda oldugu için diyorki kımse hesap makinası kullanmasın rica ediyormus..
1010.09090909...
ben hesap makinesi kullandım 101 çıktı:):):):)
kelime oyunu var 10 eder
1111 i 11 e bölersen nasıl on ediyor sakkalli kardeşim...Yoksa Almanyada matematiğin mantığı başkamı :D:D
oktay abi olmamış hesap makinası kullanmak yok bölme yaparak vede sitede nasıl yapıldığını görmem lazım
konuyu acan espri olsun diye acmıs sanırım heralde cevap verenlerde espride bulunmus galiba
secret garden bakiyorumda mütevazi olmussun.eskiden direk bunlar bilememis ben bilirim benim burcum kü+lek gibi laflar ederdin:)))
bikere burda bi hile var 1111 eger 11 e bölünürse 101 çıkar sonuc sayı kalansız bölündüğü için ama soruda 1111 biri demişsiniz yani direk 11111 yazabilirdiniz o halde sonuc 11111:11=101009ve devretmeye devam eder cünki 1111 tam bölünürken sonda 1 kalıyo yanına 2 tane 00 eklenmesi lazım bölmeye devam için iki sıfır eklendiğinde 100 oluyo dolayısıyla 11 e bölündüğünde ordanda 9 çıkıyo bölünen sayıya 2 tane 0 eklediğimiz için bölümede ekleniyo 2 tane 00 tekrar 1 kalıyo böyle devrederek gidiyo.. bu arada not hesap makinası kullanmadım kesinlikle
Bnnım sözel kuvvatlıydı:hıc sevmedım su matematıgı sevmeyecegımde
aslında zevklidir matematik hatta bazı konuları vardır cözdükce cözmek istersin yalnız türev cok gıcık fonksiyonlarında bi soru için tahta dolardı ııyyykkk ama logaritma zevklidir:)
benden intikammi aliyorsun nizipce konusuyorum diye ne?fonksiyon ney türev ney logaritma neyki la. evet evet külekler intikamci olur hemde::
hazirim.ben cevapi verene kadar mamet amminin yanina get bak sana ne dimis
KURALLAR :
1) Beş farklı renkte beş ev var,
2) Her evde beş farklı ülkeden birer kişi oturuyor,
3) Bu evlerde yasayan kişiler;
- Farklı marka içki içiyor
- Farklı marka sigara içiyor
- Farklı cins hayvan besliyor,
4) Sigara, içki ve hayvanların hiçbiri aynı cins değil.
VERILEN BİLGİLER :
1) İngiliz kırmızı evde yaşıyor.
2) İsveçli köpek besliyor.
3) Danimarkalı çay içiyor.
4) Beyaz evin solunda yeşil ev var.
5) Yeşil evin sahibi kahve içiyor.
6) Kuş bakan kişi Pall Mall marka sigara içiyor.
7) Sarı evin sahibi Dunhill marka sigara içiyor.
8) Tam merkezdeki evde yasayan kişi süt içiyor.
9) Norveçli ilk evde oturuyor.
10) Kedi besleyen kişinin evinin yanındaki evde oturan kişi Blend marka sigara içiyor.
11) Dunhill marka sigara içen kişinin evinin yanındaki evde oturan kişi at besliyor.
12) Blue Master marka sigara içen kişi aynı zamanda bira içiyor.
13) Alman Prince marka sigara içiyor.
14) Mavi evin yanında oturan kişi norveçli.
15) Su içen kişinin komşusu Blend marka sigara içiyor.
SORU : Balığı besleyen kimdir?
dur düsünüyom:)))
cevap:iclerinde biri besliyor
bu soruyu dünyada sadece %2 lik kısım cevaplayabiliyomus o yüzden cevaplayamazsanda üzülme:)))))) ben sabaha kadar beklerim
cevapladim ya.iclerinden biri besliyordur diye
1.EV : Sarı Ev - Norveçli oturuyor, Dunhill marka sigara içiyor, Su içiyor, Kedi besliyor.
2.EV : Mavi Ev - Danimarkalı oturuyor, Blend marka sigara içiyor, Çay içiyor, At besliyor.
3.EV : Kırmızı Ev - İngiliz oturuyor, Pall Mall marka sigara içiyor, Süt içiyor, Kuş besliyor.
4.EV : Yeşil Ev - Alman oturuyor, prince marka sigara içiyor, kahve içiyor, BALIK besliyor.
5.EV : Beyaz Ev - İsveçli oturuyor, Blue Master marka sigara içiyor, bira içiyor, köpek besliyor.
offff ben o %2 lik kisma gircem.aksam aksam fena aldim benden hirsini helal olsun az bekle 10 dakka yogunlasmam lazim.sen get yol üstü siirimle riyakarim beni oku :))ben hemen düsüncem
bir soru var aklımda ama cevabını gercekten bende bulamadım onu sorsam sana olurmu yardımcı olursan sevinirim:)))))))))))))))
tabi neden olmasin :))iyimi adam konu acmis bizde icine ettik :)))))
3 arkadaş bir markete giderler.Orada bir radyo görüp almak isterler.Radyonun fiyatı 30 YTL 'dir.her biri 10'ar YTL verip bir radyo alır ve çıkarlar.Daha sonra market sahibi farkederki radyonun gerçek fiyatı 25 YTL 'dir.çırağına 5 YTL'yi verip bunu adamlar arasında eşit olarak paylaştırmasını ister.Sonuçta adamlardan yanlışlıkla 5 YTL fazla almıştır.Çırak yolda giderken kendi kendine düşünür ve derki ''-ben bu 5 YTL'yi adamlara eşit olarak paylaştıramam.En iyisi ben onlara 3 YTL'yi paylaştırayım kalan 2 YTL 'yide cebime atayım.''Böyle düşünmüş çırak ve düşündüğünüde yapmış.3 YTL 'yi adamlar arasında eşit olarak(yani her birine birer YTL vermiş:) paylaştırmış ve 2 YTL'yide cebine indirmiş.Şimdi gelelim sorunun can alıcı kısmınaadamlara birer YTL'sini verince; herbiri 10 'ar YTL vermiş olan adamlar şimdi 9 'ar ytl vermiş oluyorlar radyo için.adam başı 9 YTL 3 kişiden radyo için verilen para ne yaptı 27 YTL..eeee 2 YTL' de çırak cebine attı 29 YTL. Şimdi söyleyin bakalım 1 YTL nereye gitti...
yalnız bu soruyu şöyle düşünmeyeceksiniz.''3 YTL adamlarda 2 YTL çırakta toplam 5 YTL.. olur.''fakat çırak adamlara 1 YTL lerini geri verince herbiri 9'ar YTL den 27 YTL vermiş oluyorlar.bizim bu problemde bulmamız gereken baştaki 30 YTL' dir.
bu soruyu ben cok sordum hatta nizip kom üyelriyle toplanmistik bi ara onlara sordum bilemediler.bende cevabini bilmiyorum.ayrica cok kötüsün adamin konusunu dagittin:))))
ama söyle mantik yürütebiliriz.30 i bosver sen-25 ytl degilmi radyo?9 ar verirlerse 27 eder 2 de cirakta kalir 27-2 25 eder
konuyu acan Arman beyden özür diliyorum evet konuyu dagıtmısım umarım hos görür.. Arman beyin sorusunuda cevaplamıstım evet haklısın daha fazla daılmasın konu:)
nasil olsa dagildi simdi bhen soruyorum sana HERSEYE LAZIM? BIR HAKKIN VAR GIDIP UYUYCAM SEN BU SORUYLA SABAHA KADAR KIVRAN:)))simdiden iyi geceler
baska kısımda sor ya şimsi sabah Arman bey gelip naapmıssınız konumu diyecek valla sinirli birimidir bu arada??
külekler nniye böyle cekingen ve de cok düsünürkü,bisey olmaz hadii:)) soruyu düsünmen icin zaman kazanma uyanik külek.<<<<<<HERSEYE LAZIM NEDIR BU <<<<
herseye lazımmı soru bu nasıl soru ya cok genel olmus biçok sey herseye lazım... bak bence konu çok dağıldı kızacaklar gibime geliyo bu sorunun cevabı sevgi deyim sevgide genel bişi sonucta anne sevgisi baba sevgisi es dost vs.. bu arada arman bey ben masumum
vazgectim sevgiden para diyorum
Yok yok bu konu dagılcak.:))sevgıyede parayada lazım aklına ne gelıyorsa onada lazımm:napsakkı konuyu dagıtmamak ıcın nerde yazzakkı .? Arman kardes özür:canımız sıkıldı konuyu darmadagın ettık
bu arada yeni sorular sorcaksan genclerle muhabbetde benim actığım beynin sag ve sol lobu baslıktan devam edlim gercekten ayıp olcak konu ciddi ciddi dağıldı yani adam kızsa yeri bişide diyemeyiz bu arada Arman bey sizin sorunuzu ilk sayfada cevapladım heralde dogrudur(konuyu geri eski haline getirme cabaları içindeyim bu arada sonuc 11111:1=101009...)
adamlar basta toplam 30 ar lıra verıyorlar bu dogru sonra cırak cebıne 2 lıra atıyor oluyor 28 lıra gerı 3 kısı bırer lıra tekrar alıyor para 28 lıradan kalıyor 25 lıra yanı ortada kayıp olan bır para yok sadece kelımeyı yanlıs kullanımdan veya bılerek yapılan bır kelıme oyunu var...
:)evet doğru cevap 101 nasıl yapıldığına gelince 1111/11 dediğimizde onbirde on bir birkere var 1 sağtarafa yazıyoruz birkere on bir onbir sol tarafa yazıyoruz onbirden onbiri çıkarırsak 0 kalır sonra soldaki 1 aşağı indiriyoruz 1de 11 olmaz bir 0 sıfır sağa yazıyoruz sonra soldaki 1 de aşağı indiriyoruz 11 de 11 birkere var 1 de sağa yazıyoruz sol taraf 101 oldu sonra 1 kere 11 onbir 11 onuda sola yazarız 11 den 11 çıkar 0 yani doğru cevap 101 ilginize teşekkürler
önemli değil sakallı kardeş maksat muhabbet bunlarda lazım:p