Nto baþkani mehmet özyurt tecrübelerini paylaþti
Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet ÖzyurtNizip Mesleki Eðitim Merkezi?nde düzenlenen konferansta tecrübelerini paylaþtý.Saat 14:00?da Mesleki Eðitim Merkezi Müdürlüðü toplantýsalonunda baþlayan konferansa Nizip Madeni Sanatkarlar Odasý Baþkaný HüseyinKök, Nizip Mesleki Eðitim Merkezi Müdürü Ýlknur Kýlýçparlar, öðretmenler veöðrenci de katýldý.Konferansýn açýlýþ konuþmasýný yapan Nizip Mesleki EðitimMerkezi Müdürü Ýlknur Kýlýçparlar, ?Bizleri kýrmayarak kariyer toplantýmýzakonuþmacý olarak gelen Sayýn Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný MehmetÖzyurt?a çok teþekkür ederim. Bu toplantýlarý düzenlememizdeki amacýmýz okuldaverdiðimiz eðitimin yaný sýra ahilik kültürünü öðrencilerimize aþýlamak ve bubilinci kazandýrmaktýr. Bunlarýn yaný sýra öðlecilerimize salon kültürünüdinleme ve soru sorma þekillerini de en güzel þekilde öðretmektir.? þeklindekonuþtu.Konferansa konuþmacý olarak katýlan Nizip Ticaret OdasýYönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt iþ hayatýndaki birikimini ve tecrübeleriniöðrencilere aktardý. Ýþ hayatýna küçük yaþta babasýnýn yanýnda þehirleri ziyaretederek baþladýðýný belirten NTO Baþkaný Özyurt, iþ hayatýnda çalýþmanýn vedürüstlüðün önemine vurgu yaptý. Tecrübelerini anlatýrken, "Ben babamla birlikte iþseyahatlerine giderken arabamýz olmadýðý için taksi dolmuþlarda babamýnkucaðýnda giderdim." dediÝþ hayatýnda baþarýlý olmak için öðütler veren NTO BaþkanýÖzyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: ?Önceliðimiz bir hedefimizin olmasýdýr.Nereye gideceðini bilmeyen bir kaptan için yelkenlerinin rüzgârla dolmasýnýnkendisine hiçbir faydasý olmayacaktýr. Gençlerimizden de gözlemlediðim en büyükeksiklik bir hedeflerinin olmamasýdýr. Hedef belirlemek sadece belirlikiþilerin deðil yediden yetmiþe herkesin yapmasý gereken en önemli bir konudur.Mutlaka adým adým ilerleyin ve hedefinize ulaþmak için acele etmeyin. Birbinaya asansör ile çýkmak çok kolaydýr ama bir fayda saðlamaz, ancakmerdivenlerden aðýr aðýr çýkmak her zaman faydanýza olacaktýr. Hedefinizeyürürken sadece yolunuza bakmayýn çevrenizi de gözden geçirerek dünyada nelerolup bitiyor bularý da kendi hayatýnýz da uygulayýn ve teknolojiyi de yakýndantakip edin. Baþarýnýn yolu çok çalýþmaktan geçer.? deðerlendirmesinde bulundu.Katýlýmcýlar tarafýndan ilgi gören konferansta kendi iþhayatýndan örneklere de yer veren Özyurt, katýlýmcýlarýn sorularýný dacevapladý.Konferans sonunda Nizip Mesleki Eðitim Merkezi Müdürü ÝlknurKýlýçparlar tarafýndan Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný MehmetÖzyurt?a günün ansýna hediye takdim edildi. https://www.youtube.com/embed/1WTPOZtPLiM