NTO Başkanı Özyurt Cumhuriyetimizin 93. Yıldönümünü Kutlu Olsun.
Nizip Ticaret Odası Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet Ozyurt Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldonumu nedeniyle bir mesaj yayımladı.
93 yıldır buyuk bir coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet, ulkemiz icin sadece bir yonetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı cağdaşlaşma hamlesi olduğunu vurgulayan NTO Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet Ozyurt, Cumhuriyet, getirdiği cağdaş acılımlarla Turk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımıza gorulmemiş bir dinamizm kazandırmıştır. dedi.
Ulkemiz insanlarının cağdaş dunya ile butunleşmesinin yine Cumhuriyet yonetimi altında kenetlenerek cok calışmaktan gectiğini belirten NTO Yonetim Kurulu Başkanı Ozyurt sozlerini şu şekilde surdurdu; Turkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolun başlangıcında milletimizin "Kayıtsız Şartsız, Bağımsız Yeni Bir Turk Devleti" kurmak uzere "Ya İstiklal Ya Olum" ilkesi ile başlattığı Milli Mucadele ve Kurtuluş Savaşımız yer almaktadır. Bu buyuk başarının arkasında binlerce şehidin, binlerce gazinin harcı vardır. Bu bakımdan, kurulan bu buyuk eserin her yonu ile gelişmesi, geliştirilmesi, doğabilecek her turlu tehlikeden titizlikle korunması, Cumhuriyet kuşaklarının Ataturk'e ve onun inkılap arkadaşlarına borclu olduğu kacınılmaz bir gorevdir. Yuce Turk milleti birlik ve beraberlik icerisinde bu gorevin bilinci icinde, kendilerine bırakılan emaneti daima koruyacaklarını ve Turkiye Cumhuriyeti'ni Buyuk Onder'in cizdiği yolda ebediyen yaşatacağını 15 Temmuz gecesi bir defa daha tum dunyaya kanıtlamıştır. Bu duygu ve duşunceler ile cumhuriyetimizin kurulması ve surdurulebilmesi icin canlarını feda eden başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Ataturk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha şukran ve minnetle anıyor Nizip Ticaret Odası adına Turk iş dunyasının ve milletimizin Cumhuriyet Bayramını en icten duygularımla kutluyorum.