-
Üşüme zamanı
Bakmayın öyle üfül üfül estiğime. Aslında içimde her dem hüzünlü bir ney çalıyor. Anasını kaybetmiş bir kuzunun perişanlığı ile fırıl fırıl sağa sola toslayıp duruyorum. Sana diyemiyorum, yoldan gelen geçenlere diyemiyorum. Geçmişin bütün kapıları kapanmış açılmıyor; açamıyorum.Gaziantep yolunda, bir köy evindeyim. Dışarıda yağmur, içeride ben üşüyorum. Tandır içindeki mangal ateşi içimi dışımı ısıtmıyor. Üzerime yorgan üstüne yorgan örtüyorum. Bir defa üşümüşüm. Ah bu yağmurlar ve işte öyle gidenler…
Bakmayın öyle üfül üfül estiğime. Aslında içimde her dem hüzünlü bir ney çalıyor. Anasını kaybetmiş bir kuzunun perişanlığı ile fırıl fırıl sağa sola toslayıp duruyorum. Sana diyemiyorum, yoldan gelen geçenlere diyemiyorum. Geçmişin bütün kapıları kapanmış açılmıyor; açamıyorum.
Gaziantep yolunda, bir köy evindeyim. Dışarıda yağmur, içeride ben üşüyorum. Tandır içindeki mangal ateşi içimi dışımı ısıtmıyor. Üzerime yorgan üstüne yorgan örtüyorum. Bir defa üşümüşüm. Ah bu yağmurlar ve işte öyle gidenler…