Gaziantep ten istihdam seferberliðine tam destek
Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý?Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan?ýn iþsizliðin azaltýlmasý ve istihdamýnarttýrýlmasý yönündeki çaðrýsýný destekliyoruz ?dedi.Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan?ýn katýlýmýyla gerçekleþtirilen TOBB EkonomiÞurasýnda özel sektörde faaliyet gösteren iþverenlerimizin oluþturacaklarýilave istihdamýn desteklenmesi amacýyla ?+1 Ýstihdam Teþvik Paketi? hayatageçirildi.Baþlatýlan ?Ýstihdam Seferberliði? kapsamýnda Gaziantep Vali Ali Yerlikayabaþkanlýðýnda düzenlenen ?Ýstihdamýn Zirvesinde Gaziantep? toplantýsýna,Gaziantep Ticaret Borsasý, Sanayi Odasý, Ticaret Odasý, Güneydoðu AnadoluÝhracatçýlar Birliði, Esnaf ve Sanatkarlar Odalarý Birliði, Organize SanayiBölgesi Baþkanlýðý, ÝÞKUR, SGK, KOSGEB Ýl Müdürlükleri,Nizip Ticaret BorsasýYönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý ve 150?den fazla iþçi çalýþtýranfirma temsilcileri katýldý.Vali Yerlikaya katýlýmcýlara hitaben yaptýklarý konuþmada, ?Gazianteplisanayicilerimiz geçmiþten gelen köklü bir ticaret kültürüyle ülkemizin veilimizin kalkýnmasýna her zaman büyük katkýlar saðlamýþlardýr. 81 þehirarasýnda yaptýðýmýz ihracat ile ilk 5?inci sýraya yükselmiþ olmamýz hepimizisevindirmiþtir. Þimdi de ülkemizde iþsizliðin azaltýlmasý için baþlatýlanseferberlikte bu baþarýyý gösterecek ve inþallah bu konuda da örnek bir þehirolacaðýmýza yürekten inanýyorum. Þehrimiz adýna bütün sanayici veiþverenlerimize teþekkür ediyorum. Allah kazancýnýza bereket versin? dedi.Daha sonra ÝÞKUR, KOSGEP ve SGK il müdürleri tarafýndan yapýlan sunumlarda?Çalýþma Hayatýnda Milli Ýstihdam Seferberliði Projesi? ile milli bilinç vebüyüme odaklý bir politika benimsenerek, ekonomik büyümenin arttýrýlmasý,iþsizlik oranýnýn azaltýlarak iþgücüne katýlýmýn arttýrýlmasýnýn hedeflendiðibildirildi.Yapýlan bilgilendirmeler sonrasýnda ilimizin önde gelen 280 firma temsilcisisektörelbazda istihdam seferberliðine katký saðlamak amacýyla iþletmelerindefiilen çalýþanlarýn %5 ile %10?uarasýndadeðiþen oranlarda ilave istihdamyapacaklarýný bildirdiler.Toplantý Vali Yerlikaya, Büyükþehir Belediye Baþkaný Þahin ve OdaBaþkanlarýmýzýn sanayici ve iþverenlere teþekkür konuþmalarýyla sona erdi.Çalýþma Hayatýnda Ýstihdam Seferberliði çerçevesinde 687 Sayýlý KHK ilegetirilen istihdam teþviki düzenlemesi 1 Þubat-31 Aralýk 2017 tarihleriarasýnda uygulanacak. Bu teþvik paketi sayesinde, asgari ücrette oluþan SGK veMaliye kalemlerine iliþkin giderlerin toplamý 773,00 TL ÝÞKUR tarafýndan,1.404,00 TL?lik kýsmý ise iþveren tarafýndan karþýlanacak.687 sayýlý KHK ile getirilen hükümle;Sigortalý açýsýndan yararlanma þartlarý:01.02.2017 ile 31.12.2017 tarihleri arasýnda iþe alýnmýþ olmak,ÝÞKUR? a kayýtlý iþçiler arasýndan ÝÞKUR? dan talep edilerek iþe alýnmasý,Ýþçinin iþe baþladýðý tarihten önceki 3 aylýk dönemde ilgili Kuruma verilmiþolan aylýk prim ve hizmet belgesine kayýtlý olmamak,Ýþveren açýsýndan yararlanma þartlarý:Özel sektör iþvereni olmak, yasal süresi geçmiþ borcu bulunmamak, SGKödemelerini zamanýnda ödemek, kayýt dýþý iþçi çalýþtýrmamak,Ýþverenin ÝÞKUR kaydýnýn bulunmasý gibi kriterler aranmaktadýr.