özyurt nto nun projeleri ve eðitim programlarini anlatti
NizipTicaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt TRT Çukurova Radyosuna konukoldu. TRTÇukurova Radyosunca yayýnlanan Akdeniz?den Toroslara kuþak programýna telefonbaðlantýsý ile katýlan NTO Baþkaný Özyurt Nizip Ticaret Odasýnýn projeleri veeðitim programlarý hakkýnda dinleyicilere bilgiler verdi. 1962yýlýnda kurulan Nizip Ticaret Odasý?nýn günümüze kadar hizmet kalitesinden ödünvermeden ve sürekli ilerlemeyi ilke edinerek faaliyet gösterdiðini belirtenÖzyurt: ?yaklaþýk 1200 aktif üyesi ve 12 meslek grubuyla ilçemizde bulunan hersektörün kalkýnmasýna yönelik çalýþmalar yapmaktadýr.? dedi. Ülkeninekonomisine katký saðlamak ve istihdamý arttýrmak amacýyla her yýl olduðu gibi2017 yýlýnda da Uygulamalý Giriþimcilik Eðitimleri vermeye devam edildiðinivurgulayan NTO Baþkaný Özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: ?Küreselleþendünyada rekabet ortamýna ayak uyduracak cesur ve kararlý giriþimcilerinyetiþmesi gerekmektedir. Bu gerekliliðin farkýnda olan Odamýz giriþimcilikeðitimleri düzenleyerek ilçemizin ve ülkemizin önemli insan kaynaklarýnýuzmanlarýyla, giriþimcileriyle ve yetenekleriyle tanýþtýrmaktadýr. Dengeli birekonomik kalkýnma ve iþsizliðin önlenmesi için kendi iþini kurmak isteyenkiþilere, iþ fikirlerini iþletme haline getirme yolunda teþvik etmek amacýylaverilen eðitimler sonrasýnda giriþimcilerimiz KOSGEB?in 50 bin lira hibedesteði ve 100 bin lira faizsiz kredi desteðinden yararlanma imkânýbulacaklardýr. Bu imkândan faydalanacak giriþimcilerimiz farklý olmalarý içinmutlaka yenilik yapmalarý gerekmektedir. Herkesin yaptýðýný yaparsak o zamanbatarýz. Giriþimci arkadaþlarýmýz risk almaktan sakýn korkmasýnlargiriþimcilerimiz risk alacaklar ki farklý olacaklar, mesleklerinde para kazanýpbüyüyecekler, üretim yapacaklar, istihdam alaný yaratacaklar ve dolayýsýylaülkemize fayda saðlayacaklar. Sonuç itibariyle giriþimcilerimizin baþarýyýhedef almalarý, sorumluluk ve risk alabilme yeteneklerini geliþtirmelerigerekmektedir. Ülkemizin 2023 hedeflerine emin adamlarla ilerken mevcutgiriþimci sayýmýzý birkaç katýna arttýrmamýz gerekmektedir. Odamýzda bukapsamda bugüne kadar toplam 770 kiþiye Uygulamalý Giriþimcilik Eðitimlerivermiþ olup hedefimiz bu sayýyý yýlsonuna kadar 1200 kiþiye ulaþtýrmaktýr.?þeklinde konuþtu.