NTO Baþkaný Özyurt Türk Milletini Gençlerimiz Ýleri Taþýyacak
Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt "19 Mayýs Atatürk?ü Anma Gençlik ve Spor Bayramýnýn" 98. yýldönümü dolayýsýyla bir mesaj yayýmladý. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk?ün baþlattýðý hareket Türk Milleti?nin tarihinde önemli bir dönüm noktasý oluþturduðunu belirten Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt ?19 Mayýs 1919 günü Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atýlmýþtýr.? dedi. Atatürk?ün, Samsun?a ayak bastýðý tarih olan 19 Mayýsý, Millî Mücadele sýralarýnda Türk milletini ileri taþýyacak olanlarýn genç fikirler olduðunu gördüðünü belirten NTO Baþkaný Özyurt mesajýnda þu ifadelere yer verdi: ?Gençlik kavramý Atatürk için ayrý bir önem taþýmaktaydý. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk?ün ?Genç fikirli demek, doðruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.? sözüyle de ifade ettiði gibi Cumhuriyetimizi ve istiklalimizi koruyup kollayacak, zamanlarýný, enerjilerini, potansiyellerini bu yolda kullanacak ve bu ülkeyi dünyanýn en geliþmiþ ülkeleri arasýna taþýyacak olan gençleri yetiþtirmek zorundayýz. Ayrýca Cumhuriyetin yýlmaz bekçisi olan gençlerimizin sorumluluklarýnýn bilinciyle hareket ederek, çaðdaþ deðerlerden asla ödün vermeyeceðine de inancýmýz sonsuzdur. Bu duygu ve düþünceler ile baþta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaþlarý olmak üzere, geleceðimiz için hayatlarýný feda eden bütün þehitlerimizi bir kez daha rahmet ve þükranla anýyor, tüm vatandaþlarýmýzýn ve üyelerimizin 19 Mayýs Atatürk?ü Anma Gençlik ve Spor Bayramýný kutluyorum.? þeklinde konuþtu.