Nizip'li öðretmen Ali Kýlýç Türkiye Zeka Þampiyonu
Nizip'li öðretmen Ali Kýlýç Türkiye Zeka Þampiyonu
Türkiye 26.Zeka Oyunlarý Yarþmasýnda Nizip li öðretmen Ali KILIÇ müthiþ performansýyla binlerce adayý geride býrakarak Türkiye 1.si oldu.Daha önce zeka oyunlarýnda Yunanistanda yapýlan uluslarasý zeka oyunlarý yarýþmasýnda da 1.olmuþtu.Ali Kýlýç; Milli Eðitim Bakanlýðýnýn zeka oyunlarý formatörü ve uluslarasý zeka oyunlarý yazarýdýr.
Konuyla ilgili olarak Ali Kýlýç; Bu yýl 26.sý düzenlenen Türkiye nin prestiji en yüksek yarýþmasý olan Türkiye Zeka Oyunlarý Yarýþmasýnda 1.oldum.Ödül olarak birincilik madalyasý ve baþarý belgesi verilmiþtir. Ayrýca yarýþmayý düzenleyen Türkiye Zeka Vakfý nýn web sitesinde fotoðraflý özgeçmiþimiz þeref köþesinde yer alacaktýr dedi.
Pandemi süreci olmasaydý ödül töreni TBMM nde gerçekleþip,ulusal basýn önünde bizzat Milli Eðitim Bakanýmýz Prof.Dr.Ziya Selçuk Bey in ellerinden ödülümüzü alacaktýk. Ali Kýlýç, öðretmen ve öðrencilere zeka oyunlarý kursu vermektedir.Þu sýralar Telafide Bende Varým Projesi kapsamýnda Müslüm Erdoðan Ýlkokulu ve Abdurrahman Alkan Ortaokulu nda öðrencilere zeka oyunlarý kursu vermektedir.