Özyurt Ýþ Dünyasý Endüstri 4 0 a Hazýrlanýyor
NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Özyurt: ?Gaziantep iþ dünyasýyavaþ yavaþ Endüstri 4.0?a hazýrlanmasý gerekiyor?Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yönetim Kurulu Baþkaný MehmetÖzyurt, markalaþma, inovasyon ve Ar-Ge?de önemli bir noktaya ulaþan Gaziantepiþ dünyasýnýn yavaþ yavaþ Endüstri 4.0?a hazýrlanmasý gerektiðini belirtti.Özyurt, yaptýðý açýklamada, ihracatta Türkiye?nin örnekillerinin baþýnda gelen Gaziantep?in yenilikçi çalýþmalarla gücüne güçkatacaðýný söyledi. Bu noktada da Endüstri 4.0?ýn öne çýktýðýný anlatan Özyurt,sanayiyi bilgisayarlaþmaya teþvik eden ve yüksek teknolojiyle donatan busistemin gelecek yýllarda daha sýk duyulmaya baþlayacaðýný ifade etti.Ýhracatta yüz güldüren verilen alan Gaziantep?in Endüstri4.0?a hazýrlýk yapmasý gerektiðine dikkati çeken Özyurt, ?Gaziantep iþ dünyasýyavaþ yavaþ Endüstri 4.0?a hazýrlanmasý gerekiyor? dedi.Kentin mayýs ayý ihracat rakamlarýna da deðinen Özyurt,ihracat artýþýnýn iþ dünyasýný mutlu ettiðini, bu mutluluðun yýlsonuhedefleriyle taçlanacaðýný vurguladý.Farklý kýtalara ürün ihraç eden iþadamlarýnýn baþarýsýnýtakdir etmek gerektiðini ifade eden Özyurt, ?Yýlmadan, yorulmadan ihracatyolculuðunu sürdüren iþadamlarýmýz önemli baþarýlara imza atýyor. Gaziantep?inihracattaki baþarýsý hem bölgeye hem de ülke moral olmaya devam ediyor?þeklinde konuþtu.Gaziantep?in Türkiye?nin en fazla ihracat yapan 5?nci iliunvanýný koruðunu ifade eden Özyurt, ?Geçen yýla kadar ihracatta 6?ncý olanþehrimiz þimdi 5?inci sýrada bulunuyor. Ýhracat sýralamasýnda daha yukarýlaraçýkacaðýmýza inanýyorum. Gelen verilen bu inancýmýzý güçlendiriyor? diyekonuþtu.Yurtdýþý fuarlarýnýn ihracata katký saðladýðýný vurgulayanÖzyurt, bu fuarlarý iyi analiz ettiklerini ve fuarlarýn ihracata etkisinininkâr edilemeyeceðine dikkati çekti.Özyurt, geçen yýlýn mayýs ayýnda 516 milyon 853 bin dolarlýkihracat yapan Gaziantepli ihracatçýlarýn bu senenin ayný döneminde ihracatýyüzde 9.8 artýrarak 567 milyon 700 bin dolara çýkardýðýný ifade etti. Özyurt,bu yýlýn 5 aylýk diliminde ihracatýn 2 milyar 719 milyon 247 bin dolaraulaþtýðýný kaydetti.