Gaziantep Vergi Dairesi Baþkanlýðýndan NTO ya Ziyaret
Gaziantep Vergi Dairesi Baþkaný Halil Tekin 30. Vergi Haftasý Etkinlikleri çerçevesinde Nizip Ticaret Odasý (NTO)?na ziyarette bulundu.Gerçekleþen ziyarette bir açýklama yapan Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt ziyaretten duyduðu memnuniyeti dile getirdi.Vergilerin toplanmasý ve devlete ulaþtýrýlmasýnda emeði geçen tüm vergi dairesi çalýþanlarýnýn Vergi Haftasýný kutlayan NTO Baþkaný Özyurt þunlarý ifade etti: ?Ülkemizin en önemli kaynaðý muhakkak ki vergilerdir. Vergi vermek hem bir ibadet hem de vatandaþlýk görevidir. Vergi vererek ülkemizin kalkýnmasýna, geleceðine yatýrým yapmýþ oluyoruz. Vergi verme görevini yerine getirmezsek devletimiz hizmet veremeyerek iþleyemez hale gelir. Bu nedenle bizlerde Nizip Ticaret Odasý olarak vergi bilincinin arttýrýlmasý için hem giriþimcilerimize hem de üyelerimize yönelik birtakým çalýþmalar yapmaktayýz. Devletimizin ve ülkemizin bekasý için vergi bilincinin artmasý en büyük temennimizdir. Ben bu vesile ile bu anlamlý ziyaretleri için Gaziantep Vergi Dairesi Baþkaný Halil Tekin?e ve müdürlerime çok teþekkür ediyorum.? ifadelerini kullandý.Vergi Haftasýnýn 1990 yýlýndan bu yana her yýl Þubat ayýnýn sonunda kutlandýðýný belirten Gaziantep Vergi Dairesi Baþkaný Halil Tekin sözlerini þu þekilde sürdürdü: ?Vergi Haftasý kapsamýnda vergi bilincinin çocuklarda ve genç nesillerde oluþturulmasý, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun saðlanmasý ve kayýt dýþý ekonomi ile mücadele bilincinin oluþturulmasý amaçlarýyla Hazine ve Maliye Bakanlýðýna baðlý Gelir Ýdaresi Baþkanlýðý olarak çeþitli tanýtým ve bilgilendirme faaliyetleri yürütmekteyiz. Bu yýl 25 Þubat -3 Mart 2019 tarihleri arasýnda kutlanan 30.Vergi Haftasý nedeniyle tüm yurtta çeþitli etkinlikler gerçekleþtirilecektir. Bu etkinlikler kapsamýnda, Türkiye genelinde, beyan, ödeme ve diðer vergisel yükümlülüklerini zamanýnda yerine getiren gönüllü uyum seviyesi yüksek mükellefler vergi dairelerinde oluþturulan heyetler tarafýndan iþyerlerinde ziyaret edilerek sunulan hizmetlere yönelik görüþ ve öneriler alýnmaktadýr. Genç giriþimcilere vergi konularýnda bilgilendirme yapýlmaktadýr. Gelir Ýdaresi Baþkanlýðý olarak vergisini tam ve zamanýnda ödeyerek ülkemizin geliþmesine katký saðlayan tüm vatandaþlarýmýza teþekkür ediyoruz.? þeklinde konuþtu.Gerçekleþen ziyarete, Gaziantep Vergi Dairesi Baþkanlýðý Grup Müdürü Arif Özefe, Nizip Vergi Dairesi Müdürü Ali Cibik, Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Bekir Karabacak, NTO Yönetim Kurulu Üyeleri, NTO Meclis üyeleri, Nizip Ticaret Odasý ve Nizip Ticaret Borsasý Genç/Kadýn Giriþimciler Kurulu Üyeleri de katýldý.