NRT yi uydudan yada internet üzerinden nasıl seyredebilirim.
Yazdırılabilir Görünüm
NRT yi uydudan yada internet üzerinden nasıl seyredebilirim.
Bu soruya verilecek bir cevap yok sanırım.
müslüm bey NRT'nin tv online yayını yok. ama radyo kısmı online olarak yayın yapmakta.
NRT'nin sitesinden hem niziple ilgili güncel haberlere hemde Nizip Radyo'ya ulaşabilirsiniz
www.nrtmedya.com
kanal URFA yayına başladı...Türksat uydusunda kayıtlı kanal55 olarak yayın yapıyor.Henüz deneme ve test yayınında..ama özellikle gece siyah beyaz eski klasik türküler ve ustalara saygı kuşağı izlenmeye deger...kel hamza seyfetin sucu arapoğlu gibi taş plaklar..kısacası neffis sıra geceleri de var... :)))))
Nedense radyosundan da ses çıkmıyor , dinlemek için tıklayın diyor tıklıyorum açılıyor ama ses çıkmıyor.
Nizipimizin televizyon kanalı neden uydudan ve dunya kanallarında izlenmiyor hem gurbette yasayan gurbetcilerimiz için hemde nizip dışında bulunan hemşerilerimiz için
arkadaş zaten reklam yayınlıyor...bi haberlere bakıyoruz sadece...
Aslında doğru adamlar reklamdan başka bişey vermiyorlar ama Nizipte olmayanlar için o reklamlar bile önemli, gurbette olmayanlar anlayamaz.
uydudan tv yayını vermek bu kadar kolay değil arkadaşlar. 180.000 dolarlık cihaz yatırımı gerektiriyor ve ayrıca aylık 20.000 dolar aidat ödemesi yapıldığında uydudan tv yayını verebiliyorsunuz. keşke mümkün olsa da şartlar daha uygun bir hal alsa da NRT'yi uydudan takip edebilsek. ama 2012 yılında yürülüğe girecek olan kırsal yayınlar kanunu ile tüm yerel kanalları kablolu tv den takip edebileceksiniz.
müslüm bey radyoya bazen internet ağındaki yoğunluktan dolayı ulaşamayabilirsiniz.
www.nrtmedya.com/radyo.php linkinden giriş yapabilirsiniz.
eger bu yazdığım linklerden de ulaşamazsanız www.bizidinle.com adresinden radyomuzun yayını verilmektedir.
:) reklam olmazsa o habere de bakamazsınız ona göre:)) reklam yayın kuruluşlarının tek getirisidir
uydu anladıkki biraz masraflı nizip bu masrafı kaldıramaz ama internet üzerinden yayın için iyileştirmeler yapılabilinir
Akhenaton teşekkür ederim verdiğin bilgilere, o sizin dediğiniz reklamlara bile biz razıyız yeterki nizipten bir ses duyalım.
nrt yayıncılık konusunda çok geri kalmış bir kanal..
düzenli bir yayın akışı bile yok..
reklamlar...:D:D:D
elbetteki sizler de haklısınız. umarım zamanla çok daha iyi bir NRT izleriz. eleştirileriniz NRT için bir klavuz olacaktır. gerekli yerlere sıkıntılarınızı iletecğim
Radyoyu çok rahat dinleyebiliyorum. 2. verdiğiniz ling çalışıyor.
ben istanbulda oturuyorum bundan iki ay öncesine kadar internet üzerinden nrt radyoyu fırsat buldukça dinler ve maillerle yayına katılırdım..
ama bir gün yine mail yollayıp gurbette yaşayan bizler için bir barak havası çalmalrını istedim.
fakat yayındaki dj yayınlarında barak havalarına yer vermediklerini söyledi.
ve bende o günden sonra bir daha nrt dinlemedim.
şunu demek istiyorum nrt sonuçta nizipimizin yerel yayın yapan tek kanalı onun için yayın akışlarında yöresel programlara agırlık vermesi gerekiyor.
özellikle nrt radyo internet üzerinden bütün dünyada dinlenile bilen bir radyo oldugu için bu konuda çok hassas olması gerekiyor..
Doğan şaşırdım bu konuya, NRT nin Barakla ne alıp veremediği olurki.
vallahi aynen anlattıgım gibi oldu abi.
bende çok kızdım o günden sonra hiç dinlemedim.
isterseniz bir gün mail yollayıp anlattıklarımı dogrulayabilirsiniz
arkadaslar ben bi defa dinledim neymiş diye hiç bişey anlamadım ama size nasıl geliyo yani duygusal felanmı geliyo
tabi heycanlanıyorum.. haklısınız ben anlamadım baraktan ama sizin sarkılarınız sonucta tabi siz anlıyosunuzdur..
barak havası bizim yöresel türkümüzdür, barak havalarında genelde iskân (göç), doğa, sevda, ölüm, halk hikâyelerinden alınan konuları bulmak mümkündür.
çogu türküler yaşanmış gerçek hayat hikayelerinden esinlenerek dogaçlama söylenmiştir.
bizler atalarımızda dedelerimizden o türküleri dinleyerek büyüdük. ve halada dinlemekteyiz
muhtemelen doğanesmeray'ın parcasını çalmayan spiker benim :)
değerli kardeşim ben kendi yayın saatimde yani akşamları 18:00-24:00 arası barak havası çalmıyorum. bunda kasıt aramanıza gerek yok. barak havası çalmıyoruz diye barak havasına karşı bir tavır aldığımız manasına gelmez. bizde Nizip'liyiz ama benim proğramımın formatı itibariyle barak havası çalmam uygun olmaz.
hem bu haftadan itibaren her çarşamba saat 21:30 da NRT ekranlarında barak show olacak. bu yayını ben radyodan da vereceğim. yani radyo-tv ortak yayın yapacağız. Tv deki proğramın sesini radyodan vereceğiz. barak havası dinlemek isteyenler çarşamba akşamları NRT radyoyu takip etsinler.
dogrudur sizin yayın saatiniz olablir.
çünkü akşam saatiydi ve yayında bir erkek dj vardı..
ama ben bunları anlatırken öyle art niyet düşünerek anlatmadım. sadece başımdan geçen bu olayı ve görüşlerimi anlattım.
sizlerde takdir edersinizki nrt radyo nizipin adını kullanarak yayın yapıyor ve bizler birer nizipli olarak nrt den büyük beklentilerimiz var.
ayrıca konuya aydınlık getirdiginiz için teşekkürlerimi sunuyorum.. saygılarımla..
Müslüm abi gercekten haklısın gurbette olmayanlar bilemez ama elimizde imkan olsada yardımcı olabilsek
saygı bizden...
Birazdan dinlerseniz bir mail gönderin de size bir uzun hava çalayım :)
evet 18:00-24:00 arası yayındayım ama bugün 19:00 da gireceğim.
Radyonun başındayım bana bir parça çalarsın artık,.
baş tacısın abi. 19:15 civarı mail at ordan. radyo dinlediğin kutucuğun altında istek hattı yazar oraya tıkla ve mail gönder, çalarız inşallah:)
kendimi boksör gibi hissettim bir an, hani birbirini kıyasıya döven, gong sesi çalınca da boyun boyuna sarılanlar gibi:)
demin diğer forumda birbirimizi yedik, şimdi ise baştacısın diyoruz:)
gerci böyle olması lazım dimi:)
Tartışma böyle olur zaten biz kavga etmiyoruz ki. Bekliyorum yayını.
tamam abi. 19.15 te radyo açık olsun
bende dinlemedeyim...
benide untmazsın artık :)
Şimdi anos geldi teşekkür ederim kardeşim, allah senden razı olsun.