Ggc’de ustalik dönemi baþladi
GGC’DE USTALIK DÖNEMÝ BAÞLADI
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin merakla beklenen 27. Genel Kurulu ve yönetim kurulu seçimleri yapýldý. 2 liste ile gidilmesi beklenen seçimde, çoðunluðun saðlanmasý ve divanýn oluþmasýnýn ardýndan Levent Özkurt’un listesini geri çekmesiyle birlikte, seçim tek liste ile gerçekleþtirildi. Ýbrahim AY 173 oy ile yeniden GGC Baþkaný seçildi.
HAZÝRUN 179 ÜYE
224 üyesi bulunan GGC’nin Seçimli Genel Kurul’u 179 üyenin imzasý ile çoðunluðun saðlanmasý üzerine divan tarafýndan baþlatýldý. Divan Baþkanlýðýný Murat Güreþ’in yaptýðý genel kurulun diðer divan üyeleri Ahmet Atýlmýþ, Hasan Özkal, Veysel Karayýlan ve Ýbrahim Halil Aycan’dan oluþtu. Saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý’nýn ardýndan baþkan adayý Ýbrahim Ay bir konuþma yaptý.
GGC BASININ AMÝRAL GEMÝSÝ
Konuþmasýna divan ve haziruna “Hoþgeldiniz” diyerek baþlayan GGC Baþkaný Ýbrahim AY,
“1969 yýlýnda kurulan Gaziantep basýnýn ulu çýnarý Gazeteciler Cemiyetimizin bir genel kurulunu daha yapmanýn heyecanýný ve mutluluðunu yaþýyoruz. Cemiyetimizin kuruluþundan bu yana yönetici ve üye olarak görev alan herkese mesleðimize yaptýklarý katkýlar için teþekkür ediyor, þükranlarýmý sunuyorum. Ebediyete intikal eden meslek büyüklerimize yüce Allah'tan rahmet dilerken, Cemiyetimizin hayattaki kurucu üyelerimize de saðlýklý ve huzurlu bir ömür diliyorum.
Sivil toplum kuruluþlarý demokrasinin vazgeçilmez unsurlarý arasýnda yer almaktadýr. Þüphesizdir ki; güçlü STK'larýn varlýðý demokrasinin de geliþip güçlenmesine katký saðlayacaktýr. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti, bir sivil toplum kuruluþu olmanýn ötesinde, demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak nitelendirilen basýn mesleðinin mensuplarýný bir araya getirmesi, basýnýn toplumun ve demokrasilerin geliþmesi için öncü ve lokomotif görev üstlenmesi nedeniyle ayrý bir önem taþýmaktadýr. Bu nedenle demokrasimiz, þehrimiz ve mesleðimizin geleceði açýsýndan güçlü ve etkili bir Gazeteciler Cemiyetinin varlýðý çok önem taþýmaktadýr. Gaziantep basýnýnýn amiral gemisi olan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti, bu önemli misyonu baþarý ile yerine getirmektedir.” dedi.
TÜRKÝYE’DE ÖRNEK CEMÝYET HALÝNE GELDÝK
“Geçen seçimde verdiðimiz her sözü, taahhüt ettiðimiz her projeyi gerçekleþtirdik. Sizlere mahcup olmadýk” diyen Ay, sözlerini;
“Bu bilinçle görevde bulunduðumuz süre boyunca cemiyetimizin kurumsal bir kimlik kazanmasý, cemiyet binamýzýn Gaziantep'e ve mesleðimize yakýþýr bir hale getirilmesi, meslektaþlarýmýzýn yazýlý ve görsel haberlerini hazýrlarken ihtiyaç duyduklarý her türlü teknolojik altyapýsý ile ülkemizde örnek gösterilen bir gazeteciler cemiyeti haline getirdik.
Görev yaptýðýmýz süre içerisinde hayata geçirdiðimiz projelerle, mesleðimize ve meslektaþlarýmýza önemli deðer kattýk. Sadece Gaziantep'te ilkleri gerçekleþtirmekle kalmadýk, Türkiye'deki diðer cemiyetlerin örnek aldýðý bir konuma geldik.
Bu projelerimizi gerek Gaziantep kamuoyu, gerekse de gazeteci meslektaþlarýmýz yakýndan bildiði için uzun uzun anlatmadan özet olarak geçeceðim.
-TOKÝ ile yaptýðýmýz projeyle üyelerimizin konut sahibi olma hayalini gerçekleþtirdik. Bu projenin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen Sayýn Bakanýmýz, milletvekillerimiz, belediye baþkanlarýmýz ve diðer yetkililere huzurunuzda bir kez daha teþekkür ediyorum.
-Her yýl 10 Ocak Çalýþan Gazeteciler Günü'nde ödül töreni düzenledik. Duayen gazetecilerin de misafir olarak katýldýðý bu gecelerde ünlü sanatçýlarýmýz sahne aldý. Üyelerimizin de eþleri ile birlikte katýldýklarý bu geceler, dayanýþma ve kaynaþma açýsýndan son derece faydalý olmaktadýr. Ýnþallah pandemi sonrasý yine her 10 Ocak'ta bir araya gelmeye devam ederiz.
-Gaziantep Büyükþehir Belediyesi tarafýndan yürütülen "Yeþil Gaziantep" projesi kapsamýnda Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Ormaný'ný oluþturduk. Þehirgösteren Mahallesindeki hatýra ormanýmýzla daha yeþil ve yaþanabilir Gaziantep için bir tuðla da biz koyduk.
-Sosyal, kültürel ve eðitim amaçlý etkinliklere önem verdik. Cemiyetimizin 50. kuruluþ yýldönümü ve 24 Temmuz Basýn bayramý dolayýsýyla "Dünden Bugüne Gaziantep Basýný" konulu nostaljik bir sergi düzenledik. Eski fotoðraf makineleri, daktilolar, teypler ve Cumhuriyetin ilk yýllarýndan bu güne çýkan gazetelerden örneklerin yer aldýðý sergimiz büyük ilgi gördü.
-Tarafsýz ve herkese eþit mesafede olmaya büyük özen gösterdik. Cemiyetimiz, her görüþten siyasi parti ve STK temsilcilerinin ziyaret ettiði, basýn toplantýsý düzenleyerek önemli mesajlarýný verdiði bir yer haline geldi.
Örnek ve öncü projelerle hayalleri gerçekleþtiren Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu olarak önümüzdeki dönemde çýtayý daha da yükselterek yeni baþarý hikayeleri yazmak için sizlerin desteðini talep ediyoruz.” þeklinde sürdürdü.
YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMÝNATIDIR
Önümüzdeki dönem için yine örnek ve öncü olacak projelerimizi hazýrladýk. "Yaptýklarýmýz yapacaklarýmýzýn teminatýdýr" diyen GGC Baþkaný AY yeni dönem projelerini anlatýrken;
“Yeni dönemde 2. Toplu Konut Projemizi hayata geçireceðiz. Böylece ev sahibi olmayan meslektaþýmýz kalmayacak.
-Cemiyetimize ait yeni hizmet binamýzý ve binanýn altýnda yer alacak lokalimizi de yine meslektaþlarýmýza, camiamýza kazandýracaðýz.
-Üyelerimizin gazetecilik mesleðini icra ederken yaþadýðý hukuki sorunlar için ücretsiz hukuki destek saðlýyacaðýz.
-Üyelerimizin (Yurt içinde ve yurt dýþýnda alacaklarý eðitim ve yapacaklarý mesleki çalýþmalarla) yetkinliklerini ve mesleki geliþimlerini artýracak çalýþmalarýna destek olacaðýz.
-Üyelerimizin mesleki geliþimi için paneller, seminerler düzenleyeceðiz. Onlarý usta gazetecilerle bir araya getirerek tecrübelerinden, bilgi ve birikimlerinden faydalanmalarýný saðlayacaðýz.
-Fotoðraf, tasarým, sosyal medya, görüntü, kamera, metin yazarlýðý gibi konularda, alanýnda uzman isimlerin eðitmen olacak katýlacaðý eðitim atölyeleri gerçekleþtireceðiz.
-Basýn-sanayi-üniversite iþbirliði ile; CV bankasý oluþturularak, onlarýn ihtiyacý olan (basýn danýþmanlýðý, grafiker, fotoðrafçý, kamera çekimi, sosyal medya danýþmanlýðý vb.) konularda aracýlýk hizmeti verilmesi.
-Yerel medya (Gazete, TV, Radyo, Ýnternet Sitesi, Dergi) kuruluþlarýnýn güçlenmesi, kendilerini ve hizmetlerini doðru ifade edebilmesi için kampanya yaparak yerel basýna tanýtým desteði vereceðiz.
-Cemiyetimize basýn mesleði ile ilgili yapýlan öneri ve þikayetleri deðerlendirmek üzere Etik Kurulu oluþturacaðýz.
-Üyelerimize; Eðitim, saðlýk, akaryakýt indirimi, konaklama vb. alanlarda, ilgili firmalarla/kurumlarla yapacaðýmýz protokoller vasýtasýyla çeþitli avantajlar sunacaðýz.
-Evlenen üyelerimize 3 bin TL evlilik desteði saðlayacaðýz. Askere giden üyelerimize 2 bin TL destek vereceðiz. Üyelerimizin yeni doðan çocuðu için 1.500 TL destek vereceðiz.
-Üyelerimizin birinci derece yakýnlarýnýn kaybýnda (Anne, baba, eþ, çocuk) 3 bin TL maddi destek vererek, manen olduðu kadar madden de yanlarýnda olacaðýz.
Üyelerimizin üniversiteyi kazanan (þehir dýþý) bir çocuðuna yýlda bir defaya mahsus olmak üzere 1.500 TL eðitim desteði vereceðiz.
Deðerli meslektaþlarým sahada çalýþan emekçi arkadaþlarýmdan gelen talepler doðrultusunda
Çalýþtýðý kurumdan ayrýlan Cemiyet üyesi meslektaþlarýmýza öncelikle yeni iþ imkaný oluþturmaya çalýþacaðýz. Bu süreçte 3 ay boyunca arkadaþlarýmýza ayda 1.500 TL iþsizlik desteði saðlayacaðýz.” sözlerini kullandý.
KARNEMÝZ CEBÝMÝZDE
Ay konuþmasýný, “Bizleri tanýyorsunuz. Baþarýlarla dolu karnemiz cebimizde. Yeni dönemde daha güzel hizmetler için yeniden adayýz.
“Sonuç ne olursa olsun, birlik ve beraberliðimizi daha da güçlendirerek bu salondan çýkmalý, kazanan Gaziantep ve Gaziantep basýný olmalýdýr.
Buraya gelerek genel kurulumuza katký saðladýðýnýz için hepinize teþekkür ediyor, kongremizin hayýrlara vesile olmasýný diliyorum.” Sözleri ile noktaladý.
TEK LÝSTE GÝZLÝ OY AÇIK TASNÝF
Ay’ýn konuþmasýnýn ardýndan GGC yönetiminin aldýðý karar gereði tek liste olmasýna raðmen “gizli oy açýk tasnif” yöntemi ile oy kullanma iþlemine geçildi. Saat 17.00’da sona eren oylamanýn ardýndan sayým iþlemi yapýldý. 179 imza bulunan hazirun listesinden 174 üye oyunu kullandý. 1 oy geçersiz sayýldý ve Ýbrahim Ay’ýn listesi 224 üyeden 173’ünün oyunu alarak, 3 yýllýðýna göreve seçildi.
ÝBRAHÝM AY YENÝDEN
Kesin sonuçlarýn divan tarafýndan ilaný ile 3 yýl boyunca Gaziantep Basýný adýna GGC’yi yönetecek olan Ýbrahim Ay’ýn listesi þu isimlerden oluþuyor.
GAZÝANTEP GAZETECÝLER CEMÝYETÝ
27.OLAÐAN GENEL KURULU (11/09/2021)
YÖNETÝM KURULU (ASÝL)
1-ÝBRAHÝM AY
2- BÜLENT ÇULCUOÐLU
3- MEHMET BONCUK
4- YAÞAR YAVUZ
5- ÝSMAÝL ÞAHÝN
6- AHMET ORHAN AKIN
7- KEREM KOCALAR
8- NÝHAT DÜZGÜN
9- GÜLÞAH SERT
10- GALÝP ÜNLÜKARA
11- MEHMET BORA ZOR
12- HACI VAKKAS SALICI
13- HASAN KIRMIZITAÞ
14- MUSTAFA TEKÝN ÇÝÇEK
DENETÝM KURULU (ASÝL)
1-MEHMET HANÝFÝ CEBER
2- CEM SÝNAN ÇÝÇEK
3- ALÝ BUDAK
ONUR KURULU (ASÝL)
1-CENGÝZ HALÝL ÇÝÇEK
2- YUSUF AÐAR
3- ALÝ ATALAR
4- HÜSEYÝN TOPRAK
5-HASAN ÖZKAL
6- VEYSEL KARAYILAN
7- METÝN SABUNCU
GAZETECÝLER CEMÝYETLERÝ
BASIN VAKFI DELEGELERÝ
1- HALÝL EYYUPOÐLU
2- YUSUF KILIÇ
3- ÖKKEÞ KOYUNCU
4- BÜLENT ÇETÝNEL
TÜRKÝYE GAZETECÝLER
FEDERASYONU DELEGELERÝ
1- ÝBRAHÝM AY (Doðal delege)
2- MUSTAFA DÝKEN
3- BEKÝR ÞAHÝN
4- AHMET ATILMIÞ
5- RUHÝ AYTAÇ
6- YAKUP ÇÝÇEK
YÖNETÝM KURULU (YEDEK)
1- MUSTAFA OSANMAZ
2- MEHMET GÜVEN SERT
3- MELEK SARI
4- ALÝ KILIÇ
5- ABDÜLSAMET ALICI
6- MUSTAFA KANLI
7- BERMAL BARAN
8- HÜSEYÝN AKÇAAY
9- HACI MURAT YALÇIN
10- AHMET ÖZSÖYLER
11- BÜLENT OZAN
12- LÝDER OLGUN
13- MEHMET AKÝF PARLAK
14- MEMÝK DOÐAN
DENETÝM KURULU (YEDEK)
1-AHMET YAVUZ
2- MÝKAÝL TANRISEVER
3- ABDULLAH BÝLGÝÇ
ONUR KURULU (YEDEK)
1-HAMZA MERCANOÐLU
2- BÜLENT AÐCABAY
3- ORHAN KARADAÐ
4- RAMAZAN TAÞKIN
5- MEHMET METÝN ÝLÝKSOY
6- MEHMET ÇETÝN PEKMEZCÝ
7- KEMAL POLAT
TÜRK DÜNYASI GAZETECÝLER
FEDERASYONU DELEGELERÝ
1- MEHMET HANÝFÝ KILIÇ
2- ÝBRAHÝM HALÝL AYCAN
3- ÝLHAMÝ BOYNUKISA
4- ÞIH MEHMET ÖZTAÞ
5- AHMET AYAZ
6- TAYFUN CEM ÇAKAR
USTALIK DÖNEMÝMÝZ OLACAK
Sonuçlarýn divan tarafýndan ilan edilmesinin ardýndan bir teþekkür konuþmasý yapan Baþkan Ýbrahim Ay,
“Öncelikle gösterdiðiniz katýlým ve güveniniz için teþekkür ediyorum. Divana teþekkür ediyorum. Pandemi döneminde güvenle kongremizi yapmamýza yardýmcý olan Sayýn Valimize ve Emniyet personelimize teþekkür ediyorum. Genel kurulumuzu burada sonlandýrmýþ olduk. Biz seçimimizi diðer adayýmýzla görüþtüðümüz ve kararlaþtýrdýðýmýz gibi sadece üyelerimizin katýlýmýyla gerçekleþtirdik. Þimdi önümüze bakacaðýz. Bu bizim ‘Ustalýk dönemimiz’ olacak Projelerimizi ve taahhütlerimizi en kýsa sürede gerçekleþtirecek ve Allah’ýn izniyle sizlere mahcup olmayacaðýz. Verdiðimiz sözlerin fazlasýný yapamaya çalýþacaðýz. Cemiyetimizin bayraðýný el birliði ile yukarý taþýma gayreti içerisinde olacaðýz. Tekrar teþekkür ediyorum” sözleriyle konuþmasýný noktaladý.