Ak parti heyeti nizip ticaret odasinda iþadamlariyla buluþtu
Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep MilletvekiliAbdülhamit Gül, Gaziantep Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin, NizipBelediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan ve beraberindeki heyet Nizip TicaretOdasý?ný (NTO) ziyaret etti. Yapýlan ziyaret kapsamýnda NTO üyelerinin sorunlarýnýdinleyen Gül ve beraberindekiler, daha sonra ise, konferans salonundadüzenlenen istiþare ve bilgilendirme toplantýsýna katýldýlar. Gerçekleþen toplantýya Nizip Belediye Baþkaný Hacý FevziAkdoðan, Gaziantep Büyükþehir Belediye Baþkan Yardýmcýsý Latif Karadað,Gaziantep Çevre ve Þehircilik Ýl Müdürü Hasan Alan, Nizip Vergi Dairesi MüdürüGülay Mýzraklý, Nizip Ziraat Odasý Baþkaný Sýddýk Durmaz, NTO Yönetim KuruluBaþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat, NTO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin yanýsýra çok sayýda NTO üyesi ve vatandaþ katýldý. Toplantýnýn açýlýþ konuþmasýný yapan Nizip Ticaret Odasý(NTO) Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu yapýlan ziyaretten dolayý duyduðu memnuniyetidile getirdi.Ülke olarak geçmekte olduðumuz bu zor ve keskin virajda iþcamiasý olarak her zaman devletin ve milletin yanýnda bulunduklarýný vebulunacaklarýný belirten Meclis Baþkaný Doktoroðlu sözlerini þu þekildesürdürdü: ?Bilindiði üzere Türkiye ekonomisi, yýllýk bazda 2010?da yüzde 9,2ile baþlayan büyüme trendini, Gezi olaylarý, FETÖ?nün darbe giriþimleri, dövizkurlarýndaki oyunlar gibi ardý arkasý kesilmeyen birçok olumsuz þoka raðmenyedi yýl boyunca kesintisiz sürdürmüþtür. Buda demek oluyor ki sadece ekonomialanýnda yapýlanlara baktýðýmýzda milletine âþýk kiþilerin görevde olduðunu veçalýþtýðýný görmekteyiz. Bizler için böylesine hayatýný riske atan, çalýþangüzel insanlara birer vefa borcumuz olduðunu da unutmamýz gerekir. Bu durumdaise bize düþen bu virajda elimizden geleni deðil fazlasýný yapmak zorundayýz.Çünkü üzerimizde gelecek nesillerin, yetimlerin, tüm dünya mazlumlarýnýnbeklentisi bulunmaktadýr. Diyorum Aslýnda burada söylenecek sözler,anlatýlacaklar, yapýlacaklar çok fakat sizlerin deðerli zamanlarýndan dahafazla almak istemiyorum.? þeklinde konuþtu.FETÖ terör örgütünün hain darbe giriþimi ve terörolaylarýndan dolayý ülkemizin zor bir yýlý geride býraktýðýný belirten NizipTicaret Odasý (NTO) Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, ?Allah?a þükürmilletimiz basiretli duruþuyla ülkemizin birlik ve beraberliðininbozulamayacaðýný, bizlerin ve halkýmýzýn demokrasi nöbetlerine sahip çýkmasýsayesinde tek vücut olduðumuzu tüm dünyaya göstermiþtir.? dedi.7 Þubat?ta Ankara?da gerçekleþen Türkiye Ekonomi ÞurasýndaCumhurbaþkanýmýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan?a iþ dünyasý tarafýndan istihdamadestek sözü verildiðini hatýrlatan NTO Baþkaný Özyurt sözlerini þu þekildesürdürdü; ?Cumhurbaþkanýmýz tarafýndan baþlatýlan milli istihdam seferberliðineNizip adýna iþadamlarý olarak Mart ayý sonuna kadar 500 kiþi istihdam sözüverilmiþtir. 2016 yýlsonu itibariyle 4/A çalýþan sayýsý 9.609 kiþi iken 31 Mart2017 ?de 4A çalýþan sayýsý 10.770 kiþi olmuþtur. Yani 1.161 kiþiye yeniistihdam saðlanmýþtýr. Görüyoruz ki istihdam çaðýrýsýna iþadamlarýmýz vefirmalarýmýz en üst düzeyde destek vermiþlerdir. Nizip Ticaret Odasý olarak tümiþ adamlarýmýza ve firmalarýmýza istihdama katkýlarýndan dolayý caný gönüldentebrik eder, ülkemizin kalkýnmasý için gayretlerinden dolayý teþekkürlerimizisunarým. Nizip Ticaret Odasý olarak ise 2017 yýlýný Nizip?te"Yatýrým, Ýhracat ve Ýstihdam Seferberliði Yýlý" ilan ettik. Milliistihdam seferberliði konusunda bilgilendirme seminerleri düzenlemekteyiz. Yenigiriþimcilerin istihdam yaratmasý ve kendiiþlerini kurmalarýný saðlamakamacýyla yürüttüðümüz giriþimcilik eðitimlerimizde bu yýl hedefimiz 1000 kiþiyeulaþmaktýr. Nizip Ticaret Odasý olarak temel prensibimiz "Nizip için,Ticaret ve Sanayi için, Ortak Akýl ile çalýþmak" týr. Bu prensiple yolaçýkarak hepimiz ülkemizi düþünerek daha çok çalýþmalý daha çok istihdamyaratmalý ve yatýrýmlarýmýza devam etmeliyiz. Türk Milletinin gücünün birlikberaberlik olduðunu hatýrlatmak isterim. Gaziantep-Þanlýurfa E-24 Karayolunun14 Nisan 2016 tarihinde yapýlacak duble yol ihalesi çalýþmalarýna destek veren,emeði geçen tüm Gaziantep Milletvekillerimize, siyasetçilerimize vebürokratlarýmýza Nizipliler adýna teþekkürlerimizi sunarým.? Ýfadelerinikullandý.Ýlçe Bazlý Teþvik Sistemi KurulmadýrÝlçenin ve bölgenin sorunlarýndan da kýsaca bahsetmekistediðini belirten NTO Baþkaný Özyurt þunlarý ifade etti; Teþvik Sistemi veDevlet Yardýmlarý kapsamýnda açýklanan Ýstihdam, Sanayi Yatýrýmý ve ÜretimiDestek Paketi, Cazibe Merkezleri Programý gibi önemli iyileþtirmeler yeralmaktadýr. Ancak mevcut teþvik sisteminin, ilçeler bazlý sosyal veekonomik geliþmiþlik seviyelerine göre tasnif edilmesi saðlanmalý ve ilçe bazlýteþvik sistemi kurulmadýr. Ayrýca, Gaziantep?in ve bölgenin çok stratejikhale gelen konumu, artan göç ve nüfusla birlikte, istihdamýn veyatýrýmlarýn artýrýlmasýnýn her zamankinden çok daha önemli olduðunu belirtmekisterim.Ýlçemizde "Nizip Üniversitesi" AçýlmalýÝlçemiz nüfusu birçok ilden büyük olup, sosyal, ekonomik vekültürel yönden önemli merkezler arasýndadýr. Ýlçemiz ticareti,sanayisi, ihracatý ve konumu itibariyle sürekli geliþmektedir. Bu nedenledaha çok eðitimli insana ihtiyaç duyulmaktadýr. Nizip Eðitim Fakültesi NizipMeslek Yüksek Okulu?nun konumu, kapasitesi eðitim-öðretim faaliyetleri veyurt dikkate alýnýrsa ilçemizde "Nizip Üniversitesi" kurulmalýdýr. Nizip Yerleþkesinde önlisans, lisans, lisansüstü eðitim ve öðretiminyanýnda formasyon eðitimleri de verilmektedir. Mevcutta Nizip EðitimFakültesinde 13 akademik personel, Nizip Meslek Yüksek Okulunda ise 25 akademikpersonel görev yapmaktadýr.Ýlçemizde Gümrük Ofisinin Kurulmasý Ýhracatçýmýzýn ÝþiniKolaylaþtýracakKüresel boyuttaki geliþmeler doðrultusunda rekabetedebilirlik iþletmeler için artýk vazgeçilmez unsurlardandýr. Daha önceden debelirttiðim üzere ilçemizin bulunduðu coðrafi konumun önemi de her geçen günartmaktadýr. Ýlçemizin 2016 yýlý ihracatý 250 Milyon $ civarýnda olup,2023 hedeflerini yakalamak adýna ilçemizde mobil gümrük ofisinin kurulmasý hemihracatçýmýzýn iþini kolaylaþtýracak hem de ihracat yapmak isteyenmüteþebbisleri teþvik edecektir. Nizip Ticaret Odasý olarak ilçemizin2023 hedefleri için belirttiðimiz 500 milyon $ ihracatýmýzý da bugün burada 750milyon $ olarak revize ediyoruz. Ayrýca, sanayicilerimizin ve halkýmýzýn desteklerdenve teþviklerden daha çok faydalanmasý, evraklarýný zamanýnda teslimedebilmeleri amacýyla KOSGEB Nizip Ýlçe Müdürlüðü, T.C. Gaziantep Çalýþma ve ÝþKurumu Nizip Ýlçe Müdürlüðü gibi müdürlüklerin kurulmasý önem arz etmektedir.Referandum Oylamasýnýn Ülkemize Uðurlu Olmasýný DiliyorumBizler sivil toplum kuruluþlarý ve iþ adamlarý olarakyatýrým, ihracat ve istihdam seferberliði kapsamýnda el birliði ile ülkemizindünyanýn en büyük ekonomisi olmasý adýna daha çok çalýþarak ve üreterek katmadeðer saðlamayý hedefliyoruz. Önümüzdeki günlerde yapýlacak referandumoylamasýnýn vatandaþlarýmýza ve ülkemize uðurlu olmasýný diliyorum. Bugünekadar desteklerini esirgemeyen ve teþrifleriyle bizleri onurlandýran baþtaSayýn AK Parti Genel Sekreteri Sayýn Abdulhamit Gül?e, Gaziantep BüyükþehirBelediye Baþkanýmýz Sayýn Fatma Þahin?e, Sayýn milletvekillerimize, bölgeprotokolümüzü oluþturan tüm kurum/kuruluþ, sivil toplum örgütlerimizepaydaþlarýmýza ve üyelerimiz olmak üzere hepinize teþekkür ediyor, sizleriþahsým, Nizip Ticaret Odasý ve Nizipliler adýna, sevgi ve saygýylaselamlýyorum.Gaziantep Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma ÞahinNizip?in kendilerinde çok özel bir yeri olduðunu ifade edenGaziantep Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin sözlerini þu þekildesürdürdü: ?Öncelikle Nizip Ticaret Odasý?na yapmýþ olduðu bu güzel evsahipliðinden dolayý deðerli baþkanlarýma ve yöneticilerine çok teþekkürediyorum. Biz sürekli Nizip Ticaret Odasý?nda huzurlarýnýzdayýz deðerli YönetimKurulu Baþkanýmýz Mehmet Özyurt?un teþvikleri deðerlendirmeleri, Nizip,Gaziantep ve ülkemizdeki sorunlar ile ilgili sorun odaklý çözümler sunmasý bizebüyük katkýlar saðlamaktadýr. Nizip?in her zaman siyasi yönden baþarýlý birdönem geçirdi. Sayýn Abdülhamit Gül?ün Nizip?li olmasý Nizip için büyük birþanstýr. Benim bakanlýk dönemimde çok ciddi yatýrýmlar yaptýk ve bundan sonrakidönemde de yapmaya devam edeceðiz.? dedi.Ayrýca Gaziantep Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahinkatýlýmcýlara Nizip?e yapýlan ve yapýlacak olan hizmetler ile ilgili bir sunumyaptý. Ak Parti Genel Sekreteri Gaziantep MilletvekiliAbdülhamit Gül16 Nisan da yapýlacak olan referandumda milletin neden?Evet? demesi gerektiðini anlatan Ak Parti Genel Sekreteri GaziantepMilletvekili Abdülhamit Gül sözlerini þu þekilde sürdürdü; ? Bugüne kadaryürütülmeye çalýlan sistem artýk yürüyemez hale gelmiþtir. Yirmibeþ gün, biray, üç ay gibi ülkemizde hükümet süreleri olmuþ ve bundan en çok etkilenenhalkýmýz ve iþadamlarýmýz olmuþtur. Koalisyon dönemlerinde iþadamlarýmýz önünügöremediði için ülkemiz yatýrým yapýlamaz hale gelinmiþtir. Bu yüzden busistemin bir an önce deðiþmesi gerekmektedir. Deðerli Oda Baþkaným SayýnMehmet Özyurt Nizip?in sorunlarý ile ilgili istiþarelerde bulunduk. Biz busorunlarla ilgili bütün vekil arkadaþlarýmýzla büyükþehir belediyesi ve ilçebelediye baþkanýmýzla oturup Nizip ile ilgili ne yapýlacaksa, ne eksiðimizvarsa bunlarým hepsini takip edeceðiz. Gaziantep Türkiye?nin lokomotif þehriNizip ise Gaziantep?in lokomotif ilçesi o yüzden Nizip?e hizmetlerimiziarttýrarak devam edeceðiz dedi.