üretici fistiklarini satmak için acele etmesin
Nizip Ziraat Odasý Baþkaný Sýddýk Durmaz, fýstýktaki yokyýlý nedeniyle fýstýk fiyatlarýnda oluþan olumsuz durum karþýsýnda üreticilerinelde etmiþ olduklarý mahsulleri satmak için acele etmemelerini öneriyorum dedi. 2017 yýlý fýstýk sezonu için yok yýlý olmasýna raðmenbölgede beklenen fýstýk rekoltesinin yüzde 20 civarýnda olduðunu vurgu yapan vebu nedenle üreticilerin de elde edilen mahsulü en güzel þekildedeðerlendirmesini istediðini belirten Durmaz, çiftçilerimiz bu yýl mahsullerinisatmak için acele etmemelerini öneriyorum eðer acil ihtiyaçlarý yoksafýstýklarýný hemen satmasýnlar beklesinler en iyi þekildedeðerlendirsinler.Baþkan Durmaz,ben komisyonculardan da þunu rica ediyorumtüccarý gözetleyeceklerini onlarý ayakta tutan üreticiyi gözetlemeleriniistiyorum çünkü üretici olmasa Nizip Fýstýk Hali?nin de bir önemi kalmaz.Komisyoncularýn fiyat konusunda yapmýþ olduklarý toplantýlarý da hoþkarþýlamýyorum fiyatý belli bir noktada tutmalarý çiftçimiz açýsýndan iyi deðilbu nedenle çiftçilerimize sesleniyorum elinizdeki fýstýklarý satmak için aceleetmeyin bekleyin öyle satýn dedi. Nizip?in tarýma dayalý bir sanayisinin de olduðuna dikkat çekenDurmaz, Nizip Fýstýk Sektörü konusunda cazibeliðini bitirmek üzere bugünÞanlýurfa ve ilçelerinde fýstýk halleri açýlýyor. bugün Urfa?daki üreticilerNizip Fýstýk Hali?ne gelmiyor komisyoncularýn bu konu üzerinde durmalarýnýistiyorum. Ayrýca yine fýstýk ithalatý konusunda da bazý iþ adamalarýnýnAnkara?da temaslarda bulunduðunu öðrendim ithalatýn önünü açmaya çalýþýyorlarama onlara da sesleniyorum bu çiftinin bedduasýný kimse almasýn onlar yazýnsýcaðýnda alýn teriyle para kazanmaya çalýyorlar kimse bu insanlarýnekmeklerine mani olmasýnlar þeklinde konuþtu. https://www.youtube.com/embed/HhoDETRzJi0