ögg de kimlik deðiþim süresi uzatildi
Özel Güvenlik Görevlilerinin kimlik süresinin uzatýlmasý ileilgili VÝP Akkaya Özel Güvenlik Þirketi Müdürü Bekir Þen þunlarý söyledi; 6 Haziran 2016 tarihinde Özel Güvenlik Görevlilerinehologramlý kimlik kartlarý verilmeye baþlanýlmýþtý. Eski kimliklerin yenisiyledeðiþtirilme süresi olarak 31 Aralýk 2017 tarihi belirtilmiþti. Ancak yenikimlik kartlarýna geçiþte yaþanan yoðunluklar nedeniyle kimliklerinideðiþtiremeyen Özel Güvenlik Görevlilerinin maðdur olduklarý gözlenmiþtir.Ýçiþleri Bakanlýðý ile Özel Güvenlik Eðitim Kurumlarý arasýnda yapýlanyazýþmalar neticesinde Özel Güvenlik Görevlisi eski kimlik kartlarýnýn deðiþimsüresi 1 Temmuz 2018 tarihine kadaruzatýlmýþtýr. Özel Güvenlik kimliði olanlarýn önümüzdeki süreçlerde maðduriyetyaþamamsý için bir an önce hologramlý kimliklerini almalarý gerekmektedir. ÖzelGüvenlik Görevlisinin hologramlý yeni kimliðini almasý için ikametgahýna göreÝl Emniyet Müdürlüðü ile Ýl Jandarma Komutanlýðýna dilekçe ile müracaat etmesigerekmektedir. Kimlik deðiþim ücreti olarak sadece 20 lirayý ilgili bankayayatýrmalarý yeterlidir.? Bir diðer husus Özel Güvenlik Görevlilerinin kimliksürelerinin 5 yýlda bir yenilenmesidir. Özel Güvenlik Görevlileri 5188 sayýlýkanuna göre çalýþmaktadýrlar. Bu kanun kapsamýnda Özel Güvenlik Görevlileri 5yýlda bir yenileme eðitimine ve sýnava tabi tutulmaktadýrlar. Bu sýnavda ÖzelGüvenlik Görevlilerini seviyeleri ölçülmektedir. Kimlik kartý süresi bitmedenen az 6 ay öncesinde herhangi bir Özel Güvenlik Eðitim kurumuna müracaat etmesigerekmektedir. Özel Güvenlik sýnavlarý iki ayda bir yapýlmaktadýr. Ancak kurssüresi, sýnav iþlemleri, sertifika hazýrlanmasý ve arþiv araþtýrmasýnýnyapýlmasýyla bu süre 4 ayda tamamlanabilmektedir. Özel Güvenlik Görevlileri busürelere dikkat etmelidirler. Taþeron iþçilerle ilgili 696 sayýlý Kanun Hükmünde Kararname24 Aralýk 2017 tarihinde yayýnlanarak yürürlüðe girdi. Türkiye?de þu anda ÖzelGüvenlik Görevlisi olarak yaklaþýk 90 bini merkezde, 36 bini ise yereldeçalýþmaktadýr. 126 bin Özel Güvenlik görevlisinin kadroya geçmesiülkemize-milletimize-iþçilerimize ve iþverenlerimize hayýrlý olsun. Tüm basýnmensuplarýnýn 10 Ocak Çalýþan Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum.https://www.youtube.com/embed/s7L6HLZMba4