Nto sponsorluðunda bilgi yariþmalarinin finali yapildi
NizipTicaret Odasý (NTO) sponsorluðunda ve ev sahipliðinde, Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü iþbirliði düzenlenen Ortaokullar arasý bilgiyarýþmalarýnýn finali yapýldý. Finaldeyarýþan Özel Ada Ortaokulu Birinci, Ýslim Marufoðlu Ortaokulu Ýkinci, ÝslimSayýn Ortaokulu üçüncü, Þehit Muhammet Oðuz Kýlýnç Ortaokulu ise dördüncü oldu. Yarýþmasonucunda birinci olan Özel Ada Ortaokulu?nun yarýþmacý öðrencilerine tamaltýn, ikinci olan Ýslim Marufoðlu Ortaokulu?nun öðrencilerine yarým altýn,üçüncü olan Ýslim Sayýn Ortaokulu?nun öðrencilerine çeyrek altýn, dördüncü olanÞehit Muhammet Oðuz Kýlýnç Ortaokulu?nun ise öðrencilerine çeyrek altýn veayrýca yarýþmacý okullarýn müdürlerine de hediye verildi. Yarýþmanýnsonunda tüm öðrencileri tebrik eden Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu BaþkanýMehmet Özyurt ?Odamýz sponsorluðunda, Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü iþbirliði iledüzenlediðimiz Ortaokullar arasý Bilgi Yarýþmasý?na 14 yýldýr sponsor olmanýnonur ve sevincini yaþamaktayýz.? dedi. Buyarýþmalarda amaç birlikte baþarmak, takým ruhu sinerjisi oluþturmak, aynýhedef ve amaç için çaba sarf etmek ve en önemlisi ben deðil biz olmayýöðrencilerimize benimsetmek olduðunu vurgulayan NTO Baþkaný Özyurt sözlerini þuþekilde sürdürdü: ? Sevgili öðrenciler Günümüzde tüm bilgilere bir týklaeriþebilmekteyiz. Bilgiyi bulmak, almak, analiz etmek ve kullanma becerisinesahip olabilmek için "bilgi okuryazarlýðýnýzý geliþtirmeniz ve yaþam boyuöðrenmeyi sürdürmeniz gerekmektedir. Baþarýlý bireyler olabilmek için derskitaplarýnýzýn dýþýnda sürekli okumalý ve zamaný doðru kullanmalýsýnýz. Romalýdüþünür, devlet adamý, Seneca; "Mutluluk baþarýya, baþarý ise zamanýdeðerlendirmeye baðlýdýr." sözleriyle planlý çalýþma ile zamanýn etkilikullanmanýn önemini vurgulamaktadýr. Ortaokul aslýnda sizlerin hayatý için birbaþlangýç noktasý hangi liseyi ve hangi üniversiteyi okuyacaðýnýza hayatýnýzýnasýl þekillendireceðinize karar vereceðiniz bir dönemdesiniz. Geleceðimizinteminatý sevgili öðrenciler; barýþýn, sevginin, aydýnlýk yarýnlarýmýzýn güvencesiolduðunuzu unutmayýn. Baþarý tesadüf deðildir, çok çalýþarak hayallerinize vehedeflerinize ulaþabilirsiniz. Deðerli öðretmenlerimizin de günümüztoplumlarýnýn ihtiyaç duyduðu özelliklere sahip, sorgulayýcý ve çözümleyicidüþünme becerilerini geliþtirmiþ bireyler yetiþtirmeleri büyük önem arzetmektedir. Bu sene bu bir köy okulumuzun da finalde olmasý bizleri ayrýcamutlu etmiþtir. Her sene söylediðim gibi tekrar belirtmek istiyorum. Buyarýþmada dereceye giremeyen okullarýmýz üzülmesinler. Bu maratonda gelecekyýllarda dereceye girdiklerini, bayraðý devralarak ödül aldýklarýný hepbirlikte görmeyi diliyoruz. Bu yarýþmanýn gerçekleþtirilmesinde emeði gecen tümokullarýmýza, öðrencilerimizin ailelerine, Deðerli Milli Eðitim Müdürümüze veÖðretmenlerimize, Çalýþanlarýna ve öðrenci arkadaþlarýmýza teþekkür eder,baþarýlarýnýn devamýný diliyor, sevgi ve saygýyla selamlýyorum.? Ýfadelerinikullandý. MilliEðitim Müdürü Cengiz Gündeþ ise: ?Nizip Ticaret Odasý gerek bilgiyarýþmalarýnda gerekse eðitime verdiði büyük destekler bu yýlda devametmektedir. Nizip Ticaret Odasý ve Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü yaklaþýkyirmi yýldýr iþbirliði yapmaktadýr. Bizlere her konuda desteklerini esirgemeyenNizip Ticaret Odasý yönetim kurulu ve meclis üyelerine çok teþekkür ediyorum.?dedi. YapýlanTörene, Gaziantep Vali Yardýmcýsý Dr. Adil Nas, Ýlçe Jandarma Komutaný ResulÇot, Ýlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ,MHP Ýlçe Baþkaný Yahya Yýlmaz, Nizip Ticaret Odasý Meclis Baþkaný MustafaDoktoroðlu, Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat,Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Üyesi Osman Alpaslan, M.Ali Karabacak, NizipTicaret Odasý Meclis Üyeleri Hasan Kaya, Hüseyin Yaprak, Mehmet Yiðit, okulmüdürleri çok sayýda öðrenci ve veli de katýldý. https://www.youtube.com/embed/WysOeSTgH_A