NTO Baþkaný Özyurt Ýhracat Verilerini Deðerlendirdi
Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt, ulke ve þehir olarak ihracatta elde edilen baþarýnýn iþ dunyasýna moral verdiðini belirtti.
Ozyurt, mart ayý ihracat verilerine iliþkin yaptýðý acýklamada, þehrin uc aylýk ihracatla ulkenin kalkýnmasýna onemli katký sunduðunu belirtti.
Gecen senenin ilk ceyreðinde 578 milyon 641 bin dolarlýk ihracata imza atan Gaziantepli ihracatcýlarýn bu yýlýn ayný doneminde ihracatý yuzde 4,1 artýrarak 602 milyon 595 bin dolara cýkardýðýný anlatan Ozyurt, bu yýlýn en yuksek ihracat rakamýnýn da mart ayýnda alýndýðýna iþaret etti.
Yeni yýla 493 milyon 228 bin dolarla baþlayan ihracatcýlarýn þubat ayýnda bu rakamý 518 milyon 498 bin dolara cýkardýðýný anýmsatan Ozyurt, mart ayýnda ise ihracatta zirveye cýktýklarýný dile getirdi. Kentten bu yýlýn ilk ceyreðinde 1 milyar 614 milyon 322 bin dolarlýk ihracat gercekleþtirildiðini anýmsatan Ozyurt, þoyle devam etti:
Yeni pazar arayýþlarý, farklý ulkelerde gercekleþtirilen fuarlara katýlýmlar ve kaliteli urun sevkýyatý ihracatýmýzýn artmasýnda etkili oldu. Amerika dan Rusya ya, Suudi Arabistan dan Cin e kadar ihracat yapma baþarýsý gosteren iþ adamlarýmýzý tebrik ve takdir ediyorum. Baþarýlarýyla gurur duyuyoruz.
5 incilik unvanýný koruyoruz
Gaziantep in gecen sene oturduðu 5 ncilik koltuðundaki yerini saðlama aldýðýný vurgulayan Ozyurt, 2016 da Ankara nýn ustune cýkarak en fazla ihracat yapan 5 inci il olduk. Ýþ adamlarýmýzýn gayretli calýþmalarýyla bir daha da aþaðýya inmedik. Mart ayýnda ve yýl genelinde de ihracatta 5 incilik unvanýný koruyoruz. Ulke ve þehir olarak ihracatta elde edilen baþarý iþ dunyasýna moral verdi diye konuþtu.
Bugune kadar ihracatýn artýrýlmasý icin caba gosteren iþ aleminin ihracatý artýrýrken akýllý yatýrýmlara da aðýrlýk vermesi gerektiðine dikkati ceken Ozyurt, þunlarý kaydetti: Cokca tekrarlanýyor ama artýk kiloda hafif parada aðýr urunlere yonelik araþtýrmalara baþlamalýyýz. Bunun icin de illerde akýllý yatýrým merkezleri kurulmasý gerektiðine inanýyorum. Oncelikle bir marka altýnda toplanýp Ar-Ge calýþmalarý yapýlmalý ve daha sonra dunyaya acýlmalýyýz. Bunu yapacak guce de potansiyele de sahibiz. Yeter ki bir ve diri olalým.
Nto baþkani özyurt ihracat verilerini deðerlendirdi
Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, ülke veþehir olarak ihracatta elde edilen baþarýnýn iþ dünyasýna moral verdiðinibelirtti. Özyurt, mart ayý ihracat verilerine iliþkin yaptýðý açýklamada, þehrinüç aylýk ihracatla ülkenin kalkýnmasýna önemli katký sunduðunu belirtti. Geçen senenin ilk çeyreðinde 578 milyon 641 bin dolarlýk ihracata imzaatan Gaziantepli ihracatçýlarýn bu yýlýn ayný döneminde ihracatý yüzde 4,1artýrarak 602 milyon 595 bin dolara çýkardýðýný anlatan Özyurt, bu yýlýn enyüksek ihracat rakamýnýn da mart ayýnda alýndýðýna iþaret etti. Yeni yýla 493 milyon 228 bin dolarla baþlayan ihracatçýlarýn þubatayýnda bu rakamý 518 milyon 498 bin dolara çýkardýðýný anýmsatan Özyurt, martayýnda ise ihracatta zirveye çýktýklarýný dile getirdi. Kentten bu yýlýn ilkçeyreðinde 1 milyar 614 milyon 322 bin dolarlýk ihracat gerçekleþtirildiðinianýmsatan Özyurt, þöyle devam etti: ?Yeni pazar arayýþlarý, farklý ülkelerde gerçekleþtirilen fuarlarakatýlýmlar ve kaliteli ürün sevkýyatý ihracatýmýzýn artmasýnda etkili oldu.Amerika?dan Rusya?ya, Suudi Arabistan?dan Çin?e kadar ihracat yapma baþarýsýgösteren iþ adamlarýmýzý tebrik ve takdir ediyorum. Baþarýlarýyla gururduyuyoruz.? 5?incilik unvanýný koruyoruz Gaziantep?in geçen sene oturduðu 5?ncilik koltuðundaki yerini saðlamaaldýðýný vurgulayan Özyurt, ?2016?da Ankara?nýn üstüne çýkarak en fazla ihracatyapan 5?inci il olduk. Ýþ adamlarýmýzýn gayretli çalýþmalarýyla bir daha daaþaðýya inmedik. Mart ayýnda ve yýl genelinde de ihracatta 5?incilik unvanýnýkoruyoruz. Ülke ve þehir olarak ihracatta elde edilen baþarý iþ dünyasýna moralverdi? diye konuþtu. Bugüne kadar ihracatýn artýrýlmasý için çaba gösteren iþ alemininihracatý artýrýrken akýllý yatýrýmlara da aðýrlýk vermesi gerektiðine dikkatiçeken Özyurt, þunlarý kaydetti: ?Çokça tekrarlanýyor ama artýk kiloda hafifparada aðýr ürünlere yönelik araþtýrmalara baþlamalýyýz. Bunun için de illerdeakýllý yatýrým merkezleri kurulmasý gerektiðine inanýyorum. Öncelikle bir markaaltýnda toplanýp Ar-Ge çalýþmalarý yapýlmalý ve daha sonra dünyaya açýlmalýyýz.Bunu yapacak güce de potansiyele de sahibiz. Yeter ki bir ve diri olalým.?