Koyun Sürüsüne Köpekler Saldırdı
Olay dün sabah saat 07:30 sıralarında Nizip’e bağlı Dutlu köyü çobanı Müslüm Aykır her zamanki gibi küçükbaş hayvanları köy yakınlarındaki mera’ya otlatmak üzere yola çıktı. Bu sırada yaklaşık 10 kadar köpeğin sürüye saldırdığını gören Çoban Aykır köpeklerle baş edemeyeceğini anlayınca koşarak köylülerden yardım istedi. Köylülerinde yardımıyla küçükbaş hayvan sürüsüne saldıran köpekler sürü halinde kaçmaya başladılar. Ancak saldırıda yaklaşık 7 hayvanın telef olduğu, 4 hayvanın ise yaralı olarak kurtulduğu, toplam olarak 85 küçükbaş hayvanla her sabah köy yakınındaki meraya gittiğini ve ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını söyleyen çoban Müslüm aykır olayın şokunu atlatamadı. Olayın yaşandığı bölgede inceleme yapan Nizip İlçe Tarım Müdürlüğü Ekipleri sürüye saldıran hayvanların kuduz olabileceği ihtimali üzerine telef olan hayvanların İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde toprağa gömülmesi ve yaralı hayvanların ise 21 gün boyunca ilaç tedavisiyle gözetim altına alındığını belirtildi.
Dutlu Köyü Muhtarı Mehmet ulukuş ve hayvan sahipleri durumdan çok etkilendiklerini ve bu gibi olayların tekrarını yaşamak istemediklerini belirterek başı boş hayvanlarla ilgili çalışma yapılmasını istiyoruz şeklinde konuştular.
Devamı İçin Tıklayınız...
belediyeden bir ricam var
1 haftadır yatamıyorum nedeni ise sokak köpekleri karanlık bastımı havlamaya başlıyorlar sabaha kadar birbirleriyle dövüşüyorlar,güreşiyorlar belediye bir ara ********** iğne ile bunları topluyor tenha yerlere bırakıyordu orhan abi şu yeğeninin imdadına kulak ver :) :)
fatih sultan mahallesi bilal saide marufoğlu sağlık ocagı çevresi dolu......