Nizip’te ilk mahsul boz fistiði altinla ödüllendirildi
2020 yýlýnýn ilk mahsul boz Antep fýstýðý Nizip Ticaret Borsasýna geldi.
Nizip’e baðlý Ýntepe kýrsal mahallesinden Cuma Kaya tarafýndan Nizip Ticaret Borsasýna getirilen yýlýn ilk mahsul boz fýstýðý Nizip Ticaret Borsasý yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerinin katýldýðý törenle altýnla ödüllendirildi.
Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Ahmet Polat, ilçemizin en önemli tarýmsal ürünleri arasýnda yer alan Antep fýstýðýnýn üretimini teþvik etmek amacýyla her yýl Nizip Ticaret Borsasý tarafýndan ödül töreni düzenlendiðini belirtti.
Baþkan Yrd. Ahmet Polat, “Hasat mevsiminden yaklaþýk 45 gün önce olgunlaþarak doðal rengine ve tadýna kavuþan erkenci olarak tabir edilen 2020 yýlýnýn ilk mahsul boz Antep fýstýðý’nýn Nizip Ticaret Borsasýna getirildiðini ve yýlýn ilk mahsul erkenci boz fýstýðýnýn altýnla ödüllendirdiðini bildirdi. Baþkan Yardýmcýsý Ahmet Polat ayrýca, fýstýk üreticisi Cuma Kaya’yý gayretlerinden dolayý tebrik ederek, tüm üreticilerimizin ürünlerini kazasýz belasýz hasat etmelerini, bolluk ve bereket içerisinde bir yýl geçirmelerini diliyorum.” dedi.
Fýstýk üreticisi Cuma Kaya ise, Türkiye'de yýlýn ilk Antep fýstýðýný Nizip'te yetiþtirmekten mutluluk duyduðunu ve renk ve doluluk oranýyla son derece kaliteli ürün veren aðaçlarýndan topladýðý yaklaþýk 5 kilogram ilk mahsul boz fýstýðý kayýt ettirmek için zaman geçirmeden Nizip Ticaret Borsasý getirdiðini ifade etti.
Nizip Ticaret Borsasý tarafýndan 2020 yýlýnýn ilk mahsul boz fýstýðýnýn ödüllendirildiði törene, Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkan Yrd. Ahmet Polat, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Osanmaz, Meclis Baþkaný Mahmut Þahin, Meclis Baþkan Yrd. Haþim Aslan, Meclis Üyesi Reþat Oktay ve Meclis Üyesi Coþkun Güngördü katýldý.