Belediye Baþkaný Sarý’dan Kurban Bayramý mesajý
Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý Kurban bayramý nedeniyle bir mesaj yayýnladý.
Baþkan Sarý mesajýnda, bayramlarýn bizlerin sevgi ve kardeþlik baðlarýmýzý güçlendiren, birlik, beraberlik, paylaþma, dayanýþma ve rahmet günleri olduðunu söyledi.
"Bayramýn, ülkemizle birlikte tüm Ýslam alemi ve insanlýk için hayýrlara vesile olmasýný Rabbimden niyaz ediyorum diyen Belediye Baþkaný Sarý, mesajýnda þu ifadelere yer verdi.
Sevginin, vefanýn, sadakatin, fedakarlýðýn simgesi olan Kurbanýn ve Kurban Bayramýnýn anlamýný çok iyi kavramak mecburiyetindeyiz. Son günlerde insanlarýmýz tüm dünyayý saran Kovid19 virüsü ile mücadele etmektedir. Millet olarak nice zorluklarý birlik beraberlik yardýmlaþma ve dayanýþma ruhuyla aþtýk. Yaþadýðýmýz bu günleri de tedbir ve tevekkülle, istiþare ve saðlam bilgiyle, saðduyu ve basiretle, ilimle bilgiyle, hikmetle, sabýr ve dua ile atlatacaðýz inþallah. Ebedi kardeþliðimizi, tebrikler ve tekbirlerle yeniden ihya ettiðimiz bayram günlerinde, Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarýna uyarak, bu bayramda, muhtaçlarýn hanelerine, muhabbet ve sevinç taþýmalýyýz. Selamlaþarak, kurbanlarýmýzý paylaþarak, ikramda bulunarak bayram sevincini çoðaltmalýyýz. "Aile büyüklerimizin hayýr dualarýný alýrken, gözlerimizin nuru, evlerimizin neþesi olan çocuklarýmýzý sevindirirken, öksüzleri, yetimleri, garipleri de asla unutmayalým. Saðlýk kurallarý çerçevesinde, evinde ve yataðýnda ziyaretçi bekleyen insanlarýmýzý hatýrlamalý; kimsesizlerin, ihtiyaç sahiplerinin kapýlarýný çalmalý, yüzlerinin gülmesine ve ümitlerinin yeþermesine vesile olmalýyýz. Her biri birer kahramanlýk ve fedakarlýk abidesi olan tüm þehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Aziz þehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi þükranla selamlýyorum. Bu bayramda da özellikle, þehitlerimizin yakýnlarýný, kahraman gazilerimizi sosyal mesafe kurallarýna riayet ederek yalnýz býrakmayalým. Ayný þekilde, bayram ziyareti için yola çýkan tüm kardeþlerimden, trafik kurallarýna riayet etmelerini, dikkatli þekilde araç kullanmalarýný hassaten rica ediyorum. Gidiþiniz de dönüþünüz de bayram olsun. Bu duygularla, kurbanlarýmýzýn Allah katýnda makbul olmasýný diliyor, huzur ve saadet dolu bir bayram geçirmenizi Rabbimden temenni ediyorum’’ dedi.